ЖК Варшавский Плюс | Stolitsa Group | пр. Правды, ул. Маршала Гречко
Застройщик | Stolitsa Group |
Сдача ЖК | 2020 - 2022 г. |
Планировки | от 22 700 Грн/м² |
1/5% | ||
8/40% | ||
1/5% | ||
2/10% | ||
8/40% |
Можливо в попередньому моєму листі не відкривається посилання, я направляю повторно лист Ради бізнес-омбусмена до голови ФДМУ.
Всім терпіння, спокою та чекаємо сертифікат.
Цитата "Б007 » 20.08.2021 10:11":Всім доброго дня!
Можливо в попередньому моєму листі не відкривається посилання, я направляю повторно лист Ради бізнес-омбусмена до голови ФДМУ.
Всім терпіння, спокою та чекаємо сертифікат.
Б007 объясните пожалуйста как юрист, если суд признал инвест. договора действительными, разве судом нельзя в принудительном порядке заставить Пущу подписать доки на сертификат или ДАБИ выдать сертификат без подписи Пущи, согласно действительных договоров? А потом пусть банкротят кого хотят.
Судом в принципе можно заставить кого-либо подписать что-либо?
Реальная история
Вот интересно 🤨
Я конечно могу поинтересоваться у неё номером дела , но думаю общение после этого будет формальным со мной
Я думаю это будет выглядеть странно если после того как человек делится своим опытом проверять ее и требовать номер дела !
Для меня это странно , даже в голову не пришло
И недоверительно я бы перестала общаться если бы меня так проверяли Номером дела и деталями
А может мне ее дело вам переслать ?????? Тому , не зная кому !
А поче му бы и нет
Я поделилась о том как юрист с моей работы поимела компенсацию потому как ее дом не ввели в срок
Это ее частный случай
Хотите , возьмите на вооружение
Я вот удивлена что она такая молодец и высудила компенсацию
А мы сидим и ждём на милости Господней
Это мое субъективное мнение и пример сотрудницы юриста Но как для справки то имеет место быть и такое Компенсации !
Катерина, може відкрию для вас щось нове, але всі судові рішення в Україні є у відкритому доступі з видаленими персональними даними. Ось посилання на сайт. https://reyestr.court.gov.ua/ Тому колезі нічого переживати - вся особиста інформація, адреси ітд будуть видалені в рішенні суду. А питання виникло про наявність такого рішення, бо і я раніше про такі приклади не чув. Що говорити, якщо до цього часу для судів в Україні є нормальною практикою задовольняти розмір моральної шкоди за суттєва ушкодження здоров'я в сумі 5000 грн. Тому слова вашої колеги схожі на її фантазії, не більше, при всій повазі. Звичайно, якщо забудовник на взяв сам на себе зобовязання сплатити такий штраф у разі невчасного введення житла в експлутацію. Але і про такі випадки альтруїзму я не чув ніколи.
Вас попросили только номер дела, чтобы посмотреть текст решения, который должен быть в открытом доступе на сайте ЕДРСР Украины. Вас никто не просит разглашать какую-то личную информацию.
Просто если бы действительно было такое решение, то думаю, что в инете о нем бы как минимум уже писали...
А так, извините, но Ваш пост просто ни о чем
Цитата "Kateryna 1616 » 23.08.2021 12:57":Это юрист с моей организации , она расказала что нанимала адвоката и судилась за то что ее дом не ввелся в срок . Да были затраты на судебные издержки но ей возместили 10.000 дол Ей застройщик в Харькове
Я конечно могу поинтересоваться у неё номером дела , но думаю общение после этого будет формальным со мной
Я думаю это будет выглядеть странно если после того как человек делится своим опытом проверять ее и требовать номер дела !
Для меня это странно , даже в голову не пришло
И недоверительно я бы перестала общаться если бы меня так проверяли Номером дела и деталями
А может мне ее дело вам переслать ?????? Тому , не зная кому !
А поче му бы и нет
Я поделилась о том как юрист с моей работы поимела компенсацию потому как ее дом не ввели в срок
Это ее частный случай
Хотите , возьмите на вооружение
Я вот удивлена что она такая молодец и высудила компенсацию
А мы сидим и ждём на милости Господней
Это мое субъективное мнение и пример сотрудницы юриста Но как для справки то имеет место быть и такое Компенсации !
Довожу до Вашого відома правову позицію Верховного Суду України щодо відшкодування моральної шкоди за неналежне виконання договірних зобов"язань:
По-перше, до спірних правовідносин застосовується Закон України "Про захист прав споживачів". Оскільки договір купівлі-продажу майнових прав передбачає в подальшому набуття їх покупцем права власності на квартиру, що має здатися в експлуатацію, на такі правовідносини поширюється дія вказаного закону.
По-друге, моральна шкода за порушення цивільно-правового договору як спосіб захисту суб"єктивного цивільного права може бути компенсована і в тому разі, якщо це право не передбачено законом або тим чи іншим договором, і підлягає стягненню на підставі статей 16 та 23 ЦК України і статей 4 та 22 Закону України "Про захист прав споживачів" навіть у тих випадках, коли умовами договору право на компенсацію моральної шкоди не передбачено.
З цього можна зробити висновок, що по категорії справ за несвоєчасне введення будинку в експлуатацію із забудовника можливе, зокрема, стягнення моральної шкоди.
Тепер розглянемо постанову Верховного Суду від 07 жовтня 2020 року справа №755/3509/18 провадження №61-17721св19 у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду: головуючого- Синельникова Є.В., суддів: Білоконь О.В., Осіяна О.М., Сакари Н.Ю. ( суддя-доповідач), Шиповича В.В. на рішення Дніпровського районного суду м. Києва від 24 вересня 2018 року та постанову Київського апеляційного суду від 29 серпня 2019 року щодо відшкодування моральної шкоди за неналежне виконання договірних зобов"язань.
Судові рішення судів першої та апеляційної інстанцій мотивовано тим, що оскільки договором купівлі-продажу майнових прав на об"єкт нерухомого майна - житлове будівнийцтво не передбачено відшкодування моральної шкоди за неналежне виконання договірних зобов"язань, тому відсутні підстави для задоволення позову.
Аргументи учасників справи.
Позивач повідомив, що свої зобов"язання за договором купівлі-продажу майнових прав виконав, тобто сплатив кошти у повному обсязі, проте відповідач своїх зобов"язань за договором вчасно не виконав.
Судами не було враховано, що через недобудову та невведення в експлуатацію в обумовлений термін будинку, за квартиру у якому позивач сплатив грошові кошти, останній зазнав значних моральних страждань.
Крім того позивач є інвалідом ІІ групи, людиною похилого віку, йому не можна хвилюватися, оскільки це негативно позначається на стані його здоров"я.
Твердження відповідача, що договором купівлі-продажу майнових прав на об"єкт нерухомого майна - житлове будівництво не передбачено відшкодування моральної шкоди не заслуговують на увагу, оскільки відшкодування моральної шкоди передбачено статтями 23, 611 ЦК України.
Мотиви, з яких виходить Верховний Суд, та застосовані норми права.
Згідно з частиною третьою статті 3 ЦПК України провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи.
Відповідно до вимог частини першої і другої статті 400 ЦПК України під час розгляду справ в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати аба (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Відмовляючи у задоволенні позивних вимог, суди попередніх інстанцій виходили із того, що Закон України "Про захист пра споживачів" не поширюється на спірні правовідносини, договором не передбачено право позивача на відшкодування моральної шкоди за неналежне виконання договірних зобов"язань щодо несвоєчасного введення будинку в експлуатацію.
За загальним правилом зобов"язання з відшкодування шкоди (майнової та немайнової) є прямим наслідком правопорушення, тобто порушення охоронюваваних законом суб"єктивних немайнових і майнових прав та інтересів учасників цивільних відносин. При цьому одне і те ж правопорушення може призводити до негативних наслідків як у майновій, так і немайнових сферах, тобто виступати підставою для відшкодування майнової та моральної шкоди одночасно.
Згідно з частинами першою та другою статті 23 ЦК України особа має право на відшкодування моральної шкоди, завданої внаслідок порушення її прав.
Відповідно до статті 611 ЦК України моральна шкода підлягає відшкодуванню у разі порушення зобов"язань, якщо таке відшкодування встановлено договором, або законом. Тобто законодавець указує на два випадки компенсації моральної шкоди - вони визначені умовами договору або випливають із положень законодавства ( зокрема статті 4, 22 Закону України "Про захист прав споживачів).
Судами зроблено помилковий висновок про те, що до спірних правовідносин не підлягає застосування Закону України " Про захист прав споживачів", оскільки договір купівлі-продажу майнових права передбачає в подальшому набуття їх покупцем права власності на квартиру, а отже на такі правовіднеосини поширюється дія вказаного закону.
Пункт 5 частини першої статті 4 Закону України "Про захист пра споживачів" передбачає, що споживачі під час укладання, зміни, виконання та припинення договорів щодо отримання (придбання, замовлення тощо) продукції, а також при використанні продукції, яка реалізується на території України, для задоволення своїх особистих потреб мають право на відшкодування майнової та моральної шкоди, завданої внаслідок недоліків продукції (дефекту в продукції). відповідно до закону.
Виходячи з положень статей 16 і 23 ЦК України та змісту права на відшкодування моральної шкоди в цілому як способу захисту суб"єктивного цивільного права, компенсація моральної шкоди повинна відбуватися у будь-якому випадку її спричинення- право на відшкодування моральної шкоди виникає внаслідок порушення права особи незалежно від наявності спеціальних норм цивільного законодавства.
Таким чином, висновки судів попередніх інстанцій про те, що Закон України "Про захист пра споживачів" не регулює правовідносини, що виникли між сторонами договору купівлі-продажу майнових прав щодо об"єкта нерухомого майна - житлове будівництво та про те, що вказаним договором не передбачено відшкодування моральної шкоди, а також відсутні підстави для її відшкодування, є помилковим.
Постанова Київського апеляційного суду від 29 серпня 2019 року було скасовано, справа передана на новий розгляд до суду апеляційної інстанції.
В очікуванні сертифікати всім ТЕРПІННЯ І СПОКОЮ.
Гарного дня!
Цитата:1. Якщо приватний забудовник виграє справу у суді – ФДМ наступного дня визнає державне підприємство Пуща Водиця банкротом. У такому разі усі будинки, які зараз готові або будуються перейдуть у розпорядження арбітражного керуючого. А це означає, що доля всіх будинків буде невідомою – чи доведуть інвестори своє право на квартири, чи будуть шукати нових забудовників….питань багато, але без відповіді. Це виглядає, як відкритий шантаж – якщо держава програє суд (а є всі підстави для цього), то пожертвує своїм державним підприємством, аби тільки не дати добудувати будинки і видати ключі від квартир людям.
Дома не перейдут в распоряжение арбитражного. Они на балансе Застройщика. В Договорах с инвесторами Пуща не фигурирует.Если Пуща уйдет в ликвидацию, она не будет искать новых Застройщиков, и на каком основании их искать? Столица не выполняет свои функции застройщика?
Ну вот например... 3-х комнатная квартира, а корзин для кондея две штуки. Будем вешать тупо на фасад?
Уважаемые а скажите пжл, пользуетесь услугами стороних организаций в помощи приемки квартир, есть смысл ?
А вопрос чётко был задан приглашавшему, "..нужно будет осмотреть и предьявить в акте если что то не так?.."
На что Я получил ответ "да".
- ЖК На Озерной | Атлант | Новоселки, ул. Озерная27.11993
- ЖК Рихерт & Парк | A Development | ул. Кирилловская, ул. Нижнеюрковская27.11106
- ЖК Silver House | Сильвер Хаус | Спецжитлофонд | Голосеевский пр, 7426.112 197
- Коттеджи "Паларис", Борисполь, ул. Ясная, 1526.118
- ЖК Polaris Home & Plaza | Полярис | Perfect Group, Citex Development | ул. Семьи Кульженков, 2225.11488
- ЖК GL Club | Green Life | Ирпень, ул. Лысенко, 2125.1114
- ЖК Трояндовий | Бровары, ул. Фельдмана, ул. Трояндова25.11710
- ЖК А12 | УСК | Бровары, ул. Олимпийская, 12а25.113 075
- ЖК Оболонский бриз | ИнжПромБудСервис | Оболонский проспект, 30а24.112 953
- ЖК Причал 8 | ИнтерГал-Буд | ул. Канальная, 823.11159
- Стоит ли сейчас покупать недвижимость?26.113 830
- Альтернативне живлення для орендарів, хто кому винен?21.1110
- Альтернативне живлення для орендарів, хто кому винен?19.112
- Дно рынка недвижимости и влияющие факторы17.1115 233
- Инвестиции в недвижимость - лучший вариант инвестирования?17.11145
- Продаж квартири з прописаним дітьми11.114
- Лучший район Киева29.101 682
- Квартира не відповідає плануванню. Які права я маю, з чого починати діалог з забудовником?20.083
- Кому принадлежат инженерные сети в доме?20.0718
- Видеокамеры на даче25.1123
- Дорожки на участке15.1124
- Патріотичні картини як символ національної ідентичності в сучасному інтер’єрі26.101
- Как подобрать кухонную мебель15.104
- Выбор гранитной мойки04.1030
- Как я подбирал на свою кухню разную утварь01.101
- Лифт в частном доме01.104
- Украинская дизайн-студия Yakusha design30.093
- Де ви замовляли послугу 3-д дизайну інтер'єру?23.073
- ЖК "Ріверсайд", Рівне, вул. Небесної Сотні, 66 - "DBN"27.10142
- ЖК Стандарт | Стандарт Буд | Полтава, вул. Великотирнівська, 9а18.093
- ЖК "Северный", Чернигов, пр. Мира - "Атлант"21.0811
- ЖК Прохоровський квартал05.081
- ЖК Artville | Артвиль | Zezman | Одесса, 7 км Овидиопольской дороги29.0526
- ЖК "Зелений двір", Івано-Франківськ, вул. Тисменицька23.048
- Слабый напор24.111
- Твердотопливный котел и расходы на отопление21.1120
- Из чего построить дом05.1197
- Бачок унитаза15.101
- Интересует подключение бойлера косвенного нагрева Tesy BiLight 100R S в систему отопления тепловым насосом(ТН)08.101
- Перчатки08.102
- Терміново куплю! Балон з гексафторидом сірки SF6 чистоти 99,9% V=72 кг20.091
- Схема підключення ледлюстри20.081
- Как правильно выбрать бойлер. Отзывы о бойлерах18.08434
- Весільний салон Новіас10.111
- Продаж спецодягу06.112
- Коврики от DarianA - уют и комфорт в вашем доме06.101
- Duomed - медична клініка у Львові30.091
- Послуги з будівництва стаціонарних басейнів09.092
- А что смотрим?02.09477
- Пол, тёплый пол, паркет, ламинат, плитка. Продажа напольных покрытий06.0832
- Что подарить мужчине?02.08349