Подать объявление

ЖК Атлант | Коцюбинское, ул. Доковская, 14

ЗастройщикАТЛАНТ
Сдача ЖК2015 - 2023 г.
Планировки
от 21 000 Грн/м²
Карточка Домик
Индекс надёжности
201из 220
Ваше общее впечатление об Объекте и Компании:
Можно выбрать 1 вариант ответа. Можно менять ответы. Всего голосов: 133.
10/8%
12/9%
34/26%
35/26%
42/32%
1. . .99101. . .117
12 янв 2021 18:04

Ваше питання співпадає з моїми зацікавленнями, тому спробував дослідити цю тему.

Почнемо з впливу попиту на ціну. В корпусі 3 секція 2 Пономарьова,26 (Атлант-2) можна було придбати квартиру у жовтні 2018 за 2 місяці до заселення в грудні. В корпусі 11 Доківська,10 останні квартири орієнтовно були до кінця травня 2019 року за 7 місяців до заселення в грудні. В корпусі 10 - у вересні 2019 за 9 місяців до заселення в червні 2020. В корпусах 9 і 8 (договірне заселення червень і вересень 2021) на початок жовтня залишалось 8 51м2-квартир (05.10.2020 зникли з продажу) - 8 і 11 місяців до заселення. В корпусі 14 квартири закінчаться ймовірно у січні 2021 орієнтовно за 15-17 місяців до заселення (2кв2022). Щодо корпусу 15 також можна припустити викуп всіх квартир за 6-7 місяців (якщо раніше запропонують на продаж корпус 16, тоді довше) і до заселення (4кв2022) також буде відстань до 18 місяців. Переписуємо дані в ряд для наочності - 2 місяці (К2С4П26), 7(К11Д10), 10(К10Д10), 8(К9Д10), 11(К8Д10), 15(К14Д10).

В 4кв2021 у корпусі 15 не залишиться вільних квартир для придбання. Якщо питання про поточну ціну інвестування від Забудовника, тоді мова може йти про ціну аналогічних квартир в корпусі 16. Якщо про ціну неофіційного продажу через схему "переуступка", однаково ціна визначатиметься ціною в корпусі 16. Питання про ціну розглядатиму у варіанті "Ціна пропозиції Забудовника".

Для початку потрібно мати більш-менш об'єктивні дані, від яких йти далі. Прогноз на основі наявних даних - екстраполяція (продовження) в припущенні сталості (повторюваності) умов/тенденцій. Навіть у більш-менш сталих умовах інерція має якусь довжину, точно коротшу за період попереднього спостереження. Сумніваюсь, що можна достатньо точно аж на рік вперед передбачати. Плюс сильний вплив різноманітних подій в країні і навіть світі.

Ряди числових даних для дослідження
(1) Дані сайту ЛУН про мінімальну ціну для ЖК Атлант за посиланням:
https://lun.ua/uk/жк-атлант-коцюбинське
На комп'ютері для гортання вліво-вправо зменшити маштаб до появи стрілочок
(2) Дані сайту ЛУН, розділ статистика, за посиланням: https://misto.lun.ua/price?date=07-2020 (можна підставляти свої значення місяць-рік, найменша доступна вибірка за попередні 12 місяців 01-2018). Це дані для Києва, графік середньої і мінімальної ціни. На умовчання представлені в Гривні, є кнопка "Долари" для перегляду в такому вимірі.
(3) Середня зарплата в Києві 2018-2020, посилання:
https://index.minfin.com.ua/ua/labour/salary/average/kiev/

Оскільки ЛУН наводить для ЖК Атлант (і для інших ЖК також) мінімальну ціну, то логічно порівнювати мінімальну для ЖК з мінімальною для Києва. Початковою гіпотезою у мене було, що атлантівська ціна просто йде з певним запізненням до ціни Києва і визначивши інтервали відповідності зможу віднайти очікувану ціну. Не буду вдаватись у пояснення, але на основі ряду мінімальної ціни (як у грн так і в дол) такий підхід не співпрацював. Дійшов висновку, що мінімальна ціна для Києва - "сміттєві" дані, для розрахунків їх брати не потрібно. Єдине, що побачив, - середня різниця цін складає приблизно 100 дол/м2. В 2017 році різниця досягала 130, в останні півроку з"явилась тенденція зменшення розриву до 92 дол/м2.

Для корпусів 14 і 15 мінімальна ціна відхиляється від середньої цін у корпусі приблизно на 4.5-5%. Тому надалі, якщо повернусь до цієї теми, то працюватиму з рядами середніх цін.

Видобуті для дослідження дані зберіг у таблицях книги Excel. Файл долучаю до цього повідомлення. Можливо для когось зібрані дані будуть корисними.


Огромное спасибо за уделенное время для изучения данного вопроса. Очень интересная и полезная информация!
12 янв 2021 20:46
УК "Коцюбинське" видала сьогодні такий пост в соцмережу. Хотів звичайно ставити собі лічильник тепла але вже призадумався ...

"До уваги власників квартир, які користуються тепловими лічильниками і передають показники нижчі, чим розрахунково- нормативні, які вказані у вашому екземплярі робочого проекту( знаходиться у вас на руках)- якщо вами особисто передаються показники НИЖЧІ ЗА НОРМАТИВНІ, до обчислення будуть братися саме НОРМАТИВНІ.
ТАК, наприклад на 11 корпусі по вул Доківська 10 власник вказує 0.002 гкалл и отримує платіжку на сумму 3, 31 коп за опалення. Такого не повинно бути. Лічильник- пристрій обліку теплової енергії, а не повного перекриття системи опалення.
Таким чином , з метою захисту інтересів власників, які розраховуються за опалення по метрам, УК Коцюбинське проведе у січні у відповідність нарахування тим власникам, які свідомо порушують закон відповідно до формули у ваших рабочих проектів. Нагадуємо, що ваші холодні квартири опалюються за рахунок теплих стін ваших сусідів, які несуть додаткові перевитрати.
Власникам, які взагалі не передають показники теплових лічильників опалення до оплати буде нараховуватися по метрам квадратним."

--------------------------------------------------------------------
І ще одне сьгоднішнє повідомлення від УК.

"Шановні мешканці будинків за адресою смт.Коцюбинське вул.Доківська 10 корпуси 10 та 11. У зв'язку з під'єднанням будинків 8 та 9 до системи опалення, завтра з 11 до 15 години буде відсутнє опалення.".
13 янв 2021 01:16

УК "Коцюбинське" видала сьогодні такий пост в соцмережу. Хотів звичайно ставити собі лічильник тепла але вже призадумався ...

Мені в грудні 2018 року Лічильник Тепла разом з Проектом і Установкою обійшовся в 5000грн. І це був польський Apart, один із найдешевших. Незручний через скошену лицьову поверхню. Краще брати німецький та ще з ультразвуковим виміром потоку (замість звичної крильчатки). На сьогодні думаю це коштуватиме не менше 7000грн. І в мене складалось враження, що він забагато нараховував, можливо був несправний. А об"єктивного/доказового методу перевірки ЛТ як власник я не мав. Наприклад, йде повний потік без обмежень різниця температур теплоносія Вхід/Вихід по монітору ЛТ приблизно 2 градуси. Прикручуєш потік, різниця температур понад 20 градусів, радіатор ледь теплий, а ЛТ за одиницю часу нараховує приблизно стільки ж.

Я ж думав, що буду прикручувати по максимуму і за рік-два ЛТ окупиться. А вже в документації та правилах вичитав, що прикручувати більше ніж на 50% не можна, якщо покажеш менше якоїсь норми, тоді нарахують по нормі. Плюс власникам ЛТ в платіжці додатково нараховують за МЗК (місця загального користування). Типу ті хто платять по метрам гріють загальний коридор через свої внутрішні стіни, а ті хто з ЛТ не гріють... В коридорі є один радіатор поруч входу на ліфтову площадку і він ледь теплий (на сходовій клітці радіатор десь внизу). У 10 квартирах поверха мабуть більше 20 радіаторів і за площею МЗК разів в 10+ менше загальної площі квартир. За МЗК нараховували від 70 до 133 грн при тому, що в таких самих 39м2 квартирах по метрам не було платіжок вище 1000грн. По лічильнику у мене було від 332 до 681грн при значному обмеженні тепла.

Радіатори МЗК схоже виключені з горизонтальної розводки поверху і мають свою окрему вертикальну трубу. Якщо так, можна було б поставити на трубу МЗК окремий лічильник (максимум два) такого ж типу як йде на квартиру і точно заміряти. В дійсності тепло на МЗК рахують за якоюсь застарілою з купою складних формул методикою, в якій присутня температура повітря зовні. Береться якась середньозимова температура -21С (там так і написано хоча скоріше розуміється середня мінімальна), середня температура за місяць (дістають її за підпискою або десь на сайті), різницю між цими температурами і нормативною всередині МЗК - щось в чисельник, щось в знаменник формули з купою інших даних. Тобто нарахування за МЗК безумовно завищені (а в Києві у деяких ЖК класу комфорт і вище примудряються брати плату і за метрами, і за МЗК).

Якщо при наявності ЛТ не займатись економією тепла, то в порівняно теплі місяці нарахування за ЛТ + МЗК будуть вищі ніж просто по метрах. Можна на радіатори ставити автоматичні електромеханічні регулятори і тоді це десь по 1000грн за регулятор (звичайні механічні від 300грн).

Отже якщо підтримувати мінімально комфортну температу, то економія на місяць складе думаю не більше 300грн, лічильник окупиться приблизно за 5 років. А в ньому батарейку потрібно частіше ніж цей термін міняти і на повірку віддавати, що теж потягне витрати.

Додаткові незручності до того, що треба вивчати цей прилад, слідкувати за показами й пристосовуватись, - знімання показників. Монтується ЛТ не високо: в проекції на тіло людини - вище коліна, нижче поясу, доведеться присідати до нього. Монітор рідкокристалічний і через скло коридорної шафи дуже погано видно. Можна пробувати світити ліхтариком або відкривати шафу, щоб розгледіти. (Замок на всіх шафах однаковий, ключ знаходиться в консьєржа. Реально сусіди відкривають провертанням плоскогубцями й подібним чином. Пластмасовий замочок швидко виходить з ладу і дверцята надалі просто прикривають незамкненими.)

Мінімальна норма плаваюча, в реалі її спеціально не розраховують і особливо не контролюють. Наприклад, по платіжкам сусідів побачили - за метрами на таку ж площу нарахували 0.5Гкал. Якщо мінімальна норма 0.25, то показник вище 0.12-0.15, припускаю, пройде. А вже з нулем після крапки (типу 0.0#) точно не сподобається.
13 янв 2021 09:29

У відділі продажів наголошували що будинок в загальному дуже добре утеплюють, що будинок в загальному енергоефективний, навіть не порівняти з старими панельками і що можна буде сильно економити встановивши лічильник тепла. Не думаю що це неправда. Потрібно прочитати постанову Кабінету міністрів України номер 630 на яку посилається в коментарях до посту сама УК "Коцюбинське", //search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/K P050630.html

Люди на форумах пишуть, що в нормально утеплених будинках при вимкненому опаленні в квартирах від 17 градусів. Батареї в МЗК в більшості випадків ледь теплі або взагалі вимкнені. В наших будинках має бути так само. На 100 процентів впевнений що можна спокійно скрутити терморегулятор хоча би наполовину і не відчувати дискомфорту. Про опалення моєї квартири сусідським теплом - взагалі маячня якась. Бетон по теплопровідності далеко від міді, з якої роблять радіатори в електронній техніці. Для прикладу - моя квартира на 25 поверсі, кутова, сонячна сторона, сусідів немає з трьох бічних сторін, зверху дах.

13 янв 2021 10:44

Таки прочитав всю постанову на сайті Верховної Ради України, https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/630-2005-%D0%BF#Text

УК "Коцюбинське" перевищила свої повноваження.

З постанови:

"10. Справляння плати за нормативами (нормами) споживання за наявності квартирних засобів обліку без урахування їх показань не допускається, за винятком випадків, передбачених абзацом п'ятим пункту 15 цих Правил. Виконавець і споживач не мають права відмовлятися від врахування показань засобів обліку.

15. Засоби обліку води і теплової енергії, встановлені у квартирі (будинку садибного типу) та на вводі у багатоквартирний будинок, підлягають періодичній повірці.

Періодична повірка засобів обліку води і теплової енергії проводиться у строк, що не перевищує одного місяця. За цей час споживач оплачує відповідні послуги у такому порядку:

з централізованого постачання холодної та гарячої води - згідно із середньомісячними показаннями засобів обліку за попередні три місяці;

з централізованого опалення - згідно із середньомісячними показаннями засобів обліку за попередній опалювальний період.

У разі несправності засобів обліку води і теплової енергії, що не підлягає усуненню, плата за послуги з моменту її виявлення вноситься згідно з нормативами (нормами) споживання.".

13 янв 2021 20:11

Они же не вчера эти трубы появились! И каждый инвестор об этом знал! Так что это все демогогия! И не факт, что в Киеве воздух чище, если окна выходят на какую нибудь оживленную дорожную развязку!

Побачив тут слово "демагогія" і за загальним стилем виглядає як "наїзд"... Подивився на Wiki точніше визначення поняття (за перекладом грецьких коренів слова - народ+вести). Так от - у Вашій короткій репліці спостерігається кілька демагогічних прийомів, а саме: (1) підміна тези (тема [1] дещо інша ніж просто про труби), (2) апеляція до очевидності типу "кожному відомо що..." ("И каждый инвестор об этом знал!"), (3) хибний силогізм ("И не факт, что в Киеве воздух чище, если окна выходят на какую нибудь оживленную дорожную развязку") - логіка виду: живуть люди в Києві в місцях з постійно забрудненим повітрям і непогано живуть, тому і нам в аналогічних умовах буде непогано жити...

Особисто я вже тричі інвестор "Атланта" і довго не знав про забруднення. Приблизно рік тому, коли почав щільно читати цей форум і тему, - ось тоді й дізнався. В поточних публікаціях теми побачив (відчув), що дописувачі не уявляють де закінчуються межі ділянки під ЖК і як позиціонується виробництво з трубами. Із труб видно лише високу цегляну (котельня) та й то не з усіх напрямів спостереження.

Ті хто створюють викиди, точно знають, що викиди шкідливі і вони порушують норми. Тому кочегарять переважно пізно увечері і можуть дотягувати до ранку. Ймовірно відстежують і напрям вітру щоб не несло на житловий сектор. Усе це доведено спостереженнями мешканців. Можливо в якісь періоди у них більше замовлень, тоді кочегарка триває і вдень, що призводить до скандалів як було влітку 2019 року. Почитайте на цю тему сторінки 50-53, починаючи з: //forum.domik.ua/kocyubinskoe-ul-dokovsk aya-atlant-t23806-980.html#p1907444 . Особливо цікавий звіт екологічної комісії: //forum.domik.ua/kocyubinskoe-ul-dokovsk aya-atlant-t23806-1040.html#p1916187 .

Оскільки сьогодні 13-те число, доречне для виходу негативу, додам і від себе трохи "демагогії". Сьогодні синонімами застарілого "демагогія" є "пі-ар", а в політиці - політично-коректно говорити "популізм" і "популіст". Беззаперечними лідерами в цьому є trumpPresident і наш зеПрезидент. Із першим вже "фсьо". А ось чи Тренд триватиме чи вже скоро Триндець і для зеПрезидент з наслідками для країни - припускаю скоро дізнаємось. А всім інвесторам та фахівцям з нерухомості відомо, що Тренд чи Трендець щільно впливає на поведінку ринку...
-------
[1] //forum.domik.ua/kocyubinskoe-ul-dokovsk aya-atlant-t23806-1940.html#p2045131
14 янв 2021 14:17
Таки прочитав всю постанову на сайті Верховної Ради України, https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/630-2005-%D0%BF#Text

УК "Коцюбинське" перевищила свої повноваження.

З постанови:

"10. Справляння плати за нормативами (нормами) споживання за наявності квартирних засобів обліку без урахування їх показань не допускається, за винятком випадків, передбачених абзацом п'ятим пункту 15 цих Правил. Виконавець і споживач не мають права відмовлятися від врахування показань засобів обліку.

15. Засоби обліку води і теплової енергії, встановлені у квартирі (будинку садибного типу) та на вводі у багатоквартирний будинок, підлягають періодичній повірці.

Періодична повірка засобів обліку води і теплової енергії проводиться у строк, що не перевищує одного місяця. За цей час споживач оплачує відповідні послуги у такому порядку:

з централізованого постачання холодної та гарячої води - згідно із середньомісячними показаннями засобів обліку за попередні три місяці;

з централізованого опалення - згідно із середньомісячними показаннями засобів обліку за попередній опалювальний період.

У разі несправності засобів обліку води і теплової енергії, що не підлягає усуненню, плата за послуги з моменту її виявлення вноситься згідно з нормативами (нормами) споживання.".



Повністю з Вами згоден!
Шановні сусіди, мене дуже зацікавила ситуація з нарахуванням вартості спожитого тепла, і я, трохи ознайомившись з даним питання, думаю що:
У випадку проведення нарахування за тепло, без врахування показників індивідуальних лічильників тепла, УК"Коцюбинське" незабаром отримають повідомлення в Держспоживслужбу або судовий позов, оскільки легше 1 раз зібрати по 100 грн з квартири на професійний юридичний супровід і закрити це питання, ніж кожного місяця в опалювальний період переплачувати набагато більше.
Крім того, вважаю, що справа завідомо виграшна, бо крім вищеназваних правил, затверджених постановою КМУ 630, є також розяснення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів від 17.11.2016 "Про порядок здійснення нарахувань вартості послуг з опалення". (https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/n0001876-16#Text)
15 янв 2021 10:11
Только хотела написать, что жильцам домов ,которые уже заселились надо готовить судовой иск на УК Коцюбинское, т.к. они видимо расчитывают, что все эти действия ненаказуемые!
15 янв 2021 12:08
З питань обліку та нарахування за опалення, можливої економії та контролю

victorkrynytsky: У відділі продажів наголошували що будинок в загальному дуже добре утеплюють, що будинок в загальному енергоефективний, навіть не порівняти з старими панельками і що можна буде сильно економити встановивши лічильник тепла. Не думаю що це неправда.

Усе це - Так - за виключенням слова «сильно». В будинку Атланта в порівнянні зі старими совєцькими багатоквартирками буде тепліше і витрати на метр2 менші, наскільки – окрема тема – для розгляду припустимо що буде 50% від старого метра. Ось в цьому випадку вже є «сильна» економія.

Тепер уявимо, що поставили теплолічильник. І тепер економимо вже від економного рівня. Ось тут є сумнів про «сильно». Я поділився власним досвідом, деяку економію побачив (нехай це буде 25%) в порівнянні з сусідами. Якщо не рахувати вартість лічильника, вважати його частиною домотехніки і не рахувати окупність, як ніхто не рахує окупність холодильника чи унітаза, тоді так – є економія. А якщо рахувати вартість лічильника і всю пов’язану з ним мороку, тоді економії не вбачаю. І мене дуже сильно дратувало оте додаткове МЗК у платіжці, яке я не можу перевірити. І заборона на показники нижчі нормативного рівня.

victorkrynytsky: На 100 процентів впевнений що можна спокійно скрутити терморегулятор хоча би наполовину і не відчувати дискомфорту.

1 Калорія – енергія на нагрівання 1 Граму води на 1 Градус С. Теплолічильник міряє температуру води-теплоносія на вході і виході, об’єм води що пройшов за одиницю часу, множить одне на інше і додає до попередньої суми замірів. Нехай через радіатори пройшов 1м3 води, різниця температур склала 2С. ЛТ нарахує 2кіло Калорій. Прикрутили радіатор, пройшло 0.5м3, різниця температур склала 4С [потік повільніший і встигає охолодитись більше] і нарахування буде на ті самі 2К Калорії. При малих потоках в загальній тепловіддачі збільшується частка поліетиленових труб приток-відток залитих у стяжці підлоги. Не виключаю, що на малих потоках ЛТ рахує з похибкою у бік завищення. Потрібно на практиці з ЛТ вираховувати який рівень прикручення ефективний. Якщо ЛТ в квартирі або передає дані на смартфон (можливо на сьогодні вже є таке), тоді можна в своє задоволення займатися дослідженнями-тестуванням. А бігати час від часу в загальний коридор, щоб глянути на лічильник - відчиняти-зачиняти загальну шафу з приладами водного обліку, - як це будуть сприймати сусіди?

victorkrynytsky: Люди на форумах пишуть, що в нормально утеплених будинках при вимкненому опаленні в квартирах від 17 градусів.

Не заперечую. Але якщо всі разом вимкнуть тепло, або, що ймовірніше, через аварію або іншу причину зникне подача тепла, тоді вже через тиждень в житлових приміщеннях встановиться температура на 11+/-2С вища за середньоденну температуру зовні. (Мої особисті спостереження в осінній та весняний період, коли холодно, а опалення немає, або вже немає.)

victorkrynytsky: Для прикладу - моя квартира на 25 поверсі

Теоретично, чим вище – тим тепліше через природню конверсію повітря. Наприклад під стелею температура повітря більша хоча б на 1С ніж над підлогою. Тоді підлога наступної квартири хоч трошки тепліша (0.01-0.1С). І вище ці добавки додаються. А от на 25 поверсі вище стелі немає хоча би техповерху з температурою як в МЗК (норматив 18С). Вище лише 60 сантиметрів будівельної конструкції (плита перекриття, утеплення, гідроізодяція тощо; за техповерх служить загальний коридор, під стелею там йдуть якісь труби і дроти у коробі).

З приводу ідеї економії за допомогою ЛТ обміркуйте ще таке. Чому УК при укладанні договору з власної ініціативи разом з іншими паперами пропонує флаєр з пропозицією ЛТ «під ключ». Ну можуть отримувати кешбек на кількасот гривень від свого партнера, але це невеликий разовий дохід. Щонайменше наявність ЛТ не впливає на їх прибуток. Можна навіть припустити, що за допомогою кривої державної методики нарахування МЗК отримують додатковий прибуток. І в якійсь перпективі відбудеться перехід на прямі договори з Київтеплоенерго, незрозуміло чи це на краще. Здається в УК зацікавлені скинути з себе цю частину. Приблизно 5% квартир стабільно не платять і борги лягають на УК.

Patifon: Шановні сусіди, мене дуже зацікавила ситуація з нарахуванням вартості спожитого тепла, і я, трохи ознайомившись з даним питання, думаю що: У випадку проведення нарахування за тепло, без врахування показників індивідуальних лічильників тепла, УК"Коцюбинське" незабаром отримають повідомлення в Держспоживслужбу або судовий позов

Особисто я у своїх інфо не звинувачував УК в неправильних нарахуваннях чи неправильній методиці. Мені як споживачу може не подобатись, але правила (нормативи) існують і потрібно розбиратись як з цим існувати. Наприклад, вже є купа багатоквартирних будинків з індивідуальним опаленням квартир від котла газового чи електричного. Навіть у хмародряпі 30+ поверхів «Метрополіс» на Одеській площі – електрокотли у квартирах. І я сумніваюсь що в таких випадках там заборонено показувати нульові витрати газу або електрики, що там додають плату за МЗК. За ступенем утеплення ці будинки приблизні до Атлантівських.

Для початку пропоную спробувати виконати в нульовому наближення власні розрахунки теплоспоживання на м2. Площа поверху відома з плану і розмірів на сайті Атланту. Запросіть показники будинкового лічильника тепла в УК з датами фіксації. Для 11 чи 10 корпусу чи обох. Візьмусь порахувати на метр2 і доповім тут результати. Для порівняння з платіжками у мене є платіжки з опаленням своєї квартири в к.10, для 11-го – можливо хтось повідомить скільки гривень припадало на метр2 за тепло. Якщо в УК відмовляться надавати показники, тоді виникнуть підстави для підозр. Можливо такі дані публічно доступні (як от в будинку де я мешкаю правління ОСББ на інфостенді вивішувало в попередні сезони таблицю з показниками).
15 янв 2021 13:09
из того, что я ранее понял, МЗК считается по достаточно сложной формуле в зависимости от температуры "на улице". но в конечном итоге от общедомового счетчика отнимаются индивидуальные счетчики и расчет МЗК. а остаток уже распределяется на остальных жильцов по квадратуре.
поэтому:
1. если кто то специально занизил показания квартирного счетчика или забыл их передать, то автоматически поднимается тариф для тех кто платит по квадратам (а в период праздников многие реально забывают)
2. в коридорах всегда теплые батареи (теплее чем в квартире) и рядом деревянная дверь, т.е. много тепла уходит.
и реальное потребление МЗК думаю больше чем расчет по длинной формуле с учетом температуры "на улице"
а отсюда и следует в конечном итоге высокий тариф
15 янв 2021 13:42
Особисто я, наприклад, не чув від своїх друзів чи знайомих, які проживають в різних ЖК м. Києва щоб десь керуюча компанія/жек, додумалася і почала розраховувати нарахування оплати теплової енергії без урахування показань квартирного лічильника (або підтягувати оплату до якихось нормативів). Сильно сумніваюся, що юристи та керівники УК «Коцюбинське» більше обізнані в таких розрахунках ніж київські. Якщо я неправий, поправте. І, якщо можна, підскажіть будь ласка, де б глянути на оті самі правила «нормативи» з якими потрібно (у випадку їх законності) навчитися співіснувати. Дякую.
15 янв 2021 18:36

Дивлюсь, що тема обліку тепла викликала інтерес і жваве обговорення. (Мабуть погода і напруга в суспільстві з тарифних питань сприяють.)

Поправки до попереднього. Лічильник, що в мене був, назвав неправильно, потрібно читати Apator. Щодо нього додаю файл техопису для ознайомлення бажаючим і заглиблення в тему.

Друга поправка. В прикладі обліку за 1м3 обсяг тепла буде не кіло, а Мега (помилився на 3 порядки. 1М Калорія = 0.001 ГігаКалорія.

Третє. Нормативна температура МЗК 16 градусів.

Згадував як можливо кращий варіант моделі ЛТ (проти Apator) - "німецький ультразвуковий". Це Engelmann, зображення і пропозиції можна глянути за посиланням: https://prom.ua/ua/Schetchiki-tepla-kvartirnye-engelmann.html . Коли більше місяця тому заглядав в коридорну шафу через скло, з 5 квартир-споживачів 2 квартири мали встановлений ЛТ Engelmann, інші не мали встановлених ЛТ.

Пошуком "методика нарахування за МЗК" швидко знайшовся документ Методики з меншою кількістю варіантів і формул, ніж той що трапився мені 2 роки тому, даю посилання - https://www.gioc.kiev.ua/files/File/359_2006.htm - вивчайте кому цікаво. Якщо пригадую правильно, наприкінці 2018 року вносились деякі зміни в методику і може існувати актуальніший документ.

Є ще така обставина, через яку місячні енергобаланси не можуть бути точними: дати знімання і подання показів. Показники квартирних ЛТ потрібно подавати до 20 числа місяця. А із загальнобудинкового ЛТ можуть знімати пізніше аж до перших чисел наступного місяця. Можливо така тактика, щоб дещо згладжувати суми у платіжках. Наприклад, кілька днів Січня додати в Грудень і Лютий.

Найкращі способи розв'язання проблеми обліку на мою думку:
(1) Створити ОСББ і рахувати самостійно більш адекватно. Радіатори в МЗК вимкнути взагалі і зняти проблему.
(2) Вирішити встановлення ЛТ абсолютно на всі квартири однієї моделі. Оптова закупка дешевше. Прибирається окрема плата за Проект (умовно на тисячу грн), він у всіх однаковий. І масове встановлення також дешевше. ОСББ може оголосити свій тендер на комплексну послугу.
(3) Питання зняти покази, подати, а бухгалтеру вручну обробити - серйозна морока для всіх сторін. Тому має бути модель ЛТ з автоматичним електронним зніманням даних. В доданому документі на цю тему розділ 7 на сторінці 16. Реальний крок до SmartHouse. Думаю під це можна знайти фінансування-компенсацію з європейських коштів на енергоефективність та державного/міського фінансування 70:30.

Документація ЛТ на прикладі Apator
16 янв 2021 12:02
При сторенні ОСББ доведеться заплатити Атланту не малі кошти за право користування їхніми комунікаціями в тому числі трубопрововоду який вони тягнули з Києва. У Атланта все продумано а би як вирішити питання не вийде. ОССБ це дуже кропітка справа і не кожен захоче цим займатись, там можуть бути і суди пересуди і це теж не дешево. Дешевше надати ці матеріали на розгляд компетентного юриста і його висновок все поставить на свої місця. Якщо там щось не так Жеку доведеться зробити так як хочуть люди, бо в разі суду Жек зрозуміє що програє.
17 янв 2021 20:51
Ініціатива перейменування вулиці Доківська

До теми "правильні імена", "какая разніца - лішь би удобно і красіво" думав звернутись пізніше. В мене були і є власні варіанти-пропозиції. Але несподівано з 16 січня актуалізувалася мовна тема, а слова це також імена - об'єкти думкоформ.

Сьогодні побачив посилання на минулорічну публікацію, в якій згадується коцюбинчанин Максим Ридзанич:
48 «вкрадених» годин битви за ДАП
https://armyinform.com.ua/2020/01/48-vkradenyh-godyn-bytvy-za-dap/
Загинув через рік після виходу з ДАП у березні 2015 року. На колективному фото https://armyinform.com.ua/wp-content/uploads/2020/01/№2ffd.jpg він в другому ряду справа. Похований на кладовищі по вул.Робітнича, фото меморіалу: https://armyinform.com.ua/wp-content/uploads/2020/01/№4.jpg . В правому верхньому куту бачу візуально знайому мені інфраструктуру залізниці. Верхівка житлового будинку - ймовірно корпус Пономарьова, 26/2 або 26/5.] Народився і проживав в будинку Доківська,39. Цей 2-поверховий, ймовірно повоєнний, будинок існує досі, на Google-карті можна побачити якщо рухатись вліво від будинку Доківська, 7 (2-поверховий навпроти ТЦ Атлант) до багатоквартирного Доківська, 27 і вже за ним №39. Школа №18, де навчався, вже має меморіальну дошку.

Є схожі моменти в біографії з новообраним селищним головою Сергієм Данішем:
Рік народження: М.Ридзанич - 1977; С.Даніш - 1980
Фізична активність: М.Ридзанич - карате, бокс; С.Даніш - MMA/FreeFight
Частина професійної діяності: М.Ридзанич - директор охоронної фірми; С.Даніш - особистий охоронець
Соціальна активність: ГО "Нові обличчя" - обидва
Принципова різниця: М.Ридзанич - пішов доровольцем і загинув; С.Даніш - на зборах територіальної оборони відмовився стріляти по мішені у вигляді портрета В.Путіна...

Моя пропозиція:
* нова назва вулиці - Кіборга Адама
* при вході до Селишної Ради погруддя М.Коцюбинського замінити на вшанування постаті Максима Ридзанича

Цим переіменуванням ми також підводимо риску совєцької історії та контексту, залишків "Совка", яке досі психологічно домінує, намагається утримати в своїх обіймах. Ера ДОКів має закінчитись неповоротно...
18 янв 2021 11:44
Ну и зачем вот этим забрасывать весь форум
18 янв 2021 12:59
Apt Atl
То есть по-Вашему мнению,это нормально,что в управление государством лезут охранники и профессиональные активисты?? В предыдущем созыве Верховной Рады половина таких была,в этом еще больше! Тогда не удивительно,что страна под откос идет. НЕ нужно заниматься х..ней(переименованием)! Более актуальное и полезное дело для общества- убрать к такой-то матери трубы воняющие в окна всему району!
18 янв 2021 15:36
Ініціатива перейменування вулиці Доківська
.


Вам заняться больше нечем? Постройте свою улицу и называйте, как хотите.
Доковская не имеет отсылок к СССР, это всего лишь от аббревиатуры деревообрабатывающего комбината, который ранее располагался на месте Атланта, так что не нужно сюда приплетать декоммунизацию и прочие «причины», а также героические автобиографии охранников.
18 янв 2021 18:49
Apt Atl
То есть по-Вашему мнению,это нормально,что в управление государством лезут охранники и профессиональные активисты?? В предыдущем созыве Верховной Рады половина таких была,в этом еще больше! Тогда не удивительно,что страна под откос идет. НЕ нужно заниматься х..ней(переименованием)! Более актуальное и полезное дело для общества- убрать к такой-то матери трубы воняющие в окна всему району!

Кожен займається тим, що вважає важливим. Якщо вам байдуже як називається вулиця, то навіщо ви взагалі висловлюєтеся на цю тему.
Вам важливі труби - от і займіться ними.
19 янв 2021 06:39
Ну якщо Вам труби не важливі то Ви напевно не в коцюбинському живете, кожна адекватна людина розуміє, що питання екологігії в даний час набагато важливіші демагогії
19 янв 2021 12:32
Щось довго 12й поверх будують, раніше наче швидше будували(((
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее
1. . .99101. . .117
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Подробнее
+34624407828xxxx