Подать объявление

Вторая волна кризиса - реальная угроза для РЖН?

1. . .1214. . .17
08 май 2011 07:17
Цитата "Deka":
Цитата:
По поводу других скажу, вот у меня товарищ купил недавно новую машинку за 30 килобаксов, хаты собственной нету, снимает 4-к квартиру в хорошем районе... живет очень достойно, что предлагаете вы? Купить засцаный хрущь и кичится тем, что он свой? Ездить на маршрутке и жрать мивину? Возьмите себе такое счастье... Второй товарищ тоже купил себе машинку, тоже за 28 кусков, правда в кредит, под 6% в грн, акция такая была, живет с родителями, потому как ему 25 лет:) Жизнью доволен, 4 раза в год ездит отдыхать по неделе, 2 раза за границу, 2 раза в Карпаты. А доволен ли тот олень в хруще и с кредитом на 30 лет?

Кожному своє...тим більше люди мають специфіку змінювати свої погляди.
Я б наприклад не купив би машину за 30к....бо в мене прав навіть нема :)
Теж збирав на квартиру в києві...а зараз якось дивлюсь на все це...живу зараз закордоном, й вже якось не все так яскраво на батьківщині.
Катаюсь собі по Європі, в це більшість грошей й уходить, вихідні: кудись на літак, на футбол якийсь, чи на концерт.
Розмір матрасу вже довгий час контстанта :)
А взагалі висновок, що треба не вибирати між "машинкою за 30к", "подорожами на вихідні" "та бетонною халупою", а все це мати можливість мати без якикось моральних потрясінь та надривів.
ПС: так й цінність нерухомості в нашій країні трохи переоцінена, бо вона не дуже цивілізована ще, треба мати свій закуток :)

Каждому свое:) Но в основном ловите +:)
08 май 2011 07:22
Цитата "AD2009":
Цитата "Deka":
.заощадження ростут у подавляющего количества на 100-300 уе в месяц....то есть на 3000 уе в год, то есть десятку лет на убитое гуано надо собирать. Скоро на пожрать будут заощадження тратиться.
150 ярдов гривен на 3 миллиона, это выходит по 50к гривен под матрасом на лицо

Ось чому шановний Дека, я не люблю середні показники - "середня зарплата", "середня вартість метра", "середня сума заощадження".... :yes: ..."середня температура по палаті..."

Це нереальні показники. 6-) Їхне можна використовувати для прийняття рішень :@-: Ринок дуже нерівномірний. Є 5 тисяч киян з заощадженнями в 10+ млн грн, 20 тисяч киян з заощадженнями 1+ млн грн та 2 млн киян з заощадженнями "нуль" грн. :@-:

НУ конечно не любите, Вы очень любите жанглировать числами, и превращать их в "свои зарплаты", "свою стоимость метра", "свою суму накоплений" и выдавать это за общее.
У всех продаванов одна болезнь, они отказываются понимать, что у тех у кого уже есть 2 ляма грн накоплений в 99,9% не нуждаются в жилье:))) Этот факт они пытаются забыть и не думать что он есть
08 май 2011 08:19
Цитата "Sentrax":
У всех продаванов одна болезнь, они отказываются понимать, что у тех у кого уже есть 2 ляма грн накоплений в 99,9% не нуждаются в жилье:))) Этот факт они пытаются забыть и не думать что он есть

Sentrax, думаю, форумчанам буде цікаво знати, як Ви будете поступати при стабілізації цін на метри, а потім з ледь помітним зростанням :???: .
Якщо будете вичікувати з придбанням житла, то до якого рівня зростання цін? :)
08 май 2011 08:33
Цитата "AD2009":
Цитата "Sentrax":

Sentrax, думаю, форумчанам буде цікаво знати, як Ви будете поступати при стабілізації цін на метри, а потім з ледь помітним зростанням :???: .
Якщо будете вичікувати з придбанням житла, то до якого рівня зростання цін? :)

Если цены начнут рост, я сыграю в пас:) Иначе говоря, по этим ценам я покупать не буду.
08 май 2011 09:10
Цитата "AD2009":
Цитата "GONY":

Базова інфляція в США складає зараз 1,2% в річному обчисленні. Дорожчають тільки енергоносії та їжа. Все інше майже стоїть на місці. Думаю, що і нафта подешевшає скоро. Тому навряд чи нам треба боятися гіперінфляції.

Цифри інфляції в США, думаю, така ж брехня як і такі ж цифри в Україні . Але давайте до фактів:

1) Згідно Вікіпедії, бюджет уряду США 2011 року був прийнятий дефіцитом 1.6 трлн долл (3.8 трлн витрати, 2.2 - доходи). Дірка в 43% (!) - варто задуматись. Далі

2) Кількість паперових доларів грошей за чотири роки зросла на 19% (начебто й не багато - 5% на рік... - але не на 1.2% це точно) (//www.visualeconomics.com/the-anti-fed-f act-sheet/)

3) І нарешті, найголовніше скільки ж доларів по агрегату М3 - тих, що "бушують" на сировинних ринках? Розумні люди з посиланням на FED наводять цифру в 9.5 трлн долл.
//askville.amazon.com/money-exists ... Id=3612391
Але це було 3 роки назад. Якщо припустимо, що їх зараз 11 трлн, то помилимось не дуже.

А тепер, дефіцит бюджету (1.6 трн долл) ділимо на М3 - маємо десь 15% - щорічного збільшення доларової маси тільки за рахунок держ бюджету США (!). А ще ж є самостійна додаткова емісія грошей FEDом - про яку мало що відомо взагалі, і яка по суті не контрольована(!) .

Коротше, щорічне збільшення доларів на 20% - дуже реально По, моєму.

коротше кажучи - тре вчити "матчасть"
Величину грошей перш за все міряють як швидкість обігу на їх кількість.
А швидкість обігу залежить від ділової активності і інших фактрів. На кількість впливає норма резервування, банківський мультиплікатор, структура доходів\витрат домогосподарств, схильності до накопичення\трати, очікувань, в тому числі інфляційних і т.д.)

Так що якщо навіть грошей виросло на 15%, а вони не "крутяться", кредити не беруться в тих обсягах що раніше, то загальна величина грошей може і впасти.

Тому і друкує ФРС "папери" щоб компенсувати падіння швидкості обертання і зниження мультиплікатора. В момент Ч, вона легко може утилізувати надлишкову паперову масу, просто піднявши % по довготерміновим облігаціям.
08 май 2011 11:16
Цитата "GONY":

Базова інфляція в США складає зараз 1,2% в річному обчисленні.

Отож. В Украине долларовая инфляция составляет примерно 40%, а в США долларовая инфляция составляет 1.2% :lol:

Но даже тогда можно вкладывать деньги в недвижимость или заниматься строительством в такой стране. (Правда, нужно строить топ-обьекты по соотношению "качество-цена". Которые потом вытеснят из рынка объекты-конкуренты)..
_____

У Вас, AD2009, на аватарке именно такой объект?
Если да, то Вам можно только позавидовать. Скоро в него захотят перебраться жить и цены в этом конкретном доме пойдут вверх при общем направлении цен на жильё - вниз. :umnik:
08 май 2011 11:51
Цитата "Иззет Кизиларслан":

У Вас, AD2009, на аватарке именно такой объект?
Если да, то Вам можно только позавидовать. Скоро в него захотят перебраться жить и цены в этом конкретном доме пойдут вверх при общем направлении цен на жильё - вниз. :umnik:

Такий... да не дуже... :-B Це обєкт на Троєщині - якісний, але не "центровий". Втім, там колись буде метро.... Та й розмір має значення - все таки 110 метрів - це тобі не халупа в 35 квадратів.
Проте, я купляв не для спекуляцій, а для свого спокійного сну :) . Коли гроші були в банку, спати не міг. :-B

Зараз зі сном проблем немає :yes: . Навіть якщо програю на продажі (продам з доходом "всього" 5% річних в доларах) - це буде моя ціна за психічне благополуччя. 6-)
08 май 2011 12:19
Каждый инвестор сам перед собой отвечает за свои инвестиции. Неважно, во что были направлены инвестиции, важно получить из них доход (по-возможности с хорошим соотношением доход/риск). Покупка жилья для того чтобы в нём жить лично - это не инвестиция. :no-no:

Мы тут исписали 13 страниц, а всё бестолку. Всё время какие-то споры и война минусов в репутациях. :tongue: Вобщем, поговорили как глухие с немыми.

Когда инвестор уже поднялся на достаточно высокий уровень, то он может уже ставить перед собой задачу не сколько в накоплении богатства, сколько в успешном сохранении накопленного. А зачем ему продолжать копить? Это нервотрёпка, нет гарантий в успехе, достаточный уровень достигнут и в кармане всегда есть и будут в ближайшее время деньги на жизнь. Что ещё нужно человеку для счастья? :hm:
08 май 2011 13:36
Каждый инвестор сам перед собой отвечает за свои инвестиции. Неважно, во что были направлены инвестиции, важно получить из них доход (по-возможности с хорошим соотношением доход/риск). Покупка жилья для того чтобы в нём жить лично - это не инвестиция. :no-no:

Мы тут исписали 13 страниц, а всё бестолку. Всё время какие-то споры и война минусов в репутациях. :tongue: Вобщем, поговорили как глухие с немыми.

Когда инвестор уже поднялся на достаточно высокий уровень, то он может уже ставить перед собой задачу не сколько в накоплении богатства, сколько в успешном сохранении накопленного. А зачем ему продолжать копить? Это нервотрёпка, нет гарантий в успехе, достаточный уровень достигнут и в кармане всегда есть и будут в ближайшее время деньги на жизнь. Что ещё нужно человеку для счастья? :hm:

Сорі, цю високу філософію без пляшки я зрозуміти не можу 6-)
08 май 2011 13:52
Я от не зрозумію, то такий тонкий тролінг, чи АД2009 хоче переконати себе, а заодно і нас, "хом"якус вульгарус", що ось-ось дно, один друг лапки і вже грунт під ногами, пора скуповуваисть.
Ну, я наприклад, в такому "перед-оленячому стані", що задумуюсь влошитись у пайове будівництво в пригороді Києва.
Але тут виникає не одне але.
Так само як і машина, так і нерухомість просить догляду і витрат.
Тим більше, що в нас новозбудовані ще об"єкти не здаються "купив і заселяйся", а стан "сам собі дятел".
Я може, навіть і зміню свою дуку, що 400 у.е. - середня ціна на КРН в базарний день,
але якщо все ж таки 800 у.е. - то тоді хай будують за власний кошт, вводять в експлуатацію, а я приходжу як в салон, чи магазин і вибираю потрібне житло із "готовим фаршем".

А оскільки такого нема, то цінам ще падати як мінімум вдвічі, або якості підніматись до "европейського рівня".
08 май 2011 14:03
Цитата "AD2009":
Каждый инвестор сам перед собой отвечает за свои инвестиции. Неважно, во что были направлены инвестиции, важно получить из них доход (по-возможности с хорошим соотношением доход/риск). Покупка жилья для того чтобы в нём жить лично - это не инвестиция.

Мы тут исписали 13 страниц, а всё бестолку. Всё время какие-то споры и война минусов в репутациях. Вобщем, поговорили как глухие с немыми.

Когда инвестор уже поднялся на достаточно высокий уровень, то он может уже ставить перед собой задачу не сколько в накоплении богатства, сколько в успешном сохранении накопленного. А зачем ему продолжать копить? Это нервотрёпка, нет гарантий в успехе, достаточный уровень достигнут и в кармане всегда есть и будут в ближайшее время деньги на жизнь. Что ещё нужно человеку для счастья?

Сорі, цю високу філософію без пляшки я зрозуміти не можу

отож
1) є крива схильності до ризику (https://en.wikipedia.org/wiki/Risk_aversion), тобто чим більше в тебе грошей, тим більше бажання зберегти, чим ризикувати щоб збільшити свій маєток
2) купівля "для себе" це не те саме, що інвестування.
Купівля "для себе" - це увіковічнення в бетоні пам"яті про кеш.
Інвестиція - купівля в надії на прибуток.
https://en.wikipedia.org/wiki/Investment
is putting money into something with the expectation of profit.

Я ж писав - вчимо економічну теорію. Зараз же знання на рівні агента з нерухомості (пересіченого, який знання черпає із зомбоящика інших ЗМІ).
08 май 2011 14:15
Могу подробно расписать, как можно стать удачным инвестором в недвижимость даже на таком падающем рынке как сейчас. :)
08 май 2011 14:18
Цитата "flyman":
Ну, я наприклад, в такому "перед-оленячому стані", що задумуюсь влошитись у пайове будівництво в пригороді Києва.
Але тут виникає не одне але. Так само як і машина, так і нерухомість просить догляду і витрат. Тим більше, що в нас новозбудовані ще об"єкти не здаються "купив і заселяйся", а стан "сам собі дятел".
Я може, навіть і зміню свою дуку, що 400 у.е. - середня ціна на КРН в базарний день,
але якщо все ж таки 800 у.е. - то тоді хай будують за власний кошт, вводять в експлуатацію, а я приходжу як в салон, чи магазин і вибираю потрібне житло із "готовим фаршем".

А оскільки такого нема, то цінам ще падати як мінімум вдвічі, або якості підніматись до "европейського рівня".

Нікого не слухайте, приймайте рішення самостійно - щоб потім нІкого було звинуватити ;-E

Але, приймаючи рішення, мало рахувати виключно гроші. Якщо житло падає в ціні, а ти вичікуєш - живеш в знятій квартирі, то платиш ціну своїм невлаштованим життям за "виграні" гроші. Теоретично, все життя можеш чекати більш вигідної ціни на метри. А коли в 40+ років оглянешся (десь там після гіперу по долару) - що тоді згадаєш 6-) ?

Включи в розрахунок такі фактори, як влаштованість життя, сім'я, комфорт. :) І тоді кількарічне очікування дешевих метрів виглядамите по іншому.

Якщо грошей мало, то краще купити маленьке, поганеньке але більш-менш закінчене житло (гостинка на масиві...) - навіть в кредит :) . Я так починав... Це буде твоя база - плацбарм для подальшого наступу на позицію ворога :-B . Покращуватимеш житлові умови по мірі того, як збільшуватимеш заощадження. :)
А новобудову лізти в даному випадку не раджу - це довго і вкладати додатково треба багато... ;-E
08 май 2011 14:37
Цитата "AD2009":
Якщо грошей мало, то краще купити маленьке, поганеньке але більш-менш закінчене житло (гостинка на масиві...) - навіть в кредит :) . Я так починав...

Жах!! Це, звичайно, працювало в 2006 році. Але чи буде працювати зараз?

Цитата "AD2009":

Це буде твоя база - плацбарм для подальшого наступу на позицію ворога :-B . Покращуватимеш житлові умови по мірі того, як збільшуватимеш заощадження. :)

В іпотечному ярмі заощадження ростуть швидше, ніж з орендою? Я маю на увазі нинішню ситуацію? А як же свуобода? З оренди в іпотечне ярмо застрибнути не проблема...

:blah:
Цитата "AD2009":
А коли в 40+ років оглянешся (десь там після гіперу по долару) - що тоді згадаєш ?
Що скаже Фрейд, коли у людини з словами "найяскравіші спогади" асоціюється поняття "квартира"? :lol:
08 май 2011 14:38
Могу подробно расписать, как можно стать удачным инвестором в недвижимость даже на таком падающем рынке как сейчас. :)

Розпиши... :) Можна не детально....
08 май 2011 14:55
Цитата:
Можна не детально....

Вкратце.
1. Купил недвижимость ниже рыночной цены (при определённых обстоятельствах)
2. Преобразовал её в форму, способствующую повышению её ценности (стоимости)
3. Продал недвижимость по рыночной цене (или даже несколько выше рыночной цены.
Или получает с недвижимости доход от сдачи в аренду по ценам выше рыночных.
:)
08 май 2011 15:07
Цитата "AD2009":

Якщо грошей мало, то краще купити маленьке, поганеньке але більш-менш закінчене житло (гостинка на масиві...) - навіть в кредит :) . Я так починав... Це буде твоя база - плацбарм для подальшого наступу на позицію ворога :-B . Покращуватимеш житлові умови по мірі того, як збільшуватимеш заощадження. :)
А новобудову лізти в даному випадку не раджу - це довго і вкладати додатково треба багато... ;-E

Питання в тому, що краще переплатити за якість і не купувати Г.
Як кажуть англійці "ми не такі багаті, щоб купувати дешеві речі" (сумнівної якості).
А "маленьке, поганеньке але більш-менш закінчене житло" майже у всіх є, в кого хатинка в селі, в кого квартирка в якому більшому\меншому місті, а в кого й у Києві.
08 май 2011 15:18
Цитата "vano":

В іпотечному ярмі заощадження ростуть швидше, ніж з орендою? Я маю на увазі нинішню ситуацію? А як же свуобода? З оренди в іпотечне ярмо застрибнути не проблема...
Що скаже Фрейд, коли у людини з словами "найяскравіші спогади" асоціюється поняття "квартира"? :lol:

1) Взяти кредит в 10 тис доларів і купити квартиру за 50 тисяч - означає ризикувати тільки 10-ма тисячами. А чекати з 40-ка тисячами заощаджень зниження цін означає ризикувати 40-ка тисячами 6-) . Моя ідея - треба тримати заощадження в твердих активах... :yes: Для зниження ризиків...

2) А по друге, шановний, з Вашої сторони дуже нечемно кидатись лайном в опонента на форумі. Просто не красиво, беззмістовно і тупо :drink:
08 май 2011 15:34
Цитата "AD2009":

1) Взяти кредит в 10 тис доларів і купити квартиру за 50 тисяч - означає ризикувати тільки 10-ма тисячами.
Як ви рахуєти ризики? А штрафні санкції, "інтерес банку" в випадку продажі квартири з аукціону, зрозуміло що банк спробує "закрисити" все що зможе..., і т.д.? Ризики раптової втрати роботи - наприклад фірма збанкрутувала/чи скорочення?

Цитата "AD2009":

2) А по друге, шановний, з Вашої сторони дуже нечемно кидатись лайном в опонента на форумі.
Я ж не знав, що це для Вас така болюча тема... :lol:
08 май 2011 16:00
Цитата "AD2009":
Цитата "flyman":
Але тут виникає не одне але. Так само як і машина, так і нерухомість просить догляду і витрат. Тим більше, що в нас новозбудовані ще об"єкти не здаються "купив і заселяйся", а стан "сам собі дятел".

Нікого не слухайте, приймайте рішення самостійно - щоб потім нІкого було звинуватити ;-E

Але, приймаючи рішення, мало рахувати виключно гроші. Якщо житло падає в ціні, а ти вичікуєш - живеш в знятій квартирі, то платиш ціну своїм невлаштованим життям за "виграні" гроші. Теоретично, все життя можеш чекати більш вигідної ціни на метри. А коли в 40+ років оглянешся (десь там після гіперу по долару) - що тоді згадаєш 6-) ?

Включи в розрахунок такі фактори, як влаштованість життя, сім'я, комфорт. :) І тоді кількарічне очікування дешевих метрів виглядамите по іншому.

Господи, ну что ж за жесть то такая...
Вот я Вам приводил пример друга, который снимает 4-к, в нормальном районе, купил себе недавно новую хорошую машинку за 30 кусней.... ПО Вашему у него несчастная жизнь? Или он сам несчастен от того, что не влошился в 30 лет импотеки и не взял 1к описяный хрущ???? Правильно? Более счастлив он бы был купи он этот хрущ и сидел бы с семьей и ребенком друг на друге как гамбургер, это ВЫ называете наступлением на "врага"? НУ что за ахинея блин?
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее
1. . .1214. . .17
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Подробнее