Подать объявление

Вторая волна кризиса - реальная угроза для РЖН?

1. . .1113. . .17
06 май 2011 14:35
Цитата "AD2009":
Давайте помоделюємо (по цій темі форуму), що буде на ринку з новою хвилею кризи... 6-)

Криза буде проявлятись, скажемо, зниженням курсу гривні до 10 :-B і подальшим спадом ділової активності (хоча ділова активність і навпаки, може вирости, при слабкій то валюті).

Теоретично, повториться те, що було в 2008-2009 роках. Стабільність цін метрів в гривнях та зниження в доларах (на 20%) – хом’які п’ють шампанське :clap: . Теоретично, після цього курс може знизитись до 12 і далі те саме, і до 14 грин/дол і знову те саме ;-E . Чи буде все в точності повторюватись як раніше? :???: Думаю, навряд.

80% значних заощаджень в Києві – у валюті (а не в гривнях) – не привожу розрахунки для спрощення. Тому, разом з ростом курсу автоматично майже так само ростуть і заощадження....
Тому, при курсі, скажемо, 10, маса грошей в Києві зростає з 250 млрд грн до 300 млрд грн. А ринок нерухомості чистих продавців як був 5 млдр грн так і залишається (??? :???: )....

Навряд таке можливо... Кризовий переляк у продавців уже минув. Другу та третю валютні кризи будуть сприймати вже спокійно. :)

Тому, моя думка, з подальшим погіршенням курсу гривні ціни на метри вже не будуть стабільними в гривнях. Вони будуть рости пропорційно росту заощаджень - іншими словами, будуть скоріше стабільними в доларах. Тому, власники валюти від подальшої девальвації гривні не виграють. :yes:

Слушайте, уважаемый, а вы прочитайте свои писания хоть раз. Ну чесслово, ну ерунда же. Ну просто жесть какая-то.
Думаю, навряд. - почему Вы так думаете?
Кризовий переляк у продавців уже минув. - вы что психолог?
80% значних заощаджень в Києві – у валюті (а не в гривнях) - пруф или в сад
06 май 2011 14:44
Цитата "Sentrax":
пруф или в сад

:super:

зы. Спасибо за ++, теперь опять не круглое число, надо еще 9, помогите, кто чем может :)
06 май 2011 15:24
Цитата "LonelyCruiser":
Цитата "Sentrax":
пруф или в сад

:super:

зы. Спасибо за ++, теперь опять не круглое число, надо еще 9, помогите, кто чем может :)

а мінус можна? так швидше закругляє
06 май 2011 15:41
Марковка скоро тоже вырастет в цене...
06 май 2011 15:45
Цитата:
По поводу других скажу, вот у меня товарищ купил недавно новую машинку за 30 килобаксов, хаты собственной нету, снимает 4-к квартиру в хорошем районе... живет очень достойно, что предлагаете вы? Купить засцаный хрущь и кичится тем, что он свой? Ездить на маршрутке и жрать мивину? Возьмите себе такое счастье... Второй товарищ тоже купил себе машинку, тоже за 28 кусков, правда в кредит, под 6% в грн, акция такая была, живет с родителями, потому как ему 25 лет:) Жизнью доволен, 4 раза в год ездит отдыхать по неделе, 2 раза за границу, 2 раза в Карпаты. А доволен ли тот олень в хруще и с кредитом на 30 лет?

Кожному своє...тим більше люди мають специфіку змінювати свої погляди.
Я б наприклад не купив би машину за 30к....бо в мене прав навіть нема :)
Теж збирав на квартиру в києві...а зараз якось дивлюсь на все це...живу зараз закордоном, й вже якось не все так яскраво на батьківщині.
Катаюсь собі по Європі, в це більшість грошей й уходить, вихідні: кудись на літак, на футбол якийсь, чи на концерт.
Розмір матрасу вже довгий час контстанта :)
А взагалі висновок, що треба не вибирати між "машинкою за 30к", "подорожами на вихідні" "та бетонною халупою", а все це мати можливість мати без якикось моральних потрясінь та надривів.
ПС: так й цінність нерухомості в нашій країні трохи переоцінена, бо вона не дуже цивілізована ще, треба мати свій закуток :)
06 май 2011 16:33
Цитата "Sentrax":

[1]Думаю, навряд. - почему Вы так думаете?
[2]Кризовий переляк у продавців уже минув. - вы что психолог?
[3]80% значних заощаджень в Києві – у валюті (а не в гривнях) - пруф или в сад

1) почему Вы так думаете? Думаю так тому, що вартість житла не може падати (довго) при (тривалому) рості заощаджень. :@-:
2) вы что психолог? Ні. Я власник нерухомості. :-B
3) пруф или в сад. За даними НБУ в Києві 100 млрд грн, з них 1/3 валюта. Відкидаємо дрібні вклади, які в основному в гривні. Додатково, альтернативні розрахунки показують, що в Києві зосереджено готівкової валюти поза банками (під матрасами) в еквівленті 150 млрд грн (стор 3 цієї теми). Плюс золото та цінні папери... 6-)
06 май 2011 18:32
Цитата "AD2009":
Цитата "GONY":
Далі буде гірше, оскільки ми тільки почали заходити в демографічну яму і до дна нам ще рухатись років 8-10.

GONY, здається Ви ще публічно не робили свій прогноз по ринку житла Києва. Не хочете спробувати?
Думаю, публіці було б цікаво почути Вашу думку про те, КОЛИ буде дно та до якого рівня опустяться ціни.

А вот уже и признаки будущего повышения цен ,недострои что-то демпингуют,неужто не будут достраивать?
//www.arpa.com.ua/aukcion/?utm_sou ... gn=auction
//www.arpa.com.ua/aukcion/perechen ... _bucha.htm
06 май 2011 20:26
Цитата "AD2009":
Цитата "Sentrax":

[1]Думаю, навряд. - почему Вы так думаете?
[2]Кризовий переляк у продавців уже минув. - вы что психолог?
[3]80% значних заощаджень в Києві – у валюті (а не в гривнях) - пруф или в сад

1) почему Вы так думаете? Думаю так тому, що вартість житла не може падати (довго) при (тривалому) рості заощаджень. :@-:
3) пруф или в сад. За даними НБУ в Києві 100 млрд грн, з них 1/3 валюта. Відкидаємо дрібні вклади, які в основному в гривні. Додатково, альтернативні розрахунки показують, що в Києві зосереджено готівкової валюти поза банками (під матрасами) в еквівленті 150 млрд грн (стор 3 цієї теми). Плюс золото та цінні папери... 6-)

рассмешило....заощадження ростут у подавляющего количества на 100-300 уе в месяц....то есть на 3000 уе в год, то есть десятку лет на убитое гуано надо собирать. Скоро на пожрать будут заощадження тратиться.
150 ярдов гривен на 3 миллиона, это выходит по 50к гривен под матрасом на лицо, включая детей, студентов, пенсионеров. Как то дофега. хотя не исключаю такого варианта. про паперы вы загнули, в промышленном масштабе их можно сказать нет
06 май 2011 20:42
Цитата "Deka":
.заощадження ростут у подавляющего количества на 100-300 уе в месяц....то есть на 3000 уе в год, то есть десятку лет на убитое гуано надо собирать. Скоро на пожрать будут заощадження тратиться.
150 ярдов гривен на 3 миллиона, это выходит по 50к гривен под матрасом на лицо

Ось чому шановний Дека, я не люблю середні показники - "середня зарплата", "середня вартість метра", "середня сума заощадження".... :yes: ..."середня температура по палаті..."

Це нереальні показники. 6-) Їхне можна використовувати для прийняття рішень :@-: Ринок дуже нерівномірний. Є 5 тисяч киян з заощадженнями в 10+ млн грн, 20 тисяч киян з заощадженнями 1+ млн грн та 2 млн киян з заощадженнями "нуль" грн. :@-:
07 май 2011 19:26
Цитата "GONY":
Щодо абсолютного дна, то я думаю, що воно буде не раніше ніж через 8-10 років. Тобто на дні демографічної ями.

8-10 років це не серйозно... :lol: Чи не хочете Ви тут когось ввести в оману (мяко висловлюючись :-B )?

Просто, є обєктивно-реальна девальвація світових валют - зараз це 10-15% річних, далі мабуть прискориться до 20%. Через Ваші 8 років це буде 100-200% збільшення грошей в обігу 6-)

Зараз ці "нові ліві" гроші "бушують" в золоті, нафті та пшениці, але коли їх маса зросте ще вдвічі, то нерухомість не залишиться "незайманою" :-B .

Коротше, через 4-5 років існуюча валютно-доларова система координат перестане існувати. А вартість квартир скоріше мірятимуть тонами пшениці чи кіловат-годинами :-D .
07 май 2011 19:51
Цитата "AD2009":
Цитата "Deka":
.заощадження ростут у подавляющего количества на 100-300 уе в месяц....то есть на 3000 уе в год, то есть десятку лет на убитое гуано надо собирать. Скоро на пожрать будут заощадження тратиться.
150 ярдов гривен на 3 миллиона, это выходит по 50к гривен под матрасом на лицо

Ось чому шановний Дека, я не люблю середні показники - "середня зарплата", "середня вартість метра", "середня сума заощадження".... :yes: ..."середня температура по палаті..."

Це нереальні показники. 6-) Їхне можна використовувати для прийняття рішень :@-: Ринок дуже нерівномірний. Є 5 тисяч киян з заощадженнями в 10+ млн грн, 20 тисяч киян з заощадженнями 1+ млн грн та 2 млн киян з заощадженнями "нуль" грн. :@-:

Ви досить переоцінюєте цінність нерухомості.
Добре, якщо я "вирву" всі свої гроші (депозити, матраци, пенсійні гроші), то як це не дивно, то я "1+млн", вау...чого ж я не поспішаю за таким скарбом як Київська нерухомість?
А знаєте чому? бо я не можу "влупити та заморозити" всі свої активи в товарі сумнівної якості, а більш того, я краще буду інвестувати наявні кошти в себе (в своє здоровя та освіту). Додаткова освіта з великою ймовірністю дасть мені більше шансів покращити рівень життя, ніж квартира.
Ваш (чи ваших колег) контінгент, це ті, хтось щось "вкрав"/"накалядував" , або ж володарі промитиго мозоку на тему "зато тепер ми живемо в СВОЇЙ квартирі (доречі ніфіга вона в багатьох випадках й не своя...треба спочатку вернути гроші банку). Розкажіть про доцільність інвестування в нерухомість, тим хто "обманюючи" банки малював якісь довідки, щоб купити 30м2 за 90к уе....при цьому мають віддати банку десь так 150к (відсотки), бо й внесків перших не робили....о то вони ж "потенційні" "1+ млн" люди...коли виплатять все.
07 май 2011 20:06
Цитата "Deka":
Добре, якщо я "вирву" всі свої гроші (депозити, матраци, пенсійні гроші), то як це не дивно, то я "1+млн", вау...чого ж я не поспішаю за таким скарбом як Київська нерухомість?

Дозвольте спитати, як Ви будете діяти, коли метри припинять дешевіти і навіть (раптом :) ) почнуть трошки рости в ціні? (при всії інших незмінних фактор - курс долара, рівень депозитних ставок...)
Якщо будете чекати далі, то до якого рівня росту цін на метри? :???:

Просто цікаво знати наміри інвестора Вашого формату... :yes:
07 май 2011 20:46
Цитата "AD2009":
Цитата "Deka":

Дозвольте спитати, як Ви будете діяти, коли метри припинять дешевіти і навіть (раптом :) ) почнуть трошки рости в ціні? (при всії інших незмінних фактор - курс долара, рівень депозитних ставок...)
Якщо будете чекати далі, то до якого рівня росту цін на метри? :???:

Просто цікаво знати наміри інвестора Вашого формату... :yes:

Скажімо так, мабуть я не є типовим представником "інвесторів" в КРЖН. Коли все росло, в мене теж свербіли руки щось купити....навіть щось там рахував...але чи то хватило розуму, чи то не хватило грошей, але мене давила жаба, шо я переплачу 2.5 рази за квартиру, це ще коли однокімнатна коштувала 50-60к в Києві.Потім коли вже почався зовсім космос, в мене хватило розуму зрозуміти, що це "бульбашка" на 100%.
В цей час розумово моральних поневірянь (всі купують, а я лох не можу навіть нашкрести на перший внесок), я змінив роботу та країну проживання. Метою таки знов була покупка Київської нерухомості. Так я натрапив на цей форум, він мене врятував в 2008 :) Потім була криза й різкий обвал, а потім я зрозумів (проживаючи в іншій країні), що КРЖН - це не зовсім те, заради чого треба жити й віддавати всі свої гроші. Жити якось стало легче й цікавіше. Більш того, в мене є квартира в Києві, в яку я можу коли захочу повернутися. Повертатися на Україну зважаючи на те, що в ній відбувається останні роки (особливо після укріплення вертикалі влади) в мене бажання з кожнем днем все менше й менше.
Щоб я купив Києві й за яку ціну? я вже це тут десь постив: я би взяв собі три кімнати в турецькому містечку (кінцева тролейбуса 21), там є дуже гарний дім, в мене живе друг там. взяв би за 800-1000уе за метр квадратний площа там здається 89м3. Поки там продають/виставляють по 170к (чи 150, вже не памятаю).
Але зараз в мене більш актуальне питання, як залишитись в європі. Моя фірма зараз зірок з нема не зриває, отже може так статися, що треба буде йти далі вчитися, як варіант. Якщо все буде спокійніше (з роботою), то я краще тут буду в європі купляти нерухомість. Але треба дивитися "на погоду"...може такі часи настануть, що краще мати "кеш"
Щодо України, то треба чекати кілька років ще...скоро вже віддавати борги, проведемо Євро-2012, теж віддавати "круглі" суми, на які будують ці стадіони (в нас вже реконструкція дорожча майже за всі нові стадіони світу нещодавно збудованні). Може долар й буде "девальвувати", разом з іншими валютами, але в Україні на мою думку все більше перед більшою кількістю людей буде поставати питання "повсякденних витрат: їжа, комуналка, одяг...", покращення життя від партії влади також буде даватись взнаки.
Якщо раптом в Києві скажімо з літа цього року ціни на нерухомість вгору...то нічого не буду робити, хай їх "розумні" ти квартири купують, й сплачують 50-70% доходу свого банкам.
07 май 2011 20:55
Цитата "Deka":
я змінив роботу та країну проживання.
Але зараз в мене більш актуальне питання, як залишитись в європі.

Дякую. Ще одне. Тут в Україні багато говорять, що у нас на житло космічні ціни, а в Європі, мовляв, дешевше значно 6-) .

Що можеш сказати по цінах там? Який порядок цін там де ти живеш? :)
07 май 2011 21:11
Цитата "AD2009":
Цитата "Deka":
я змінив роботу та країну проживання.
Але зараз в мене більш актуальне питання, як залишитись в європі.

Дякую. Ще одне. Тут в Україні багато говорять, що у нас на житло космічні ціни, а в Європі, мовляв, дешевше значно 6-) .

Що можеш сказати по цінах там? Який порядок цін там де ти живеш? :)

Ех, зачепив, за живе :)
Я живу в Швейцарії. ціни на 3-4 кімнатні квартири в місті (наприклад цюрих, 100м2) - 700к - 1 млн.
поблизу міста (чи на перефірії, але місто маленьке, 400к мешканців, звідти за 20хв в центр доїхати можно), скажімо за 2 кімнати, 60м2, просять 360-400к.
Середній доход на родину десь 10к в місяць. Процентна ставка 2.2-2.8%. Нерухомістю володіє десь 30% населення, решта знімають все життя :)
Цифри у франках (1 франк=1.1 доллар США)
тобто виходить нерухомість в швейцарії десь так в 7 разів дорожча ніж в києві, а зарплата вища в раз 10...

Цікавився німеччиною (франкфурт, був варіант туди переїхати по роботі), там можно знайти було того року щось за 120-130к євро пристойне (70-80м2), хоча тільки по інтернету дивився, може й фігня якась. Ось тільки щойно глянув, є 50м2 за 70к, є 100м2 за 150к, є 20м2 за 36к, є 238м2 за 990к, є 50 м2 за 150 к, є 94м2 за 89к....тобто ціни "гуляють" також десь так від 1к до 3к євро за квадратний метр, можливо залежить від якості та розташування.

Але франкфурт то велика дира в порівнянні з цюріхом...та й взагалі, не хочу нікуди звідти їхати (люди вон народ свій оббирають, афери якись крутять, а потім сюди всі тікають, а я вже тут, хоч й без нерухомості :) )
Ще дивився нерухомість в іспанії, на морі - там можна також легко в 150к євро вкластися (бачив й по 50-60к євро)
07 май 2011 22:03
Цитата:
Дякую. Ще одне. Тут в Україні багато говорять, що у нас на житло космічні ціни, а в Європі, мовляв, дешевше значно 6-)

Ёмаё, так смотря где в Украине и смотря где в Европе :psih:

В Украине есть квартиры и по 200к USD (в Киеве) и по 2к USD (в том городке, где Lorer будет покупать). А квадратура одинакова :think:

То же самое и в Европе, взять городки с большим оттоком населения в восточной Германии и сравнить с Монте-Карло. :protest:

То же самое Штаты: взять "ржавый пояс" и сравнить с округами силиконовой долины :think:

P.S. В Швейцарии конечно дорого. Местные продаваны и ШвейцарМиськБуд цены держат мёртвой хваткой, обвала от них не дождаться...
Самое лучшее это у них швейцаром устроиться, чтобы выделили бесплатно какую-нибудь комнатушку, чтобы там и жить. Всё время был бы на работе. :gi:
07 май 2011 22:54
Цитата "Иззет Кизиларслан":
Цитата:
Дякую. Ще одне. Тут в Україні багато говорять, що у нас на житло космічні ціни, а в Європі, мовляв, дешевше значно 6-)

Ёмаё, так смотря где в Украине и смотря где в Европе :psih:

В Украине есть квартиры и по 200к USD (в Киеве) и по 2к USD (в том городке, где Lorer будет покупать). А квадратура одинакова :think:

То же самое и в Европе, взять городки с большим оттоком населения в восточной Германии и сравнить с Монте-Карло. :protest:

То же самое Штаты: взять "ржавый пояс" и сравнить с округами силиконовой долины :think:

P.S. В Швейцарии конечно дорого. Местные продаваны и ШвейцарМиськБуд цены держат мёртвой хваткой, обвала от них не дождаться...
Самое лучшее это у них швейцаром устроиться, чтобы выделили бесплатно какую-нибудь комнатушку, чтобы там и жить. Всё время был бы на работе. :gi:

В Швейцарии цены мало отличаются от места...разве что в Цюрихе и Женеве "немного" дороже (но не в разы, на процентов может 20-30%). А так в "деревне" людям тоже неплохо живется.
Так и какой может быть обвал в швейцарии. Про кризис реально только читаешь в газетах (что дескать увеличилась безработица с с 3.2 до 3.6%). А каждый "уволенный" получает 1.5-2 года пособие по безработице (в зависимости сколько до этого работал), 80% от последней зарплаты. Если зарплата составляла 100к в год, то получаешь 80к, ну не купишь "красивые кеды" лишний раз и будешь ужинать не 5 раз в неделю в ресторане, а 4...типа уровень жизни упал :) Так что от чего недвижимости падать в цене непонятно (чистый воздух, безопасность, природа, высокие зарплаты и низкие налоги)

Да и по поводу стоимости жилья в той же швейцарии: как ни крути а она примерно равна средней месячной зарплате (ну пусть даже зарплата +20%) за квадрат (6к зарплата, 7к квадрат). В германии пусть даже квадрат стоит 2к евро, средняя зарплата там думаю тоже где то 2-2.5 евро. правда налоги большие. Знаю что люди с 4-5к в месяц чуть бы не половину отдают. так что тоже где то такое же соотношение. В украине же если глянуть на "предложения" то 1.500 за квадрат, в то время как зарплаты в киеве - средние если будут 750 то хорошо и это уже с "левыми доходами". Если отбросить "слуг народа, и слуг слуг народа" и бизнесменов, которые как мне кажется уже все скупились, то ценам еще проседать минимум с 1.500 до 1к, а то и до 750. И думаю будет увеличиваться сегментация по "качеству" (новое, старое, расположение, и тд).
08 май 2011 03:53
Цитата "AD2009":
Цитата "GONY":
Щодо абсолютного дна, то я думаю, що воно буде не раніше ніж через 8-10 років. Тобто на дні демографічної ями.

8-10 років це не серйозно... Чи не хочете Ви тут когось ввести в оману (мяко висловлюючись )?

Просто, є обєктивно-реальна девальвація світових валют - зараз це 10-15% річних, далі мабуть прискориться до 20%. Через Ваші 8 років це буде 100-200% збільшення грошей в обігу

Зараз ці "нові ліві" гроші "бушують" в золоті, нафті та пшениці, але коли їх маса зросте ще вдвічі, то нерухомість не залишиться "незайманою" .

Коротше, через 4-5 років існуюча валютно-доларова система координат перестане існувати. А вартість квартир скоріше мірятимуть тонами пшениці чи кіловат-годинами .

Базова інфляція в США складає зараз 1,2% в річному обчисленні. Дорожчають тільки енергоносії та їжа. Все інше майже стоїть на місці. Думаю, що і нафта подешевшає скоро. Тому навряд чи нам треба боятися гіперінфляції. Єдина загроза - це нестача їжи. Бо нас скоро буде 7 млрд. на Землі.

//anasdaq.econoday.com/byshowevent ... r=2011#top
08 май 2011 06:07
Цитата "GONY":

Базова інфляція в США складає зараз 1,2% в річному обчисленні. Дорожчають тільки енергоносії та їжа. Все інше майже стоїть на місці. Думаю, що і нафта подешевшає скоро. Тому навряд чи нам треба боятися гіперінфляції.

Цифри інфляції в США, думаю, така ж брехня як і такі ж цифри в Україні . Але давайте до фактів:

1) Згідно Вікіпедії, бюджет уряду США 2011 року був прийнятий дефіцитом 1.6 трлн долл (3.8 трлн витрати, 2.2 - доходи). Дірка в 43% (!) - варто задуматись. Далі

2) Кількість паперових доларів грошей за чотири роки зросла на 19% (начебто й не багато - 5% на рік... - але не на 1.2% це точно) (//www.visualeconomics.com/the-anti-fed-f act-sheet/)

3) І нарешті, найголовніше скільки ж доларів по агрегату М3 - тих, що "бушують" на сировинних ринках? Розумні люди з посиланням на FED наводять цифру в 9.5 трлн долл.
//askville.amazon.com/money-exists ... Id=3612391
Але це було 3 роки назад. Якщо припустимо, що їх зараз 11 трлн, то помилимось не дуже.

А тепер, дефіцит бюджету (1.6 трн долл) ділимо на М3 - маємо десь 15% - щорічного збільшення доларової маси тільки за рахунок держ бюджету США (!). А ще ж є самостійна додаткова емісія грошей FEDом - про яку мало що відомо взагалі, і яка по суті не контрольована(!) .

Коротше, щорічне збільшення доларів на 20% - дуже реально По, моєму.
08 май 2011 07:16
Цитата "AD2009":

Вас кто-то обманул о росте заощаджень, это величина проследить которую практически нереально, но Вы все таки знаете! Похвально:))))
Цитата "AD2009":

Забавно, а я власнык баксов:)) Ну Вы поняли.
Цитата "AD2009":

3) За даними НБУ в Києві 100 млрд грн, з них 1/3 валюта. Відкидаємо дрібні вклади, які в основному в гривні. Додатково, альтернативні розрахунки показують, що в Києві зосереджено готівкової валюти поза банками (під матрасами) в еквівленті 150 млрд грн (стор 3 цієї теми). Плюс золото та цінні папери... 6-)

Повторюсь - ПРУФ, ИЛИ В САД!
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее
1. . .1113. . .17
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Подробнее
+34624407828xxxx