Подать объявление

ЖК "Первоцвет", Борисполь, ул. Февральская

Ваше общее впечатление об Объекте и Компании:
Можно выбрать 1 вариант ответа. Можно менять ответы. Всего голосов: 61.
8/13%
3/5%
8/13%
19/31%
23/38%
1. . .7072. . .88
31 янв 2016 20:09
Цитата "Helen0905":
Соседи, думаю будет полезно почитать:
Как быть без свидетельства о праве собственности на недвижимость?

Живемо по-новому
Перехід до бездокументарного підтвердження права власності на новозбудовану нерухомість відбувся так раптово, що для пересічного громадянина така вкрай прогресивна і необхідна реформа взагалі залишилась непомітною. А дарма.
Із 1-го січня 2016 року українці, отримуючи документи за результатом такої адміністративної послуги як державна реєстрація речових прав на нерухоме майно, не знайшли серед цих документів свідоцтва про право власності.
Справа в тім, що відтепер право власності на нерухомість, відомості про яке внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, підтверджується не документом, а відповідним записом у реєстрі. У відповідності з абзацом другим частини п’ятої статті 12 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» на підставі цього запису власник вчиняє правочини зі своєю нерухомістю. Обов’язкове використання нотаріусом під час вчинення нотаріальної дії з нерухомістю відомостей Державного реєстру прав передбачене статтею 46-1 Закону України «Про нотаріат». Також частиною першою статті 55 цього Закону встановлено, що угоди про відчуження та заставу майна, що підлягає реєстрації, посвідчуються за умови подання документів, які підтверджують право власності на майно, що відчужується або заставляється, або за наявності державної реєстрації права власності на таке майно у Державному реєстрі прав.
«Основний удар» прийшовся на державних реєстраторів та нотаріусів, яким довелося пояснювати здивованим заявникам про те, що видача свідоцтва про право власності на нерухомість не передбачена законодавством, а на підтвердження державної реєстрації речових прав на нерухоме майно видаються такі документи як «інформація з Державного реєстру прав» та «рішення державного реєстратора».
Іще місяць тому укласти договір, предметом якого є нерухоме майно, без документа, що підтверджує право власності на нього, було неможливо. Тепер до нотаріуса власник може прийти лише з документом, який посвідчує його особу, та документом, що засвідчує присвоєння йому ідентифікаційного номеру платника податків.
І не лише в цьому нововведення спрощує життя власника: більше не потрібно отримувати дублікат правовстановлювального документа, який втрачено чи пошкоджено, а також автоматично вирішується проблема реалізації свого права на розпорядження частиною нерухомості співвласником, у якого правостановлювальний документ відсутній.

Чи варто боятися наслідків нововведення?
Окремі правники радять власникам нерухомості періодично перевіряти інформацію про свої об’єкти в реєстрі, а якщо відомості про такі об’єкти не внесені до нього, терміново це зробити. Лунають в пресі й побоювання щодо «рейдерських атак на нерухомість».
Безумовно, за можливості, своє право краще внести до Державного реєстру прав. Автоматично, без подання відповідної заяви власника, до цього реєстру відомості з баз даних, у яких реєструватися права та обтяження до 2013 року, не переносилися. І наявність відповідних даних в сучасній інформаційній системі значно спростить питання розпорядження власністю, а також підтвердження прав на неї перед третіми особами, у разі виникнення такої необхідності.
Перевірка інформації також не створить проблем, адже Державний реєстр прав відкритий: отримання відомостей з нього доступне як за об’єктом нерухомості, так і за суб’єктом права. Зацікавлена особа може отримати інформацію, звернувшись до будь-якого нотаріуса чи державного реєстратора. Крім того законодавство надає можливість отримати такі відомості через офіційний веб-сайт Міністерства юстиції України (https://kap.minjust.gov.ua/services/registry). Крім того, забезпечено можливість перевірки дійсності виданих з Державного реєстру прав документів за індексним номером.
При цьому слід пам’ятати, що правочини нотаріус вчинятиме не лише на підставі запису про право власності на нерухоме майно, а й встановивши особу, що звернулася, та її повноваження на розпорядження нерухомим майном. Це обов’язок нотаріуса, закріплений законом.
У разі ж якщо право власності не внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, підтвердити його можливо виключно за умови подання відповідного правовстановлювального документа.
Резюмуючи, варто зазначити, що наразі явно не вистачає роз’яснювальної роботи з боку Мін’юсту, яким ця реформа впроваджена. Також більшість підзаконних нормативно-правових актів ще не приведена у відповідність до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», що може певним чином ускладнити реалізацію нововведень на практиці.
Але важливий та відповідальний крок вперед в реформуванні відносин власності вже зроблено

я что-то не осилил... что у кого регистрация до 2013 года, тех в базу не включили?
01 фев 2016 11:09
Цитата "kwon":

я что-то не осилил... что у кого регистрация до 2013 года, тех в базу не включили?

Думаю постепенно всех включат. А проверить, наверное, можно на сайте. Но я пока его не испытывала, так что принцип действия не подскажу :notsure:
01 фев 2016 11:15

Да не включили потому, что это новая единая база, которая начала действовать с января 2013. До этого была другая. Новая база своего рода "файл-архив" в которой хранятся отсканированые копии с оригиналов документов (купли-продажи, дарования, наследство и так далее, техпасторт на квартиру или дом, земельный акт). Любой нотариус при открытии базы теперь видит все документы на недвижимость и всю историю недвижимости кому и когда, и по каким документам перешла в собственность, также заложена ли она в кредит, наложен запрет или арест. То есть на основании трех старых баз (база недвижимости, база заложенного имущества, база запретов и арестов) создана новая единая база. И в старых базах сканкопий документов не было.
Для инфо, если думаете взять кредит под залог имущества, то ОБЕЗАТЕЛЬНО требуется банками регистрация имущества в единой базе.
А если просто собираетесь провести нотариальные действия: купли-продажи, дарования итд., то нотариус на месте проведет регистрацию в базе сначала на старого собственника, а потом на нового.
01 фев 2016 11:24
так если у меня старая квартира 2009 года покупки и продавать пока не собираюсь, мне куда бежать не понял???
01 фев 2016 12:08
Думаю постепенно всех включат. А проверить, наверное, можно на сайте. Но я пока его не испытывала, так что принцип действия не подскажу

Включат только при каких либо нотариальных действиях. А так за вашим личным желанием.
01 фев 2016 12:35
Цитата "kwon":
так если у меня старая квартира 2009 года покупки и продавать пока не собираюсь, мне куда бежать не понял???

В службу государственной регистрации или до нотариуса - они с 2016 выполняют функции административного офиса, а раньше регистрацию проводили только при нотариальных действиях.
Мне сам нотариус говорил в марте 2015, что у них регистрация дороже, чем в регистрационной службе.
Для квартиры необходимы такие документы:
1) правоустановительные документы оригиналы
2) правоустановительные документы нотариально завереные копии
3) техпаспорт оригинал
4) техпаспорт копия завереная БТИ
5) паспорт, код

За регистрацию - 120грн, мыто не платим
мне завереная копия техпаспорта БТИ (техник на дом выежат, все смотрит) обошлась - 158грн
завереные документы нотариусом обошлись - 160грн
01 фев 2016 14:06
Цитата "Red Alert":

В службу государственной регистрации или до нотариуса - они с 2016 выполняют функции административного офиса, а раньше регистрацию проводили только при нотариальных действиях.
Мне сам нотариус говорил в марте 2015, что у них регистрация дороже, чем в регистрационной службе.
Для квартиры необходимы такие документы:
1) правоустановительные документы оригиналы
2) правоустановительные документы нотариально завереные копии
3) техпаспорт оригинал
4) техпаспорт копия завереная БТИ
5) паспорт, код

За регистрацию - 120грн, мыто не платим
мне завереная копия техпаспорта БТИ (техник на дом выежат, все смотрит) обошлась - 158грн
завереные документы нотариусом обошлись - 160грн

и зачем мне эта хоботня, еще и за деньги? чтобы любой мог посмотреть в интернете сколько у меня квартир? я же сказал "продавать не собираюсь", для чего я должен всем этим заниматься? :notsure:
01 фев 2016 15:13
Эту хоботню придумали наши светлые депутатские умы, все таки в ЕС движемся. Хотите занимайтесь, хотите не занимайтесь – это ваше сугубо личное дело. Тем более раз не продаете, кредитов под залог брать не собираетесь – тогда вам на фиг надо. Может понадобится когда дарственную потомкам захотите оформить лет так через 10-20, и тогда все на месте вам нотариус зделает. Вопрос в том, сколько потом за это здерут.
У нас сначала все по желанию, а потом на практике оказывается "добровольно-принудительно"
Тем более все юристы советуют зарегистрировать и проверять в базе, чтобы сюрприза не было: жил себе не тужил, а квартирка за последние пять лет хозяина седьмого сменила, а вы не сном, не духом.
01 фев 2016 15:19
Чи потрібно проводити «перереєстрацію» прав на нерухоме майно, якщо права на вже були зареєстровані до 01 січня 2013 року?

З 01 січня 2013року Реєстр прав власності на нерухоме майно, Єдиний реєстр заборон відчуження об'єктів нерухомого майна та Державний реєстр іпотек припиняють своє функціонування. Їх замінить Державний реєстр прав.
Втім, права на нерухоме майно та їх обтяження, що були зареєстровані до 01 січня 2013 року, визнаються державою, якщо їх реєстрація була проведена відповідно до законодавства, що діяло на момент виникнення цих прав, або якщо відповідне законодавство не передбачало проведення державної реєстрації цих прав.
В обов’язковому порядку «перереєструвати» право на нерухомість необхідно тільки в разі, якщо виникла необхідність її відчуження. В такому випадку «перереєстрацію» речових прав на нерухоме майно проводитиме нотаріус, який перевірить інформацію в реєстрах і перенесе її у Державний реєстр прав.
У разі, якщо ви не маєте наміру вчиняти дії з нерухомим майном державна реєстрація прав у єдиному Державному реєстрі прав проводиться за бажанням власника чи користувача.

Чи потрібно платити за проведення «перереєстрації» речових прав на нерухоме майно в Державному реєстрі прав?

Відповідно до законодавства у сфері державної реєстрації прав фізичні та юридичні особи звільняються від сплати державного мита за проведення державної реєстрації прав, які виникли та були зареєстровані до 1 січня 2013 року, тобто за проведення «перереєстрації» речових прав в Державному реєстрі прав.

Чи усі нотаріуси (державні та приватні) зможуть проводити державну реєстрацію прав?

Відповідно до положень Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» нотаріус, який вчинив нотаріальну дію з нерухомим майном, проводить державну реєстрацію речового права, що виникло у результаті вчинення такої дії.
При цьому Закон не встановлює винятків ні для державних, ні для приватних нотаріусів у сфері державної реєстрації прав.

Чи є інформація, яка буде міститися в Державному реєстрі прав, відкритою?

Відповідно до законодавства у сфері інформації, захисту персональних даних інформація про майновий стан особи, тобто про наявність у власності чи в користуванні нерухомого майна, є інформацією з обмеженим доступом.
Саме тому в Законі України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» визначено виключне коло осіб, які мають право на отримання інформації з Державного реєстру прав. Звісно ж власник чи користувач нерухомого майна має право на отримання
01 фев 2016 16:03
Спасибо! Теперь понятно!

Сегодня, кстати, выполнил первый этап оформления - встретился с представителем ЖЭКа, записал замечания, оформил заявку на техпаспорт, получил квитанцию. Справедливости ради замечу, что сотрудник Юра вел себя очень корректно и адекватно: пообещал устранить мелкие недостатки, даже поприсутствовать пригласил, сказал, что техпаспорт можно оформить и через БТИ, но цены ихние он не знает, я не стал мелочиться и согласился на их тысячу, сказал как будет готово - перезвонят... :call:
01 фев 2016 16:23
[quote="kwon"]
сказал, что техпаспорт можно оформить и через БТИ, но цены ихние он не знает, я не стал мелочиться и согласился на их тысячу, сказал как будет готово - перезвонят...

Год назад (я из 2 очереди)в БТИ оформить техпаспорт на однокомнатную кв.стоило 273,58грн в течении 10 дней, а за срочность(оформление за три дня) брали больше - сколько не знаю. Техника з БТИ надо было привозить на машине самому, то есть еще + транспортные расходы. Сколько сейчас стоит уточняйте сами. В любом случае через посредников дороже, хотя плюс в том, что без полоскания мозгов.
01 фев 2016 16:36
я уже заплатил, очереди - не мое...

пока только не могу одного понять - когда будут собственно замеры и доплата/выплата разницы в метраже, если она будет? как они собрались без замеров паспорт делать? 8-)
01 фев 2016 16:50
Замеры БТИ давным давно сделаны, техпаспорт это уже формальность на бумаге. Техника БТИ привозила только для осмотра - пробыл в кв. две минуты не больше, и не утруждал себя измерениями, убедился в воочию что никаких изменений в кв. до получения техпаспорта не было.
А доплата или выплата только если у вас размеры расходятся не меньше как на 1 кв.м
01 фев 2016 19:32
Цитата "Red Alert":
Замеры БТИ давным давно сделаны, техпаспорт это уже формальность на бумаге. Техника БТИ привозила только для осмотра - пробыл в кв. две минуты не больше, и не утруждал себя измерениями, убедился в воочию что никаких изменений в кв. до получения техпаспорта не было.
А доплата или выплата только если у вас размеры расходятся не меньше как на 1 кв.м

я так и думал... но рулеточку на подписание акта все-таки возьму... благо размеры с планировкой у меня есть... Не понял, а что все им на слово верят??? 8-)
02 фев 2016 19:48
Цитата "kwon":
Спасибо! Теперь понятно!

Сегодня, кстати, выполнил первый этап оформления - встретился с представителем ЖЭКа, записал замечания, оформил заявку на техпаспорт, получил квитанцию. Справедливости ради замечу, что сотрудник Юра вел себя очень корректно и адекватно: пообещал устранить мелкие недостатки, даже поприсутствовать пригласил, сказал, что техпаспорт можно оформить и через БТИ, но цены ихние он не знает, я не стал мелочиться и согласился на их тысячу, сказал как будет готово - перезвонят... :call:

много недочетов нашли? как быстро пообещали сделать документы и выдать ключи?
02 фев 2016 20:06
Цитата "Barsik84":

много недочетов нашли? как быстро пообещали сделать документы и выдать ключи?

та не, так мелочи... была сломана ручка входной двери, но к осмотру уже заменили... а теперь какие-то болты в дверных проемах (видно строители вешали временные двери), местами щебенка из пола сильно торчит (сказали посбивают). Как быстро? Обещают в 3 дня, как я понял...

З.Ы. Кстати, дом как термос - на улице уже потеплело, а внутри мороз держится, реально руки замерзают...
02 фев 2016 20:13
Цитата "kwon":

та не, так мелочи... была сломана ручка входной двери, но к осмотру уже заменили... а теперь какие-то болты в дверных проемах (видно строители вешали временные двери), местами щебенка из пола сильно торчит (сказали посбивают). Как быстро? Обещают в 3 дня, как я понял...

З.Ы. Кстати, дом как термос - на улице уже потеплело, а внутри мороз держится, реально руки замерзают...

хах.. лучше бы там теплее было чем на улице ) надо открыть окошко чтоб нагрело)
окна и подоконники не сифонят? электрика есть? котел не проверяли на работоспособность?
02 фев 2016 20:25
Цитата "Barsik84":

хах.. лучше бы там теплее было чем на улице ) надо открыть окошко чтоб нагрело)
окна и подоконники не сифонят? электрика есть? котел не проверяли на работоспособность?

пока электрики нет вроди, котел проверяется отдельно после пуска газа в присутствии представителя фирмы... насчет сифонят - так сразу это не проверишь, да и предъява сомнительная... лучше смотрите на ровность стен и пола, а то тут некоторые со щелями к соседям принимают, аргументируя это тем, что так у нас везде строят... :faceoff:
02 фев 2016 20:37
Цитата "kwon":

пока электрики нет вроди, котел проверяется отдельно после пуска газа в присутствии представителя фирмы... насчет сифонят - так сразу это не проверишь, да и предъява сомнительная... лучше смотрите на ровность стен и пола, а то тут некоторые со щелями к соседям принимают, аргументируя это тем, что так у нас везде строят... :faceoff:

согласен.. но электрика должна вроди уже быть.. а ровность стен проверяли лазером или на глаз? по поводу щелей, так у нас вроди больших небыло, хотя я особо не присматривался, у меня приемка только 10 числа, вот тогда и посмотрю... думаете будут перекладывать стену если щели есть?
02 фев 2016 20:53
Цитата "Barsik84":

согласен.. но электрика должна вроди уже быть.. а ровность стен проверяли лазером или на глаз? по поводу щелей, так у нас вроди больших небыло, хотя я особо не присматривался, у меня приемка только 10 числа, вот тогда и посмотрю... думаете будут перекладывать стену если щели есть?

та каким лазером? смеетесь? там и так все будет видно... перекладывать никто стену не будет, заштукатурят просто, мне метров 20 заштукатурили, была сквозная щель и ступенька между кладкой и монолитом 3-4 см... выравнивали всю стену
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Подробнее
1. . .7072. . .88
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Подробнее