Подать объявление

не отдают залог в долларах

15 март 2009 14:29
я сняла кв. год назад, первоначально была оплата в долларах, по договору я оплатила 1-й месяц и оставила залог в валюте- 490 у,е. 10 дней назад я не выдержала очередного затопления от соседей сверху и решила съехать. все расчеты мы провели, НО хозяева категорически отказываются вернуть мне залог в валюте (не понимая сути самого слова "залог") тычут мне свои 2470, но меня это не устраивает, я неделю жила в них с водой на голове и без света в комнате с годовалым ребенком и их это не парило совсем, теперь стали в позу еще...
Что посоветуете? Если не пойдут на компромис, может посоветуете толкового юриста? Хотелось бы вернуть свой залог в неизменном виде...
Спасибо.
02 июль 2009 07:03
Добрый день!
Хочу посоветовать решать этот вопрос путем мирных переговоров. Конечно можно обратиться к юристу, чтоб он посмотрел ваш договор аренды. Но в любом случае в суд обращаться не советую, так как согласно законодательства Украины, все взаиморасчеты осуществляются в национальной валюте (гривне), поэтому очень сомневаюсь, что у Вас через суд получится получить свой залог в долларах.
02 июль 2009 11:35
Цитата:

я сняла кв. год назад, первоначально была оплата в долларах, по договору я оплатила 1-й месяц и оставила залог в валюте- 490 у,е. 10 дней назад я не выдержала очередного затопления от соседей сверху и решила съехать. все расчеты мы провели, НО хозяева категорически отказываются вернуть мне залог в валюте (не понимая сути самого слова "залог") тычут мне свои 2470, но меня это не устраивает, я неделю жила в них с водой на голове и без света в комнате с годовалым ребенком и их это не парило совсем, теперь стали в позу еще...
Что посоветуете? Если не пойдут на компромис, может посоветуете толкового юриста? Хотелось бы вернуть свой залог в неизменном виде...
Спасибо.

ЦК
Стаття 192. Гроші (грошові кошти)
1. Законним платіжним засобом, обов'язковим до приймання за номінальною вартістю на всій території України, є грошова одиниця України - гривня.
2. Іноземна валюта може використовуватися в Україні у випадках і в порядку, встановлених законом.

Стаття 524. Валюта зобов'язання
1. Зобов'язання має бути виражене у грошовій одиниці України - гривні.
2. Сторони можуть визначити грошовий еквівалент зобов'язання в іноземній валюті.

Стаття 533. Валюта виконання грошового зобов'язання
1. Грошове зобов'язання має бути виконане у гривнях.
2. Якщо у зобов'язанні визначено грошовий еквівалент в іноземній валюті, сума, що підлягає сплаті у гривнях, визначається за офіційним курсом відповідної валюти на день платежу, якщо інший порядок її визначення не встановлений договором або законом чи іншим нормативно-правовим актом.
3. Використання іноземної валюти, а також платіжних документів в іноземній валюті при здійсненні розрахунків на території України за зобов'язаннями допускається у випадках, порядку та на умовах, встановлених законом.
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Подробнее
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Подробнее