Подати оголошення

не отдают залог в долларах

15 бер 2009 14:29
я сняла кв. год назад, первоначально была оплата в долларах, по договору я оплатила 1-й месяц и оставила залог в валюте- 490 у,е. 10 дней назад я не выдержала очередного затопления от соседей сверху и решила съехать. все расчеты мы провели, НО хозяева категорически отказываются вернуть мне залог в валюте (не понимая сути самого слова "залог") тычут мне свои 2470, но меня это не устраивает, я неделю жила в них с водой на голове и без света в комнате с годовалым ребенком и их это не парило совсем, теперь стали в позу еще...
Что посоветуете? Если не пойдут на компромис, может посоветуете толкового юриста? Хотелось бы вернуть свой залог в неизменном виде...
Спасибо.
02 лип 2009 07:03
Добрый день!
Хочу посоветовать решать этот вопрос путем мирных переговоров. Конечно можно обратиться к юристу, чтоб он посмотрел ваш договор аренды. Но в любом случае в суд обращаться не советую, так как согласно законодательства Украины, все взаиморасчеты осуществляются в национальной валюте (гривне), поэтому очень сомневаюсь, что у Вас через суд получится получить свой залог в долларах.
02 лип 2009 11:35
Цитата:

я сняла кв. год назад, первоначально была оплата в долларах, по договору я оплатила 1-й месяц и оставила залог в валюте- 490 у,е. 10 дней назад я не выдержала очередного затопления от соседей сверху и решила съехать. все расчеты мы провели, НО хозяева категорически отказываются вернуть мне залог в валюте (не понимая сути самого слова "залог") тычут мне свои 2470, но меня это не устраивает, я неделю жила в них с водой на голове и без света в комнате с годовалым ребенком и их это не парило совсем, теперь стали в позу еще...
Что посоветуете? Если не пойдут на компромис, может посоветуете толкового юриста? Хотелось бы вернуть свой залог в неизменном виде...
Спасибо.

ЦК
Стаття 192. Гроші (грошові кошти)
1. Законним платіжним засобом, обов'язковим до приймання за номінальною вартістю на всій території України, є грошова одиниця України - гривня.
2. Іноземна валюта може використовуватися в Україні у випадках і в порядку, встановлених законом.

Стаття 524. Валюта зобов'язання
1. Зобов'язання має бути виражене у грошовій одиниці України - гривні.
2. Сторони можуть визначити грошовий еквівалент зобов'язання в іноземній валюті.

Стаття 533. Валюта виконання грошового зобов'язання
1. Грошове зобов'язання має бути виконане у гривнях.
2. Якщо у зобов'язанні визначено грошовий еквівалент в іноземній валюті, сума, що підлягає сплаті у гривнях, визначається за офіційним курсом відповідної валюти на день платежу, якщо інший порядок її визначення не встановлений договором або законом чи іншим нормативно-правовим актом.
3. Використання іноземної валюти, а також платіжних документів в іноземній валюті при здійсненні розрахунків на території України за зобов'язаннями допускається у випадках, порядку та на умовах, встановлених законом.
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Детальніше
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Детальніше