Подати оголошення

ЖК Poetica, 1-я коллекция | Поэтика | ENSO | ул. Дегтяревская, 25а

ЗабудовникENSO
Здача ЖК2022 - 2023 р.
Планування
від 27 755 Грн/м²
Карточка Домік
Індекс надійності
143з 220
Ваше общее впечатление об Объекте и Компании:
Можна вибрати 1 варіант відповіді. Можна міняти відповіді. Всього голосів: 116.
15/13%
10/9%
32/28%
21/18%
38/33%
1. . .130132. . .151
10 лип 2022 09:17

Шановний Енсо, ваши вичерпні відповіді немають ознак конструктивних дій, а сетуація з 3 та 4 будинком взагалі нагадує саботаж!!!

10 лип 2022 10:04

dmvgura


Только не забывайте, что теперь для покупки товаров импортёры будут закупать $$$ на межбанке по коммерческому курсу, платить налоги при растаможке, и т.д. Новый импорт никого ценами не обрадует. Я говорил с ВЭДовцем из сферы бытовой электроники: с учётом курса и поправки на инфляцию (в цены будет закладываться курс 40-42грн/$) к текущим гривневым ценам можно будет добавлять 40-50%. 
И, кстати, до февраля у нас металла было в избытке, мы его успешно экспортировали, а теперь нам придётся его импортировать. Там цена тоже на 40-50% станет выше, относительно довоенных. 

Вот и представьте, что будет с себестоимость строительства? Радоваться пока рано. 


Себестоимость в грн. однозначно растет даже только за счет девальвации. $ себестоимость также должна расти за счет валютной инфляции (8% годовых) и увеличения стоимости логистики.

Да, и другие материалы до войны закупались у Украинских производителей или в той же Белоруси.  Тот же кирпич, стекло и др. Теперь же, частично придется искать замену и/или импортировать из ЕС и других стран.


Но. Постепенно рынок строит. материалов переориентируется и заменители будут найдены (спрос порождает предложение) .


Ситуацию с девалом, в нашем случае, должна сгладить ценовая политика застройщика. Все расчеты за м2 изначально производились по коммерческому курсу $ и, по логике, сразу же переводились в $.


П.С. Все эти вещи важны, но, самое главное сейчас, - это успехи ВСУ в воздухе и на земле с последущим снятием военного положения. Тогда все быстро восстановится. Уверен, что это неизбежно ).

10 лип 2022 11:37

Таке відчуття, ніби війна торкнулася виключно ENSO і вони знаходяться в якихось особливих від інших обставинах. Зараз вся країна переорієнтовується на нові умови існування і відповідальний бізнес намагається пристосуватися до нових умов, бо очевидно, що божевільна росія буде кошмарити Україну ще довго, ризик обстрілів буде зберігатися тепер чи не завжди. Я розумію, що це порівняння вже набило оскомину, але Ізраїль живе та будує в подібних умовах десятиліттями. Наразі усі аргументи забудовника виглядають просто ганебними відмовками, намаганням виправдати власну безвідповідальність по відношенню до інвесторів. Я б зрозуміла припинення будівництва на початковій стадії. Але ж тут два будинки здані в експлуатацію, інші два майже готові до завершення (власне, я - інвестор 2 секції). Ви самі відзвітували про завершення робіт по 1 та 2 секції на 85%. Що заважає зараз закінчувати влаштуванні внутрішніх мереж, якщо вже так переймаєтеся безпекою робіт на висоті зовні? Під час тривоги робітники можуть спускатися в найближче укриття (на це дається до 10-15 хвилин після оголошення тривоги), тим більше, що тривоги зараз в Києві, на щастя, не часті. Те, що деякі фахівці, за вашими словами, перебувають у лавах ЗСУ та ТрО (честь їм за це) не забороняє вам на їхнє місце ТИМЧАСОВО прийняти інших фахівців з укладанням строкового договору згідно законодавства. Ризики є завжди. Але відповідальні компанії завжди намагаються шукати шляхи вирішення проблем та боротися з викликами, а компанія ENSO наразі в першу чергу грається зі своєю репутацією, ризикуючи отримати статус недобросовісного забудовника, який кинув інвесторів.

10 лип 2022 15:44

Інвестори збудованого 3 та 4 будинку чекають обіцяної здачі будинку з 01.2021. Це означає, що досі орендують чуже житло. І на фоні того, що  ENSO принципово не вживає жодних мір щодо оформлення прав власності, тепер виправдовується військовим часом-пора Вам на передову хлопці, раз в тилу немає від Вас толку. В результаті опитування інвесторів 3/4  будинку, отримано більше 80% бажаючих оплачувати замовчувані Вами цифри комунальних послуг, лиш би Ви більше не придумували жодних нелюдських виправдань замороження будівництва та невдачі забудованих 3 та 4 будинків. Нехай і на весь Топ ENSO знайдеться прокурор із повісткою на передову, а Ваш бізнес достойно перейде до рук Ваших конкурентів!!!

10 лип 2022 17:11

П.С.2 Кроме отмены ограничений, также приближаются и глобальные улучшения по поставкам из ЕС.


Ранее ЕС отменил пошлины для Украины. Теперь Украина работает над встречной их отменой и упрощением https://ukurier.gov.ua/uk/articles/v-ukrayini-do-kincya-roku-zapracyuye-mitnij-bezviz/


А это значит, что будет быстрее и дешевле. Первые бонусы от сближения с ЕС и их влияние на себестоимость строительства ).

10 лип 2022 19:57

ENSO

Шановний, Wunber2002, ключові тези компанія вже неодноразово оголошувала, зокрема і на цьому публічному майданчику. До того, спільно з ініціативною групою інвесторів POETICA було детально проговорено перелік сформованих ними питань, на які їм були надані вичерпні відповіді. Хочемо звернути вашу увагу, що формат взаємодії компанії в частині надання інформації залишається незмінним. Всі питання адресуються персональному менеджеру, тому що на відкритих платформах ми не обговорюємо весь перелік питань щодо діяльності нашої компанії. І вам це відомо, як одному з найактивніших та найконструктивніших учасників форуму.

Трохи глузлива відповідь, але не дотепна) Проте так не варто!

Окрім того що ніяких дій до закінчення війни по будівництву проводитись не буде, іншої інформації від Компанії не оголошувалось. Питання, що поставлені не містять комерційної таємниці, але прояснять напругу, що склалася серед інвесторів.

З останньої реакції варто розуміти, що відповіді стосовно обставин, що заважають виконати адміністративні дії, видати документи і ключі по 2-м готовим будинкам, не очікувати?

11 лип 2022 15:06

В серпні будуть розглядати питання по відновленню робіт – інформація від менеджера.

11 лип 2022 15:08

ENSO

Шановний, Wunber2002, ключові тези компанія вже неодноразово оголошувала, зокрема і на цьому публічному майданчику. До того, спільно з ініціативною групою інвесторів POETICA було детально проговорено перелік сформованих ними питань, на які їм були надані вичерпні відповіді. Хочемо звернути вашу увагу, що формат взаємодії компанії в частині надання інформації залишається незмінним. Всі питання адресуються персональному менеджеру, тому що на відкритих платформах ми не обговорюємо весь перелік питань щодо діяльності нашої компанії. І вам це відомо, як одному з найактивніших та найконструктивніших учасників форуму.

До кого звертатися, якщо "персональний менеджер" вже тиждень не відповідає?

12 лип 2022 14:24

https://www.uaib.com.ua/aktual-kua/new-ici/nkcpfr-rozshirila-perelik-dozvolenih-operaciy-dlya-isi . Компаніям з управління активами, які діють в інтересах венчурних ІСІ, дозволено укладати договори щодо об’єктів будівництва, які входять до складу їх активів. Це було однією з основних причін зупинки роботи Енсо!!! Чекаємо на решучі дії Енсо.

12 лип 2022 14:33

При обранні ЖК обирала між Creator City, Файна Тауном, Symbol, ще деякими без назв, та Поетікою.


І так, лише Поетіка досі не відновила будівництво.


Зі свого боку я здійснила умови договору на 100%, так чому аналогічно не може поступити й девелопер? Війна не лише у вас, а у всій країні. Бізнес пристосовується, люди пристосовуються — ми усі маємо жити далі та функціонувати, а не збиратись лише для балачок. Очікую відновлення робіт та виконання своїх обов’язків і від Поетіки.

12 лип 2022 14:36

Yana_USA

До кого звертатися, якщо "персональний менеджер" вже тиждень не відповідає?

Шановна, Yana_USA, надішліть, будь ласка, електронний лист на пошту info@enso.ua з вашими контактними даними та ім'ям та прізвищем менеджера для вирішення цього непорозуміння.

12 лип 2022 14:36

ENSO, заспокойте нарешті нас, ваших інвесторів, а то поки ні яких кроків з вашої сторони не помітно

12 лип 2022 19:04

vl01

В серпні будуть розглядати питання по відновленню робіт – інформація від менеджера.

Так, ця інформація й від від виконавчого директора була. Що 24 серпня будуть розглядати можливість відновлення робіт.
Я б запропонував розглянути якщо не зараз, то 24 липня. Мені здається, що ситуація досить зрозуміла й зміни будуть мінорними.
Тим часом інші будівельні майданчики перетягують на себе робочу силу, а на кордонах в черги на ввіз стають зовсім не наші будівельні матеріали.
Гаємо час. Зовсім не розумію, що компанії дасть ще один місяць простою крім репутаційних втрат.
Допускаю, що у Раміля є якісь інсайди, але сумніваюсь, що ті, хто зараз веде роботи, абсолютно не володіють ситуацією.

14 лип 2022 08:32

Я инвестор в Поєтику 1, дом 2. Я выплатил свою рассрочку еще год назад, ЭНСО обещали сдать дом в конце 2021 года. А тут вдруг война и они до сих пор ничего не делают, в то время как многие застройщики возобновили работу. Первая поэтика выплачена инвесторами практически полностью. Материалы и рабочую силу есть возможность находить в умеренных количествах. Явно есть проблема о которой публично умалчивают.

14 лип 2022 09:50

Коли вже можна буде отримати право власності у 3/4 секціях? В чому така затримка якщо будинки вже повністю готові?!

14 лип 2022 11:37

Доброго дня.

Коли почнуться будівельні роботи? Скільки можна чекати? Всі вже почали добудовувати свої об’єкти, а чого чекаєте ви? 

14 лип 2022 11:54

Будьте добрі уточніть хоч якого числа та місяця подалися на отримання поштової адреси???? І це правдива інформація? Чи відмазка для затягування часу??? Дякую. Чекаємо, вже з 01.2021....робіть нарешті хоч щось

14 лип 2022 11:56

Лично мое мнение - деньги с продажи первой очереди уже давно освоили, а так как сейчас особо ничего не продается, то, соответственно, и денег на возобновление строительства брать неоткуда. Вот и заморожено все.

Очевидно, никакой финансовой подушки у ЭНСО не было. Будут до последнего тянуть и ссылаться на войну. Как говорится, кто хочет-ищет возможности,  а кто не хочет- найдет 100 причин, чтобы не строить   

14 лип 2022 13:56

Шановні ENSO

   Думаю вам і так добре видно, що інвестори занепокоєні простоєм будівництва та оформлення вже готових секцій Першої Поетики. Було б просто пречудово, якщо хочаб на кінець серпня був запланований не перегляд ситуації (яка на щастя поліпшується в Києві), а фактичне продовження будівництва та виконання пов'язаних з ним  зобов'зань перед людьми що довірили вам свої кошти, як то намагаються робити інші забудовники. Не хотілося б , щоб Ви "пасли задніх" у питанні відновлення будівництва.

  Дякую за увагу та щиро сподіваюсь на скоріше відновлення роботи на будівельних майданчиках та у офісі.

16 лип 2022 06:29

Щиро радіємо за інвесторів, котрі вибрали толкового  чесного застройщика. Шкода, що ENSO не в їх числі , а ми в кагорті обдурених і бездомних з протягнутою рукою з 01.2021р за свої ж гроші просимо милостиню.

Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Детальніше
1. . .130132. . .151
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Детальніше