Индикаторы рынка недвижимости Киева за прошедшую неделю от 17.01.2011
Quadus
Ветеран
2 140
12 июля 2007
19 янв 2011 14:02
Цитата:
Продовжую "розважати" та "дивувати" тих, хто чекає, що забудовник прилізе до нього на колінах з низькими цінами на житло .
Є в мене інший знайомий - іноземець, спец по продажу нерухомості в своїй країні. Так от, він наїзжає в Україну і консультує київських забудовників про те, як ефективно продавати їхні квадратні метри: від того, яким повинен бути запах в salesroom до вигляду будівельного майданчику та хто що провинен говорити потенційному покупцю... З ним багато хто співпраціює...
...
Напомнило продавцов из 90-ых...
"Сегодня у нашего насяльника - День рождения, поэтому скидка 50%!! Спешите!! "
Цитата:
Зароблять больше это конечно правильно и нужно. Но не для того, чтоб отдать добрым дядям строителям. Или еще лучше не менее добрым дядям "инвесторам".
Вы поймите главное. Времена поменялись. Дуракам деньги в долг не дают, своих у них нет.
Кто по умнее и умеет зарабатывать - считать умеет. Навряд будет тем последним в цепочке лохом, кто платить за всех.
... или не менее добрым дядям-банкирам.
А времена таки поменялись. И это лично меня радует - у меня все больше и больше новых клиентов.
з.ы. Интересная ситуация (инфа с р_еалта) с еще одним достаточно большим застройщиком по Позняки 2, ул. Анны Ахматовой 7, застройщик "ВАТ Трест Київпiдземшляхбуд-2"
Цитата:vi4ka :
30.12.10 / 13:23 Последние новости с объекта - сняли баннер с телефонами Укрреставрации, вывезли материалы. Совсем грустно. Спрашиваем у Укрреставрации, ответ - что они расчитались с городом и скорее всего они не буду дальше продавать квартиры этого дома, а все перейдет Киевгорстрою. Но на сайте Киевгорстроя пока ничего. Так что все в воздухе висит.
Цитата:Рыдаю от детского примитивизма...
Konserg :
18.01.11 / 16:08 Каникулы закончились. Сегодня на стройке (секция № 2 и 3) работало два крана и около 10 человек. Конструируют помосты под заливку верхних этажей. Перед Новым годом со стороны Аркадовского дома № 3 под 1 секцией вырыли котлован для прокладки канализационной трубы.
Вчера объект № 11, который тоже строит Киевподземшляхбуд-2 посетили Азаров, Попов и Голица. Азаров возле этого дома дал интервью, в котором пообещал удешивить кв. метр до 8000 грн. для учителей, врачей и пр. категорий.
На выступление Азарова в других ветках пишут, что когда жилье в Киеве станет по 8 тыс, то возникнет ажиотаж, и дефицит жилья. Поэтому надо покупать сейчас.
И люди из других регионов потянутся в Киев. Ведь у них там тоже кв.метр по 8 тыс.
Поэтому лучше купить жильё в столице
mimmo
Ветеран
1 109
17 ноября 2006
19 янв 2011 14:11
Цитата:Якщо ми вже заговорили про нове житло, то звертаю увагу, що наш уряд, дуже піклуючись про добробут громадян, з 1.1.2011 увів 5% податок на продаж житла (коли воно було у власності менше 3х років).
Це, в першу чергу, б'є по операціях продажу нового житла його інвесторами.
AD2009, этот закон в первую очередь бьет по спекулянтам, а не по простым инвесторам, покупающим квартиры для жизни. Так что не понимаю ваших стенаний. Раньше, до кризиса, было не так просто купить в новостройке понравившуюся квартиру, особенно небольшой площади, так как их пачками выгребали спекулянты еще на начальном этапе строительства.
Hamster
Ветеран
1 294
18 августа 2009
19 янв 2011 14:16
Цитата:
Послухайте, забудьте Ви про моноліт на Троєщині. Якщо захочу його продати, то зроблю це в будь-який момент, трохи скинувши ціну. Якщо цікаво, по цьому будинку таргет група - житель Троєщини чи некиянин, який має 75+ тис долл заощаджень + стару квартиру.
Ви вважаєте що цей представник таргет-групи подарує Вам свою стару квартиру? Він дочекається ціни в 75к, дасть Вам на чай 100 баксів, а його стара квартира буде тішити нащадків. Не мрійте про його стару квартиру.
AD2009
Старожил
807
29 октября 2010
19 янв 2011 14:21
Цитата:
AD2009, этот закон в первую очередь бьет по спекулянтам, а не по простым инвесторам, покупающим квартиры для жизни. Так что не понимаю ваших стенаний.
mimmo, емоційно я з Вами. Але. Крім 5% податку на прибуток при продажу квартири треба ще заплатити 1% в пенсійний фонд та 1% держ мито + послуги нотаріуса.
Ви ваважаєте продавців ідіотами, щоб вони це все платили самі? З січня діє дві ціни на житло - сума "на руки" продавцю та сума "всього з податками" для покупця. Цікаво, як Домік буде враховувати це в статистиці?
mimmo
Ветеран
1 109
17 ноября 2006
19 янв 2011 14:23
Цитата:Будь ласка, це, наприклад, житлові комплекси "Времена года" та "Park Avenue". Ціни там 1,800-2,200 за метр.
AD2009, с чего вы взяли, что в тех же Временах Года выросла цена? Нест с начала кризиса не подымал цены на свои объекты, а сделал как раз другой "ход Конем". Если до кризиса у них были прописаны цены за метр на всех объектах в валюте( ВВ - в долларах, а уже Изумрудный и ПП в евро), то за несколько месяцев до начала кризиса, они их поменяли в гривну, соотносящуюся к курсу евро на тот момент. С тех пор в гривне у них цена за метр не менялась: ни в сторону уменьшения, и уж тем более ни в сторону увеличения.
AD2009
Старожил
807
29 октября 2010
19 янв 2011 14:25
Цитата:
AD2009, с чего вы взяли, что в тех же Временах Года выросла цена?
Тільки що зателефонував їм. Ціна 2+ тис дол за метр (можете перевірити самі). На початку 2009 року, мені здається, вони продавали по 15 тис грн на метр + були акційні пропозиції....
Irenika
I
Ветеран
1 026
10 января 2007
19 янв 2011 14:34
Цитата:
Тільки що зателефонував їм. Ціна 2+ тис дол за метр. На початку 2009 року, мені здається, вони продавали по 15 тис грн на метр + були акційні пропозиції....
15000 грн - это в прошлом 3000 уе. Т.е. были у них цены по 3000 у.е. за квадрат, потом они их зафиксировали в грн, и если верить народу - цена не поднималась точно. А сейчас вы говорите, цена 2000+?
Это при том, что в начале 2009 комплекс еще не был полностью сдан в эксплуатацию...
Все это не говорит о подорожании, к сожалению.
AD2009
Старожил
807
29 октября 2010
19 янв 2011 14:37
Раз вже ми заговорили про "Park Avenue" то мені пригадався ще один знайомий, який там інвестував. Так от він - крутий ІТ-шник з України. Їздить по Росії, впроваджує складне ПО на великих підприємствах. В Києві майже не буває...
Ще один приклад, того, хто купляє в Києві житло за космічними цінами...
mimmo
Ветеран
1 109
17 ноября 2006
19 янв 2011 14:40
Цитата:Ви ваважаєте продавців ідіотами, щоб вони це все платили самі? З січня діє дві ціни на житло - сума "на руки" продавцю та сума "всього з податками" для покупця.
Естественно, что будут закладывать все расходы в стоимость квартиры, если не договориться с покупателем об разделении расходов пополам. Любой из нас так бы и поступил, будь мы в роли продавца.
mimmo
Ветеран
1 109
17 ноября 2006
19 янв 2011 14:46
Цитата:
Тільки що зателефонував їм. Ціна 2+ тис дол за метр (можете перевірити самі). На початку 2009 року, мені здається, вони продавали по 15 тис грн на метр + були акційні пропозиції....
Ниже вам Irenika правильно разъяснила "подорожание" метра квадратного во Временах Года. Именно так все и происходило.
Sentrax
Ветеран
1 165
26 декабря 2009
19 янв 2011 14:46
Цитата:
Скажу, що в мене є бонус для тих, хто дочитав до цієї сторінки - ще один смішний ужастик для песімістів-обвалістів... Третя баєчка, в яку, мабуть, точно ніхто не повірить...
Є в мене ще один знайомий - унікальна особистість, що має звязки в Європі та "кришу" в Донбасі. Директор невеликого ТОВ з іноземними інвестиціями (зовсім не Київстар чи Проктер енд Гембл).
Так от, всю кризу аж до січня 2011 року у нього була зарплата $ XX,000 на місяць (не вказую точну цифру, щоб вберегти читачів від сердечних та психічних розладів ). З січня йому з/п урізають наполовину... (бо чомусь думають, що в нього вона надто висока) .
Як ви здогадуєтесь, це дуже образило гідність нашого героя <:( . Тому, його план - не полишаючи поточної роботи, знайти іншого іноземного інвестора і "укатати" запустити бізнес в Україні під його керівництвом. І я дуже вірю, що в нього все вийде...
Підводимо риску. У мене дуже вузьке коло спілкування - не більше 30 людей. Серед них немає депутатів чи чиновників чи їх родичів. Але серед них є троє, які підтверджують, що у цей важкий час дороге житло має покупців.
Нікого ні за що не агітую (хіба можна тут когось переконати? ). Але якщо ви оглянетесь навколо, то серед своїх знайомих обовязково знайдете когось, хто навіть зараз відгрібає баблос великою лопатою...
Та конечно есть покупатели на дорогое житло, но вопрос в том, какой спрос и какое предложение. Даже на яхты длиной в линкор есть спрос в виде Абрамовича. Кто спорит, говорится о том, что спрос мизерный, практически нулевой. А предложения дохрена. И при таких раскладах товар будет дешеветь, это рыночная экономика, тут хоть ус***рись, а этот принцип работает.
Sentrax
Ветеран
1 165
26 декабря 2009
19 янв 2011 14:50
Цитата:
Цитата: «Иными словами: если снизить цены на жилье В ДВА РАЗА, то оно перестанет быть фантастически недоступным и станет просто охрененно дорогим.»
Это позиция человека, у которого кроме денег за душой больше ничего нет.
Да, это ужасное положение вещей, ну просто сиротушка, кроме денег ничего нету )))
Цитата:
У тех, у кого есть недвижимость, взгляды совершенно другие.
Для большинства их жилье доступно. Продал одну недвижимость, купил другую. Из центра переезжает на окраину. С окраины – в город-спутник или в областной центр. Из областного центра в райцентр или в село. Улучшая при этом жилищные условия.
И ухудшения доходности либо логистики, ибо к работе нужно добираться.
Цитата:
На параллельных ветках советуют менять мешки с сахаром или с картошкой на недвижимость.
А вы все деньги и деньги. Не в деньгах счастье. Разумеется, если есть недвижимость в Киеве. Или гора мешков сахара на складе. Или земля в пригородной зоне.
Если же ничего этого нет, то жилье очень дорогое.
Или если есть мешок денег, то тоже не плохо
AD2009
Старожил
807
29 октября 2010
19 янв 2011 14:52
Цитата:
Ниже вам Irenika правильно разъяснила "подорожание" метра квадратного во Временах Года. Именно так все и происходило.
Нічого немає дивного в тому, що під час кризи ціна впала з 3,000 (в 2008) до 2,000 (в 2009) долл за метр. Дивно, що хтось думає, що ця ціна буде падати, і падати, і падати аж поки не досягне рівня його заощаджень.
Падіння має межу. І на якісне житло ця межа досягнута... Зараз ціна там мінімум 2,000 на 3-кімнатні квартири (!).
Sentrax
Ветеран
1 165
26 декабря 2009
19 янв 2011 14:56
Цитата:
В) нове якісне житло (київські моноліти) - його хочуть 90% киян (але мало хто має стільки грошей без кредиту...). Я б навіть сказав, що його хочуть мати 90%+ всіх жителів України. Втім, це найменша категорія - будують мало, на вторинному ринку майже нема. ДУмаю, на нього ціни будуть рости на 5-7% щорічно (тільки не кидайтесь лайном ).
Вы знаете, я хочу очень Maserati Quattroporte, но вот не знаю, что же мешает мне его купить... не подскажете?
Quadus
Ветеран
2 140
12 июля 2007
19 янв 2011 14:57
Свежак с РН.
Вчера общался с валютно-ипотечным клиентом .
Судимся с банком уже почти год...
У него идея фикс - продать ипотечную хату, котоую он купил в 2007.
4Комн., новострой, район Борщаговка, 12х м2...
Одна проблема - больше 100К за нее не предлагают... А хотелка на уровне 200К.
Перекупы предлагают от 80К, и кричат, что будеттолькодешеветь...
Короче, чел в шоке...
Цитата:
Вы знаете, я хочу очень Maserati Quattroporte, но вот не знаю, что же мешает мне его купить... не подскажете?
//domik.ua/mod/forum/index.php?s...mp;#e ntry412685
AD2009
Старожил
807
29 октября 2010
19 янв 2011 14:57
Цитата:
Через рік візьмите кредит і купите своє Maserati! А інші знову будуть купляти кредитні квартирки в монолітах.
Irenika
I
Ветеран
1 026
10 января 2007
19 янв 2011 15:05
Цитата:
Через рік візьмите кредит і купите своє Maserati! А інші знову будуть купляти кредитні квартирки в монолітах.
О! Класс. Мне нравиться идея. Зачем брать кредит на жилье? Да ну его! Лучше Maserati.
Давайте все так и сделаем - при таком раскладе РН денег больше точно не увидит...
Лучше не бросать такие идеи "потенциальным покупателям" из Вашей целевой аудитории. Кто-кто, а они точно так могут сделать.
Sentrax
Ветеран
1 165
26 декабря 2009
19 янв 2011 15:06
Цитата:
Через год, ок мистер Настрадамус. Это мы проверим через год, посмотрим будут ли давать кредиты
Dolphin
Старожил
521
23 октября 2009
19 янв 2011 15:15
Цитата:
Раз вже ми заговорили про "Park Avenue" то мені пригадався ще один знайомий, який там інвестував. Так от він - крутий ІТ-шник з України. Їздить по Росії, впроваджує складне ПО на великих підприємствах. В Києві майже не буває...
Вы наверное не очень внимательно и не очень давно читаете форум.
ИТ-шникам косточки тут перемыли и доходы их определили.
Инвестировать конечно можно, но до указанных Вами ХХ000 долларов они ой как не дотягивают...
У меня кстати есть другой знакомый, совсем даже не ИТ-шник, а простой каменщик. Он тоже инвестировал, правда не в Парк Авенью, а в дом на Пчилки. Но о чем это говорит? Да ни о чем!
Geizer
G
Постоянный пользователь
365
07 марта 2007
19 янв 2011 15:20
Цитата:
В мене теж э знайомий, відомий український шоумен, який інвестував у 2007 році в 10 квартир у Парк Авеню за ціною, яка на сьогодні дорівнює тій ціні в долярах. Але ж інвестував він на 80% за рахунок кредитних долярів на 25 років (ну це так, до речі).
Питання в тому, що зараз ніхто не інвестує, бо немає привабливості інвестиційної, і прийде час, коли прийдеться продавати все ж таки ці квартири, бо нормальна інвестиція це коли в кишені шуршить... А якщо врахувати, що таких "інвесторів", в тому ж таки Парку Авеню більше 50% і всі чекають підвищення ціни, то час Х недалеко...
До речі, можете проаналізувати, як змінилася ціна в Парк Авеню до сдачі об"'экта в експлуатацію (в післякризовий період) і після...
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Подробнее
- ЖК Причал 8 | ИнтерГал-Буд | ул. Канальная, 821.11158
- ЖК На Озерной | Атлант | Новоселки, ул. Озерная21.11973
- ЖК Рихерт & Парк | A Development | ул. Кирилловская, ул. Нижнеюрковская21.11100
- ЖК Silver House | Сильвер Хаус | Спецжитлофонд | Голосеевский пр, 7421.112 193
- Жилой квартал Rybalsky | Рыбальский | SAGA, Perfect Group | ул. Набережно-Рыбальская 3,921.111 323
- ЖК Sense City | Сенс Сити | Prostir | Софиевская Борщаговка, ул. Соборная, 77а20.1120
- ЖК Montreal House | Монреаль | Cityconsult Development | ул. Антоновича, 102у20.11533
- ЖК Отрада | Киевгорстрой, bUdCapital | пр. Отрадный, 93/220.112 739
- ЖК Dibrova Park | Диброва Парк | IB Alliance | ул. Северо-Сырецкая20.111 977
- ЖК Welcome Home на Стеценко | Фундамент | ул. Стеценко, 7519.115 840
- Альтернативне живлення для орендарів, хто кому винен?21.1110
- Стоит ли сейчас покупать недвижимость?20.113 829
- Альтернативне живлення для орендарів, хто кому винен?19.112
- Дно рынка недвижимости и влияющие факторы17.1115 233
- Инвестиции в недвижимость - лучший вариант инвестирования?17.11145
- Продаж квартири з прописаним дітьми11.114
- Лучший район Киева29.101 682
- Квартира не відповідає плануванню. Які права я маю, з чого починати діалог з забудовником?20.083
- Кому принадлежат инженерные сети в доме?20.0718
- Дорожки на участке15.1124
- Патріотичні картини як символ національної ідентичності в сучасному інтер’єрі26.101
- Как подобрать кухонную мебель15.104
- Выбор гранитной мойки04.1030
- Как я подбирал на свою кухню разную утварь01.101
- Лифт в частном доме01.104
- Украинская дизайн-студия Yakusha design30.093
- Де ви замовляли послугу 3-д дизайну інтер'єру?23.073
- Бассейн во дворе07.0517
- ЖК "Ріверсайд", Рівне, вул. Небесної Сотні, 66 - "DBN"27.10142
- ЖК Стандарт | Стандарт Буд | Полтава, вул. Великотирнівська, 9а18.093
- ЖК "Северный", Чернигов, пр. Мира - "Атлант"21.0811
- ЖК Прохоровський квартал05.081
- ЖК Artville | Артвиль | Zezman | Одесса, 7 км Овидиопольской дороги29.0526
- ЖК "Зелений двір", Івано-Франківськ, вул. Тисменицька23.048
- Твердотопливный котел и расходы на отопление21.1120
- Из чего построить дом05.1197
- Бачок унитаза15.101
- Интересует подключение бойлера косвенного нагрева Tesy BiLight 100R S в систему отопления тепловым насосом(ТН)08.101
- Перчатки08.102
- Терміново куплю! Балон з гексафторидом сірки SF6 чистоти 99,9% V=72 кг20.091
- Схема підключення ледлюстри20.081
- Как правильно выбрать бойлер. Отзывы о бойлерах18.08434
- Замена вентиляции в квартире15.085
- Весільний салон Новіас10.111
- Продаж спецодягу06.112
- Коврики от DarianA - уют и комфорт в вашем доме06.101
- Duomed - медична клініка у Львові30.091
- Послуги з будівництва стаціонарних басейнів09.092
- А что смотрим?02.09477
- Пол, тёплый пол, паркет, ламинат, плитка. Продажа напольных покрытий06.0832
- Что подарить мужчине?02.08349
- Послуги Електрика Кам'янець-Подільський13.071
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Подробнее