Подать объявление

ЖК "Теплий стан", Ирпень, ул. Мечникова, 106д, 106з

Ваше общее впечатление об Объекте и Компании:
Можно выбрать 1 вариант ответа. Можно менять ответы. Всего голосов: 75.
5/7%
14/19%
32/43%
14/19%
10/13%
1. . .2224. . .132
15 сен 2015 13:58
Цитата "katastrofa":

Согласны мы или нет - никто уже ничего менять не будет.
Так что лучше заниматься поиском самого оптимального предложения по закупке - пока курс не начал прыгать, чем впустую протестовать.

Я например не намерен покупать данную марку котлов а рассматриваю другие марки котлов (например bosch или baxi)
15 сен 2015 14:01
Цитата "katastrofa":

Так что лучше заниматься поиском самого оптимального предложения по закупке - пока курс не начал прыгать, чем впустую протестовать.

Еще как вариант для протестующих насчет котла то можно другой котел купить, только при сдаче в эксплуатацию будут стоять заглушки, после чего придется пол года побегать по газовым конторам и инспекциям и получить добро на установку того котла который понравится, а те кто боятся скачков курса то советую всем купить по 400евро и не парится!
15 сен 2015 15:01
Цитата "grovetti":

Еще как вариант для протестующих насчет котла то можно другой котел купить, только при сдаче в эксплуатацию будут стоять заглушки, после чего придется пол года побегать по газовым конторам и инспекциям и получить добро на установку того котла который понравится, а те кто боятся скачков курса то советую всем купить по 400евро и не парится!

Данный вопрос хочу задать застройщику: Катя, при покупке мною газового котла другой марки от указанной в проекте ( НЕ Navien Ace-16k turbо) будут ли проблемы с его установкой, вводом в эксплуатацию? Неужели проектом выбор ограничен только данной маркой??
15 сен 2015 17:30
Цитата "katastrofa":

правы на 100%
15 сен 2015 18:51
относительно проекта - то там, насколько я понимаю, газовщики в первую очередь отталкивались от технических параметров котла - то есть его мощности. Если у Вас в доме нет 3-4 комнатных квартир, или же больших 2-уровневых квартир, то понятно почему они остановились именно на 16 кВт.
ни у Бошей, ни у Бакси нет в линейке котлов на 16 кВт. Это абсолютно не ходовая мощность, я даже не знаю кто кроме корейцев их делает. Меньше ставить нет смысла, а больше - на 18, или стандартный на 24 кВт - скорее всего не разрешат. Как вариант, нужно пообщаться с газовщиками, и как-то убедить их в том, что сразу после ввода котла в эксплуатацию, Вы ограничите его мощность до требуемых по проекту 16 кВт (это можно сделать в настройках). я знаю одних ирпенских застройщиков, которым тоже прописали в проект нестандартные 18 кВт котлы - а они купили 24 кВт, и потом просто ограничили их мощность при первом пуске.
п.с. самое смешное, что у всех современных котлов есть такая прекрасная штука как модуляция пламени. то есть, и 24 кВт котел, и 16, и даже 11 - если их поставить в обычную однокомнатную квартиру, будут работать на одинаковой мощности на отопление. Просто 24 кВт котел будет использовать, например, 30% своей мощности, а 11 кВт-ный - 90% :)
15 сен 2015 19:42
У бакси есть 18 кВт модель например. Имею негативную инфу про корейские котлы, у знакомого поставили был очень шумный да и его работой были недовольны. Он его продал и купил более дорогой итальянский. Разница существенна. Поэтому вижу смысл до платить и поставить лучше.Ждём от Катерины ответа по НЕ ПРОЕКТНЫМ маркам котлов
15 сен 2015 20:31
Цитата "zdim":
У бакси есть 18 кВт модель например. Имею негативную инфу про корейские котлы, у знакомого поставили был очень шумный да и его работой были недовольны. Он его продал и купил более дорогой итальянский. Разница существенна. Поэтому вижу смысл до платить и поставить лучше.Ждём от Катерины ответа по НЕ ПРОЕКТНЫМ маркам котлов

вы меня не услышали. я прекрасно знаю, что у Бакси есть замечательные котлы пятого поколения на 18 кВт которые называются Еко Компакт, и есть еще Мейн 5. более того, я нашел у Бакси даже котел на 16 кВт - NUVOLA DUO-TEC 16 GA, но это конденсационник с встроенным бойлером и стоит за штуку евро.
насколько я знаю из своей практики, к отклонению по проекту в сторону увеличения мощности, проверяющие органы относятся негативно. в сторону уменьшения - более-менее проканывает. это связано с пропускной расчетной мощностью коллективного дымохода, рассчитаного именно на определенную мощность котлов.
п.с. на практике, газовщики при пуске газа даже не смотрят на тот котел. не знаю как будет у Вас на пуске, но у нас в квартирах и без котлов пломбировали счетчик и давали газ на квартиру. и делали это обычные мужики-работяги с облгаза, которым вообще эти котлы до фонаря. как вариант, можете купить этот Навиен для галочки и даже повесить для проверки, а потом продать его нафик и купить котел поярче :)
16 сен 2015 06:27
Катя, дайте, пожалуйста, четкий ответ для инвесторов~ застройщик будет заниматься оптовой закупкой котлов и их установкой или нет? ???
16 сен 2015 06:32
Цитата "katastrofa":

Я никого не подбиваю на протест. Просто интересно мнение других жильцов, и может кто-то знает можно ли поставить котел другой марки и что для этого нужно.
16 сен 2015 06:40
Цитата "Mariwka A":

Я никого не подбиваю на протест. Просто интересно мнение других жильцов, и может кто-то знает можно ли поставить котел другой марки и что для этого нужно.

Ось котли Baxi Nuvola Duo-tec HT 16 кВт.
//baxi.ua/assets/files/Catalog/NuvolaDuo _cat.pdf
Виходить, що є альтернатива Navien:) Просто якщо ми обмежені потужністю, а не маркою, то напевно так буде легше домомвитися з газовою службою
Треба тоді зв'язатися з імпортером чи може ввін нам дати оптову ціну.
16 сен 2015 07:15
Без ответа от застройщика по поводу того насколько мы ограничены в мощности и в марке котла - мы не сможем начать поиск оптимальных решений.
На сколько я знаю, то в газовых проектах обычно указывают марку в разрезе рекомендуемая.
Но это на бумаге. Как на практике газовщики будут относится к тому, что марка другая или мощность не та - мы можем узнать только через застройщика.
Катя, ждем Ваш ответ по данному вопросу.
16 сен 2015 07:36
Цитата "Iskandar":

Ось котли Baxi Nuvola Duo-tec HT 16 кВт.
//baxi.ua/assets/files/Catalog/NuvolaDuo _cat.pdf
Виходить, що є альтернатива Navien:) Просто якщо ми обмежені потужністю, а не маркою, то напевно так буде легше домомвитися з газовою службою
Треба тоді зв'язатися з імпортером чи може ввін нам дати оптову ціну.

це конденсаційний котел, та ще й бойлером на 45 літрів. задоволення не з дешевих - оптова ціна на нього буде в районі 35 тис. грн
я б взагалі не радив ставити на квартиру конденсаційний котел. економія газу буде мінімальною (Вас же сусіди будуть ще трохи гріти), а коштує конденсаційник фактично в 2 рази дорожче звичайного турбованого котла. Їх краще ставити в приватний будинок - тоді використання низькотемпературного котла з його високим КПД себе розкриває набагато більше.
16 сен 2015 07:48

Ось інший. Оптова ціна 384 Є (можна дешевше), роздрібна - 470 Є. Сам дистрибутор сказав, що ця модель нам підходить.
//www.hot-well.com/node/7896
А Навіен - це какашка:( за його відгуками. У них поганий сервіс. Якщо нас не влаштовує, то ми можемо піти в газову службу і з ними домовитись, щоб просто написали котел газовий, 16 квт, без марки. Вони прописуючи марку мають на цьому відкати

16 сен 2015 08:06
Дистрибутор Baxi сказав, що переробити проект коштує біля 10 000 грн з будинку. Це неточна інформація! А ще можемо однчасно прийти усі 50 реальних власників квартир і попросити їх внести зміни. Такий метод працює. Ще й до директора газової служби завітати, щоб нам зміни зробили швидше і не лобіювали інтереси того ж таки Навієн. Хай спишуть це на технічну помилку :) От і місце зустрічі знайшлося на п'ятницю!
16 сен 2015 08:13
Цитата "Iskandar":

Ось інший. Оптова ціна 384 Є (можна дешевше), роздрібна - 470 Є. Сам дистрибутор сказав, що ця модель нам підходить.
//www.hot-well.com/node/7896
А Навіен - це какашка:( за його відгуками. У них поганий сервіс. Якщо нас не влаштовує, то ми можемо піти в газову службу і з ними домовитись, щоб просто написали котел газовий, 16 квт, без марки. Вони прописуючи марку мають на цьому відкати

звідки дистрибутор знає, що Вам підходить? Він що, бачив газовий проект?
це котел на 14 кВт - //www.baxi.ua/assets/files/Specification s/Model_Range_UA14/Main5.pdf , а вартість він Вам назвав за сам котел, без коаксіальної труби, або адаптера роздільного димоходу - це потрібно буде ще докупляти, в залежності від типу димовивідної системи, що зробить забудовник.
гіпотетично, він може підійти Вам по параметрам, якщо домовитесь з газівниками. але, а одне але потужність цього котла на опалення - всього 14 кВт, а на ГВП - 18 кВт - або ж 10,3 літри за хвилину при дельті 25 градусів (див. таблицю). цього замало для квартири з двома точками водозабору. тобто, якщо хтось хоче помити посуд, а хтось приймає душ, то душ вийде трохи контрастним
У Навієна при потужності на опалення 16 кВт, потужність ГВП - стандартні 24 кВт, або 13,8 л/хв. при дельті 25 градусів. тобто, Навієн має досить унікальну вилку по потужності на ГВП і опалення, тому його мабуть так полюбляють наші газівники. я знаю лише один котел, який має аналогічні характеристики - це Protherm Jaguar 11 JTV - //wtprof.com.ua/UserFiles/File/11.pdf . його потужність на опалення - 11 кВт (тобто, опалювальна площа квартири - до 110 кв. м), а на ГВП - стандартні 24 кВт. цей котел буде коштувати в районі 350 евро.
16 сен 2015 08:23
я вибачаюсь що лізу із своїми зауваженнями :) , може це кого трохи нервує :) , але я б порадив Вам "вибити" у газівників не одну модель котла, а хоча б кілька - щоб була можливість вибору в різних цінових категоріях. бо хтось хоче Баксі - а в когось і на Навієн грошей немає. щоб було 3-4 моделі - а люди самі би обирали, в залежності від свого бюджету. це було б справедливіше, ніж тупо парити модель одного виробника :)
16 сен 2015 08:24
Дякую за консультацію! Бачу, що без спеціаліста тут не обійтися:) А Protherm кращий за Navien? Зрештою усі продавці газу продають здебільшого сам котел. А приблизно скільки разм нам коштуватиме поставити саме цей котел з усім іншим "мотлохом"? По ціні буде велика різниця з Navien. Стосовно останнього, то казали, що коли він поламається узимку, то швидко його полагодити не зможуть. Напевно тому, що не встигнуть, бо часто ламається. А ще про нього сказали, що у нього якась дуже дивна система роботи, зовсім відмінна від решти котлів.
16 сен 2015 09:30
Цитата "Iskandar":
Дякую за консультацію! Бачу, що без спеціаліста тут не обійтися:) А Protherm кращий за Navien? Зрештою усі продавці газу продають здебільшого сам котел. А приблизно скільки разм нам коштуватиме поставити саме цей котел з усім іншим "мотлохом"? По ціні буде велика різниця з Navien. Стосовно останнього, то казали, що коли він поламається узимку, то швидко його полагодити не зможуть. Напевно тому, що не встигнуть, бо часто ламається. А ще про нього сказали, що у нього якась дуже дивна система роботи, зовсім відмінна від решти котлів.

звичайно, Протерм значно ліпше за Навієни. При приблизно однакових характеристиках і ціновій категорії, звертайте увагу на таку річ, як вага котла. фізику тут складно обманути я не буду тут розписувати про ціни на Навієн, бо забудовник попросив мене не світити цю інформацію, і я слова дотримаюсь.
стосовно вартості підключення - є два варіанти.
1) коаксіальна система димоходу. це коли у Вас в квартирі єдина гілка колективного димоходу, і котел підключається до цього димоходу стандартною коаксіальною трубою (або ще вона називається "труба в трубі"), діаметром 60/100 мм. 60 мм - це вихлоп, а повітря турбований котел буде забирати із шахти димоходу.
ось на фото приклад такого підключення (котел Протерм Ягуар):

вартість такої труби - приблизно 20 евро. плюс, для газівників, потрібно буде ще під`єднати котел до газової труби газовим шлангом. вартість шланга в металевій оплітці - приблизно 100-150 грн, в залежності від довжини.

2) роздільна система димоходу. це коли забудовник зробив 2 гілки димоходу - окремо на вихлоп, окремо на подачу повітря. ця система є більш надійною і правильною, але трохи складніша і дорожча при монтуванні. Діаметр димовивідних труб, що мають виходити з котла - 80/80 мм, тому коаксіальна труба тут не знадобиться. потрібен буде спеціальний адаптер - перехід з коаксіалу 60/100 на 80/80, і далі вже за допомогою труб і колін діаметром 80 мм виводити їх на гілки димоходу.
виглядає це ось так (котел Баксі ЕкоФор):

вартість адаптера на Протерм - приблизно 30 евро. вартість труб і колін - в залежності які Ви захочете - якщо оригінальні білі-красиві, то це буде дорого, в районі 60-70 евро. неокрашені з нержавійки будуть коштувати в районі 1000 грн. ну і плюс газовий шланг, звичайно.

для того щоб напевно сказати, яка у Вас система димоходу - роздільна чи коаксіальна, мені потрібно побувати на об`єкті.

вартість по монтажу котла на стіну і підключенні до димоходу - в середньому 500 грн по Ірпеню. але якщо Ви дружите із інструментами і можете щось робити руками, то напевно не проблема повісити котел і самому, щоб не платити монтажникам.
16 сен 2015 10:28
Цитата "lyga001":
я не буду тут розписувати про ціни на Навієн, бо забудовник попросив мене не світити цю інформацію, і я слова дотримаюсь.

Ось ця фраза мене збентежила :notsure:
Виходить, що забудовник знає оптову ціну на нашу модель котла, а ми тоді просто марнуємо час, шукаючи кращі пропозиції? Якщо ми не будемо ставити Навієни, то треба хоча б знати різницю у ціні між Навієнами і Протермом. А так виходить, що це безцільна балаканина...
16 сен 2015 10:39
Цитата "Iskandar":

Ось ця фраза мене збентежила :notsure:
Виходить, що забудовник знає оптову ціну на нашу модель котла, а ми тоді просто марнуємо час, шукаючи кращі пропозиції? Якщо ми не будемо ставити Навієни, то треба хоча б знати різницю у ціні між Навієнами і Протермом. А так виходить, що це безцільна балаканина...

ні, Ви трохи неправильно зрозуміли. забудовник поки що не знає оптових цін. її знаю я, але мене просили не писати її на форумі. напевно, щоб я не складав конкуренції забудовнику :)
а так, різниця в цінах цих двох котлів, я думаю буде несуттєва :)
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Подробнее
+34624407828xxxx
1. . .2224. . .132
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Подробнее