Подать объявление

Житлово-комунальні та інші послуги - ЖК "Ярославичи"

Тема закрыта

1. . .5860. . .90
10 фев 2016 18:29
Цитата "igor1708":
А у меня батареи открыты, но температура 18-20...
И счетчик будет нужен, чтобы не платить за якобы тепло.

А у Вас балкон засклений? Вхідні двері які? Витяжка. Питаю, бо у мене, в принципі, температура теж постійно в районі 19 градусів. Мені комфортно, але раз вище не піднімається, значить - десь є втрати. Свої місця я знаю. :)
11 фев 2016 08:17
и еще про платежки,
коллега тоже в Вышгороде живет, в районе магазина "Хлебосол", средней древности дома,
площадь 70-75, точно не помню, на доме счетчик, платежка пришла на 650 грн
11 фев 2016 12:36
Цитата "Enot911":
и еще про платежки,
коллега тоже в Вышгороде живет, в районе магазина "Хлебосол", средней древности дома,
площадь 70-75, точно не помню, на доме счетчик, платежка пришла на 650 грн

добрый день
у меня мама на Набережной живет, квартира 64м пришло за тепло 1063 грн..дом старый

а подскажите пожалуйста - какие у нас тарифы на воду?
11 фев 2016 12:38
Цитата "alfinalina7":

добрый день
у меня мама на Набережной живет, квартира 64м пришло за тепло 1063 грн..дом старый

а подскажите пожалуйста - какие у нас тарифы на воду?

Вода холодная 8,28
канализация 8,90
17,18 получается
11 фев 2016 12:40
Цитата "Enot911":

Вода холодная 8,28
канализация 8,90
17,18 получается

спасибо за ответ) в боярке 24 грн 0 так что у нас не самый высокий тариф(
11 фев 2016 12:42
а подскажите пожалуйстра,заявление на установку счетчика на тепло писать может только тот на кого оформлялась квартира (я )) или муж может пойти написать?
11 фев 2016 13:03
Цитата "alfinalina7":
а подскажите пожалуйстра,заявление на установку счетчика на тепло писать может только тот на кого оформлялась квартира (я )) или муж может пойти написать?

цитирую мужа: "им все-равно кто придет писать заявление, главное что бы квитанцию оплатили, писал я но типа от лица владельца квартиры"
11 фев 2016 16:53
Опять снег выпал неожиданно для нашего ЖЕКа и я не смогла с коляской спуститься вниз за продуктами (((
Еле-еле доползли до детской площадки.
Пошла в ЖЕК спросить, почему не убирают, опять вылили на меня ушат грязи. Лизы нет, бухгалтер сказала, что из всех квартир только мне мешает снег на дорожках...
Как всегда сказали, что я скандалистка и т.п.
Выцепила дворника и попросила убрать хотя бы возле нашего парадного. Сделал.
Но это же не нормально!

Соседи! Пожалуйста! Кого кроме меня волнует неубранная скользкая и мокрая территория, ЗВОНИТЕ и ЗАХОДИТЕ с требованиями ее убрать!

П.С.: Только утром собиралась заплатить квартплату в полном объеме...
Теперь подумаю..
11 фев 2016 20:22
:call:
Цитата "Yelena_1":
Опять снег выпал неожиданно для нашего ЖЕКа и я не смогла с коляской спуститься вниз за продуктами (((
Еле-еле доползли до детской площадки.
Пошла в ЖЕК спросить, почему не убирают, опять вылили на меня ушат грязи. Лизы нет, бухгалтер сказала, что из всех квартир только мне мешает снег на дорожках...
Как всегда сказали, что я скандалистка и т.п.
Выцепила дворника и попросила убрать хотя бы возле нашего парадного. Сделал.
Но это же не нормально!

Соседи! Пожалуйста! Кого кроме меня волнует неубранная скользкая и мокрая территория, ЗВОНИТЕ и ЗАХОДИТЕ с требованиями ее убрать!

П.С.: Только утром собиралась заплатить квартплату в полном объеме...
Теперь подумаю..

:chillout: Я не пойму Вас .Дворник убирал около всех подъездах .Может Вы себе наймете личного.
11 фев 2016 21:50
Цитата "Vladocaster":

А у Вас балкон засклений? Вхідні двері які? Витяжка. Питаю, бо у мене, в принципі, температура теж постійно в районі 19 градусів. Мені комфортно, але раз вище не піднімається, значить - десь є втрати. Свої місця я знаю. :)

Балкон поки що не засклений, але вікна на балкон двокамерні, як і скрізь. Вхідні двері хороші, з двома резинками. Витяжки поки що закриті поролоном, бо тягне. Просто останній поверх мабуть дається взнаки...
Батареї теплі, гарячими не були ніколи. Повітря спустив.
12 фев 2016 05:33
Цитата "NINO2":
:chillout: Я не пойму Вас .Дворник убирал около всех подъездах .Может Вы себе наймете личного.

Что именно Вам не понятно???
К вечеру может уже и были почищены ВСЕ подъезды. А Вы лично возле каждого смотрели??? :)
Я же нахожусь с ребенком дома весь день, из-за неубранного снега мы не смогли погулять.
И меня не устраивает то, что целый день никто ничего не делает, а в районе 17, после просьб поубирать только начинают это делать!
Что еще Вам не понятно?
12 фев 2016 05:48
Цитата "NINO2":

И еще. Выгляньте в окно и посмотрите: парковка и дорога превратились в каток. Еще вчера предполагалось такое развитие событий. Мы платим за уборку ЖЕКу. Хотя, судя Вашей логике, я и здесь должна нанять личного дворника... :faceoff:
Вам как-то все не так. То вы писали, что ребята во главе с Виталиком пиарились, когда снег убирали... :blah:
Что-то не пойму, Вы - представитель ЖЕКа? Ирина, это Вы? :)
12 фев 2016 09:41
Цитата "Yelena_1":

Повеселили! :) :) :) :) :) :)
:up: :up: :up: :up:
12 фев 2016 12:44
Цитата "Yelena_1":

И еще. Выгляньте в окно и посмотрите: парковка и дорога превратились в каток. Еще вчера предполагалось такое развитие событий. Мы платим за уборку ЖЕКу. Хотя, судя Вашей логике, я и здесь должна нанять личного дворника... :faceoff:
Вам как-то все не так. То вы писали, что ребята во главе с Виталиком пиарились, когда снег убирали... :blah:

Класс!Молодец :up: :up: :up: :) !
14 фев 2016 08:37
Цитата "igor440":

Шановні сусіди, я розумію прикрість отримання таких квитанцій. Але ж насправді січень 2016 був набагато холодніший, ніж грудень 2015. І середньодобова температура в грудні була -2.1 проти -5.7 у січні, тому й тариф збільшився.

Тепер спробую пояснити, чому так набагато та чому немає лінійної залежності тарифу від середньодобової температури.
Тепломережа нараховує оплату за спожиті гігакалорії згідно показників загальнобудинкового лічильника теплової енергії, який розташований у теплопункті. У наших будинках є квартири з індивідуальними лічильниками теплової енергії та без них. Тому надалі згідно нормативних документів:
Загальна витрата теплової енергії на централізоване опалення
будинку визначається, як складова декількох витрат
Qзаг. = Qприм. без т/л + Qприм з т/л + QМЗК

де Qзаг. - загальні витрати теплової енергії за місяць згідно
з показаннями загально-будинкового приладу комерційного обліку
теплової енергії;
Qприм. без т/л - витрати теплової енергії на опалення приміщень
споживачів з відсутніми приладами обліку теплової енергії;
Qприм з т/л - витрати теплової енергії на опалення приміщень
споживачів з встановленими приладами обліку теплової енергії;
QМЗК - кількість теплової енергії на опалення всіх МЗК.

Хоча у квитанції для споживачів з встановленими приладами обліку теплової енергії тепломережа вказує лише прикінцевий тариф на 1 кв м опалювальної площі, насправді він складається з двох частин - обрахованої кількості спожитої теплової енергії згідно показників індивідуального лічильника та обрахованої згідно методичних рекомендацій кількості теплової енергії, яка пішла на опалення місць загального користування (МЗК). Саме тому, навіть якщо ви перекриїте постачання теплоносія у квартиру та будете мати нульові показники індивідуального лічильника, ви все рівно отримаєте квитанцію із не нульовою сумою за опалення МЗК.
Незважаючи на те, що існують формули для щомісячного обрахування оплати за опалення МЗК, де всього змінних лише дві - кількість днів опалення у періоді (місяці) та середньодобова температура, тепломережа не забажала перераховувати оплату МЗК щомісячно. Натомість усі проекти були централізовано перераховані наново, обрахована загальна кількість гігакалорій на весь опалювальний сезон для кожної квартири з лічильником та розділена на сім рівних частин (сім місяців, повних та неповних), протягом яких надаються послуги. Саме ця кількість додається до показників індивідуального лічильника та у результаті отримується загальна сума у квитанції.
Тепер спробую більш наглядно на цифрах пояснити. Припустимо, що у грудні ми мали такі дані :
Показники загального лічильника - 1000 Гкал
Сумарні показники індивідуальних лічильників - 150 Гкал
Сумарні обраховані показники за МЗК - 150 Гкал
Тоді на споживачів без індивідуальних лічильників - 700 = 1000 - 150 - 150
Прийшов січень, стало прохолодніше,
Показники загального лічильника збільшились у 1,8 - 1800 Гкал
Сумарні показники індивідуальних лічильників зб у 1,5 - 225 Гкал (прикручують)
Сумарні обраховані показники за МЗК залишилися - 150 Гкал
Тоді на споживачів без індивідуальних лічильників - 1425 = 1800 - 225 - 150,
Тобто тарифи для споживачів без лічильників мають збільшитися більш ніж удвічі.

Так само при збільшенні частки споживачів із теплолічильниками тариф зросте стрімкіше. Спробуємо порахувати на тому ж прикладі

Показники загального лічильника - 1000 Гкал
Сумарні показники індивідуальних лічильників - 250 Гкал
Сумарні обраховані показники за МЗК - 250 Гкал
Тоді на споживачів без індивідуальних лічильників - 500 = 1000 - 250 - 250
Прийшов січень, стало прохолодніше,
Показники загального лічильника збільшились у 1,8 - 1800 Гкал
Сумарні показники індивідуальних лічильників зб у 1,5 - 375 Гкал (прикручують)
Сумарні обраховані показники за МЗК залишилися - 250 Гкал
Тоді на споживачів без індивідуальних лічильників - 1175 = 1800 - 375 - 250,
Тобто тарифи для споживачів без лічильників мають збільшитися майже у 2,5 разів.

Також ці приклади є вірогідним поясненням більшого тарифу для 1-го корпусу - просто частка споживачів із індивідуальними лічильниками у них вірогідно більша.

Дякую усім, хто зміг дочитати до кінця, та запрошую до обговорення

Игорь, большое спасибо, что разжевали. Для меня теперь альтернативы инд счетчика нет. А то золотое отопление выходит..
14 фев 2016 14:20
Цитата "pavlentiy":

Игорь, большое спасибо, что разжевали. Для меня теперь альтернативы инд счетчика нет. А то золотое отопление выходит..

Альтернативи насправді немає - у тому випадку, коли готові тримати у квартирі темрературу +20 - +21 градус, для чого прикручувати батареї.
Така велика різниця в тарифах буде характерна лише для довгих (31 день) місяців із досить низькою середньодобовою температурою.
У лютому вже буде лише 28 днів та, судячи із прогнозів, плюсова середньодобова температура.
Тому у мене якщо і зменшиться оплата, то на зовсім незначну суму. А от у вас знову тариф може упасти до 8 грн/м2 або навіть менше.
За моїми підрахунками, орієнтовно ~5000 грн за індивідуальний лічильник теплової енергії мають повернутися за рахунок зекономлених коштів за 2,5 - 3 роки. Це якщо ціна за 1 гігокалорію не зростатиме.
15 фев 2016 19:34
Около лифта вывесили калькуляцию коммунальных платежей, итого 3,657 метр кв. Из них большая часть уборка придомовой территории и лестничных клеток. Немного это возмутило, т.к. с конца декабря и до сегодня у нас на этаже убирали 1 раз (2 секция). А как в остальных секциях с уборкой?
17 фев 2016 19:00
Цитата "Эйна":
А у нас (1будинок, 4секція) по договору з тепломережою, вартість за опалення стоїть 22,05...На радощах, що ртримали ці документи, не звернули уваги на ціну. А коли почала розбиратись, прийшла в ужас. Я просто в шоці. Буду йти до жеку, тепломережі...і розбиратись! :protest: <:(

У нас тоже в договоре такая цена, Вам что-то объяснили почему такой большой тариф?
17 фев 2016 19:51
Добрый вечер!
Подскажите, пожалуйста, соседи со второго корпуса, или может и третий есть, как вы получаете платежки за електроенергию?
Как и в Киеве нужно по книжке, или они распечатанные приходят?
Второй месяц живем в 3 подьезде, но еще платежка по свету не приходила...
И не могу понять, куда бежать и у кого спрашивать.
Заранее спасибо за дельный совет.
17 фев 2016 21:01
Цитата "bishovvs":
Около лифта вывесили калькуляцию коммунальных платежей, итого 3,657 метр кв. Из них большая часть уборка придомовой территории и лестничных клеток. Немного это возмутило, т.к. с конца декабря и до сегодня у нас на этаже убирали 1 раз (2 секция). А как в остальных секциях с уборкой?

Это где такое вывесили? Какой корпус? Секция?
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Подробнее
+34624407828xxxx
1. . .5860. . .90
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Подробнее