Жилой квартал Патриотика | Аркада | Осокорки-Северные
Застройщик | АРКАДА |
Сдача ЖК | 2015 - 2020 г. |
Планировки |
Ваше общее впечатление об Объекте и Компании:
Можно выбрать 1 вариант ответа. Можно менять ответы. Всего голосов: 560.
86/15% | ||
41/7% | ||
127/23% | ||
212/38% | ||
94/17% |
Потенційний інвестор
Пі
Новичок
17
12 февраля 2015
21 март 2015 19:28
Цитата "Danson":При курсі 8 грн/$ базова ціна була близько 9 тис грн/м2, тбт це 1125 $/м2. На сьогодні, базова ціна 17.3 тис грн/м2, тбт 17.3/25=692 $/м2. Тобто ціна у $ дійсно значно знизилась - на 433$/м2. Але в грн так, вона зросла, але ж не тільки на нерухомість.
Вибачте, звичайно, але залучення коштів в Аю-Даг, наприклад, розпочалось з 27 травня 2014 року, курс доллара на той час був близько 12 грн. Тому звідки ви взяли $1125 для мене лишається невідомим.
Danson
D
Пользователь
42
02 февраля 2015
21 март 2015 19:44
Цитата "Потенційний інвестор":
Вибачте, звичайно, але залучення коштів в Аю-Даг, наприклад, розпочалось з 27 травня 2014 року, курс доллара на той час був близько 12 грн. Тому звідки ви взяли $1125 для мене лишається невідомим.
Будинки МК, які по суті є аналогами Патріотики. І розташовані поруч. Щодо Аю-Дагу, то початкова базова ціна у травні була 9.25, курс - 11.7, тбт 9.25/11.7=790 $ /м2, що все одно вище, ніж зараз.
Потенційний інвестор
Пі
Новичок
17
12 февраля 2015
21 март 2015 20:59
Цитата "Danson":
Будинки МК, які по суті є аналогами Патріотики. І розташовані поруч. Щодо Аю-Дагу, то початкова базова ціна у травні була 9.25, курс - 11.7, тбт 9.25/11.7=790 $ /м2, що все одно вище, ніж зараз.
А до чого тут МК? Ми ж ніби про Патріотику говоримо. І не пересмикуйте, я вам навів конкретні числа, ви ж почали маніпулювати курсом. Але, добре. Так, ціна на старті була вищою, але не на заявлені вами 400 баксів, а на $98,й ситуація тоді була спокійніша для інвесторів. Коли ж ситуація почала ускладнюватись, забудовник був змушений зменшити свій апетит. В листопаді ціна була 9600 грн, долар можна було продати за 16. як наслідок ціна 600 доларів. Після того ціна в доларах лише падала, аж до лютого місяця. (В грудні ціна підвищилась до 10350 грн, але й долар тоді можна було продати мінімум за 17-18 грн. А це вже менше ніж $600. В січні встановили ціну 11 800 при курсі 19 грн. А це $620, але долар можна було продати й вигідніше. В лютому взагалі був момент, коли базова вартість була $512, ціна була 12300, а доллар можна було продати за 24 грн.) Отже, як бачимо 4 місяці забудовник продавав квартири за $500-600, а тепер звінтив ціни до $700. Я повторюсь, де ціни просіли в баксах?
Оленка-Оленка
Старожил
506
22 января 2015
21 март 2015 21:09
Цитата "Потенційний інвестор":В кінці січня я розглядав "Патріотику" як варіант для інвестування в майбутнє житло. На той час базова ціна була, якщо не помиляюсь, 10800, офіційний курс був 16 з хєром за долар, але продати бакси можна було за 19. Саме продати, а не придбати, бо тут деякі зацікавлені намагаються підмінити поняття, і підтасовують курси під свої теорії, але ж ті хто інвестує продає долари, а не купує. Отже, на той час м2 коштував 10 800/19 =568,42. Тепер ціна 17 300, долари можна продати по курсу 25, отже м2 коштує 692. Тобто ціна виросла на $123,5. В мене питання, де в доларовому еквіваленті просіла ціна? Ціна виросла, що в гривні, що в доларах.
так...саме по 19грн я продала свої долари-щоб сплатити 100% и отримати знижку 5%....спокійно відношусь до підвищення ціни,бо сприймаю це-нормально!-йде будівництво-й чим далі-тим буде дорожче-і це очевидно....тому і сплатила 100%...
а можливо треба було частково сплачувати-хто зна!просто-не думаю про це і все! і дуже мене дивує всякого роду призиви писати,ходити,щось требувати(тіпа знижок на м2)....вважаю це "вражескими происками"...
Danson
D
Пользователь
42
02 февраля 2015
21 март 2015 21:20
А до чого тут МК? Ми ж ніби про Патріотику говоримо. І не пересмикуйте, я вам навів конкретні числа, ви ж почали маніпулювати курсом. Але, добре. Так, ціна на старті була вищою, але не на заявлені вами 400 баксів, а на $98,й ситуація тоді була спокійніша для інвесторів. Коли ж ситуація почала ускладнюватись, забудовник був змушений зменшити свій апетит. В листопаді ціна була 9600 грн, долар можна було продати за 16. як наслідок ціна 600 доларів. Після того ціна в доларах лише падала, аж до лютого місяця. (В грудні ціна підвищилась до 10350 грн, але й долар тоді можна було продати мінімум за 17-18 грн. А це вже менше ніж $600. В січні встановили ціну 11 800 при курсі 19 грн. А це $620, але долар можна було продати й вигідніше. В лютому взагалі був момент, коли базова вартість була $512, ціна була 12300, а доллар можна було продати за 24 грн.) Отже, як бачимо 4 місяці забудовник продавав квартири за $500-600, а тепер звінтив ціни до $700. Я повторюсь, де ціни просіли в баксах?
Так я ж вам і написав до того, читайте, будь ласка, уважніше: якщо 1.5-2 роки тому базова початкова ціна (етап котловану) на панельні будинки Аркади з оздобленням у цьому районі складала 1125 $/м2, то вже у травні 2014 р. квартиру у аналогічному будинку можна було придбати 790 $ /м2, на сьогодні - 692 $/м2. Те, що ви в лютому могли придбати метр за 500 $, то просто був локальний мінімум в результаті стрімкого падіння грн і більш сповільненої реакції банку. Але інвестиція в нерухомість - не є короткостроковою і для аналізу динаміки цін потрібно брати довший відрізок часу.
Потенційний інвестор
Пі
Новичок
17
12 февраля 2015
21 март 2015 21:57
Цитата "Danson":
Так я ж вам і написав до того, читайте, будь ласка, уважніше: якщо 1.5-2 роки тому базова початкова ціна (етап котловану) на панельні будинки Аркади з оздобленням у цьому районі складала 1125 $/м2, то вже у травні 2014 р. квартиру у аналогічному будинку можна було придбати 790 $ /м2, на сьогодні - 692 $/м2. Те, що ви в лютому могли придбати метр за 500 $, то просто був локальний мінімум в результаті стрімкого падіння грн і більш сповільненої реакції банку. Але інвестиція в нерухомість - не є короткостроковою і для аналізу динаміки цін потрібно брати довший відрізок часу.
Чесно кажучи, не дуже розумію до чого зараз ціни дворічної давнини. По-перше, тоді й наші статки були вищими; по-друге, тоді ситуація відрізнялась від теперішньої, зараз набагато ризикованіше вкладати гроші в нерухомість. Можна згадати ціни й 2007-2008 років, і говорити, що нинішні ціни це просто подарунок долі, але це ж буде не правильно. Чи не так? Цілком логічно, що ціна зростає в залежності від готовності будинку. Чи те, що вона значною мірою залежить від курсу долара, від цього нікуди не подінешся. Але повинні бути певні розумні рамки, і $100 за м2 на рівному місці це перебір, як на мене. Все це я написав лише тому, що є певні діячі, які захищають забудовників (так не лише Патріотика вчинила), виправдовуючи підвищення цін курсом долара. Але ж ціни і в доларах виросли. Питання в тому, чому це трапилось, якщо готовність будинку лишилась на тому ж рівні, а стабільністю й не пахне?
Demon4ik
D
Новичок
19
12 мая 2014
22 март 2015 05:17
OOO ну ты и палевный чел, как там твой ник был бой2000, и так далее - у тебя вечные претензии к себестоимости и прибыльности аркады. Сам типа купил квартиру, но в реальности стоимость окончательную квадратного метра посчитать и написать не смог. Разоблачили - поменял ник и снова старые песни о главном. НАДОЕЛ!!!
Scrip
S
Постоянный пользователь
375
05 мая 2014
22 март 2015 07:31
Цитата "О.О.О.":
Это у него такой прием - сначала он тыкает, когда ему делают первое замечание - он начинает хамить, когда ему делают второе замечание - он пишет что-то совсем несусветное и нелогичное, когда перестают отвечать на его вопросы - он начинает царапать что-то вроде "я опять оказался прав, я убедительно вас опроверг, местные "аналитики" снова посрамлены...". Адекватным людям советую не обращать внимания на пустые слова, а излагать цифры, факты, выводы. Тогда вся глубина мышления всяких "тыкающих" будет видна ярко и отчетливо.
Главное, что твой прием уже все изучили.. Это несусветная чушь о себестоимости, рентабельности и прочее.. Когда в угол зажали, ты быстренько новый аккаунт создал, и снова, уже под новым именем продолжаешь крутить старую пластинку...
Очень жаль, что ссылку потерли, есть вариант инвестирования который полностью соответствует твоей теории о себестоимости и норме рентабельности...
ЖК Домино называется, спеши успеть...
Scrip
S
Постоянный пользователь
375
05 мая 2014
22 март 2015 07:43
Цитата "Sergio T":
Спросили про строки ответил когда это было. Цену на сегодня так как у Вас не может быть такой цены, привел.
Если Вы не понимаете, то давайте еще раз цена на 20.03.2015 по адресу Пчелки 4 застройщик КГС секция АБВ двухкомнатная квартира на 10.00 утра, составляла 47 000 $ объект был еще не продан. И зачем Вы мне рассказываете сказки про 60-70 я же сказал берите для Вас со скидкой +500 у.е сверху мои. Или Вы ожидаете когда объект продастся, чтобы потом очередной раз рассказать, что врут?
И не нужно доказывать, что нет цены меньше 22 тыс за метр. Свежий пример на вчера Ревуцкого 9, ПЖС 2 комнатная при 100% оплате до конца месяца от застройщика цена 21 532 грн за м. кв. ( у риэлторов есть и по 800 $ метр) Может любой позвонить и убедиться в моих словах.
Наша песня хороша, начинай сначала..
Было опубликовано громкое сообщение:
Цитата:Чтобы не быть голословным я приведу пример к каким домам я присматривался и какие реальные цены есть по ним ( это не означает спрашивать у первого попавшегося риэлтора, а реально искать у кого дешевле, поэтому указываю то что мне удалось найти дешевле всего)
Поэтычный 2 комнатную предлагали за 36 тыс $
Позняки 4-а секция АБВ - 2 комнатная 35 тыс $
Не буду назвать дом монолит построен, от надежного застройщика 3 комнатная метраж не очень большой до 80 метров цена 60 тыс $
Далее мое сообщение:
Цитата:Очень интересные заявления..
В этом свете у меня есть несколько вопросов:
1. Когда именно предлагали приобрести квартиры по такой цене?
2. По какой цене предлагают их приобрести сейчас.
Я предлагаю вам, опубликовать эти данные в теме с условием, в случае заключения сделки по данной цене - 1 000 уе комиссионных за ваши труды оплачивается покупателем.
Особенно интересной является цена на Позняки 4, поскольку там стартует цена от 22 тысяч грн за квадрат...
Ну а далее, как обычно, данной цены в 35 не оказалось, появилась за 47... И о вознаграждении не успел забыть :)))
Sergio T
ST
Пользователь
80
18 марта 2015
22 март 2015 09:41
Цитата "Scrip":
Особенно интересной является цена на Позняки 4, поскольку там стартует цена от 22 тысяч за квадрат...
Ну а далее, как обычно, данной цены в 35 не оказалось, появилась за 47... И о вознаграждении не успел забыть :)))
Еще раз для непонятливых это я не искал, просто интересовался раньше этим домом и общался с разными риэлторами, у этого раньше было дороже, но так как я интересовался домом раньше он мне позвонил и предложил что вот сейчас за 47 (наверно так продажи хорошо идут, что клиентов которые давно интересовались нужно обзванивать, а не только размещать объявления)
Так делить у.е на метры и перевести в грн умеете? Дороже 22 у Вас выходит? Вчера привел пример от ПЖС там вроде бизнес класс дороже 22?
PS Еще раз не Тыкайте мне мы с Вами не знакомы.
Danson
D
Пользователь
42
02 февраля 2015
22 март 2015 09:47
Цитата "Потенційний інвестор":В кінці січня я розглядав "Патріотику" як варіант для інвестування в майбутнє житло. На той час базова ціна була, якщо не помиляюсь, 10800, офіційний курс був 16 з хєром за долар, але продати бакси можна було за 19. Саме продати, а не придбати, бо тут деякі зацікавлені намагаються підмінити поняття, і підтасовують курси під свої теорії, але ж ті хто інвестує продає долари, а не купує. Отже, на той час м2 коштував 10 800/19 =568,42. Тепер ціна 17 300, долари можна продати по курсу 25, отже м2 коштує 692. Тобто ціна виросла на $123,5. В мене питання, де в доларовому еквіваленті просіла ціна? Ціна виросла, що в гривні, що в доларах.
Ви ж пишете, що лише розглядали можливість інвестувати в Патріотику в кінці січня, а не зробили цього. Тому Ваші занепокоєння та докори у бік Забудовника - необгрунтовані. У Вас зараз є чудові варіанти:
1) Домовитися з певними добродіями на форумі, які пропонують за 600-700$ готове житло на вторинному ринку і не чекати зайвих 1.5-2 роки закінчення будівництва.
2) Вкластися у будь-який будинок Патріотики за поточною ринковою ціною, яка після всіх "останніх підвищень" залишається дуже конкурентною у порівнянні з іншими забудовниками.
3) Скористатися можливістю і встигнути придбати метри у Трипіллі за чудові 13.7/25=548$.
Потенційний інвестор
Пі
Новичок
17
12 февраля 2015
22 март 2015 10:42
Цитата "Danson":
Ви ж пишете, що лише розглядали можливість інвестувати в Патріотику в кінці січня, а не зробили цього. Тому Ваші занепокоєння та докори у бік Забудовника - необгрунтовані. У Вас зараз є чудові варіанти:
1) Домовитися з певними добродіями на форумі, які пропонують за 600-700$ готове житло на вторинному ринку і не чекати зайвих 1.5-2 роки закінчення будівництва.
2) Вкластися у будь-який будинок Патріотики за поточною ринковою ціною, яка після всіх "останніх підвищень" залишається дуже конкурентною у порівнянні з іншими забудовниками.
3) Скористатися можливістю і встигнути придбати метри у Трипіллі за чудові 13.7/25=548$.
В мене докори не в бік забудовника, а в бік певних діячів, які простійно виправдовують підвищення цін зростанням курсу долару. Мені здаєтсья, я обгрунтовано пояснив, що підвищення цін відбулось не лише в гривні. Стосовно забудовників, то зрозуміло, що їхня головна мета нажитись з мінімальними ризиками для себе, і тут нема нічого нового. Так, в січні я розглядав можливість інвестиції, але не лише в Патріотику, а й в інші ЖК. І обрав для себе оптимальний варіант. Зараз, з певних причин, знову моніторю ринок, і трохи здивований, що ціни в доларах почали зростати. Стосовно вашого 3) пункту, це значить, що забудовнику і зараз вигідно продавати квартири за $600 (я так розумію ви навели базову ціну)?
uaVladya
Ветеран
2 236
10 октября 2014
22 март 2015 10:56
як вже це втомило ...
яка ціль цьго нудотства ?
як що щось не влаштовує, можна не інвестувати, як що почв інвестувати, і щось не підходить можно почати процедуру возврату інвестиції.
все інше, кому це цікаво.
як що не влаштовує ціна то можна знайти інший ЖК, Коли я шукав мене не влаштувала ціна в КГС я взяв в Аркаді і несижу на КГС і не розказую яка там ціна повинна бути.
як що щось не влаштовує, можна не інвестувати, як що почв інвестувати, і щось не підходить можно почати процедуру возврату інвестиції.
як що не влаштовує ціна то можна знайти інший ЖК, Коли я шукав мене не влаштувала ціна в КГС я взяв в Аркаді і несижу на КГС і не розказую яка там ціна повинна бути.
Danson
D
Пользователь
42
02 февраля 2015
22 март 2015 11:03
В мене докори не в бік забудовника, а в бік певних діячів, які простійно виправдовують підвищення цін зростанням курсу долару. Мені здаєтсья, я обгрунтовано пояснив, що підвищення цін відбулось не лише в гривні. Стосовно забудовників, то зрозуміло, що їхня головна мета нажитись з мінімальними ризиками для себе, і тут нема нічого нового. Так, в січні я розглядав можливість інвестиції, але не лише в Патріотику, а й в інші ЖК. І обрав для себе оптимальний варіант. Зараз, з певних причин, знову моніторю ринок, і трохи здивований, що ціни в доларах почали зростати. Стосовно вашого 3) пункту, це значить, що забудовнику і зараз вигідно продавати квартири за $600 (я так розумію ви навели базову ціну)?
Стосовно 3 пункту, я навів не базову, а остаточну ціну (якщо б ви цікавились і заходили на сайт Аркади, то у вас би таких питань не виникало): 13.7 - це остаточна ціна на 1к для поверхів з найнижч. коефіцієнтом (1 та 25), 13.1 - для 2к. Звісно, якщо ви оберете "кращий" для себе поверх, то ціна буде трохи вищою, бо вищий коефіцієнт за поверховість, але незначно. Наприклад 2к 72.04 м2 на 17 поверсі за ціною усього 13.72 тис грн/м2. Тобто ціна все ж близько $550.
Стосовно того, чи вигідно, то ви краще у Аркади запитайте. Але зрозуміло, що економіку проекту вони рахують для усього жк на весь час будівництва, і 50 квартир, що продані з мінімальною рентабельністю, це лише 12.5% від усього будинку. Решта 87.5%, продані за 20 та вище (враховуючи зростання ціни по мірі готовності будинку), забезпечать достатній рівень середньозваженої ціни та норми рентабельності.
Scrip
S
Постоянный пользователь
375
05 мая 2014
22 март 2015 13:23
Цитата "Sergio T":PS Еще раз не Тыкайте мне мы с Вами не знакомы.
Желания знакомиться с человеком, который не в состоянии прочесть общепринятые правила общения в интернете - не возникает..
Investor007
I
Прохожий
1
22 марта 2015
22 март 2015 13:24
Цитата "uaVladya":як вже це втомило ...
Есть такой тип людей, которые думают что умнее всех и любят порадоваться за себя и посмеяться с других. Я также присматривался к КГС но не захотел брать там и тоже не вишу на их ветке, не высмеиваю их. Видимо мы с вами были были лучше воспитаны чем некоторые.
Scrip
S
Постоянный пользователь
375
05 мая 2014
22 март 2015 13:35
Цитата "uaVladya":як вже це втомило ...
Для меня вообще загадка, как люди инвестируют в недвижимость пользуясь рассрочкой..
Как это происходит на практике?? Идет война, страна фактически на гране дефолта, который искусственно оттягивают, рост безработицы, падение доходов населения, рост конкуренции на рынке труда, нестабильная национальная валюта, и в это время, на семейном совете принимается решение инвестировать в квартиру... Одна проблема - денег нет, есть только часть, 30% и надежда, что доход на срок инвестирования останется прежним, ровно как и цена..
Это действительно так?
uaVladya
Ветеран
2 236
10 октября 2014
22 март 2015 13:36
Цитата "Scrip":
Желания знакомиться с человеком, который не в состоянии прочесть общепринятые правила общения в интернете - не возникает..
тьі прав, но на єтом форуме есть особенность, тут в правилах написано что нужно говорить на вьі, меня самого єто сначала удивило и вогнало в замешательство ))) єто единственное место в интернете где я говорю всем вьі ))))
uaVladya
Ветеран
2 236
10 октября 2014
22 март 2015 13:41
Цитата "Scrip":
Для меня вообще загадка, как люди инвестируют в недвижимость пользуясь рассрочкой..
Как это происходит на практике?? Идет война, страна фактически на гране дефолта, который искусственно оттягивают, рост безработицы, падение доходов населения, рост конкуренции на рынке труда, нестабильная национальная валюта, и в это время, на семейном совете принимается решение инвестировать в квартиру... Одна проблема - денег нет, есть только часть, 30% и надежда, что доход на срок инвестирования останется прежним, ровно как и цена..
Это действительно так?
меня больше удивляет не рассрочка, а потуги в єтом форуме доказьівать все что цена не такая и кто сколько зарабатьівает и и все в таком же духе. Єто одно и тоже что прийти в магазине и начать продавцу доказьівать ему по его себестоимости колбасьі и требовать что бьі тебе ее продали дешевле ))) У меня тоже такие клиентьі есть которьіе мне расказьівают мне про мою себестоимость ))
а по рассрочке. так у каждого свои проблемьі. Я лично никогда б так не поступил и даже кредит никогда не брал. Ну то уже дело каждого.
Scrip
S
Постоянный пользователь
375
05 мая 2014
22 март 2015 14:18
Цитата "uaVladya":тьі прав, но на єтом форуме есть особенность, тут в правилах написано что нужно говорить на вьі, меня самого єто сначала удивило и вогнало в замешательство ))) єто единственное место в интернете где я говорю всем вьі ))))
Если ты начнешь обращаться ко мне на вы, я обижусь :)))
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Подробнее
- ЖК На Озерной | Атлант | Новоселки, ул. Озерная23.11982
- ЖК А12 | УСК | Бровары, ул. Олимпийская, 12а23.113 073
- ЖК Причал 8 | ИнтерГал-Буд | ул. Канальная, 823.11159
- ЖК Рихерт & Парк | A Development | ул. Кирилловская, ул. Нижнеюрковская23.11101
- ЖК Трояндовий | Бровары, ул. Фельдмана, ул. Трояндова22.11708
- ЖК Деснянский | ДБК-Житлобуд | ул. Электротехническая, 4322.11446
- ЖК Dibrova Park | Диброва Парк | IB Alliance | ул. Северо-Сырецкая22.111 979
- ЖК Silver House | Сильвер Хаус | Спецжитлофонд | Голосеевский пр, 7421.112 193
- Жилой квартал Rybalsky | Рыбальский | SAGA, Perfect Group | ул. Набережно-Рыбальская 3,921.111 323
- ЖК Sense City | Сенс Сити | Prostir | Софиевская Борщаговка, ул. Соборная, 77а20.1120
- Альтернативне живлення для орендарів, хто кому винен?21.1110
- Стоит ли сейчас покупать недвижимость?20.113 829
- Альтернативне живлення для орендарів, хто кому винен?19.112
- Дно рынка недвижимости и влияющие факторы17.1115 233
- Инвестиции в недвижимость - лучший вариант инвестирования?17.11145
- Продаж квартири з прописаним дітьми11.114
- Лучший район Киева29.101 682
- Квартира не відповідає плануванню. Які права я маю, з чого починати діалог з забудовником?20.083
- Кому принадлежат инженерные сети в доме?20.0718
- Дорожки на участке15.1124
- Патріотичні картини як символ національної ідентичності в сучасному інтер’єрі26.101
- Как подобрать кухонную мебель15.104
- Выбор гранитной мойки04.1030
- Как я подбирал на свою кухню разную утварь01.101
- Лифт в частном доме01.104
- Украинская дизайн-студия Yakusha design30.093
- Де ви замовляли послугу 3-д дизайну інтер'єру?23.073
- Бассейн во дворе07.0517
- ЖК "Ріверсайд", Рівне, вул. Небесної Сотні, 66 - "DBN"27.10142
- ЖК Стандарт | Стандарт Буд | Полтава, вул. Великотирнівська, 9а18.093
- ЖК "Северный", Чернигов, пр. Мира - "Атлант"21.0811
- ЖК Прохоровський квартал05.081
- ЖК Artville | Артвиль | Zezman | Одесса, 7 км Овидиопольской дороги29.0526
- ЖК "Зелений двір", Івано-Франківськ, вул. Тисменицька23.048
- Твердотопливный котел и расходы на отопление21.1120
- Из чего построить дом05.1197
- Бачок унитаза15.101
- Интересует подключение бойлера косвенного нагрева Tesy BiLight 100R S в систему отопления тепловым насосом(ТН)08.101
- Перчатки08.102
- Терміново куплю! Балон з гексафторидом сірки SF6 чистоти 99,9% V=72 кг20.091
- Схема підключення ледлюстри20.081
- Как правильно выбрать бойлер. Отзывы о бойлерах18.08434
- Замена вентиляции в квартире15.085
- Весільний салон Новіас10.111
- Продаж спецодягу06.112
- Коврики от DarianA - уют и комфорт в вашем доме06.101
- Duomed - медична клініка у Львові30.091
- Послуги з будівництва стаціонарних басейнів09.092
- А что смотрим?02.09477
- Пол, тёплый пол, паркет, ламинат, плитка. Продажа напольных покрытий06.0832
- Что подарить мужчине?02.08349
- Послуги Електрика Кам'янець-Подільський13.071
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Подробнее