Подать объявление

Глобальное состояние систем Украины, США, Европы

1. . .651653. . .1137
11 апр 2013 14:47
Цитата "AD2009":

... Не бачу в інтернеті, щоб серйозні люди вірили в долар...

А чому вірити? Золоту, яке гепнулось з майже 2000 до майже 1500? Після корекції воно продовжить рух вниз. В наступному році, швидше за все, досягне позначки в 1300. Може треба вірити серебру, яке гепнулось з 42 до 26? Може треба вірити сталі, яка на лондонскій біржі гепнулась з більше ніж 1000 за тону (до кризи) до 160 за тонну? Чому вірити? Зараз Штати і багато інших країн підняли податки і почали скорочувати бюджетні видатки. Всі бюджетні видатки ріжуть нещадно. Дійшло до того, що в Штатах скасовують військові маневри. До речі, в першу чергу ріжуться військові видатки і видатки на затратне публічне будівництво. За таких умов попит на сталь впав настільки, що її важко буде утримати навіть на рівні сьогоднішніх цін. Може нафті треба вірити? Так ви не хвилюйтесь, вона теж скоро обвалиться.

До речі, українські меткомбінати працюють в основному по довгострокових договорах, отже падіння біржових цін на сталь їх торкнеться з лагом в півроку - рік. Почекаємо. Побачимо, що ви заспіваєте, коли заводи почнуть масово зупинятися і викидати робітників на вулиці.
11 апр 2013 15:24
Цитата "GONY":
...
А чому вірити? ...

Здається, я можу відповісти ...
Тільки що прочитав новину, що безробіття в Греції досягло 27% (!!!!)... В Іспанії приблизно стільки ж....
Як таке може бути, щоб стільки багато людей не працювали??? Виявляється може...

Фокус в тому, що обидві - курортні країни... Достатньо мати квартирку десь біля моря, щоб її здавати туристам і з цього непогано жити.... Не працюючи зовсім....

От чому вірять бідні країни Європи... А ми від них небагато чим відрізняємось... І в нас так само, скажемо в Києві, можна здавати квартирку і мати собі на життя...

От чому треба вірити....
ПС....Ваших грошей Гоні, здається, ще вистачає, щоб купити квартиру в Комфортауні (з виплатою на 5 років)...
11 апр 2013 17:10
Цитата "AD2009":
Цитата "GONY":
...
А чому вірити? ...

Тільки що прочитав новину, що безробіття в Греції досягло 27% (!!!!)... В Іспанії приблизно стільки ж....

Фокус в тому, що обидві - курортні країни... Достатньо мати квартирку десь біля моря, щоб її здавати туристам і з цього непогано жити.... Не працюючи зовсім....

От чому вірять бідні країни Європи... А ми від них небагато чим відрізняємось... І в нас так само, скажемо в Києві, можна здавати квартирку і мати собі на життя...

От чому треба вірити....
ПС....Ваших грошей Гоні, здається, ще вистачає, щоб купити квартиру в Комфортауні (з виплатою на 5 років)...

Ад, Ви знаєте, що таке Іспанія чи Греція? Це курортні країни, що входять в зону Євро, в яких все коштує значно дешевше, ніж у Франції, Германії чи Голандії. Тому, по-перше, багато німців-голандців, войшовши на пенсію, їдуть туди жити. Тобто пенсію вони отримують від урядів Голандії-Германії, отже непогану пенсію, а купляють квартиру і живуть в Іспанії, де все значно дешевше. По-друге, майже круглий рік в Іспанію наїзжає купа небагатих європейців, які не можуть собі дозволити дорожчі курорти. Можлива якась віддалена аналогія з нашим Кримом. По-третє, купа багатих європейців, які інвестують в нерухомість, купляють її в Іспанії, а не в Німеччині. Кілька тижнів на рік вони приїздять пожити в своїх квартирах на березі моря, а решту року компанія, що керує їхньою нерухомістю, здає цю квартиру.

Київ не є курортною зоною. І в Київ не наїдуть німці-голаці, щоб доживати тут на пенсії.

Ад, пенсіонерів які хочуть здати квартиру у Києві і без мене вистачає. А от молоді скоро не буде. По-перше, ми тільки розпочали заходити в демографічну яму 90-х. По-друге, криза в сировинних країнах тільки розпочалась. Побачимо якою буде ціна на метри через півроку-рік, коли ситуація в країні буде нагадувати соціальну катастрофу. Я думаю, ціни ще дуже сильно просядуть. Радянське житло, взагалі, може стати непотребом. Нове звичайно так сильно не просяде.
11 апр 2013 18:14
Цитата "AD2009":
Цитата "GONY":
...
А чому вірити? ...

От чому треба вірити....
Я конечно дико извиняюсь, но когда вы пишите тут некоторые вещи, то AD мине кажется вы немного больны... Или таки вы не разумеете сегодняшней обстакановки мировой, геополитической и экономической? Таки буде Вам комфорт-таун у будущем то... Таки туто есмь люди которые и не только там могут купить и не за 5 лет, просто надо понимать всю глубину наших глубин, уже начавшийся после 2008 года минимагеддончик у мире, штоб выйти из кризиса надо опустить цены на сырье, и афигенно опустить, но вот в чем беда что не всем это понравилось, а посему расслабтесь и наблюдайте чем это закончится :hi: и так как раньше уже не будет, хотя вам и тяжело это понять, вы наверно Инвестор в недвигу до 2008 года?:)))
11 апр 2013 18:30
Цитата "igleons":
Цитата "igleons":
Ну... прям таки полета я вроде не вижу...
И график S&P не предвещает обрыва...
Боюсь загадывать, но вполне возможно до 1600 мы можем сходить.

Я таки был прав.

Рискну сделать еще один прогноз.
В ближайшие пару месяцев будет коррекция, после нее - снова рост. Никакой катастрофы не будет.
Да, и я таки тож был прав) хотя последние пару месяцев ел мед на Росс.рынке :gi: а вот насчет прогнозов я даже и не знаю... Вы не заметили как в последнее время противоположно амерам индексы Брикс ходят? как с Росс.рынка нефти выгнали ВР? хм... думаю что нас что то интересное ждет в будущем, возможно даже не то что мы ожидаем. Хотя может я и паникер)))
11 апр 2013 18:49
Цитата "artem-la":
вы наверно Инвестор в недвигу до 2008 года?:)))

Не, там просто наследие от СССР: у нас плохо, но в перспективе будет хорошо, у них хорошо, но в перспективе все навернется. Теория старая, но в конце концов она же должна сработать!
11 апр 2013 18:55
Цитата "LonelyCruiser":
Цитата "artem-la":
вы наверно Инвестор в недвигу до 2008 года?:)))

Не, там просто наследие от СССР: у нас плохо, но в перспективе будет хорошо, у них хорошо, но в перспективе все навернется. Теория старая, но в конце концов она же должна сработать!
в конце концов да! :gi:
11 апр 2013 19:37
Цитата "artem-la":
Я конечно дико извиняюсь, но когда вы пишите тут некоторые вещи, то AD мине кажется вы немного больны...

Тут і далі обрАзи пропускаю. Це для слабаків... у коко немає аргументів, або не здатний їх висловити.... Лайном значно зручніше кидатись офф-лайн...

Цитата "artem-la":
...Или таки вы не разумеете сегодняшней обстановки мировой, геополитической и экономической? Таки буде Вам комфорт-таун у будущем то... Таки туто есмь люди которые и не только там могут купить и не за 5 лет, просто надо понимать всю глубину наших глубин, уже начавшийся после 2008 года минимагеддончик у мире...

По правді, не розумію драматизму сьогоднішнього дня зовсім... У мене особисто все ОК. За 4 роки після кризи я заробив більше, ніж за 4 роки до неї... І люди навколо мене в більшості теж...
На все зараз можна взяти кредит без довідки про доходи... Ремонтую нову квартиру.. ПлачУ тільки будівельникам... Вся техніка, всі матеріали, всі меблі, вся електроніка - беру в кредит... Житло та транспорт - теж без проблем можна в кредит...
Такої кредитної манни до 2008 року не було(!)

Та й саму кризу 2008 року я не розумію... В чому криза??? Кредити перестали давати кому непопадя... ціни на метри нормалізувались....
Не бачив ти, мій любий друже, кризу 89-91 років... Ото була криза так криза... В ті часи я, будучи студентом, жив на 10 гривень на тиждень!

Цитата "artem-la":
..., штоб выйти из кризиса надо опустить цены на сырье, и афигенно опустить...

А) ніякої кризи немає - світова економіка працює нормально. Виробництво перемістилось на Схід, а кредитним паразитам в Америці трохи кіслороду перекрили...

Б) Не розумію, що поганого у високих цінах на енергоносії... Це ж благо, що такі ціни змушують шукати енергетичні альтренативи...
Якби не такі ціни не було б вітро- та сонячної енергетики, електромобілів і багато чого іншого....
Низькі ціни на енергетику потрібні тільки малоімущим, голоті... Так само, як і ціни на житло....
Заможнім людям по барабану які будуть ціни - їм цікаво багато заробляти, а не мало витрачати...
А думка злидоти нікому не цікава - ціни на все є і будуть високими. Кому треба купити - знайде як заробити, а лінтяюги та тугодуми - нехай моляться на форумах про їх зниження, а самі - живуть на зйомних квартирах та все життя платять ренту більш здібним індивідуумам...
11 апр 2013 23:05
Цитата "AD2009":

А) ніякої кризи немає - світова економіка працює нормально. Виробництво перемістилось на Схід, а кредитним паразитам в Америці трохи кіслороду перекрили...

Ну, як же немає? Штати і Європа тільки розпочали скорочувати бюджетні видатки і підвищувати податки, а ціни на сталь вже вдавилися в підлогу. А що буде через півроку-рік, коли скорочення дефіцитів бюджетів стане більш суттєвим?

Ось Вам приклад того, як перегріті наші внутрішні ціни. Арматура на експорт на умовах FOB коштує 570-600 долл, а на внутрішньому українському ринку приблизно 6700 грн. Навіть з урахуванням ПДВ у нас виходить значно дорожче. А там на зовнішніх ринках теж ще буде падати ціна. Оскільки скорочення бюджетних видатків західних країн тільки розпочалось. І в першу чергу скорочуються військові видатки і видатки на будівництво крупних інфраструктурних проектів.
12 апр 2013 03:48
АД я не согласен с вашим выводом о том что есть польза от высоких цен... Производство всегда ищет лучшее место и там где затраты меньше там и будет бизнес сфера. Пока высокие цены и низкие зарплаты и отсутствие полноценной работы создают условие для иммиграции как бизнеса так и кадров. Рано или поздно ситуевина выровняется - мы не европа и не азия а картофнльная республика :)

пс в сша топливо, транспорт, еда, шмотки и порой жилье стоит дешевле нашего, а доходы выше.
пс в китай выехала вся легкая промышленность и обратно не вернется.
12 апр 2013 11:13
//atn.ua/ekonomika/arbuzov-uvidel-nevero yatno-vyrosshie-dohody-ukraincev

Цитата:
Доходы населения в Украине растут небывалыми темпами, и на руках у украинцев находится уже более $100 млрд, заявил первый вице-премьер-министр Сергей Арбузов в интервью "Корреспонденту".

слов нет - остались тока жесты...
12 апр 2013 11:53
Цитата "GONY":

Ну, як же (кризи - АД)немає? Штати і Європа тільки розпочали скорочувати бюджетні видатки і підвищувати податки, а ціни на сталь вже вдавилися в підлогу. А що буде через півроку-рік, коли скорочення дефіцитів бюджетів стане більш суттєвим?
...Ось Вам приклад того, як перегріті наші внутрішні ціни. ...

Думаю, ми по різному розуміємо, що таке криза... По моєму, криза - це коли люди нічого не роблять, не виробляють блага... А коли виробляють, неважливо за яку зарплату чи з якими ресурсами, то і кризи немає... Життя продовжується...

Так от, повертаючись до 2008 року... Те, що було в 2005-2008 роках в Америці та Європі, ото і була криза. Коли люди там мало працювали, отримували космічну зарплату, космічні кредити і купляли житло, на яке ніколи в житті не зароблять...
Весь світ платив (і платить) американцям емісійний податок, щоб вони а) воювали де захочуть та б) жили в розкоші нічого не виробляючи.
Оце і є криза здорового глузду.
Такого не повинно було бути. Це було анормально. Зараз все стало і стає на свої місця.
Американці тому і скорочують бюджети, поновлюють виробництво, що розуміюсь: світ не хоче більше емісійного оподаткування. Йде пошук альтернативи долару і рано чи пізно її знайдуть.

Цитата "bud":
АД я не согласен с вашим выводом о том что есть польза от высоких цен...

Так, це неправильно, шукати користь в високих чи низьких цінах... Правильна відповідь - ціна для розвитку економіки не має значення...
Дивіться... зараз, начебто, високі ціни на ресурси. Але світ не зупинився. Все працює. Тоді питання: чому це ціни високі? Мабуть вони нормальні, раз хтось по них продає, а хтось купує....

І повірте мені, світ не зупиниться. І ринок нерухомості не зупиниться... Скоріше люди підлаштуються під ціни (візьмуть кредити чи будуть знімати квартиру), аніж ціни підлаштуються під бажання людей....
Таке чудо вже сталося в 2008 році... Наступного разу буде не скоро....
12 апр 2013 17:11
Сегодня серебро рухнуло на 6%. Летят вниз золото, нефть, цветные металлы.

А ведь сокращения бюджетных дефицитов на Западе только начались. Впереди мощный дефляционный удар. Потому что QE3 давно потеряло всякий смысл, деньги вкачанные через QE3 экономикой невостребованы и возвращаются назад в ФРС. Кейнсианство уже тоже не работает, потому что рост бюджетных расходов не ведет к повышению спроса со стороны частных лиц и компаний. Есть только один способ оживить экономику: сократить бюджетные дефициты, сдуть сырьевые пузыри и таким образом снизить издержки.
12 апр 2013 17:52
Шото мне кажется, АД2009 или Вы в действительности не можете найти ни одной ссылки на любую международную конференцию, по обсуждению отказа от ДОЛЛАРА?
Или... ?
:);)
Понятное, дело, что ее не было и не придвидится в среднесроке. И никаких обсуждений (серьезных) НИКТО НИГДЕ НЕ ВЕДЕТ.
И таким образом никто не собирается откзываться от доллара, кроме сентиментальных и доверчивых покупателей, одного из самых отстойных в европе РЖН (прорыв на БСА пару дней тому - яркое подтверждение)
12 апр 2013 17:58
Цитата "GONY":
...Есть только один способ оживить экономику: сократить бюджетные дефициты, сдуть сырьевые пузыри и таким образом снизить издержки.

Цікаво мені, як це зниження вартості сировини оживить економіку, наприклад, США чи, скажемо Європи....
Якщо ціна сталі, нафти, припустимо, піде вниз то азійські виробники знизять вартість своєї продукції і в США та Європу піде ще дешевший імпорт...
І що тоді??? Америка що, здатна виготовити щось дешевше, ніж Китай????

Тобто, зниження цін на сировину знизить світові ціни на продукцію, але виробництво в США від цього не виросте....

А проблема, насправді, в тому, що в Америці (і Європі) висока вартість праці....
Трудовий ресурс дорогий... От його і треба знижувати.... Наприклад, шляхом девальвації Долара та Євро.... І іншого шляху здешевлення роб. сили в Європі я не бачу...

Як варіант, можна робочу силу і не здешевлювати... А виробляти іноваційний продукт, працювати головою... задіявши 30%-40% населення... А там будь що буде... Скільки протягнуть, доки Азія не почне конкурувати за технологіями.....
По такому сценарію, здається, ситуація і розвивається... :smoke:
12 апр 2013 18:08
Цитата "inventor":
Шото мне кажется, АД2009 или Вы в действительности не можете найти ни одной ссылки на любую международную конференцию, по обсуждению отказа от ДОЛЛАРА?
Или... ?
:);)
Понятное, дело, что ее не было и не придвидится в среднесроке. И никаких обсуждений (серьезных) НИКТО НИГДЕ НЕ ВЕДЕТ.
И таким образом никто не собирается откзываться от доллара, кроме сентиментальных и доверчивых покупателей, одного из самых отстойных в европе РЖН (прорыв на БСА пару дней тому - яркое подтверждение)

[youtube]//www.youtube.com/watch?v=rQpR29HdfaQ[/youtube]
13 апр 2013 04:01
Золотишко то как вниз полетело - красота!
Гони предрекает дефлец... Может он и прав. Не знаю, не уверен. Пока-что прибыли корпораций вроде в норме, денежка капает. Дефлец в его страшной форме пока не виден, но кто знает...
Будем посмотрять. Я все равно пока вижу коррекцию и потом снова рост.
13 апр 2013 04:19
Цитата "GONY":

А ведь сокращения бюджетных дефицитов на Западе только начались. Впереди мощный дефляционный удар. Потому что QE3 давно потеряло всякий смысл, деньги вкачанные через QE3 экономикой невостребованы и возвращаются назад в ФРС. Кейнсианство уже тоже не работает, потому что рост бюджетных расходов не ведет к повышению спроса со стороны частных лиц и компаний. Есть только один способ оживить экономику: сократить бюджетные дефициты, сдуть сырьевые пузыри и таким образом снизить издержки.

гони , на западе долги бюджетов просто колоссальные и сокращение дефицита это тока часть мер, нужны деньги на обслуживание долгов и их выплату... думаю что в связм с сжатием экономики этот момент даст о себе знать... выживуи те кто разумно и с отдачей будет нарвщивать дефицит... поэтому идет как урезание так и перераспределение денежных потоков и введение новых рычагов по стимулу (налоги) ...
13 апр 2013 04:20
Цитата "GONY":

13 апр 2013 05:06
Цитата "igleons":
Золотишко то как вниз полетело - красота!
Гони предрекает дефлец... Может он и прав. Не знаю, не уверен. Пока-что прибыли корпораций вроде в норме, денежка капает. Дефлец в его страшной форме пока не виден, но кто знает...
Будем посмотрять. Я все равно пока вижу коррекцию и потом снова рост.

При сокращении издержек прибыли растут, но доходы падают. Типичный пример - Alcoa. Продажи снизились. Прибыль выросла.

Вообще, это кризис высоких государственных долгов. Некоторые страны уже фактически банкроты, потому что обслуживание госдолгов стало для них просто непомерной ношей. Как чемодан без ручек - и нести нет сил, и бросить нельзя.

Сократить государственные долги можно только через сокращение бюджетных дефицитов. Поэтому, во-первых, повышаются налоги и убираются налоговые льготы. Во-вторых, режутся бюджетные расходы. А это в первую очередь военные расходы и расходы на крупное публичное строительство. Западные страны еще толком не начали сокращение своих бюджетных расходов, а цены на сталь уже ушли ниже уровней конца 2008 - начала 2009. Это на мировых рынках. А на внутреннем украинском рынке на пару копеек снизили и дальше снижать не хотят. Думают - украинский покупатель лоховатый и так все купит. Дудки.

Вчера вниз ушли драгметаллы. Золото - на 5%, серебро - на 6%. По-видимому, в условиях жестких бюджетных экономий и урезаний социальных плюшек для населения золото - это не совсем то, на что должна расходоваться валюта центробанков.

После сдутия золотого пузыря, на очереди падение цен на промышленный цветмет. А также на нефть. В Штатах сейчас доходит до того, что они отменяют военные учения.

Да, падение коммодов происходит на фоне достаточно неплохих корпоративных отчетов. В Штатах, например, большими темпами растет производство транспортных средств и автопродажи держатся на высоком уровне, но это несильно помогло стали и несильно помогает нефти.
Авторський канал ріелтора в Іспанії
Знайомтесь з Бенідормом, нерухомістю та стилем життя. Новобудови регіону, аналітика, інвестиції
Подробнее
+34624407828xxxx
1. . .651653. . .1137
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Подробнее