Подати оголошення

Дно рынка недвижимости и влияющие факторы

1. . .420422. . .763
19 черв 2011 17:22
Цитата "MDX":
Цитата "instyle":
Например средний 1к хрущ/панелька лет через 5 будут стоить тысяч 40$. При нынешних средних 50-55.

Это где теперь средний хрущ стоит 55? Нет, ну правда. Я на Оболони 1-к в панели за 55 смотрел давеча... Не хрущ и на Оболони.

Ну я все панельные 5-9 этажки хрущами называю. Они принципиально ничем от них не отличаются (такие же потолки, такие же панели тонкие и проводка слабая и т.п.)
А на той же Оболони они как раз 55 и стоят. Хотя есть и за 60 и за 70.
А так - кирпичные хрущи на той же Лукьяновке стоят 55-60 тысяч. Хотя есть и за 80.

Я говорю о примерно средней цене, по которой можно пойти и купить квартиру, а не о минимальной, по которой можно купить убитую, если три месяца искать и если повезет.
В таком случае и за 40 тысяч хрущ можно найти.

Цитата:
upd. При минимуме 35, макс. хрущ должен стоить 75? На Крещатике есть хрущи?

Есть рядом. На метро Кловская. И квартиры там сейчас по 70-80 тысяч примерно. Хотя да, за 80 тысяч там будет хороший ремонт и техника.
19 черв 2011 17:30
Цитата "Deka":

Слухайте, Флаймане, в мене нема проблем з підняттям чисел у степінь. Я нічого не піднімав, де Ви бачили в мене якісь математичні викладки? Відверто кажучи, я не зовсім правильно висловився в своєму попередньому повідомленні. Точніше було б сказати, що хрущі падати будуть й абсолютно (але не до 10к, а скажімо до 25 к), й відносно. тобто моє попереднє повідомлення мало бути: Абсолютно впадуть до 25к, але за ці 25к через десять років можно буде купити...далі підставляти ваші/свої інфляційні сподівання.
А щоб Ви не дуже вже розкидались мінусами, то мені хочеться ось на шо звернути Вашу увагиу: а з чого Ви взяли, що щорічна інфляція доллара складе саме 10%, чому не 12%? Звідки беруться фрази "Гіперу долара не буде"? Вам хтось по секрету сказав, чи це ваша думка така? А от мені може здається що буде...Й АД он 70% повідомлень про це пише. Щось схоже на "будіттолькодаражать" від інвесторів трирічної давнини, "не буде гіперу" як аксіома. А знецінення долара не така вже й фантастика, беручи до уваги що тим хто його друкує, не дуже то й вигідно щоб він дорогим був. Інше діло, що з "друкарями" станеться, якщо він стане дуже дешевим, може побояться людей своїх. Отже ніхто достеменно не знає, може навіть й самі друкарі...а от Ви знаєте, здається. Коротше влупити б Вам мінус за "самовпевненність", да "заратустра не позволяет", як казав Остап Бендер
Й де Ви побачили "в рази"? що так сильно відрізняється моє "в чотири рази" від вашого в 2.6 раз (мені здається це також "рази", чи два раза це вже не "рази"? Можна було б ще мінуса влупити, принципово).

Перше,
хто каже про "гіпер" долара, ІМХО або агенти Кремля, або спекулі/бариги, ділки від РН і т.д., які зараз будуть затарюватись доларом, або лопухи які їм повірили. Є така аудиторія, яка все ще любить знімати локшину з вух про "загниваючий захід". Можете вірити балі "казкарям".
Все ж мінус за довіру краще, чим влетіти на N кілобаксів, повіривши в байки про гіпер.
Так що задумайтесь.
Друге,
такий високий рівень інфляції (10% річних для США це вже гіпер, бо число із двома знакомісцями), можливий на короткому проміжчу часу. А ми говорим про декаду.
А як писав Гони, на тривалому горизонті часу 4%, я би уточнив там трохи менше, 3 з копійками, який називається ще "золотим" рівнем інфляції, який супроводжується десь так середнім 3% річним "золотим" ростом економіки.
Тому розумні дядьки уникають застою, коли ріст менш 3%, але гамують перегрів, коли значно більше.
Чому біля 3%, думаю, що це число близьке до іраціонального е=2.7, тобто з такою швидкістю може рости населення земної кулі.
Можливо яке є інше пояснення цього магічного числа.
Так що здешевлення долара в навіть в 2,6 рази за 10 років має дуже низьку імовірність, може 10%, може і менше.
19 черв 2011 17:40
в сказки про хрущи и панельки по 10к не верю в ближайшем десятилетие; по простой причине

очень много кто нуждается в жилье (живут по 2 семьи в 1 квартире) - имеют или способны быстро накопить/собрать 10к - это не такие и большие деньги.
и банально на всех желающих этих самых хрущей и панелек не хватит.

так что до таких уровней как в германии , чехии и тп цены упадут когда у нас большинство будет жильем обеспечено; а не как сейчас - большинство живет с родителями
19 черв 2011 18:07
Цитата "Xenon":

очень много кто нуждается в жилье (живут по 2 семьи в 1 квартире) - имеют или способны быстро накопить/собрать 10к - это не такие и большие деньги.
так что до таких уровней как в германии , чехии и тп цены упадут когда у нас большинство будет жильем обеспечено; а не как сейчас - большинство живет с родителями

Старая рыэлторская байка, не ведитесь. В Киеве 1 квартира на 3 чел. В США и Европе столько-же.
19 черв 2011 18:27
Цитата "LonelyCruiser":
Цитата "Xenon":

Старая рыэлторская байка, не ведитесь. В Киеве 1 квартира на 3 чел. В США и Европе столько-же.

Если учесть всех понаехавших (а с ними в Киеве около 4-х млн живет). То где-то одна на 4-х человек.
При этом я лично знаю много семей, где в двушке живет 4-5 человек - два поколения. А в трешках такое еще чаще. Бывает и 3 поколения вместе.
И зачастую этим людям требуется поменять эту квартиру на две.

Да. В Европе или США квартиры и дома в среднем в двое большей площади. Так что в квартире 100 квадратов вполне комфортно могут жить 4 человека. А у нас средняя площадь квартиры ~50 кв.метров. С теми же 4-мя человеками.
19 черв 2011 18:47
Цитата "Xenon":

В Киеве с родителями живут дети до 17-18 лет, да и то не все. Из полусотни знакомых не припомню ни одного кто-бы жил с родителями. На крайняк - снимают. Остальные или купили или есть где жить.
19 черв 2011 18:54
Цитата "LonelyCruiser":
Цитата "Xenon":

В Києві 775 тисяч квартир і 3 млн людей. Виходить 4 людини в квартирі.

А от в Європі і правда по 3 в середньому. Тобто, в Києві для нормальної пропорції (3 людини в квартирі) треба ще побудувати 200 тисяч квартир (або 2 тисячі будинків). Що при теперрішніх темпах займе приблизно 100 років :)
19 черв 2011 19:03
Цитата "AD2009":
А от в Європі і правда по 3 в середньому. Тобто, в Києві для нормальної пропорції (3 людини в квартирі) треба ще побудувати 200 тисяч квартир (або 2 тисячі будинків). Що при теперрішніх темпах займе приблизно 100 років :)

При текущих темпах сокращения населения через 25 лет будет как в эуропе вообще без стройки.
19 черв 2011 19:07
Цитата "instyle":
Хотя это если конечно не будет сверх сильных потрясений в украинской экономике и т.п.

Обязательно будут. Чтобы понять, что ждет Киев в случае дефолта и глубокой девальвации, давайте посмотрим на сайте Госкомстата в раздел "Обсяги експорту-імпорту товарів за регіонами України за I квартал 2011 року". Имеем:

Київ:
Експорт: 2149,2 млн.дол. США
Імпорт: 9045,8 млн.дол. США

Видите, Киев - это город импорта. Давайте будем откровенны, здесь давно никто ничего полезного конкурентноспособного на мировых рынках не производит. Киев - это город потребления, а не производства. Киев - это город, где в цехах советских заводов открываются гипермаркеты электроники. Что будет с городом, в котором импорт многократно превосходит экспорт, после того как гривна рухнет, а правительство объявит дефолт? Покупаттельная способность граждан, получающих з/п в грн, упадет в разы, импорт сократится в разы. Все эти гипремаркеты электроники, автосалоны, салоны по подстриганию когтей у любимого терьера будут в разы сокращать персонал, чтобы выжить. Многострадальные жители Мухосранска опять окажутся выброшенными на улицу и разъедутся. И вдруг окажется, что жилья не недостаток, а, наоборот, избыток. Что у большинства киевлян по 2-3 квартиры, сдавая которые они планировали безбедно провести старость. Я очень хорошо помню как в 2008 мой брат, который сдает гостинку на Казачей, не мог ее сдать в течении 2 недель. В течении 2 недель никто даже не интересовался. Наверное, это из-за недостатка жилья. Я не знаю есть ли недостаток жилья, но все мои знакомые имеют по 2-3 квартиры.

Перед оббъявлением дефолта в стране будет идти охота буквально за каждым долларом, как в Белоруссии. Люди будут круглосуточно дежурить под обменками, драться за каждый доллар и т.д. В таких условиях многие, глядя на свои панельки, вспомнят мультфильм про антилопу Гну. Там золото водночасье превратилось в черепки.
19 черв 2011 19:08
Цитата "instyle":
Кстати вполне возможно продолжится тенденция, при которой люди покупают минимальные, но отдельные квартиры. И например 1к в хрущевке будет стоить 40 тысяч, 2к 45 тысяч, а 3к 50 тысяч. В том числе из-за цены на коммуналку.

Ну да, для ченловека, который насобирал 40К, еще 5К уже не собрать, так невтерпеж, да и разника в цене комунальных услуг на 1к и 2к для него неподъемная..
19 черв 2011 19:09
Цитата "MDX":
Цитата "AD2009":

При текущих темпах сокращения населения через 25 лет будет как в эуропе вообще без стройки.

Я б на це не розраховував :) В Києві, які раніше позитивна міграція населення (приріст більше ніж вибуття). Плюс, є природний приріст. Тому, Київ вимирати не буде...
19 черв 2011 19:11
Цитата "instyle":

Если учесть всех понаехавших (а с ними в Киеве около 4-х млн живет). То где-то одна на 4-х человек.
При этом я лично знаю много семей, где в двушке живет 4-5 человек - два поколения. А в трешках такое еще чаще. Бывает и 3 поколения вместе.
И зачастую этим людям требуется поменять эту квартиру на две.

Да. В Европе или США квартиры и дома в среднем в двое большей площади. Так что в квартире 100 квадратов вполне комфортно могут жить 4 человека. А у нас средняя площадь квартиры ~50 кв.метров. С теми же 4-мя человеками.

Сколько точно живет людей в Киеве определить нельзя, но косвенными методами (кол-во потребляемого хлеба, воды, кол-во мусора и др.) получается чуть более 3 млн.
Площадь не имеет значения. Если бы в Киеве на каждую семью приходилось в 2 раза больше метров, то половина квартир была бы пустой. Имеет значение кол-во единиц жилья.

Участь хрущовок предрешена, вопрос в скорости. Думаю сползет до 200-300 долл/м, потом кого на реконструкцию, кого на снос.
19 черв 2011 19:18
Цитата "GONY":

Чтобы понять, что ждет Киев в случае дефолта и глубокой девальвации, давайте посмотрим на сайте Госкомстата в раздел "Обсяги експорту-імпорту товарів за регіонами України за I квартал 2011 року". Имеем:
Київ:
Експорт: 2149,2 млн.дол. США
Імпорт: 9045,8 млн.дол. США
...
В таких условиях многие, глядя на свои панельки, вспомнят мультфильм про антилопу Гну. Там золото водночасье превратилось в черепки.

Тут доречно згадати також Нью-Йорк і Лондон, які теж буде мало експортують товарів. Київ, як інвестиційно-фінансовий центр, надає послуги від імени та в інтересах 45 мільйонної країни. Коротше, по цій думці Вам незачет :)

А відносно золота/черепків у мультику, то мені чомусь думається, що такими можуть бути і долари США. :)
Я добре уявляю, що буде, коли США оголосять про зміну валюти і обмежений обмін доларів, які використовуються за межами США. Люди з великими очима будуть будуть бігати з сумками доларів, а в обмінниках буде написано великими буквами "Долари США більше не приймаємо"(як в Білорусі, тільки навпаки) :) . Зрозуміло, що за ці гроші тоді не купиш навіть 1-кімнатну панельку "часів СССР".
19 черв 2011 19:20
Цитата "Xenon":
Как показывает практика, процент "неблагополучия" в подобных семьях весьма высок, и накопить 10К для них может быть неподъемно - всегда кому-то что-то надо, что выливатеся в проедание заначки, а "проедателей" в таких семьях хватает.
19 черв 2011 19:21
Цитата "AD2009":
В Києві 775 тисяч квартир і 3 млн людей. Виходить 4 людини в квартирі.

А от в Європі і правда по 3 в середньому. Тобто, в Києві для нормальної пропорції (3 людини в квартирі) треба ще побудувати 200 тисяч квартир (або 2 тисячі будинків). Що при теперрішніх темпах займе приблизно 100 років

В Києві більше мільона квартир. При офіційній кількості мешканців 2,8 млн чол.
https://www.gorstat.kiev.ua/p.php3?c=445&lang=1

Щороку здається приблизно 10 тис нових квартир.
https://www.gorstat.kiev.ua/p.php3?c=443&lang=1
19 черв 2011 19:24
Цитата "AD2009":
Я б на це не розраховував :) В Києві, які раніше позитивна міграція населення (приріст більше ніж вибуття). Плюс, є природний приріст. Тому, Київ вимирати не буде...

Я не рассчитываю. Я грустно констатирую факт.
19 черв 2011 19:25
Цитата "AD2009":
,А відносно золота/черепків у мультику, то мені чомусь думається, що такими можуть бути і долари США. :)
Я добре уявляю, що буде, коли США оголосять про зміну валюти і обмежений обмін доларів, які використовуються за межами США. Люди з великими очима будуть будуть бігати з сумками доларів, а в обмінниках буде написано великими буквами "Долари США більше не приймаємо"(як в Білорусі, тільки навпаки) :) . Зрозуміло, що за ці гроші тобі не купиш навіть панельку "времен СССР".

В такому випадку в хрущовок також нема шансів - спочатку їх власники трішки поголодують, бо не буде за що закупити бензину для посівної, в взимку померзнуть, бо не буде за шо купити газ - Росія/Іран/Турркменія навряд чи приймуть долари при такому розкладі. Тоді власникам хрущовок доведеться молитися на анексію Росією - але Київ перетворится зі столиці в провінційне містечко.
19 черв 2011 19:29
Цитата "AD2009":
,Я б на це не розраховував :) В Києві, які раніше позитивна міграція населення (приріст більше ніж вибуття). Плюс, є природний приріст. Тому, Київ вимирати не буде...

Київський приріст населення - та ще "липа", в зв'язку з погіршенням здоров'я намагаются народити в Києві з усієї Украіни, - все таки рівень медицини в приватних клініках вищий.
19 черв 2011 19:30
Цитата "AD2009":
Тут доречно згалдати також Нью-Йорк і Лондон, які теж буде мало експортують товарів. Київ, як інвестиційно-фінансовий центр, надає послуги від імени та в інтересах 45 мільйонної країни. Коротше, по цій думці Вам незачет :)

Якщо Британія оголосить дефолт і фунт девальвує в рази, то найбільше криза як раз вдарить по Лондону. Але, думаю, що цього скоро не будет. А от з Україною і з гривнею ситуація дуже кепська. Від"ємне сальдо зовнішньої торгівлі зростає і зростає. Валовий зовнішній борг зростає і зростає. Розв"язка наближується с кожним днем.

Цитата "AD2009":

А відносно золота/черепків у мультику, то мені чомусь думається, що такими можуть бути і долари США. :)
Я добре уявляю, що буде, коли США оголосять про зміну валюти і обмежений обмін доларів, які використовуються за межами США.

Ги-ги. В цю ж мить вони втратять статус наддержави. Навіщо це їм?
19 черв 2011 19:32
Цитата "vano":
Цитата "AD2009":
,Я б на це не розраховував :) В Києві, які раніше позитивна міграція населення (приріст більше ніж вибуття). Плюс, є природний приріст. Тому, Київ вимирати не буде...

Київський приріст населення - та ще "липа", в зв'язку з погіршенням здоров'я намагаются народити в Києві з усієї Украіни, - все таки рівень медицини в приватних клініках вищий.

І ще. Дуже багато іноземних студентів, які теж тут народжують.
Авторський канал ріелтора в Іспанії
Знайомтесь з Бенідормом, нерухомістю та стилем життя. Новобудови регіону, аналітика, інвестиції
Детальніше
+34624407828xxxx
1. . .420422. . .763
Авторський канал ріелтора в Іспанії
Знайомтесь з Бенідормом, нерухомістю та стилем життя. Новобудови регіону, аналітика, інвестиції
Детальніше
+34624407828xxxx