Подать объявление

Стоит ли сейчас покупать недвижимость?

1. . .205207. . .217
27 фев 2025 10:43

Як тут весело, просто цирк du soleil.
Періодично заглядую в російські пабліки, зайшов сюди – ситуація один в один.
Заглядаю за паребрік не тому, що мені цікаві шизофреніки, а з інтересом чи є сигнали голодного бунту. Вони хоча і не здатні на революці – в голові окрім лайна абсолютно нічого – первинні потреби залишаються незмінними. А війна штука недешева, тому це лише питання часу, коли вони будуть кидатися один на одного в боротьбі за їду (активи).

Ну з кацапами все ясно, там ціла державна програма по обаранюванню. Але що заставляє місцевих форумчан надцять сторінок займатися самоприниженням перед одним юзером Наталієм… Не те що для мене це секрет, але в моїй уяві границі про ефект Да́ннінга - Крю́ґера однозначно посунулися.

У мене навіть виникає підозра, що інтерес Наталія зовсім не ринок нерухомості, а соціологія/психологія, чи щось і цього розряду. Середовище, просто надзвичайно плодюче. Може вся справа у внутрішніх фертилайзерах…

Втім, не про це форум.

Мої думки про ринок нерухомості (говорю про Київ, про інші міста не знаю, але раз в Києві він в плачевному стані, то в регіонах тим більше).

Я в Києві з 2004 року. Тобто побачив багато всього: і притоки студентів (спочатку з регіонів потім із-за кордонну) і хвилю покупок донецькими за часів одного сумнозвісного діяча, і інші тренди, які зараз просто не пригадаю. Все це на фоні системної деградації інфраструктури і в цілому якості життя в місті, на які ніхто не звертав уваги, в силу ряду обставин.

Тобто, чи може життя в місті бути жопою, і тим не менше ціни на житло зростати – досвід показує може.  

Втім, чи буде достатньо підстав для такого, здавалося б дивного, дисбалансу – під питанням.

Особисто я вважаю що ні.

Перше: біткойн і ін подібні активи. Я не займаюсь криптою, при тому що професійно розбираюсь в фінансах і фінансових ринках. Але тому що я професійно розбираюсь, я розумію, що є послуги, для яких крипта просто надзвичайний провідник. Це не нова послуги, вони просто осучаснились. Крім того, я не стверджую, що біткойн буде тільки рости. На фоні конкуренції з іншими криптовалютами він може падати. Але фунція крипти тільки зростатиме.

Так от, наші корупціонери також осучаснюються (достатньо загуглити кількисть новин за останні роки, або поритися в реєстрах судових справ, про дачу/отримання хабаря криптовалютою). Тому запаковування себе десятками-сотнями квартир це вже минуле. Мало того, що за них потрібно звітувати (і з часом звітування ставатиме тільки жорсткішим), якось ховати (а це всілякі транзакційні витрати), це ще і незручно – продав – сплати податок, а потім незрозуміло як вивести. Крипта ж знімає всі ці дитячі болячки - раз і твої гроші в Дубаї чи Стамбулі, два - і ти вже власник там нерухомості, три – і ти її швидко продав і маєш відбілений дохід який можна легко перевести хоч в Європу, хоч в США.

Друге (хоча першого більше ніж достатньо): навіть якщо припустити, що люди повертатимуться із-за кордону, сподіватися що після побаченого там вони будуть миритися із незручністю Києва, мені здається марно.

Тим більше на фоні можливості працювати віддалено.

Максимум – це купити щось, щоб прилетів/приїхав, провів зустрічі, і полетів/поїхав. І мені здається це був вдалий, хоча і такий що і несправдився, розрахунок Наталія, інвестувати в нерухомість дорогою до аеропорту. Гадаю, правда, він розраховував на IT, а не нові реалії.
Все інше, всі ці квартали, не говорячи про поодинокі незаселені квартири ще з 2000х років. Все це вже зараз виглядає як ті китайські міста привиди, а що буде через 2-3-5-10 чи скільки там потрібно років для нормалізації ситуації. Один Варшавський мікрорайон може вмістити містечко до 20 тис чоловік. Це нового притоку, а не тих хто повертається. А скільки ще всякого незаселеного добра по місту. Тут незаселеного фонду тисяч на 100 (сімей, а не особин). Звідки оптимісти сподіваються побачити такий притік – для мене загадка.

Третє, це не аргумент, але як довод до першого і другого - це зростання купівлі автомобілів, особливо дорогих. Що свідчить, що гроші є, але вони не ідуть в нерухомість. Бо краще сісти в зручний мерседес, чи навіть 5 мерседесів, щоб всім членам сім`ї, і швидко звалити, а ніж сидіти під обстрілами. Плюс мерседеси можна відносно дешево застрахувати і відносно легко продати, в тому числі за кордоном.

Мої думки про майбутнє (не про ринок нерухомості).

Післявоєнна ситуація буде важкою. Це не потребує дискусій, це такий же беззаперечний наслідок війни, як день і ніч є наслідком ходу землі навколо сонця. Тобто, якщо хтось не готовий в цим миритися, то це його особиста прогалина в астрономії.

Дискусію можна побудувати навколо того, це буде складна ситуація, але з перспективою на краще (орієнтир західна Європа), чи на гірше (орієнтир післявоєнні Балкани, Сирія чи ін.)

Я не розділяю думку Наталія про перетворення України на Африку. Просто тому, що у нас не має стільки цікавих ресурсів. Достатньо подивитися на відкриті дані на якому місці Україна в світі за покладами і все одразу стане зрозуміло (спойлер – десь приблизно на тому ж, що і в колишньому рейтингу Doing Business).
Той договір, що нещодавно був підписаний, він тільки для показухи називається ресурсним, як і багато чого, що заявляє Трамп.

Потенційно цей договір дійсно може бути путівкою для країни в список таких, що розвиваються. Але це потенційно, і це потрібно ще реалізувати, що однозначно немислимо, якщо виходити що при владі будуть такі ж манагери, як зараз.

Плюс навіть цей потенційно-перспективний розвиток навряд чи дасть поштовх ринку нерухомості в Києві, бо всі ресурси будуть реінвестовані в більш прибуткові бізнеси, а не в кубатуру.

Або ж ми можемо повернутися до довоєнного порядку. Будеттолькодорожателі будуть раді, але не дового. Бо довоєнний порядок показав свою неефективність в боротьбі з росією, і це буде лише питання часу, коли країна, яка дійсно має великі поклади різних ресурсів, здійснить черговий напад.

Про суспільство – в цілому люди у нас нічим не гірші і не дурніші, а ні ж ті самі європейці чи американці. Я жив і там і там, кількисть дурнів чи поганих людей в суспільсті приблизно така ж. Але у них є перевага – так вища якість життя (те що Київ постійно втрачає), тому вони здатні абсорбувати розумних з інших країн.

Мої спостереження щодо цін: хоча ціники не сильно змінилися номінально, та коли мова доходить до купівлі/продажу, то ринок явно покупців. 10-15% дисконт дають просто зі старту, порівняно з довоєнними часом.

Я, при тому, що довго живу в Києві, весь час винаймаю квартиру. Не те, що мені дуже сильно хотілося, чи щось не влаштовувало, але до війни думав придбати квартиру, якщо випаде який цікавий варіант. Ціник орієнтовно 160-180к. Цікавило щось нетипове, типу будинок підкова, якийсь «балтний» совмін, або щось сучасне з бізнес чи еліт класу. Жадність продавців мене тоді стримала. І як виявилось – я не прогадав.

Заради спортивного інтересу пішов поцікавився нинішньою вартістю квартир в тих же будинках, які я розглядав. Мінус 10-15% - це зі старту пропонують продавці. Тобто, якщо копнути можна і на 20%+ вийти. Доказувати скріншотами не буду. Якщо хтось вважає це неправдою, я не ображусь, нехай буде ваша правда.

Під кінець цього лонгріда порада місцевим бармалєям – не пишіть всілякі дурниці про аукціони, чи я зашортив, чи що інше, в чому ви не розбираєтесь. Це може серед таких же бармалєїв це виглядає круто і так по-інвесторськи, але в цілому – ні.

Про борг, який будуть виплачувати внуки – це також бородата страшилка, яка підозрюю до нас тягнеться із-за парєбріка (щоб неприведи Господь Украна не набралася тих американських дулярів в борг). Якщо подивитися на Японію, то вони, за цією логікою повинні виплачувати свої борги довше ніж завершиться напіврозпад ядерних продуктів в результаті трагедій на Хіросімі, Нагасакі і Фукусімі разом взятих.

28 фев 2025 08:56

Кстати статья на Минфине подтверждает мои слова частично
https://minfin.com.ua/realty/articles/zolotye-hruschevki-pochemu-v-centre-kieva-raskupayut-staroe-zhile-1/

Jasamba

Кто бы что не говорил а Киев например уже неделю демонстрирует неплохие такие темпы роста стоимости квадратного метра, что видно даже по профильным сервисам.

На olx цены в Киеве не изменились. Да и кому интересны "хотелки"?А учитывая политическую ситуацию, только психически больной человек будет вкладывать с недвижимость в Украине сегодня. Если же сильно чешется, и есть свободных 100-200К, намного выгоднее купить кубатуру в Харькове, Запоржье или Херсоне в нескольких экземплярах именно сейчас. И киевская спекулота прекрасно это понимает, поэтому активизировалась последнюю неделю. Напоминает потный вал вдохновения после избрания Трампа. Новости по ходу тут никто не читает.

dmvgura

Всё очень просто: основная денежная целевая аудитория — либо в новостройках, либо в историческом фонде. 
Кому вы будете этот хрущ сдавать/продавать? Тем, у кого ни на что лучшее нет денег? 
А так-то да, порог входа минимальный. 

Вторичка более чем актуальна, но это не хрущи и прочие дома 60-70х годов. И это видно по ценам. 

Вы говорите о том что сейчас, а я думаю о будущем. Спрос в Киеве как минимум в 3-4 раза выше чем предложение. Новострои быстро кончатся, а достроить не успеют. Покупатели переключатся на вторичку 80-90 годов. Она тоже кончится, и вот тогда уже настанет время хрущей и чешек. Киев слишком хорошо живет по сравнению с остальной частью Украины, люди будут что-угодно покупать только бы тут остаться. Я выезжаю периодически и езжу по стране. В хваленной вами Одессе делать нечего, кроме отдыха там ничего толком нет. Один ТЦ нормальный и тот в селе под городом фактически. В Киеве есть хоть где деньги тратить. И нет угрозы что его русские раздолбут. Сами видите что за последний год ущерб минимален.

vasisdas

Як тут весело,просто цирк du soleil.
Періодично заглядую в російські пабліки,зайшов сюди – ситуація один в один.
Заглядаю запаребрік не тому, що мені цікаві шизофреніки, а з інтересом чи є сигналиголодного бунту. Вони хоча і не здатні на революці – в голові окрім лайна абсолютнонічого – первинні потреби залишаються незмінними. А війна штука недешева, томуце лише питання часу, коли вони будуть кидатися один на одного в боротьбі за їду(активи).

Ну з кацапами всеясно, там ціла державна програма по обаранюванню. Але що заставляє місцевихфорумчан надцять сторінок займатися самоприниженням перед одним юзером Наталієм…Не те що для мене це секрет, але в моїй уяві границі про ефект Да́ннінга -Крю́ґера однозначно посунулися.

У мене навіть виникаєпідозра, що інтерес Наталія зовсім не ринок нерухомості, а соціологія/психологія,чи щось і цього розряду. Середовище, просто надзвичайно плодюче. Може всясправа у внутрішніх фертилайзерах…

Втім, не про цефорум.

Мої думки проринок нерухомості (говорю про Київ, про інші міста не знаю, але раз в Києві вінв плачевному стані, то в регіонах тим більше).

Я в Києві з 2004року. Тобто побачив багато всього: і притоки студентів (спочатку з регіонів потіміз-за кордонну) і хвилю покупок донецькими за часів одного сумнозвісного діяча,і інші тренди, які зараз просто не пригадаю. Все це на фоні системноїдеградації інфраструктури і в цілому якості життя в місті, на які ніхто незвертав уваги, в силу ряду обставин.

Тобто, чи може життя в місті бути жопою, і тим не менше ціни на житло зростати – досвід показує може.  

Втім, чи буде достатньопідстав для такого, здавалося б дивного, дисбалансу – під питанням.

Особисто я вважаю що ні.

Перше: біткойн іін подібні активи. Я не займаюсь криптою, при тому що професійно розбираюсь вфінансах і фінансових ринках. Але тому що я професійно розбираюсь, я розумію,що є послуги, для яких крипта просто надзвичайний провідник. Це не нова послуги,вони просто осучаснились. Крім того, я не стверджую, що біткойн буде тількирости. На фоні конкуренції з іншими криптовалютами він може падати. Але фунціякрипти тільки зростатиме.

Так от, нашікорупціонери також осучаснюються (достатньо загуглити кількисть новин заостанні роки, або поритися в реєстрах судових справ, про дачу/отримання хабарякриптовалютою). Тому запаковування себе десятками-сотнями квартир це вжеминуле. Мало того, що за них потрібно звітувати (і з часом звітування ставатиметільки жорсткішим), якось ховати (а це всілякі транзакційні витрати), це ще інезручно – продав – сплати податок, а потім незрозуміло як вивести. Крипта ж знімаєвсі ці дитячі болячки - раз і твої гроші в Дубаї чи Стамбулі, два - і ти вже власниктам нерухомості, три – і ти її швидко продав і маєш відбілений дохід який можналегко перевести хоч в Європу, хоч в США.

Друге (хочапершого більше ніж достатньо): навіть якщо припустити, що люди повертатимутьсяіз-за кордону, сподіватися що після побаченого там вони будуть миритися ізнезручністю Києва, мені здається марно.

Тим більше нафоні можливості працювати віддалено.

Максимум – це купитищось, щоб прилетів/приїхав, провів зустрічі, і полетів/поїхав. І мені здаєтьсяце був вдалий, хоча і такий що і несправдився, розрахунок Наталія, інвестуватив нерухомість дорогою до аеропорту. Гадаю, правда, він розраховував на IT, а не нові реалії.
Все інше, всі ціквартали, не говорячи про поодинокі незаселені квартири ще з 2000х років. Все цевже зараз виглядає як ті китайські міста привиди, а що буде через 2-3-5-10 чискільки там потрібно років для нормалізації ситуації. Один Варшавськиймікрорайон може вмістити містечко до 20 тис чоловік. Це нового притоку, а нетих хто повертається. А скільки ще всякого незаселеного добра по місту. Тутнезаселеного фонду тисяч на 100 (сімей, а не особин). Звідки оптимісти сподіваютьсяпобачити такий притік – для мене загадка.

Третє, це неаргумент, але як довод до першого і другого - це зростання купівлі автомобілів,особливо дорогих. Що свідчить, що гроші є, але вони не ідуть в нерухомість. Бокраще сісти в зручний мерседес, чи навіть 5 мерседесів, щоб всім членам сім`ї,і швидко звалити, а ніж сидіти під обстрілами. Плюс мерседеси можна відносно дешевозастрахувати і відносно легко продати, в тому числі за кордоном.

Мої думки промайбутнє (не про ринок нерухомості).

Післявоєннаситуація буде важкою. Це не потребує дискусій, це такий же беззаперечнийнаслідок війни, як день і ніч є наслідком ходу землі навколо сонця. Тобто, якщохтось не готовий в цим миритися, то це його особиста прогалина в астрономії.

Дискусію можнапобудувати навколо того, це буде складна ситуація, але з перспективою на краще (орієнтирзахідна Європа), чи на гірше (орієнтир післявоєнні Балкани, Сирія чи ін.)

Я не розділяюдумку Наталія про перетворення України на Африку. Просто тому, що у нас не маєстільки цікавих ресурсів. Достатньо подивитися на відкриті дані на якому місці Українав світі за покладами і все одразу стане зрозуміло (спойлер – десь приблизно натому ж, що і в колишньому рейтингу Doing Business).
Той договір, що нещодавнобув підписаний, він тільки для показухи називається ресурсним, як і багаточого, що заявляє Трамп.

Потенційно цейдоговір дійсно може бути путівкою для країни в список таких, що розвиваються.Але це потенційно, і це потрібно ще реалізувати, що однозначно немислимо, якщовиходити що при владі будуть такі ж манагери, як зараз.

Плюс навіть цейпотенційно-перспективний розвиток навряд чи дасть поштовх ринку нерухомості вКиєві, бо всі ресурси будуть реінвестовані в більш прибуткові бізнеси, а не в кубатуру.

Або ж ми можемоповернутися до довоєнного порядку. Будеттолькодорожателі будуть раді, але недового. Бо довоєнний порядок показав свою неефективність в боротьбі з росією, іце буде лише питання часу, коли країна, яка дійсно має великі поклади різнихресурсів, здійснить черговий напад.

Про суспільство –в цілому люди у нас нічим не гірші і не дурніші, а ні ж ті самі європейці чиамериканці. Я жив і там і там, кількисть дурнів чи поганих людей в суспільстіприблизно така ж. Але у них є перевага – так вища якість життя (те що Київпостійно втрачає), тому вони здатні абсорбувати розумних з інших країн.

Мої спостереженнящодо цін: хоча ціники не сильно змінилися номінально, та коли мова доходить докупівлі/продажу, то ринок явно покупців. 10-15% дисконт дають просто зі старту,порівняно з довоєнними часом.

Я, при тому, що довго живу в Києві, весь час винаймаюквартиру. Не те, що мені дуже сильно хотілося, чи щось не влаштовувало, але довійни думав придбати квартиру, якщо випаде який цікавий варіант. Ціникорієнтовно 160-180к. Цікавило щось нетипове, типу будинок підкова, якийсь «балтний»совмін, або щось сучасне з бізнес чи еліт класу. Жадність продавців мене тодістримала. І як виявилось – я не прогадав.

Зарадиспортивного інтересу пішов поцікавився нинішньою вартістю квартир в тих жебудинках, які я розглядав. Мінус 10-15% - це зі старту пропонують продавці. Тобто,якщо копнути можна і на 20%+ вийти. Доказувати скріншотами не буду. Якщо хтось вважаєце неправдою, я не ображусь, нехай буде ваша правда.

Під кінець цьоголонгріда порада місцевим бармалєям – не пишіть всілякі дурниці про аукціони, чия зашортив, чи що інше, в чому ви не розбираєтесь. Це може серед таких жебармалєїв це виглядає круто і так по-інвесторськи, але в цілому – ні.

Про борг, якийбудуть виплачувати внуки – це також бородата страшилка, яка підозрюю до нас тягнеться із-за парєбріка (щобнеприведи Господь Украна не набралася тих американських дулярів в борг). Якщоподивитися на Японію, то вони, за цією логікою повинні виплачувати свої боргидовше ніж завершиться напіврозпад ядерних продуктів в результаті трагедій наХіросімі, Нагасакі і Фукусімі разом взятих.

Вы не полностью изучили форум. По поводу себя, я же многократно писал, что ничего тут не продаю и не покупаю, изначально моё общение было тут обосновано необоснованной патологической ностальгией по "риднэсэнькому" менталитету(хамство, вечное желание кого-то надурить, самодурство и прочие такие знакомые характернык черты, на форумах типа такого можно бесплатно получить бустер от ностальгии). Сейчас у меня другой интерес, мне любопытно, как изменились люди за эти три года, и к моему сожалению, они практически не изменились, всё по прежнему пытаются урвать и ментально находиться в той среде которая им ближе - кто то ещё живёт в совке, кто то мечтает о лихих но перспективных девяностых, кто то мыслит понятиями дАнецкой братвы начала десятых, кто то ещё не отряхнулся от сладкого националистического вдохновения пети-рошена, кто то озлобился на всех на фоне войны и даже спустя десятилетия будет ненавидеть всех. Большинство остались приспособленцами, пытаются прочувствовать"куда ветер дует" и адаптироваться к новым жизненным реалиям(при этом чувствуя себя очень принципиальными, это самое смешное). И да, тут есть крайне комические персонажи, достойные пера Ильфа и Петрова или Булгакова, которых если вы заметили я довольно часто цитирую. Вы-то сами тут зачем?)

28 фев 2025 10:45

Jasamba

Вы говорите о том что сейчас, а я думаю о будущем. Спрос в Киеве как минимум в 3-4 раза выше чем предложение. Новострои быстро кончатся, а достроить не успеют. Покупатели переключатся на вторичку 80-90 годов. Она тоже кончится, и вот тогда уже настанет время хрущей и чешек. Киев слишком хорошо живет по сравнению с остальной частью Украины, люди будут что-угодно покупать только бы тут остаться. Я выезжаю периодически и езжу по стране. В хваленной вами Одессе делать нечего, кроме отдыха там ничего толком нет. Один ТЦ нормальный и тот в селе под городом фактически. В Киеве есть хоть где деньги тратить. И нет угрозы что его русские раздолбут. Сами видите что за последний год ущерб минимален.

https://m.olx.ua/uk/nedvizhimost/kiev/?currency=USD&search%5Border%5D=relevance:desc

Несколько тысяч предложений недвижимости в Киеве. Цены за последние несколько месяцев не выросли ни на пол процента.Вы хотите сказать что в день в Киеве происходит в 3-4 раза больше сделок по недвижимости? Или вы реально верите,  кто то купит вашу кубатуру?

01 март 2025 14:11

Шо трамподрочери? Викусили?

По поводу же молящейся на трампа булькодорожательной спекулоты,похоже это чисто от безнадеги. Цены на киевскую кубатуру даже близко не приблизились к довоенным, и какие-то перемены воспринимались как позиттв(не понимая что перемены может быть к худшему). Я не провожу дни напролет пытаясь выхватить разочаровавшегося владельца квартиры пытающегося продать "хутьпочём", чтобы перепродать "верующему", у меня есть возможность читать американские новости и общаться и с американцами и с немцами. Отношение к войне в Украине у американцев сильно изменилось за три года. Почти все они начинают со слов, "Украину конечно жалко, но...". Инфляция доллара их волнует несопоставимо больше, и трампу, чтобы удержаться, нужно делать хоть что-то что покажется логичным его электорату. Так что дорогие спекулянты, не строчите тут всякий бред, а идите в военкомат. Вас тут на пару взводов наберется.

Как вам сегодняшнее? Лично и я Зеленского зауважал - так послать нахр#н Трампа и хамить ему это признак именно сильного Президента, который готов на все ради своей страны. Угадайте как это теперь повлияет на настроения инвесторов в наше жилье? Я думаю очень положительно. Лично я бы на их месте брал не думая особо.

01 март 2025 20:30

Jasamba

Как вам сегодняшнее? Лично и я Зеленского зауважал - так послать нахр#н Трампа и хамить ему это признак именно сильного Президента, который готов на все ради своей страны. Угадайте как это теперь повлияет на настроения инвесторов в наше жилье? Я думаю очень положительно. Лично я бы на их месте брал не думая особо.

Я люблю троллинг, но вы же откровенно сейчас издеваетесь( Интереснее было бы почитать комментарии спекулянтов-трампофилов , которые в начале ноября устраивали тут истерическое празденство и выкладывали фото с maga.. Трампофилы--где вы все? Двурга, специалагент, никиев и пр. Страница 191. Мой пост

"По поводу эйфории - "Трамп приде порядок наведе", реальность вас скорее всего удивит. "

местные делыги задизлайкали до дыр(так же, как и мои посты перед началом войны в конце 2021го). Господа, когда же вы наконец оторветесь от скриншотов объявлений и начнете хоть чуточку смотреть вверх? Если новоизбранный презилент (я про Трампа) ведет себя как полный мудак, то может быть так оно и есть? 

01 март 2025 20:30

Uncle Billy

Шо трамподрочери? Викусили?

Зеленский полностью дал Трампу соснуть, а тот соснул вчера так по полной что вся Европа против него теперь. То чувство когда наш Президент более важная шишка теперь чем Трамп. Такого до него еще никто не делал кстати

03 март 2025 07:14

Натали'я

Я люблю троллинг, но вы же откровенно сейчас издеваетесь( Интереснее было бы почитать комментарии спекулянтов-трампофилов , которые в начале ноября устраивали тут истерическое празденство и выкладывали фото с maga.. Трампофилы--где вы все? Двурга, специалагент, никиев и пр. Страница 191. Мой пост

"По поводу эйфории - "Трамп приде порядок наведе", реальность вас скорее всего удивит. "

местные делыги задизлайкали до дыр(так же, как и мои посты перед началом войны в конце 2021го). Господа, когда же вы наконец оторветесь от скриншотов объявлений и начнете хоть чуточку смотреть вверх? Если новоизбранный презилент (я про Трампа) ведет себя как полный мудак, то может быть так оно и есть? 

А я без троллинга абсолютно. Вчера была информация что нам ЕС даст денег поэтому пошел тот Трамп в одно место, обойдемся и без США. Не такая и большая шишка.
P. S. Почему-то у меня уже мысли есть пойти продать всю долларовую заначку и купить евро. Вполне есть вероятность что доллар может посыпаться в ближайшем будущем. Трампа вся Европа опустила считай. А если они еще из НАТО и ООН выйдут, как Маск хочет, так вообще США грош цена, бесполезны.

03 март 2025 07:15

Jasamba

Зеленский полностью дал Трампу соснуть, а тот соснул вчера так по полной что вся Европа против него теперь. То чувство когда наш Президент более важная шишка теперь чем Трамп. Такого до него еще никто не делал кстати

Вы сейчас грубо троллите или серьёзно?

03 март 2025 08:48

Jasamba

А я без троллинга абсолютно. Вчера была информация что нам ЕС даст денег поэтому пошел тот Трамп в одно место, обойдемся и без США. Не такая и большая шишка.
P. S. Почему-то у меня уже мысли есть пойти продать всю долларовую заначку и купить евро. Вполне есть вероятность что доллар может посыпаться в ближайшем будущем. Трампа вся Европа опустила считай. А если они еще из НАТО и ООН выйдут, как Маск хочет, так вообще США грош цена, бесполезны.

Извините. Я правда думал что вы тролль. Ваши размышления космического масштаба и космической же глупости по количеству дизлайков начали превосходить мои откровенно провокацирнные посты) Кстати, вы не заметили, что ваша "уважаемая" трампофильная спекулота и неопределившиеся патриоты куда то растворились? Примерно как в первые дни полномасштабного? Про то чтобы продать доллары и купить евро... поторопитесь. А лучше сразу гривны чтоб наверняка.

05 март 2025 06:59

Ау, граждане спекулянты трампофилы патриоты! Вы куда все слились с форума? Хочется почетать ваше мычание про что цены на киевскую кубаруту растут как на дрожжах, какой трамп молодец, и вообще как выгодно вкладываться в недвижимость в Украине и какие ссе уехавшие украинцы ущербные. Чего приуныли? Хоть пару дизлайков поставьте, что ли...

06 март 2025 13:43

Натали'я

Извините. Я правда думал что вы тролль. Ваши размышления космического масштаба и космической же глупости по количеству дизлайков начали превосходить мои откровенно провокацирнные посты) Кстати, вы не заметили, что ваша "уважаемая" трампофильная спекулота и неопределившиеся патриоты куда то растворились? Примерно как в первые дни полномасштабного? Про то чтобы продать доллары и купить евро... поторопитесь. А лучше сразу гривны чтоб наверняка.

Доллар кстати девальвировать начал по отношению к корзине основных мировых валют, так что, как видите, моя логика оказалась правее вашей. Ну а если смотреть на рынок недвижимости спустя неделю, то он не только в Киеве демонстрирует рост. Лень кидать все графики, вот конкретно для Киева. Рост почти на 100$ за квадрат это таки дофига за настолько короткий промежуток времени. То есть и продавцы и покупатели явно руководствуются логикой что "ничего страшного не случилось, все равно война скоро кончится".

07 март 2025 19:29

Что интересно, заметили ли вы что Киев уже как месяцев 5-6 не представляет никакой ценности для раши? После Охматдета не было ни одного массового обстрела города, шахеды только, но то такое, не угроза вообще, к ним привыкли все. То есть популярный среди некоторых фактор "опасности" уже роли не играет. Специально изучал статистику - в ДТП погибло в 20 раз больше людей чем от обстрелов в самом Киеве.

Я думаю что уже и не будет тут обстрелов, быстренько какой-то мир подпишут на следующей неделе и попомните мои слова (да и не только мои) как недвига в космос полетит по всем законам рыночной экономики.

07 март 2025 19:29

Jasamba

Доллар кстати девальвировать начал по отношению к корзине основных мировых валют, так что, как видите, моя логика оказалась правее вашей. Ну а если смотреть на рынок недвижимости спустя неделю, то он не только в Киеве демонстрирует рост. Лень кидать все графики, вот конкретно для Киева. Рост почти на 100$ за квадрат это таки дофига за настолько короткий промежуток времени. То есть и продавцы и покупатели явно руководствуются логикой что "ничего страшного не случилось, все равно война скоро кончится".

Доллар действительно немного подешевел(евро 1.08 сегодня против 1.05 пару дней назад на фоне заявлений клоуна в белом доме. Недвижимость в Киеве не подорожала ни на копейку, не прикрывайте "ленью" то чего нет. Про "война скоро закончится" ваши "уважаемые" специалисты писали ещё в середине апреля 2022го. Перспектив вложения в Украину, а тем более в недвижимрсть, и уж тем более в киевскую, на сегодняшний день не просматривается. Конец войны "хоть какой" намного хуже нынешней войны. Не путайте мир с капитуляцией.

08 март 2025 11:09

Натали'я

Доллар действительно немного подешевел(евро 1.08 сегодня против 1.05 пару дней назад на фоне заявлений клоуна в белом доме. Недвижимость в Киеве не подорожала ни на копейку, не прикрывайте "ленью" то чего нет. Про "война скоро закончится" ваши "уважаемые" специалисты писали ещё в середине апреля 2022го. Перспектив вложения в Украину, а тем более в недвижимрсть, и уж тем более в киевскую, на сегодняшний день не просматривается. Конец войны "хоть какой" намного хуже нынешней войны. Не путайте мир с капитуляцией.

Я вам скриншот с одного из агрегаторов кинул, конкретно это m2bomber. Там даже школьнику понятно что подорожало и за короткий промежуток времени.

08 март 2025 11:09

Jasamba

Что интересно, заметили ли вы что Киев уже как месяцев 5-6 не представляет никакой ценности для раши? После Охматдета не было ни одного массового обстрела города, шахеды только, но то такое, не угроза вообще, к ним привыкли все. То есть популярный среди некоторых фактор "опасности" уже роли не играет. Специально изучал статистику - в ДТП погибло в 20 раз больше людей чем от обстрелов в самом Киеве.

Я думаю что уже и не будет тут обстрелов, быстренько какой-то мир подпишут на следующей неделе и попомните мои слова (да и не только мои) как недвига в космос полетит по всем законам рыночной экономики.

Про то что шахед не представляет никакой опасности и что пуйло не интересует Киев, пишет человек, считающий что Зеленский (как вы выразились?) "дал соснуть Трампу". Если вы решили подкрепить статус местного дурачка, не стоит утруждаться.

Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее
1. . .205207. . .217
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее