ЖК Амурский | ул. Ломоносова (Трутенко, 3)
Застройщик | БУДТЕХНОЛОГИИ |
Сдача ЖК | 2021 г. |
Планировки | от 30 000 Грн/м² |
Ваше общее впечатление об Объекте и Компании:
Можно выбрать 1 вариант ответа. Можно менять ответы. Всего голосов: 264.
45/17% | ||
39/15% | ||
115/44% | ||
39/15% | ||
26/10% |
irishaor
Пользователь
27
12 октября 2015
14 июнь 2016 11:24
Уважаемые инвесторы, некогда перечитывать все, т.к. нам позвонили через пару часов приехать подписать акт на прием квартиры. в прошлый раз когда там были, не было счетчиков в квартире на гарячую/холодную воду, и тепло-свет в парадном. по условию договора они должны быть. в Киевгорстрое сказали что принимают без счетчиков, а счетчики устанавливает ЖЕК уже когда все документы на руках вместе с правом власности (а они не выдаются пока не подписан акт приема передачи). в общем какой-то замкнутый круг несоответствия. кто что скажет? если подписать акты без счетчиков - установят ли их потом? или скажут гулять лесом, т.к. все подписали?
спасибо
спасибо
aviator238
a
Пользователь
99
08 октября 2015
14 июнь 2016 11:33
Цитата "irishaor":Уважаемые инвесторы, некогда перечитывать все, т.к. нам позвонили через пару часов приехать подписать акт на прием квартиры. в прошлый раз когда там были, не было счетчиков в квартире на гарячую/холодную воду, и тепло-свет в парадном. по условию договора они должны быть. в Киевгорстрое сказали что принимают без счетчиков, а счетчики устанавливает ЖЕК уже когда все документы на руках вместе с правом власности (а они не выдаются пока не подписан акт приема передачи). в общем какой-то замкнутый круг несоответствия. кто что скажет? если подписать акты без счетчиков - установят ли их потом? или скажут гулять лесом, т.к. все подписали?
спасибо
за доп плату - установят конечно)
irishaor
Пользователь
27
12 октября 2015
14 июнь 2016 11:38
Цитата "aviator238":
за доп плату - установят конечно)
так если их нет - то не подписывать? застройщик утверждает, что это обязанность ЖЕКа их установить, но не застройщика, а когда они будут устанавливать - неизвестно? и какой у нас ЖЕК? куда обратиться с вопросом?
aviator238
a
Пользователь
99
08 октября 2015
14 июнь 2016 11:45
Цитата "irishaor":
так если их нет - то не подписывать? застройщик утверждает, что это обязанность ЖЕКа их установить, но не застройщика, а когда они будут устанавливать - неизвестно? и какой у нас ЖЕК? куда обратиться с вопросом?
Я не верю "обещаниям", вспомните о том сколько их было?)
Leskinkotik
L
Постоянный пользователь
500
24 января 2016
14 июнь 2016 13:46
Цитата "irishaor":
irishaor, отпишитесь плиз что вам дали подписывать, был ли договор с жеком,и что решили по счетчикам. спасибо
Lillafured
L
Ветеран
1 132
05 февраля 2015
14 июнь 2016 14:23
Цитата "irishaor":Уважаемые инвесторы, некогда перечитывать все, т.к. нам позвонили через пару часов приехать подписать акт на прием квартиры. в прошлый раз когда там были, не было счетчиков в квартире на гарячую/холодную воду, и тепло-свет в парадном. по условию договора они должны быть. в Киевгорстрое сказали что принимают без счетчиков, а счетчики устанавливает ЖЕК уже когда все документы на руках вместе с правом власности (а они не выдаются пока не подписан акт приема передачи). в общем какой-то замкнутый круг несоответствия. кто что скажет? если подписать акты без счетчиков - установят ли их потом? или скажут гулять лесом, т.к. все подписали?
спасибо
Наверное, ответ уже не актуален, но как я понимаю ситуацию для себя (нам тоже уже приходила СМС о возможности подписать акты - на это по договору дается 20 дней) - подписывать акт приема-передачи квартиры можно с указанием в нем всех подлежащих устранению недоработок. Акт должен содержать такую информацию.
Вне зависимости от того, какая именно недвижимость передается, акт должен содержать информацию о дате и месте его составления, наименовании сторон (кто и кому передает квартиру), описании передаваемого объекта недвижимости, в том числе его местонахождение, метраж и состояние, которое при подписании акта должно удовлетворять покупателя.
Так же акт приема-передачи квартиры может содержать информацию об отсутствии взаимных претензий продавца и покупателя. В случае если качество не удовлетворяет покупателя, а акт все же должен быть составлен, все претензии должны быть подробно записаны и приложены к акту со ссылкой о том, что этот документ считается действительным в случае устранения перечисленных дефектов в такой-то срок.
Как пример в прикрепленном файле позаимствованный у соседей с ЖК по ул. Дубинина список претензий.
Cheesu
Новичок
18
12 мая 2016
14 июнь 2016 14:36
А чи потрібно акт прийому-передачі квартири підписувати в КМБ? За виданим ними же алгоритмом, при отриманні довідки про оплату потрібно підписати акт прийому-передачі майнових прав, а квартири - вже на об'єкті у ключниці(там, здається, якийсь вже надрукований папірець-форма, де просто вписувати свої дані)
Lillafured
L
Ветеран
1 132
05 февраля 2015
14 июнь 2016 16:40
Цитата "Cheesu":А чи потрібно акт прийому-передачі квартири підписувати в КМБ? За виданим ними же алгоритмом, при отриманні довідки про оплату потрібно підписати акт прийому-передачі майнових прав, а квартири - вже на об'єкті у ключниці(там, здається, якийсь вже надрукований папірець-форма, де просто вписувати свої дані)
Мені у КМБ говорили, що акт-прийому-передачі квартири - виключно на об'єкті.
Тут стільки інформації з усіх сторін надходить, що починаєш плутатись.
Я обіцяла з приводу перепланувань написати. Вибачте, досі просто не було часу. Підготувала резюме з посиланнями на чинні нормативні акти у цій сфері, на днях викладу.
irishaor
Пользователь
27
12 октября 2015
14 июнь 2016 17:02
Цитата "Leskinkotik":
irishaor, отпишитесь плиз что вам дали подписывать, был ли договор с жеком,и что решили по счетчикам. спасибо
были сегодня. счетчики - УРА! - все стоят. все электро, тепло и для воды все в щитках в парадном. не в квартире.
у нас в квартире из недочетов - плохо закрывается (зацепается снизу немного) балконная дверь. это указали в листе осмотра. впринципе не так критично чтобы не подписывать акты. Муж собирается завтра ехать в Киевгорстрой и получать справку о оплате и наверное подписывать и оформлять документы. потом сказали право собственности можно или самим делать или через Киевгорстрой. потом когда на руках уже будет право собственности (это образно, т.к. сказали что все в електронном виде сейчас) - то тогда уде можно заключать договор с ЖЕКом. ЖЕК находится в 1 доме в подвальном помещении. и так там и будет. Кстати кто-то может написать для зеленой молодежи что за бумажки в конце-концов должны оказаться у нас на руках?
насчет подхода к лифтам со второго этажа. это бред. мы сегодня с первого подходили. и также прораб тоже это как бредом иначе не назвал.
irishaor
Пользователь
27
12 октября 2015
14 июнь 2016 17:04
Цитата "Lillafured":
Наверное, ответ уже не актуален, но как я понимаю ситуацию для себя (нам тоже уже приходила СМС о возможности подписать акты - на это по договору дается 20 дней) - подписывать акт приема-передачи квартиры можно с указанием в нем всех подлежащих устранению недоработок. Акт должен содержать такую информацию.
Вне зависимости от того, какая именно недвижимость передается, акт должен содержать информацию о дате и месте его составления, наименовании сторон (кто и кому передает квартиру), описании передаваемого объекта недвижимости, в том числе его местонахождение, метраж и состояние, которое при подписании акта должно удовлетворять покупателя.
Так же акт приема-передачи квартиры может содержать информацию об отсутствии взаимных претензий продавца и покупателя. В случае если качество не удовлетворяет покупателя, а акт все же должен быть составлен, все претензии должны быть подробно записаны и приложены к акту со ссылкой о том, что этот документ считается действительным в случае устранения перечисленных дефектов в такой-то срок.
Как пример в прикрепленном файле позаимствованный у соседей с ЖК по ул. Дубинина список претензий.
спасибо вам большое! нам это завтра очень пригодится при подписании! сегодня ничего на объекте кроме листа осмотра не писали, все у застройщика сказали.
balamut
b
Новичок
6
01 июня 2016
14 июнь 2016 19:24
трохи інформації з чим стикнулись співвласники багатоквартирних будинків, при розірванні договорів з "кишеньковими" УК забудовника, вони не можуть довести що підпис угоди було зроблено під тиском забудовника.
Що потрібно зробити: потрібне звернення інвесторів до забудовника про бажання права вибору УК, також звернення можливо продублювати і відправити до прокуратури, АМКУ, а також до ГУ захисту прав споживачів, підстава звернення, пункт угоди який зобов'язує інвесторів до підпису угоди з компанією нав'язану забудовником, та не дає можливості співвласникам права вибору управління своїм майном. Це звернення дасть можливість (підставу) більш швидкого розірвання угоди с ЖЄО, якщо нас не задовольнить якість та/або ціна послуг.
Що потрібно зробити: потрібне звернення інвесторів до забудовника про бажання права вибору УК, також звернення можливо продублювати і відправити до прокуратури, АМКУ, а також до ГУ захисту прав споживачів, підстава звернення, пункт угоди який зобов'язує інвесторів до підпису угоди з компанією нав'язану забудовником, та не дає можливості співвласникам права вибору управління своїм майном. Це звернення дасть можливість (підставу) більш швидкого розірвання угоди с ЖЄО, якщо нас не задовольнить якість та/або ціна послуг.
Ломоносов
Л
Пользователь
28
26 мая 2016
15 июнь 2016 07:37
Шановні форумчани, може хто підкаже чи можна робити кухню у санвузлі, просто ніде не можу знайти ні дозволу ні заборони. Буду вдячний за відповідь.
Зайка.
Постоянный пользователь
495
01 августа 2014
15 июнь 2016 07:38
Цитата "balamut":трохи інформації з чим стикнулись співвласники багатоквартирних будинків, при розірванні договорів з "кишеньковими" УК забудовника, вони не можуть довести що підпис угоди було зроблено під тиском забудовника.
Спасибо. Кто-то будет писать? Я пожалуй напишу. Если нужно могу дать списать ))))))
O_O_N
Пользователь
95
23 марта 2015
15 июнь 2016 09:17
Цитата "Зайка.":
Спасибо. Кто-то будет писать? Я пожалуй напишу. Если нужно могу дать списать ))))))
Може крім індивідуальних звернень надіслати ще одне колективне звернення?
Lillafured
L
Ветеран
1 132
05 февраля 2015
15 июнь 2016 10:35
Цитата "Ломоносов":Шановні форумчани, може хто підкаже чи можна робити кухню у санвузлі, просто ніде не можу знайти ні дозволу ні заборони. Буду вдячний за відповідь.
Кухня у санвузлі - це зміна функціонального призначення приміщень житлової квартири. Дивіться уважно два документи.
1. Постанову від 30.09.2009р. «Деякі питання надання дозволів на виконання підготовчих та будівельних робіт», якою Кабінет Міністрів України затвердив Перелік будівельних робіт, на виконання яких не потрібен дозвіл (№ 1104).
2. п.3.2 Інструкції про порядок проведення технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна, затвердженої Наказом Держкомбуду, архітектури та промислової політики України 24.05.2001г. №127 в редакції Наказу від 29.01.2013 № 582/5773 (коли знаходите документ на //zakon5.rada.gov.ua/laws звертаєте увагу на помітку вгорі"чинний", "редакція від...згідно...").
У цих документах чітко вказано види перепланувань, будівельних робіт, що не належать до самочинного будівництва у багатоквартирних житлових будинках, а також, роботи з переобладнання та перепланування, що виконуються при наявності відповідної дозвільної документації. Кидаю витяг-перелік, з поміткою щодо Вашого питання.
Роботи з переобладнання та перепланування, що виконуються при наявності відповідної дозвільної документації, передбаченої чинним законодавством:
збільшення площі санвузлів за рахунок житлових приміщень;
об'єднання лоджій та балконів з приміщеннями шляхом демонтування зовнішніх стін, вікон, дверей або підвіконної частини стіни для влаштування проходу;
перенесення на лоджії і балкони приладів системи централізованого опалення;
об'єднання будь-яких приміщень по вертикалі з повним або частковим демонтуванням поверхових перекриттів;
демонтування, перекривання або влаштування вентиляційних шахт, димоходів;
утеплення підлог шляхом підключення до системи централізованого опалення будинку;
демонтування звукоізоляції основи підлоги;
улаштування нових і розширення існуючих балконів і лоджій;
зміна функціонального призначення приміщень в багатоквартирному житловому будинку.".
Ви можете робити таке перепланування, але відповідно до процедури отримання дозволів. Або робити незаконно, а пізніше указонювати. Щодо процедури - обіцяла на днях розмістити тут файл з посиланнями.
Це буде трохи затратно, бо потребуватиме проекту.
Lillafured
L
Ветеран
1 132
05 февраля 2015
15 июнь 2016 11:45
Цитата "O_O_N":
Може крім індивідуальних звернень надіслати ще одне колективне звернення?
Я теж прибічник швидше колективних звернень.
Проте у даному випадку у мене кілька відкритих запитань по суті/змісту такого звернення.
1. У мене є сумніви, чи не є звернення інвесторів до забудовника про бажання права вибору УК свого роду надлишковою дією. Перший аспект - вчасність. Таке звернення було б дуже слушним на етапі, коли понад 50% власників мали б вже оформлене право власності на квартиру і згідно із законодавством вже мали б можливість робити такий вибір - планувати створення ОСББ чи чекати призначення іншої експлуатуючої організації, не афільованої із забудовником.
Припустимо, звернення нині зробили. У разі навіть згоди забудовника надати право вибору, фізичної можливості зробити цей вибір немає. Що далі?
2. Другий аспект - суперечність такої дії із добровільних характером відносин по інвестиційних договорах. У договорах (інвестиційному, фінансування через ФФБ, купівлі-продажу майнових прав) уже наявний пункт, який свідчить про обумовлення конкретного ЖЕКу. Дія з проханням "надати вибір" та отримання відмови на таке прохання буде переконливим "свідченням примусу"? Виникає питання, хто тоді взагалі примушував підписувати інвестиційний договір? Ніхто не забороняє у подальших зверненнях до АМКУ та ін. робити між іншим посилання на відповідні пункти інвестиційного договору, які підтверджують вісутність вибору експлуатуючої організації, а отже монопольний стан ЖЕКу. Не бачу в цьому проблеми.
3. Щодо договору з ЖЕКом, складності його розірвання тощо. Третій аспект надлишковості звернення з приводу "права вибору". Є і так досить багато питань як щодо договору, так і дієздатності самого ЖЕКу як юридичної особи, які можуть бути використані у протистоянні із ним. Наприклад, питання фізичної наявності актів прийому-передачі будинку на баланс - від забудовника ЖЕКу. Коректно передати недобудову трохи проблематично. (На плані мають бути тротуари, кладочки, вуличне освітлення тощо, а реально цього всього ще немає). Точки розподілу відповідальності за мережі мають бути розписані (а реально електрична підстанція ще недобудована). Поки відповідних документів (пов'язаних із передачею на баланс) немає - договір із ЖЕком не що інше, ніж просто папірець. Теж саме стосується затвердження та обгрунтування запропонованих тарифів, вичерпності списку послуг, нав'язування непотрібних послуг і т.п.
Можливо, я помиляюсь. Я не проти брати участь у будь-якого роду колективних зверненнях, якщо вони доцільні. Якщо хтось візьметься коректно його оформити - буду підписувати. Але хотілось би, щоб усе робилось усвідомлено і зважено.
Зайка.
Постоянный пользователь
495
01 августа 2014
15 июнь 2016 13:04
Цитата "Lillafured":
Підписала колективне звернення, яке ви підготували. Дякую.
Але вважаю, що його може бути недостатньо. Я вже підписала акт приймання-передачі квартири з КМБ і згідно з договором і актом приймання-передачу я маю укласти договорі з експлуатуючою організацією протягом 20 днів. Часу у мене мало.
Крім того, яка буде реакція ТОВ ЖК Амурський на наше колективне звернення не знаю, тому якщо мене не влаштує їх відповідь, то треба ще щось щоб потім захистити свої права.
Це моє бачення, просто, як своїм майбутнім сусідам хотіла б порадити дивитись далі на ситуацію і готувати себе до різного її вирішення. Бо дискутувати ми можемо багато і довго, а час йде і ми підходимо до часу Х, коли треба буде щось підписувати.
balamut
b
Новичок
6
01 июня 2016
15 июнь 2016 20:08
Цитата "Lillafured":
Другий аспект - суперечність такої дії із добровільних характером відносин по інвестиційних договорах. У договорах (інвестиційному, фінансування через ФФБ, купівлі-продажу майнових прав) уже наявний пункт, який свідчить про обумовлення конкретного ЖЕКу. Дія з проханням "надати вибір" та отримання відмови на таке прохання буде переконливим "свідченням примусу"? Виникає питання, хто тоді взагалі примушував підписувати інвестиційний договір? Ніхто не забороняє у подальших зверненнях до АМКУ та ін. робити між іншим посилання на відповідні пункти інвестиційного договору, які підтверджують вісутність вибору експлуатуючої організації, а отже монопольний стан ЖЕКу. Не бачу в цьому проблеми.
Дуже ґрунтовна відповідь по усім пунктам, я не є фахівцем у даному питанні, і Ви набагато більше розумієтесь на цьому питанні, але мені здається що Ви робите дуже велику помилку, аргументуєте як воно має бути по закону, а я вивчаю досвід інвесторів які опинились в подібній ситуації, маючи подібну до нашої угоди інвестори не змогли в суді довести примус забудовника укласти угоду з кишеньковим ЖЄО, до того ж мене турбує ще одне питання, прибудинкова територія при обслуговуванні в УК залишається в комунальній власності, і є дуже великий ризик що хтось з компанії БТ, стане її власником (на жаль такі приклади також є), і які будівлі з'являться в нашому дворі...хто його знає... І щось мені підказує, що компанія БТ не зупиниться не перед чим, щоб отримати прибуток. До речі час спливає... я навіть можу передбачити наступні кроки БТ, через місяць вони запропонують свій варіант угоди з незначними правками, старої угоди, і запропонують інвесторам вибір, або підписати угоду та розпочати ремонт, або й далі змагатися з БТ в епістолярному жанрі...
O_O_N
Пользователь
95
23 марта 2015
16 июнь 2016 05:42
Цитата "Зайка.":
Підписала колективне звернення, яке ви підготували. Дякую.
Але вважаю, що його може бути недостатньо. Я вже підписала акт приймання-передачі квартири з КМБ і згідно з договором і актом приймання-передачу я маю укласти договорі з експлуатуючою організацією протягом 20 днів. Часу у мене мало.
Крім того, яка буде реакція ТОВ ЖК Амурський на наше колективне звернення не знаю, тому якщо мене не влаштує їх відповідь, то треба ще щось щоб потім захистити свої права.
Це моє бачення, просто, як своїм майбутнім сусідам хотіла б порадити дивитись далі на ситуацію і готувати себе до різного її вирішення. Бо дискутувати ми можемо багато і довго, а час йде і ми підходимо до часу Х, коли треба буде щось підписувати.
Як мені здається потрібно кожному хто незгоден з цим кабальним договором (гадаю це більшість), направити в БТ лист підготовлений раніш Lillafured оформивши його як протокол розбіжностей. А також в АКМУ (чомусь ми цю організацію зовсім не беремо до уваги, а вона може дуже легко попустити БТ) . Треба закидати БТ листами.
Lillafured
L
Ветеран
1 132
05 февраля 2015
16 июнь 2016 07:15
Цитата "O_O_N":к мені здається потрібно кожному хто незгоден з цим кабальним договором (гадаю це більшість), направити в БТ лист підготовлений раніш Lillafured оформивши його як протокол розбіжностей. А також в АКМУ (чомусь ми цю організацію зовсім не беремо до уваги, а вона може дуже легко попустити БТ) . Треба закидати БТ листами.
Мою думка теж така. Єдине уточнення, оскільки ми діємо не у рамках юрисдикції Господарського кодексу, потрібно писати аналог протоколу розбіжностей. З приводу договорів з ЖЕКам по аналогії складається "Заява про згоду укласти договір, але на інших умовах", де фактично аргументується, які пункти договору і в якій редакції подавати. Можна зробити однотипний шаблон для усіх бажаючих.
Щодо АМКУ я неодноразово писала, що туди обов'язково потрібно скаржитись. АМКУ щорічно "взуває" ЖЕки за зловживання монопольним становищем. Якщо переглянути їх річні звіти за останні 2 роки, то це дрібні штрафи за різного роду порушення від 20 до 60-70 тис. грн. Але крім штрафів, це може бути примус відмовитись від певних своїх "прогресивних ідей", зокрема, у тексті договору на надання послуг. Я знаю про деталі протистояння рік тому ряду приватних підприємств із КП "Київжитлоспецексплуатацією" по питаннях тарифоутворення на певні послуги через посередництво АМКУ. Так от, комунального монстра таки змусили відмовитись від своїх методик визначення розміру плати.
Єдине, потрібно ще подумати про форму звернення до АМКУ. Це може бути лист, а може бути заява. Власне Антимонопольному потрібно подати на розгляд текст договору, щоб вони його проаналізували на предмет порушення антимонопольного законодавства та порушення прав споживачів. І аналогічний лист/звернення можна подати до ГУ у справах захисту справ споживачів.
Давайте зробимо шаблон заяви про згоду укласти договір, але на інших умовах та напишемо лист/заяву до Антимонопольного. Можна буде тут обговорити "чорнові варіанти".
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее
- ЖК На Озерной | Атлант | Новоселки, ул. Озерная26.11992
- ЖК Silver House | Сильвер Хаус | Спецжитлофонд | Голосеевский пр, 7426.112 197
- ЖК Рихерт & Парк | A Development | ул. Кирилловская, ул. Нижнеюрковская26.11105
- Коттеджи "Паларис", Борисполь, ул. Ясная, 1526.118
- ЖК Polaris Home & Plaza | Полярис | Perfect Group, Citex Development | ул. Семьи Кульженков, 2225.11488
- ЖК GL Club | Green Life | Ирпень, ул. Лысенко, 2125.1114
- ЖК Трояндовий | Бровары, ул. Фельдмана, ул. Трояндова25.11710
- ЖК А12 | УСК | Бровары, ул. Олимпийская, 12а25.113 075
- ЖК Оболонский бриз | ИнжПромБудСервис | Оболонский проспект, 30а24.112 953
- ЖК Причал 8 | ИнтерГал-Буд | ул. Канальная, 823.11159
- Стоит ли сейчас покупать недвижимость?26.113 830
- Альтернативне живлення для орендарів, хто кому винен?21.1110
- Альтернативне живлення для орендарів, хто кому винен?19.112
- Дно рынка недвижимости и влияющие факторы17.1115 233
- Инвестиции в недвижимость - лучший вариант инвестирования?17.11145
- Продаж квартири з прописаним дітьми11.114
- Лучший район Киева29.101 682
- Квартира не відповідає плануванню. Які права я маю, з чого починати діалог з забудовником?20.083
- Кому принадлежат инженерные сети в доме?20.0718
- Видеокамеры на даче25.1123
- Дорожки на участке15.1124
- Патріотичні картини як символ національної ідентичності в сучасному інтер’єрі26.101
- Как подобрать кухонную мебель15.104
- Выбор гранитной мойки04.1030
- Как я подбирал на свою кухню разную утварь01.101
- Лифт в частном доме01.104
- Украинская дизайн-студия Yakusha design30.093
- Де ви замовляли послугу 3-д дизайну інтер'єру?23.073
- ЖК "Ріверсайд", Рівне, вул. Небесної Сотні, 66 - "DBN"27.10142
- ЖК Стандарт | Стандарт Буд | Полтава, вул. Великотирнівська, 9а18.093
- ЖК "Северный", Чернигов, пр. Мира - "Атлант"21.0811
- ЖК Прохоровський квартал05.081
- ЖК Artville | Артвиль | Zezman | Одесса, 7 км Овидиопольской дороги29.0526
- ЖК "Зелений двір", Івано-Франківськ, вул. Тисменицька23.048
- Слабый напор24.111
- Твердотопливный котел и расходы на отопление21.1120
- Из чего построить дом05.1197
- Бачок унитаза15.101
- Интересует подключение бойлера косвенного нагрева Tesy BiLight 100R S в систему отопления тепловым насосом(ТН)08.101
- Перчатки08.102
- Терміново куплю! Балон з гексафторидом сірки SF6 чистоти 99,9% V=72 кг20.091
- Схема підключення ледлюстри20.081
- Как правильно выбрать бойлер. Отзывы о бойлерах18.08434
- Весільний салон Новіас10.111
- Продаж спецодягу06.112
- Коврики от DarianA - уют и комфорт в вашем доме06.101
- Duomed - медична клініка у Львові30.091
- Послуги з будівництва стаціонарних басейнів09.092
- А что смотрим?02.09477
- Пол, тёплый пол, паркет, ламинат, плитка. Продажа напольных покрытий06.0832
- Что подарить мужчине?02.08349
- Послуги Електрика Кам'янець-Подільський13.071
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Подробнее