Подать объявление

ЖК Амурский | ул. Ломоносова (Трутенко, 3)

ЗастройщикБУДТЕХНОЛОГИИ
Сдача ЖК2021 г.
Планировки
от 30 000 Грн/м²
Карточка Домик
Индекс надёжности
н/а
Ваше общее впечатление об Объекте и Компании:
Можно выбрать 1 вариант ответа. Можно менять ответы. Всего голосов: 264.
45/17%
39/15%
115/44%
39/15%
26/10%
1. . .145147. . .416
02 июнь 2016 09:08
Цитата "Oleg1978":
кто читал заметил разницу между договорами!? ответственности и обязанностей предприятия в предложенном договоре сведены до минимуму. за то одни штрафы! и т.д.

Читали і помічали.
Сьогодні (за кілька годин, вже практично завершую) викладу на форумі для обговорення текст колективного звернення з узагальненими пропозиціями інвесторів щодо змісту Договору з ЖЕКом.
Проблемних аспектів у тесті проекту Договору від "ЖЕКа-потрошителя" - дуже багато. Тому прохання налаштуватись на дуже уважне ознайомлення.
02 июнь 2016 10:13

кому интересна перепланировка ! НО Я против существенной перепланировки !!! меня интересовал процесс остекления балкона!
//www.legalalliance.com.ua/rus/press/273 /

02 июнь 2016 10:17
Цитата "Oleg1978":
кому интересна перепланировка ! НО Я против существенной перепланировки !!! меня интересовал процесс остекления балкона!
//www.legalalliance.com.ua/rus/press/273 /

Статья датирована мартом 2011 года, сейчас это вообще не актуально. В начале прошлого года вступили в силу новые правила, по которым большинство перепланировок вообще не требуют никаких узакониваний - они по определению уже законны. Я не помню названия нормативных актов - гугл в помощь, думаю это не проблема найти актуальную информацию.
02 июнь 2016 10:45
Цитата "zosima":

Статья датирована мартом 2011 года, сейчас это вообще не актуально. В начале прошлого года вступили в силу новые правила, по которым большинство перепланировок вообще не требуют никаких узакониваний - они по определению уже законны. Я не помню названия нормативных актов - гугл в помощь, думаю это не проблема найти актуальную информацию.

я не юрист, но перед тем как написать просмотрел все ссылки. Вы правы, и там об этом пишется, информация для общего понимания вопроса.
02 июнь 2016 12:21

Доброго дня.
Шановні колеги-інвестори, викладаю для обговорення робочий варіант Колективного звернення, який містить наші пропозиції до зміни Договору з ЖЕК. Прошу дуже прискіпливо вичитати та обмінятись конкструктивними зауваженнями, уточненнями з тим, щоб його доопрацювати. Якщо Документ принципово чимость не влаштовує - висловлюйте свої думки по можливості дуже конкретно - пункт, абзац, частина фрази і що пропонуєте замість.
Будьте налаштовані позитивно - тут ніхто нікого і ні до чого не примушує. Ми, врешті, можемо його і взагалі не подавати.
Пропозиції щодо системи штрафів, які накладатимуться на Підприємство за невиконання обов'язків згідно з договором - напівжартома. Але мене особисто не покидає думка, що було б непогано змусити юристів від ТОВ "ЖК Амурський" не протирати штани, а дати обгрунтовану відповідь, з посиланням на законодавство: "На основании чего и пАчему Предприятию можно взымать абсолютно произвольные штрафы с собственников квартир, а собственникам с Предприятия - ниЗЗя". 6-)
Дякую!
02 июнь 2016 13:16
Прочитав зміни до договору.
Мене влаштовує викладене праворуч.
Напишить місце та час де і коли треба підписати.
02 июнь 2016 13:21
Цитата "Lillafured":
[attachment=0]Коллективне обращение инвесторов в ЖК Амурский_2.doc[/attachment]

Доброго дня.
Шановні колеги-інвестори, викладаю для обговорення робочий варіант Колективного звернення, який містить наші пропозиції до зміни Договору з ЖЕК. Прошу дуже прискіпливо вичитати та обмінятись конкструктивними зауваженнями, уточненнями з тим, щоб його доопрацювати. Якщо Документ принципово чимость не влаштовує - висловлюйте свої думки по можливості дуже конкретно - пункт, абзац, частина фрази і що пропонуєте замість.
Будьте налаштовані позитивно - тут ніхто нікого і ні до чого не примушує. Ми, врешті, можемо його і взагалі не подавати.
Пропозиції щодо системи штрафів, які накладатимуться на Підприємство за невиконання обов'язків згідно з договором - напівжартома. Але мене особисто не покидає думка, що було б непогано змусити юристів від ТОВ "ЖК Амурський" не протирати штани, а дати обгрунтовану відповідь, з посиланням на законодавство: "На основании чего и пАчему Предприятию можно взымать абсолютно произвольные штрафы с собственников квартир, а собственникам с Предприятия - ниЗЗя". 6-)
Дякую!

зможу підписати або завтра, або з 10-го червня, дякую за пророблену роботу!
02 июнь 2016 13:26
было бы не плохо расписать четко перечень услуг .
Прибирання прибудинкової території;
• Прибирання сходових кліток;
• Вивезення побутових відходів (збирання, зберігання, перевезення, перероблення, утилізація, знешкодження та захоронення);
• Прибирання підвалу, технічних поверхів та покрівлі;
• Технічне обслуговування ліфтів;
• Обслуговування систем диспетчеризації;
• Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем (гарячого водопостачання; холодного водопостачання; водовідведення; теплопостачання; зливової каналізації);
• Дератизація;
• Дезінсекція;
• Обслуговування димовентиляційних каналів;
• Технічне обслуговування та поточний ремонт систем протипожежної автоматики та димовидалення, а також інших внутрішньобудинкових інженерних систем у разі їх наявності;
• Поточний ремонт конструктивних елементів, внутрішньобудинкових систем гарячого і холодного водопостачання, водовідведення, теплопостачання та зливової каналізаціїі технічних пристроїв будинків та елементів зовнішнього упорядження, що розміщені на закріпленій в установленому порядку прибудинковій території (в тому числі спортивних, дитячих та інших майданчиків);
• Поливання дворів, клумб і газонів;
• Прибирання і вивезення снігу, посипання частини прибудинкової території, призначеної для проходу та проїзду, протиожеледними сумішами;
• Експлуатація номерних знаків на будинках
• Освітлення місць загального користування і підвалів та підкачування води;
• Енергопостачання ліфтів;
• Періодична повірка, обслуговування і ремонт квартирних засобів обліку води та теплової енергії, у тому числі їх демонтаж, транспортування та монтаж після повірки.
и д.т.
02 июнь 2016 13:34
Щодо написання листа хочу додати про обмеження терміну відповіді на нього для ЖК. З мого досвіду відповідь на звичайний лист відповідно до вимог діловодства в Україні до 30 діб. Якщо там вказати термін то можливо відповідь буде швидше.
02 июнь 2016 13:49
Кроме того прошу прописать максимальный срок простоя любого лифта в нерабочем состоянии, после чего ЖЕК должен выплачивать за каждый следующий день простоя какую-то сумму (либо снижать сумму оплаты за следующий период).

Т.е. например поломался один из лифтов и неработал 4 недели, соответственно ЖЕК оплачивает штраф за непредоставление услуги за последние 2 недели.

Так же с холодной водой и электричеством, которые являются "критическими" сервисами, только сроки другие (меньше). Горячую + отопление они сами заинтересованы починить как можно быстрее, т.к. котельная местная.

А то у меня в текущем доме 1-й лифт поломался 2 месяца назад, а второй - неделю назад. ЖЕК не чешется, а людям приходится пешком подниматься... :ded:
02 июнь 2016 14:00
[quote="Lillafured"][attachment=0]Коллективне обращение инвесторов в ЖК Амурский_2.doc[/attachment]

Дякуємо за пророблену роботу і підготовку звернення! Все дуже вірно,змістовно і обгрунтовано. Разом з цим хочу висловити свої пропозиції. Пропоную штрафи Підприємства (жека) визначати не у відсотках від суми рахунку, а у мінімальний заробітних платах. Просто, якщо Жек залишить нам штрафи у розмірі 10% вартості квартири, то ставити їм штраф за невчасне виставлення рахунку у розмірі 4% від суми рахунку вважаю "маловато", оскільки це далеко не рівнозначні суми.Тому, якщо нам залишаться такі "космічні" штрафи (чого не потрібно допустити за будь-яких умов), то цей "космос" повинен бути і для Жека, наприклад, штраф у розмірі трьох (хоча б) мінімальних заробітних плат за несвоєчасне виставлення рахунку, за систематичну відсутність прибирання - 10 мін. з.п. Ну от якось так.
02 июнь 2016 14:08
Цитата "Ломоносов":

не згоден, потрібно вимагати скасування штрафів, бо в нас є квартира, за рахунок якої може бути стягнутий штраф, а в ЖЕО є лише статутний фонд в розмірі 1000 грн., це всі активи яка має компанія, і більше з неї ніхто не стягне.
02 июнь 2016 18:27
Цитата "balamut":

не згоден, потрібно вимагати скасування штрафів, бо в нас є квартира, за рахунок якої може бути стягнутий штраф, а в ЖЕО є лише статутний фонд в розмірі 1000 грн., це всі активи яка має компанія, і більше з неї ніхто не стягне.

100% никаких штрафов, максимум пеня если не вовремя оплачена комуналка. и нечего подписывать такой договор,
02 июнь 2016 19:27
Lillafured писал(а):
Коллективне обращение инвесторов в ЖК Амурский_2.docДоброго дня.
Шановні колеги-інвестори, викладаю для обговорення робочий варіант Колективного звернення, який містить наші пропозиції до зміни Договору з ЖЕК. Прошу дуже прискіпливо .......Предприятию можно взымать абсолютно произвольные штрафы с собственников квартир, а собственникам с Предприятия - ниЗЗя". 6-)
Дякую!

:super: ми підпишемо. Єдине, що можна вказати в листі це термін надання відповіді оскільки ми обмежені в часі!

Окреме спасибі за роботу автору документа.
02 июнь 2016 20:14
оскільки звернення, підготовлене Lillafured, стосується декількох будинків, висловлю свою думку.
Робота проведена чимала, але й видно, що писала “наша” людина. До цього тексту свідомо чи несвідомо включено позиції, які фактично ні нащо не впливають (див. п.п. 9, 10, 12, 13, 14 та ін. Порівняльної таблиці) але “наганяють” обсяг. Згодом наші португальські друзі скажуть - гаразд, ми задовольняємо половину ваших вимог, тож погоджуйтеся їз рештою наших. Різниця ж в тому, що їх побажання набагато істотніші (як на картині “Нерівний шлюб”, “Бурлаки на Волге” тощо).
Включення завідомо програшних позицій веде до розпорошення зусиль, відволікання уваги на другорядні речі. Наприклад, п. 12 щодо інформування про законодавство у сфері ЖКГ (це взагалі не функції ЖЕку, кожен хто вміє читати, може ознайомитися із ним в Інтернеті). Пункт 14 про інформування щодо пільг (дуже вузьке питання). Пункт 10 також пропоную не сильно брати до уваги, оскільки він прямо протирічіть закону, адже на його підставі ЖЕК на вході до під’їздів може встановити митні пости й брати по 100 грн за вхід й 50 грн за вихід. Ці очевидні дрібні блохи застосуванню не підлягатимуть через пряму суперечність закону.
Окрім того, на початку звернення пропонується:
“Виключити усі пункти про систему штрафів…” – усі штрафи скасовані бути не можуть, це популізм, оскільки частина є необхідною для поточної операційної діяльності (на принципах еквівалентної взаємності), виключити слід найбільш одіозні й очевидні штрафи, зокрема ті, що встановлені за вчинення діянь, які вже прямо караються чинним законодавством й не потребують дублювання на користь приватників.
“Регламентувати процедуру отримання дозволу від Власників на використання Підприємством, напрямки та обсяги витрачання коштів, отриманих від використання у комерційних….” – ми їх просимо регламентувати, вони це зроблять так, як їм вигідно. Треба самим пропонувати, зокрема, мною пропонувалося це робити шляхом отримання згоди більшості власників квартир на загальних зборах. Не дуже перспективним вбачається “Регламентувати напрямки та обсяги витрачання коштів, отриманих від використання у комерційних цілях…”. В якому документі вони це будуть регламентувати? В цьому договорі, статуті ? Чи зможемо ми це реально проконтролювати? Це приватна організація, прибуток зі свого рахунку вони можуть витрачати на картини у вестибюлі під’їздів, дівчат або поїздку на Азорські острови. Це їх справа, окута конфіденційністю та комерційною таємницею. Не впевнений, що вони допустять мешканців до своєї фінансової документації.
Можна було б продовжувати цей перелік, але я пропоную виділити 5-7 принципових позицій, які найбільше цікавлять людей:
Економічно обґрунтований тариф 3-3,5 грн. (якщо вони наважаться оприлюднити власні економічні розрахунки – думаю мешканці одноголосно скинуться на проведення економічної експертизи їх обґрунтованості, хоча й без експертизи тут багато що зрозуміло)
Строк дії договору.
Скасування очевидно одіозних штрафів, які дублюють ті, що встановлені законодавством.
Пункт 8.4 після слів “допоміжні приміщення та нежитлові приміщення будинку” доповнити словосполученням “перелік яких затверджується загальними зборами власників квартир будинку”.
Інші виражені фундаментальні речі_______.
Тобто, я пропоную не відволікатися на дрібні порушення, їх вистачає, але треба чітко сформулювати 5-7 принципових вимог, й залежно від їх задоволення будувати подальшу роботу із цим та/або іншими ЖЕКами. Доцільно втричі скоротити документ, залишивши невеликий вступ й порівняльну таблицю, справа не в кількості, а в якості.
02 июнь 2016 21:53
Цитата "Andriy_Vasilovich":
оскільки звернення, підготовлене Lillafured, стосується декількох будинків, висловлю свою думку.
Робота проведена чимала, але й видно, що писала “наша” людина. До цього тексту свідомо чи несвідомо включено позиції, які фактично ні нащо не впливають (див. п.п. 9, 10, 12, 13, 14 та ін. Порівняльної таблиці) але “наганяють” обсяг. Згодом наші португальські друзі скажуть - гаразд, ми задовольняємо половину ваших вимог, тож погоджуйтеся їз рештою наших. Різниця ж в тому, що їх побажання набагато істотніші (як на картині “Нерівний шлюб”, “Бурлаки на Волге” тощо).

Партойгеноссе, ну от давайте лишень без мого улюбленого: "Крітікі імперіалізму та емпіріокрітіцізму". Наше з Вами спільне партійне минуле накладає незгладний відбиток на творчість. Звідси усі оці "лєнінські ярлики" - "наша людина", "ліссабонські друзі", розмисли про "свідомо? чи несвідомо?". Ну звісно, що свідомо. Я цілком дієздатна, усе роблю свідомо. 8-)
02 июнь 2016 22:40

По суті.
Загалом принципових позицій 10 (6+4).
Усі несуттєві пункти порівняльної таблиці 12 - 16 - лише розшифровка пункту 6 пропозицій.
Просто вимагати конкретного рівня тарифу (хочемо 3,5 - і баста!) не вдасться, бо це суперечить процедурам формування і затвердження тарифів. Підприємство законодавчо не зобов'язане за Вашою першою вимогою просто намалювати бажаний тариф. На цілком законних підставах можна вимагати обгрунтування (розшифровку тарифу), проведення громадських слухань, коригування окремих статей планових витрат і таким чином досягати мети - зниження рівня тарифу.
П. 4 вимог (10 порівняльної таблиці) - мені здається, дуже принциповий. Шлагбаум на вході до під'їздів - річ набагато реальніша, ніж Ви думаєте, хоч це і суперечить законодавству.
Усі штрафи можуть бути сміливо скасовані, крім, хіба що пені (бо норма типового договору). Багато приватних ЖЕків працюють на таких засадах "популізму" (абсолютно без штрафів), зате й без, даруйте, "дебілізму".
“Регламентувати процедуру отримання дозволу від Власників на використання Підприємством, напрямки та обсяги витрачання коштів, отриманих від використання у комерційних….” – ми їх просимо регламентувати, вони це зроблять так, як їм вигідно. Треба самим пропонувати, зокрема, мною пропонувалося це робити шляхом отримання згоди більшості власників квартир на загальних зборах.

У порівняльній таблиці запропоновано п. 8.4 у такій редакції: "… перелік яких затверджується Загальними зборами власників житлових квартир будинку, а напрямки і обсяги витрачання коштів від комерційного використання цих приміщень підлягають щорічному розкриттю у звітах перед співвласниками". Хіба це дуже відрізняється від Вашої пропозиції? Як регламентувати процедуру - наприклад, написати та затвердити наказом Підприємства "Положення про оренду нежитлових приміщень багатоквартирного будинку". А що ж, фантазії написати "Положення про пропускний режим..." вистачає, а "Про оренду..." - раптом ні? Тим більше, що є аналогічні регуляторні акти на рівні місцевих громад, є звідки списувати. Стратегію також на 5 років можна розписати і затвердити щодо прибуткового використання цих об'єктів нерухомості і там передбачити умови залучення у своє господарське використання. Було б бажання.
Щодо кількості пунктів вимог - реально можна залишити 7 (6 перших+1 про тарифи). "Зустрічні" штрафи також можна не формулювати.
03 июнь 2016 06:41
додайте ще пропозицію збільшити статутний капітал в 1000 разів, а то їх компанія виглядає як фірма одноденка, задача якої зрубити ще бабла, а гроші нам ще знадобляться, нам ще ремонти робити і по моїм розрахункам, через несвоєчасну здачу будинку, я зазнав збитків у розмірі: 35 000 грн.
03 июнь 2016 08:42
Спасибо за проделанную работу!
Предлагаю не затягивать, отредактировать только пункты по которым есть существенные замечания, и установить сроки для подписания нашего обращения инвесторами, дабы не сильно углубляться в детали и не терять драгоценное время.
03 июнь 2016 10:02
Доброго дня, колеги-інвестори.
Дякую усім, що ознайомились із запропонованим документом та загалом схвально його сприйняли.
У Фейсбуці надана така відповідь з боку представників ЖК "Амурського" щодо обговорення договору з ЖЕКом:
"Адресуйте письмо эксплуатирующей компании ТОВ "ЖК Амурский" с аргументированными правками к Договору. Данное письмо будет рассмотрено юридическим отделом. Ответ будет в ближайшее время. В случае необходимости встречи, будет назначено время ее проведения. С уважением ЖК "Амурский".
Тобто, викладений тут проект Договору можна розглядати як пропозицію з боку експлуатуючої компанії, від причетності до цього документу вони не відмовляються (а то раптом ми тут з вами не зрозуміло що обговорюємо).

З приводу коректив після обговорення. Загальний перелік пропозицій по доопрацюванню документу вигладає так.
1. Було б непогано розписати перелік послуг з утримання будинку і споруд та прибудинкової території.
Цей перелік послуг є у п.1 (предмет договору). А загалом, потрібно розуміти - ширший перелік "надуманих" послуг - вищий тариф на утримання будинку. Тому, думаю, що пропозицію не враховуємо.
2. Запропонувати збільшити статутний капітал.
Нажаль, це не у нашій компетенції (ми не акціонери і не співвласники компанії) та не є предметом цього договору. Як співласники нежитлової нерухомості будинку можемо рекоментувати створювати за рахунок коштів від використання цієї нерухомості резервний фонд для покриття непередбачуваних витрат поточних ремонтів у будинку. Тому моя думка, - просити ТОВ ЖК Амурський прописати "Положення про оренду" відповідних приміщень і регламентувати ці питання.
3. Обмежити строк відповіді.
Так, цілком можемо у листі вказати "не пізніше ніж протягом 15 днів з моменту отримання".
4. Обсяг документу.
Було критичне зауваження, що наші ліссабонські друзі виправлять коми і крапки, а з принципових питань - відмовлять. Спірне питання. Можна трохи скоротити, але цим теж не варто захоплюватись. Це не звернення до поважного керівника, якому потрібно подати на розгляд кілька концептуальних положень. Це звернення до юридичного відділу, якому потрібно дати основу для роботи - нехай, наприклад, спробують обгрунтувати свої "притягнуті за хвіст" штрафи. Або покажуть "Положення про пропускний режим", якого, я впевнена, ще немає у природі. Тому, маючи протилежну думку із цього питання, я і написала документ великий за обсягом.
Пропоную залишити 8 пунктів звернення. 6 з першого блоку+2 з другого (по тарифах).
Я так думаю, що ліцензії у них немає на постачання електроенергії, ми будемо ще довго підключені як будмайданчик, а текст Положеня про пропускний режим ми все одно просимо їх не писати.
5. Прибрати пункт вимог про виключення з договору Поження про пропускний режим.
Пропоную залишити без змін - це суттєве питання.
6. Не намагатися регламентувати зазіхання ЖЕКу на використання нежитлових приміщень і допоміжних приміщень якось інакше, ніж просто даючи дозвіл на Загальних зборах співвласників. Бо це безперспективно.
Категорично не згодна. По перше, існує маса юридичних нюансів їх використання (допоміжних - окремо, нежилих - окремо). Допоміжні (ті ж колясочні) вони взагалі не мають юридичного права здавати в оренду чи заробляти на сервітуті (а будуть це робити). Телекомунікаційники їм, наприклад, добре регулярно платитимуть повз наші з вами кишені. І у випадку використання допоміжних згода власників - взагалі як така не потрібна, бо це приміщення для обслуговування функціонування будинку, а не окремі приміщення. Нежитлові - мають право здавати в оренду. Думаю, що слід вимагати саме регламентації використання, а не просто давати чи не давати свій дозвіл. Нехай пишуть "Положеня про оренду...у багатоквартирному будинку" стосовно до цих приміщень.
7. Штрафи з боку компанії - популізм від них відмовлятись, наполягати на відмові лише від найбільш жорстких.
Вважаю, що слід наполягати на відмові від усіх штрафів. Єдине з чим можна погодитись - з пенею. Аналізувала договори інших приватних ЖЕКів - такої системи штрафів із довідника "Стеля" - слід дуже пошукати. Не вивчала глибоко питання "лєгітімності" пені в даний момент по сплаті комунальних послуг. Не виключено, що це з боку ЖЕКу також добровільно-примусове свавілля.
8. Зутрічні штрафи в бік компанії. Були пропозиції навіть їх посилити (виклавши розмір в мінімальних заробітних платах) і доповнити (наприклад, за несправність ліфтового обладнання).
Пропоную поки не включати в текст листа. Якщо ЖЕК відмовиться скасовувати свої рішення щодо штрафів, включимо фантазію і окремо надішлемо їм наші пропозиції по штрафах, щоб усунути асиметрію відповідальності сторін. Наступну "оферту" ЖЕКу з просто виправленими комами і крапками ми можемо і не приймати. А підписувати договір, відмовляючись від штрафів та деяких інших пунктів.
Прописувала зустрічні штрафи взагалі то напівжартома.

Підсумок. Пропоную таке. Вносимо незначні корективи, залишаємо 8 пунктів вимог + все-таки деталізовану порівняльну таблицю, не прописуємо поки систему зустрічних штрафів, вказуємо строк надання відповіді.
Про підписання. Сьогодні вже переддень вихідного. Можу підготувати, роздрукувати. Варіант як це зробити найзручнішим чином. Може знахабніти і попросити залишити лист у відділі продажу Амурського? Як думаєте, піде нам на застріч наш замовник будівництва? Щоб бажаючі могли під'їхати у зручний час та поставити підпис. Якщо не погодяться, тоді вихід із ситуації - бажаючі підписати кидайте інформацію про свою готовність у вигляді особистого повідомлення. Я відпишусь, залишу свої контакти, домовимось. Прошу зрозуміти, у відкритому доступі не дуже хочу свої особисті дані висвітлювати.
Можливо є інші пропозиції. Дякую.
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Подробнее
1. . .145147. . .416
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Подробнее