Подати оголошення

ЖК Рідне Місто | Спецжитлофонд, Обрій | вул. Качалова, 40

ЗабудовникСпецжитлофонд
Здача ЖК2021 р.
Планування
Карточка Домік
Індекс надійності
-11з 220
Ваше общее впечатление об Объекте и Компании:
Можна вибрати 1 варіант відповіді. Можна міняти відповіді. Всього голосів: 114.
17/15%
17/15%
27/24%
23/20%
30/26%
1. . .5456. . .184
02 січ 2018 12:10
Спасибо!!!
03 січ 2018 07:51
Привет соседям! Мы с 97-й :thanks:
03 січ 2018 12:10
Цитата "serg477":

Привіт. Вітаємо з покупкою!
03 січ 2018 12:45
Цитата "serg477":

всегда рады соседям :hi:
03 січ 2018 13:24
Цитата "serg477":

Привет от 99-й)))
03 січ 2018 17:16
Вітання новим сусідам! :hi:
Будівельників сьогодні на будмайданчику не видно було, відповідно будинок без помітних змін..
03 січ 2018 17:52
друзья, привет и всех с Новым Годом. Я понимаю, что над этим еще рано задумываться, но как вы смотрите на создание в нашем доме ОСББ?
03 січ 2018 19:29
Позитивно, але тільки при одній умові:
всі мешканці повинні своєчасно і в повному обсязі розраховуватись за комуналку, в іншому випадку (більше 10% своєчасно не оплатить комуналку) ОСББ буде збитковим
ось такі життєві будні
будучи реалістом - в це слабо віриться
04 січ 2018 05:28
Цитата "fitulka":
друзья, привет и всех с Новым Годом. Я понимаю, что над этим еще рано задумываться, но как вы смотрите на создание в нашем доме ОСББ?

На поточний момент права кредиторів у нашому юридичному полі не захищені. Враховуючи те, що завжди знайдеться сусід, який не буде платити за отримані послуги, ми всі будемо: а) платити за нього; б) сидіти без послуги, за яку в нас борг.
Виставити його власніть на продаж ми не зможемо. Таким чином, в нинішньому правовому полі, створення ОСББ - лотерея. Варто врахувати, що 50 квартир у будинку - викуплені КМДА. Тобто люди, які в них будуть жити, отримають цю власність не за свої гроші - ставлення до неї буде відповідне.

Живий приклад - Шепелєва 5.
04 січ 2018 06:59
Доброго дня.
Згодна з тим, що ОСББ це чудова думка. Наскільки я бачу по Місту квітів там ЖЕК не з самих дешевих, особливо враховуючи те, що в новому будинку менше затрат ніж у того якому 50 років. Труби не міняються, ще нічого не зношено, і за перші роки можна було б акумулювати кошти на рахунках для витрат майбутніх періодів.Звичайно що не всі власники будуть згодні,треба штурмувати закони, що для цього треба, скільки відсотків голосів.Ну і з практики роботи ОСББ. У нашої фірми є приміщення в жилому будинку в центрі,так от там ОСББ.Тариф у них на тепер 5,7 це центр. Звичайно що є такі люди хто не оплачує послуги, такі люди були і будуть у всіх будинках. Так у них наприклад ліфт на магнітних чіпах, не хочеш платити за утримання ліфта, ходи пішки. Ну і ще звичайно суди, там регулярно судяться з неплатниками. Але і плюсів реально багато, мешканці на зборах самі вирішують чому бути а чому ні, слідкують за будинком, за дахом і підвалом.Ну і звичайно ж що дуже важливо, це щоб управляючий цим ОСББ був чесним і хазяйновитим). Хоча я думаю що перший рік-два нам навряд чи дадуть створити ОСББ, але вважаю що нам думати і обговорювати це варто.
04 січ 2018 09:31
Цитата "SoloSolo":
Доброго дня.
Згодна з тим, що ОСББ це чудова думка.
...Ну і звичайно ж що дуже важливо, це щоб управляючий цим ОСББ був чесним і хазяйновитим). Хоча я думаю що перший рік-два нам навряд чи дадуть створити ОСББ, але вважаю що нам думати і обговорювати це варто.

Доброго дня,
за попередньою інформацією ЖЕК буде від Спецжитлофонду - "Житло-сервіс" (//zhitlo-service.kiev.ua/).

Перед створенням ОСББ кожен ініціатор повинен визначитись із метою такого кроку.
Плюс, потрібно пам'ятати, що на створення та адміністрування такого об'єднання потрібен час та зусилля. А, враховуючи те, що "час, який в нас є - це гроші, яких у нас нема", створенням та подальшим контролем за діяльністю ОСББ повинна буде займатися людина/група людей із залізними нервами, нереальним завзяттям, купою вільного часу - тобто професіонал(и). А професіонал буде коштувати доволі недешево. Таким чином, мешканці будуть повинні визначитись із пріоритетами - сучасне ОСББ (з дорогими професіоналами) або старорежимний ЖЕК (з недорогими, кхм, професіоналами).

До речі, типове обговорення поліпшення умов проживання мешканців при ОСББ виглядає так:

ОСББ: "Давайте зробимо дитячий майданчик!"
10% мешканців: "Скільки здаємо?"
60% мешканців: "Га? Шо? Ну, ок"
30% мешканців: "А у мєня дєтєй єщо нету! Ну вас с вашимі плащадкамі!"

ОСББ: "Давайте зробимо закриту територію, шоб асоціальні елементи к нам не заходили!"
60% мешканців: "Га? Шо? Ну, ок"
30% мешканців: "А пусть ходят! Вам шо, жалко?"

ОСББ: "Давайте зробимо відеонагляд та систему контролю доступу на поверх!"
60% мешканців: "Га? Шо? Ну ок"
30% мешканців: "В маї годи такого нє било! І ваще я пєнсіонєр саюзнаго значєнія, сдавайтє самі на свої хвотокамєри!"

Це я вже мовчу про те, що у разі, якщо забудовник не зробить лоджії, почнеться шанхай на фасаді. Живий приклад кугутського світосприйняття - Гарматна 20.

PS Суд з неплатниками/порушниками цілісності фасаду - безперспективна справа. Виконання рішення буде нульове.
04 січ 2018 10:20
Що тут скажеш,звичайно що левова доля правди в цих словах є. Дуже шкода що наш народ так халатно відноситься до своїх же грошей,адже у нас легше віддати не зрозуміло якому Жеку і не зрозуміло за які послуги 9 грн за м.кв, ніж створити ОСББ, найняти самим управляючого, при цьому плати за кв. м.6 грн. А якщо урахувати що наш будинок новий і як таких капітальних витрат по ремонтах не треба буде якихось років 5-10 то я вважаю можливо було б певну суму закумулювати на депозитних рахунках, щоб коли прийде час балакати про ремон даху, чи котельні то не нести при цьому таких великих затрат.Адже Жеки працюють для прибутку, у випадку з ОСББ весь прибуток лишається на будинок.
04 січ 2018 10:25
Доброго всім дня. В нашому місті ЖЕКІВ не існує вже з 2003 року, місто нараховує 60 тисяч жителів, ми згадуємо ЖЕКИ як старшний сон. Особисто в нашому ОСББ змінилося багато чого, в нас на кожній площадкі в кожному будинку стоять датчики на рух з світлом, ідеальний асфальт, дитячі майданчики, прибиральниці працюють ідеально, ніде немає бумажок на вулиці. А щоб кошти були прозоро використані є інінціативна група яка провіряє всі надходження і витрати. Є звичайно особи які не платять але всіма способами і навіть лякаючи судом вони якось платять (таких одиниці). Тому я двома руками і ногами тіли за!!!!!!!! Якось зфотографую наші площадки і скину.
04 січ 2018 12:05
Так альтернативы ОСББ по сути нет! )
Если выбираем ЖЭК:
1. "неплательщиков" от этого меньше не станет
2. обслуживание первые 10 лет будет "холостое" т.к. активы новые. т.е. мы будем платить ни за что.
3. мы не управляем своими взносами.

Если выбираем ОСББ:
1. закладываем 10% неплательщиков сразу в просчет
2. тратим на то что нам нужно
3. откладываем в нз
4. отличный вариант RIF карты для лифтов, также за неуплату можно отключать домофон
04 січ 2018 12:36
Цитата "SoloSolo":
Що тут скажеш,звичайно що левова доля правди в цих словах є. Дуже шкода що наш народ так халатно відноситься до своїх же грошей

Нарід наш поки що знаходиться на стадії: "Всьо вакруг калхознає, всьо вакруг майо!". Усвідомлення того, що не існує ніяких державних грошей, а є податкові надходження та їх адміністрування, не існує формулювання "А нехай вони спочатку...", без змін у собі і т.д. наступить мінімум за 2-3 покоління, на превеликий жаль.

Цитата "SoloSolo":
адже у нас легше віддати не зрозуміло якому Жеку і не зрозуміло за які послуги 9 грн за м.кв

Давайте дочекаємось здачі будинку, підписання усіх необхідних паперів та побачимо, які послуги буде пропонувати ЖЕК за вказаними тарифами

Цитата "SoloSolo":
ніж створити ОСББ, найняти самим управляючого, при цьому плати за кв. м.6 грн.

Звучить, як реклама МастерКард: Зарплата управляючого ОСББ - 20,000 грн/міс, зарплата бухгалтера ОСББ - 15,000 грн/міс, зарплата - помічника керівника/бухгалтера - 10,000 грн/міс. Створити ОСББ - безцінно! (с)
:yes:

Цитата "SoloSolo":
А якщо урахувати що наш будинок новий і як таких капітальних витрат по ремонтах не треба буде якихось років 5-10 то я вважаю можливо було б певну суму закумулювати на депозитних рахунках, щоб коли прийде час балакати про ремон даху, чи котельні то не нести при цьому таких великих затрат.

Коли пару десятків квартир не будуть нічого платити, то, думаю, вся вказана "економія" піде на покриття боргів цих товаришів. І буде добре, якщо ОСББ тільки за рахунок економії буде покривати цю дірку, а не за рахунок нас з вами.

Цитата "SoloSolo":
Адже Жеки працюють для прибутку, у випадку з ОСББ весь прибуток лишається на будинок.

Наявність прибутку означає наявність зацікавленості та розвитку. Відсутність прибутку - перша ознака стагнації. Як там кажуть: "Каторга не там, де машуть киркой, каторга там, де удари кирки позбавлені сенсу"
04 січ 2018 12:56
Цитата "SoloSolo":
Адже Жеки працюють для прибутку, у випадку з ОСББ весь прибуток лишається на будинок.

Наявність прибутку означає наявність зацікавленості та розвитку. Відсутність прибутку - перша ознака стагнації. Як там кажуть: "Каторга не там, де машуть киркой, каторга там, де удари кирки позбавлені сенсу"[/quote]
От тут я з вами не погоджусь. Як би від Жеку не було прибутку, то власне навіщо нашим забудовникам було створювати свій Жек? А те звідки брати цей прибуток вже інше питання, можливо наприклад за рахунок економії на ремонтах,економії на послугах.Чому ж тоді такі війни між Жеками і власниками будинків, коли ті заводять розмову про ОСББ? І ви думаєте що з/п робітникам Жеку будуть менші ніж у управляючого найнятого ОСББ? чи бухгалтер буде отримувати менше? За все це платитимемо саме ми.
04 січ 2018 13:26
Цитата "SoloSolo":

Наявність прибутку означає наявність зацікавленості та розвитку. Відсутність прибутку - перша ознака стагнації. Як там кажуть: "Каторга не там, де машуть киркой, каторга там, де удари кирки позбавлені сенсу"
От тут я з вами не погоджусь. Як би від Жеку не було прибутку, то власне навіщо нашим забудовникам було створювати свій Жек? А те звідки брати цей прибуток вже інше питання, можливо наприклад за рахунок економії на ремонтах,економії на послугах.Чому ж тоді такі війни між Жеками і власниками будинків, коли ті заводять розмову про ОСББ? І ви думаєте що з/п робітникам Жеку будуть менші ніж у управляючого найнятого ОСББ? чи бухгалтер буде отримувати менше? За все це платитимемо саме ми.

Я з вами повністю згоден в частині твердження, що будь-яка управляюча компанія або ЖЕК створюються з метою отримання прибутку. З моєї точки зору, у поточних умовах створення ОСББ буде призводити до поступового зменшення тарифу до рівня НИЖЧОГО за беззбитковість, оскільки індивідуальна відповідальність кожного власника квартири перед постачальником послуг буде замінена колективною. А при колектівній відповідальності починає працювати система з позитивним зворотнім зв'язком: "Чим більше інші не платять, тим ймовірніше, що ці витрати перекладуть на тих, хто платить. А тоді ті, хто платить, теж не будуть платити, "бо тут так можна і нічого за це не буде".

Спробую пояснити на прикладі:
За 1-й місяць при ОСББ (у будинку 100 квартир, для прикладу) сформовано баланс:
- на утримання будинку, ліфтів, території ітд необхідно перерахувати постачальникам 20,000 грн.
- зібрано з мешканців (оплатили 90 квартир): 19,000 грн
Ітогі падвідьом (с): Де взяти 1,000 грн? Правильно! Розкидати 1,000 грн на 90 квартир.

На 2-й місяць мені приходить платіжка, в яку вписано +Ікс грн, я їх викреслюю, плачу без них. Борг на ОСББ висить.

Через n-місяців (бажано взимку) Київенерго-водоканал-ліфттирпирсервіс відрубає весь будинок від послуги, ми (90 квартир, що платили справно) гнемо матюки, але платимо цю заборгованість. "Шаровікі" крутять нам дулі і продовжують не платити. Ми з вами починаємо на регулярній основі платити за "сєбя і за того парня", бо тут вже "Так прийнято". Починається наступна ітерація.
Проте ми з вами "горді і неприступні" з модним ОСББ.

До чого веду - функції ОСББ повинні обмежуватися разовими/проектними завданнями, результатами яких будуть користуватися лише ті, хто брав фінансову/іншу участь у проекті. Все інше регулюється прямим договором мешканця з постачальником послуг та договором з ЖЕКом.
Допоки діють драконівські закони, які забороняють звернення стягнення на майно боржника - у комунальній сфері буде безлад і балкони з "виносом".
04 січ 2018 13:43
поделитесь пожалуйста опытом, кто жил/слышал в домах Спецжилфонда (СЖФ), они качественные? ну к примеру, ИнтерГалбуд - более качественные дома или хуже,так же? по комуникациям, по материалам, по той же шумоизоляции например. сравниваю эти 2 ЖК в РМ - стены газоблок 30 см, против 25 см в ИБ, по логике в РМ шумка по стенам получше, с другой стороны в ИБ под стяжкой 5 мм шумка заложена, в РМ - не нашел такой информации.
был в ЖК Комарова 46 от ИБ - МОПы очень приличные, но никогда не был в домах СЖФ - они очень эконом?)
04 січ 2018 14:46
Цитата "djbaltazar":
На 2-й місяць мені приходить платіжка, в яку вписано +Ікс грн, я їх викреслюю, плачу без них. Борг на ОСББ висить.
Через n-місяців (бажано взимку) Київенерго-водоканал-ліфттирпирсервіс відрубає весь будинок від послуги, ми (90 квартир, що платили справно) гнемо матюки, але платимо цю заборгованість.

А куда денется эта задолженности в случае со стороней ЭК? Ведь неплательщики в любом случае будут.

Не обязательно платить за должников. Если я правильно понял, можно будет применять санкции в отношении хронических неплательщиков даже без решения суда, главное все сразу прописать в договоре между собственниками и управляющим, в разделе ответственности за невыполнение обязанностей.
И если наберется инициативное/сознательное большинство жителей комплекса, то многие вопросы можно будет решать путем голосования.
Ссылка на типовые статут ОСМД и договор

ОСМД однозначно имеет больше преимуществ, чем недостатков, главное чтобы оно было организовано с умом.
Основной вопрос с инициативной группой, управляющими... будет ли в нашем доме достаточно желающих тесно заниматься этими вопросами. Основная загвоздка - на решение текущих и оперативных вопросов возможно придется тратить доволньо много времени и усилий.
04 січ 2018 18:39
А ще великим плюсом є, коли сам управляючий мешкає з усіма в одному будинку
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Детальніше
1. . .5456. . .184
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Детальніше