Себестоимость жилья
Вы считаете, что цены на жильё завышены или занижены?
Можна вибрати 1 варіант відповіді. Можна міняти відповіді. Всього голосів: 20.
17/85% | ||
0/0% | ||
3/15% |
Гтвщ
Г
Старожил
952
08 лютого 2006
04 лют 2008 09:47
Цитата:
Cередня /зп службовцiв (вчитель, лiкар, держслужбовець) 1000 грн. в Украiнi.
Гтвщ, я довнедавна працював у мiнiстерсвi головним спецiалiстом. Так от, в сеердньому я мав на руки 1500 грн.
Так шо не надо ля-ля про "високi" зарплати в Украiнi.
Я бачу цифру в 500 у.е. середньої з/п в Києві (+ робітники), але не бачу середньої по Празі.
Я не буду говорити, що в Чехії держслужбовці отримують на рівні з бізнес-службовцями, можливо це так. Як і не буду говорити про тебе, як про великого спеціаліста, тут вже один старший писар є. (Цікаво як ти жив на 1500 при винайманні, щонайменше 200),
З/п в 500 у.е. середня в Киеві. Приведи мені по Празі і побачимо. Я вже мовчу про чорні. Про те що "половина" киян за мін. 400 у.е. здає свої квартири.
Тепер, ще ти приведи дані по Бухаресту, Братиславі, Варшаві і т.д. І сайти забудовників Берліну, ти ж німецьку ще не повинен був забути, жив же ж там. І все стане ясно, більше нічого не треба для прояснення нашої ситуації.
flyman
Ветеран
3 241
11 серпня 2006
04 лют 2008 09:48
Цитата:
Отже, питання собівартості розкрив лише я. Добре чи погано, питання друге, заперечень обгрунтованих, крім "всі знають", "ніхто не може" - нема.
Навіть Флуманове 1200 -(мінус) (20 ПДВ, 20 прибутку, і таке інше на 5-10), дають нам собівартість у 600 евро. Що співставиме з европейськими державами, враховуючи перекіс - в них менша рентабельність - вищі з/п, у нас вища рентабельність (депозити в банках тиснуть) - менші з/п.
ти так не дав вiдповiдь, нам, , як брати ПДВ з вкрадених будматерiалiв та хабарiв й проводити це все через бухгалтерiю.
Гтвщ
Г
Старожил
952
08 лютого 2006
04 лют 2008 09:51
Цитата:
Гтвщ, не припиуй менi компаньонiв. То раз.
По друге. Я б не проти мати чотири дружин та гарем наложниць.
По- трете. Поки що я тут, у Киевi. IT- сектор поки що платить дорбе.
4. Fluent english; gut deutsch. Чи ти про мови програмування?
1. я не приписую тобі компаньйонів, але ти не реагуєш на явні ляпи. Ці люди мої опоненти, значить твої однодумці. Але ж говорять вони неправду, мало того часов відтверді дурниці, - тобі не соромно?
2. Можна мати коханку і не одну. Що заважає?
3. Питання було до Квадуса. Я радий, що спецам добре і тут - розвалу економіки не буде.
4. О ... - переклади для Кастомера його ж посилання. Знайди сайт забудовників в Берліні, аби подивитися на ціни - і закінчити цю балачку.
schtandarten furrer
Користувач
24
04 лютого 2008
04 лют 2008 10:05
Здравствуйте. Я хоть и новичок среди вас, акул рынка недвижимости, но осмелюсь зделать замечание "не паплюжте рідну мову, бо вона ж у нас одна", а вы в своих эмоциональных сообщениях 151 добиваете, итак еле живой язык. ИМХО если вы спорите о рынке недвижимости Украины, а в часности Киева, то вам наша страна не безразлична, так общайтесь на нормальном (желательно литературном) украинском языке, я не против слэнга, но орфографический словарь тоже читать нужно!!!
Гтвщ
Г
Старожил
952
08 лютого 2006
04 лют 2008 10:07
Цитата:
Потiшся, ти в нас самий - самий (порахував собiвартiть "догори раком"). Бухгалтер -гуру, ти так не дав вiдповiдь, нам, чайникам, як брати ПДВ з вкрадених будматерiалiв та хабарiв й проводити це все через бухгалтерiю.
Я привів приклад з ПДВ, невже не можливо визначити базу? Чи наприклад пенсійний фонд, якщо включенний - ти не вирахуєш дохід від 1 хв. мобільного звязку?
Приведи свій.
Я ніде не говорив про хабарі в свому розрахунку. Я думаю, якщо хабарі є, то затрати на них повинні бути відбиті, як це робить бухгалтер, проводить як комерційні затрати чи благочинність і економісти не враховують їх в собівартості, не знаю. Питання не до мене.
Вкрадені матеріали, були куплені, і повинні були піти на будівництво, купили їх з запасом знаючи, що вони частина буде вкрадена прорабом, чи як, але вони ввійшли в собівартість в статтю матеріали? Мабуть є якісь допуски, поправки на погоду - зима видалась тепла і смоли витратили менше, решту занесли дядькові, щоб посмолив хату, а не віддали на склад? Чи не так?
Невже треба було слухати МБА, щоб я зараз розжовував очевидне?
Гтвщ
Г
Старожил
952
08 лютого 2006
04 лют 2008 10:10
Цитата:
Здравствуйте. Я хоть и новичок среди вас, акул рынка недвижимости, но осмелюсь зделать замечание: "не паплюжте рідну мову, бо вона ж у нас одна", а вы в своих эмоциональных сообщениях :151: добиваете, итак еле живой язык. ИМХО если вы спорите о рынке недвижимости Украины, а в часности Киева, то вам наша страна не безразлична, так общайтесь на нормальном (желательно литературном) украинском языке, я не против слэнга, но орфографический словарь тоже читать нужно!!!
А що вам, власне, не подобається?
Чи не могли б ви привести приклади паплюження? Чи флуманів діалект, то паплюження? Чи ви вимагаєте, щоби всі перейшли на укрмову. Я за. Справа за вами.
А про собівартість щось скажете? Думаю, штандартенфюреру не проблема знайти сайт забудовника в Берліні, з цінами метру нерухомості в цій столиці, чи не так?
Гтвщ
Г
Старожил
952
08 лютого 2006
04 лют 2008 10:28
Друзі, що завершити бесіду треба
1. Зробити розрахунок собівартості, яким методом все одно. Поки маємо мій 500 евро - лише будівництво від КМБ, і пані Наталі - 900 доллярів - повністю, який забідовник (от обговорився так обговорився, прошу вибачення в Наталії , звичайно забудовник) не відомо. Дані не сильно відрізняються. Інших поки не маємо.
2. Побачити ціні від забудовника в Берліні, Варшаві, Бухаресті і Римі, або хоча б у Берліні (при декларованій собівартості в 500 евро).
3. Порівняти ціни наших і їхніх забудовників.
4. Покинути свої відчуття - "я відчуваю, що має бути ..., бо ніхто не може, бо неадекватно"
5. Для широти погляду визначити собівартість оренди, приміром квартири Флумана, і запитати, якого милого він платить 400 чи скільки там в місяць.
Поки це не зроблено, вся наша бесіда так і зводитиметься до обговорення відчуттів.
Дякую за увагу.
1. Зробити розрахунок собівартості, яким методом все одно. Поки маємо мій 500 евро - лише будівництво від КМБ, і пані Наталі - 900 доллярів - повністю, який забідовник (от обговорився так обговорився, прошу вибачення в Наталії , звичайно забудовник) не відомо. Дані не сильно відрізняються. Інших поки не маємо.
2. Побачити ціні від забудовника в Берліні, Варшаві, Бухаресті і Римі, або хоча б у Берліні (при декларованій собівартості в 500 евро).
4. Покинути свої відчуття - "я відчуваю, що має бути ..., бо ніхто не може, бо неадекватно"
5. Для широти погляду визначити собівартість оренди, приміром квартири Флумана, і запитати, якого милого він платить 400 чи скільки там в місяць.
Поки це не зроблено, вся наша бесіда так і зводитиметься до обговорення відчуттів.
Дякую за увагу.
val1
v
Старожил
521
28 листопада 2007
04 лют 2008 10:53
Цитата:
Друзі, що завершити бесіду треба:
Дякую за увагу.
Добрый день ГТВЩ! Вот Вы говорите надо сделать расчет себестоимости......
А какие брать исходные данные, кроме цены на сайте???
Может Вы обратитесь официально непосредственно к застройщикам они и предоставят Вам информацию(в чем сомневаюсь
Алексей Анатоль
АА
Старожил
862
20 січня 2008
04 лют 2008 10:54
Цитата:
Я ніде не говорив про хабарі в свому розрахунку. Я думаю, якщо хабарі є, то затрати на них повинні бути відбиті, як це робить бухгалтер, проводить як комерційні затрати чи благочинність і економісти не враховують їх в собівартості, не знаю. Питання не до мене.
Вкрадені матеріали, були куплені, і повинні були піти на будівництво, купили їх з запасом знаючи, що вони частина буде вкрадена прорабом, чи як, але вони ввійшли в собівартість в статтю матеріали?
Единажды солгавши - кто ж тебе поверит.
Вы пытаетесь опять запустить по кругу все то, что говорилось 1 февраля в этой теме.
Напомню, одна из участниц форума привела свои мысли о себестоимости. По ее мнению, она составляет 900 долларов за квадрат, включая воровство и взятки.
Вы же к этим 900 прибавили НДС.
-----------------------------------------------------------------------------
Цитата(Гтвщ @ 1.2.2008, 15:18)
Неужели - на то она и себестоимость? Вы уверены? Что себестоимость это то о чем вы думаете?
Итак 900 * 1,40 (прибыль+налог на прибыль при постройке 2 года) = 1200 * 1,2 НДС итого цена 1500.
------------------------------------------------------------------------------
А это был мой ответ :"Оппонент показывает чудеса бухгалтерской мысли. Он даже НДС с "налога на прибыль, с вороства и с взяток" будет платить (раз накрутил НДС даже на эти пункты)."
Теперь о якобы отсутствии аргументов.
Вы дали ссылку на сайт. Я на основании статьи, указанной в вашей ссылке, на странице 5 данной темы в 16 часов 42 минуты 1 февраля 2008 года задал Вам вопрос с цифрами. Вы уклонились от ответа.
Такой стиль поведения, совмещенный с наклеиванием ярлыков на всех оппонентов, мягко говоря некорректный.
flyman
Ветеран
3 241
11 серпня 2006
04 лют 2008 10:56
Е ще один вiд Лиса,
$400 суто для 1м2, та розширений кошторис для всього будiвництва в $800 (включаючи роботи по проектуваннi, пiдведенню комунiкацiй тощо).
Хай ПДВ 20%, разом $960 - очiкувана цiна новобудови.
Але до $1700 (як у КГС) далековато, якщо брати те що у них майже рентабельнicть нульова (згiдно звiтування), тож звiдки береться $840 ($1700 -$960).
Undo? КГС дае цiну з ПДВ ачи без?
P.S. Моя дружина казала, що згiдно звiтностi, яку здають будiвельнiх органiзацii, прибутки або дуже малi, або зi знаком мiнус.
Що ще цiкаво, минулого року с/г пiшло в ++.
$400 суто для 1м2, та розширений кошторис для всього будiвництва в $800 (включаючи роботи по проектуваннi, пiдведенню комунiкацiй тощо).
Хай ПДВ 20%, разом $960 - очiкувана цiна новобудови.
Але до $1700 (як у КГС) далековато, якщо брати те що у них майже рентабельнicть нульова (згiдно звiтування), тож звiдки береться $840 ($1700 -$960).
Undo? КГС дае цiну з ПДВ ачи без?
P.S. Моя дружина казала, що згiдно звiтностi, яку здають будiвельнiх органiзацii, прибутки або дуже малi, або зi знаком мiнус.
Що ще цiкаво, минулого року с/г пiшло в ++.
Гтвщ
Г
Старожил
952
08 лютого 2006
04 лют 2008 11:00
Цитата:
Добрый день ГТВЩ! Вот Вы говорите надо сделать расчет себестоимости......
А какие брать исходные данные, кроме цены на сайте???
Может Вы обратитесь официально непосредственно к застройщикам они и предоставят Вам информацию(в чем сомневаюсь
Добрый день. Я уже вам говорил. Вы знаете цену. Знаете ставку НДС, знаете ставку налога на прибыль, знаете проценты по банковским депозитам в гривне, ну не станете вы вести бизнес, если за 2 года (в среднем строительство дома) у вас прибыль проекта будет 10%, если в банке можно получить 15 в год, не так ли?
В итоге получете себестоимость, но всю, а не строительства. С озеленением, с коммуникациями, с проектом (типовой - не типовой) и т.д. Оценочно, можно спросить у архитектора, какая доля этого к строительству. Подозреваю, что не малая.
Я понимаю, лучше требовать от кого-то и его же критиковать, чем самому сделать что-то.
Жду также вашего вопроса. Учитывая, что на сайте вы 2 месяца, не думаю, что вы забыли за такое короткое время то, на что вам не был дан ответ. Или вас ответ не очень интересовал?
Алексей Анатоль
АА
Старожил
862
20 січня 2008
04 лют 2008 11:07
Цитата:
Друзі, що завершити бесіду треба:
Отвечу на Ваши вопросы.
2. Плохо, что Вы не увидели , но телеканал "Интер" показал цены и в Берлине, и в Дубаи.
3. И с цифрами (с участием киевского АН) автор сравнил цены новостроек в ОАЭ и Киеве. И указал на разницу в качестве продаваемого жилья (там с отделкой, сантехникой и кухней, а у нас - только окна времен СССР).
5. Приведите, пожалуйста, составляющие "собівартість оренди" , и мы с удовольствием поможем Вам добиться "широти погляду ".
Гтвщ
Г
Старожил
952
08 лютого 2006
04 лют 2008 11:10
Цитата:
Единажды солгавши - кто ж тебе поверит.
Вы пытаетесь опять запустить по кругу все то, что говорилось 1 февраля в этой теме.
Напомню, одна из участниц форума привела свои мысли о себестоимости. По ее мнению, она составляет 900 долларов за квадрат, включая воровство и взятки.
Вы же к этим 900 прибавили НДС.
-----------------------------------------------------------------------------
Цитата(Гтвщ @ 1.2.2008, 15:18)
Неужели - на то она и себестоимость? Вы уверены? Что себестоимость это то о чем вы думаете?
Итак 900 * 1,40 (прибыль+налог на прибыль при постройке 2 года) = 1200 * 1,2 НДС итого цена 1500.
А это был мой ответ :"Оппонент показывает чудеса бухгалтерской мысли. Он даже НДС с "налога на прибыль, с вороства и с взяток" будет платить (раз накрутил НДС даже на эти пункты)."
Теперь о якобы отсутствии аргументов.
Вы дали ссылку на сайт. Я на основании статьи, указанной в вашей ссылке, на странице 5 данной темы в 16 часов 42 минуты 1 февраля 2008 года задал Вам вопрос с цифрами. Вы уклонились от ответа.
Такой стиль поведения, совмещенный с наклеиванием ярлыков на всех оппонентов, мягко говоря некорректный.
Люди знают, кто громче всех кричит :"Держи вора!"
val1
v
Старожил
521
28 листопада 2007
04 лют 2008 11:10
Цитата:
Добрый день. Я уже вам говорил. Вы знаете цену. Знаете ставку НДС, знаете ставку налога на прибыль, знаете проценты по банковским депозитам в гривне, ну не станете вы вести бизнес, если за 2 года (в среднем строительство дома) у вас прибыль проекта будет 10%, если в банке можно получить 15 в год, не так ли?
В итоге получете себестоимость, но всю, а не строительства. С озеленением, с коммуникациями, с проектом (типовой - не типовой) и т.д. Оценочно, можно спросить у архитектора, какая доля этого к строительству. Подозреваю, что не малая.
Я понимаю, лучше требовать от кого-то и его же критиковать, чем самому сделать что-то.
Жду также вашего вопроса. Учитывая, что на сайте вы 2 месяца, не думаю, что вы забыли за такое короткое время то, на что вам не был дан ответ. Или вас ответ не очень интересовал?
Найду обязательно!!!!(ща освобожусь)
Гтвщ
Г
Старожил
952
08 лютого 2006
04 лют 2008 11:14
Цитата:
Отвечу на Ваши вопросы.
2. Плохо, что Вы не увидели (может у Вас нет телевизора), но телеканал "Интер" показал цены и в Берлине, и в Дубаи.
3. И с цифрами (с участием киевского АН) автор сравнил цены новостроек в ОАЭ и Киеве. И указал на разницу в качестве продаваемого жилья (там с отделкой, сантехникой и кухней, а у нас - только окна времен СССР).
5. Приведите, пожалуйста, составляющие "собівартість оренди" , и мы с удовольствием поможем Вам добиться "широти погляду ".
Я хочу увидеть цены застройщиков, если мы говорим о них, а не сравнивать цены застройщиков с вторичным рыноком.
Цена от КГС 1700 у.е. = 1200 евро. Сайт kgs.kiev.ua
Цена от Берлинстройхолдинг .... у.е. = ... евро. Сайт ....
И кончайте со своим Интером. Достаточно ссылки, я не нуждаюсь в пересказах, через десятые уши.
Я так и понял с себестимость провал.
Себестоимость сдачи в аренду жилья, которое снимает Флуман = 0. Помогайте.
не надо больше так отвечать,
schtandarten furrer
Користувач
24
04 лютого 2008
04 лют 2008 11:15
Гтвщ вы просили ссылки с конкретными ценами предоставляю:
Germania Immobilien Consulting ссылка //www.gic-berlin.de/
там есть ссылка "Цены" нажмите и посмотрите (цены в тыс. евро за метр кв.)
Берлин Восточная Германия 1,5-2
Берлин Западная Германия 2-3
а щодо справи, в термінах я з Вами змагатися не буду (доречі "Вами" з великої літери коли звертаєтесь до когось особисто). Зате в чистоті і правильності побутового спілкування без проблем.
Алексей Анатоль
АА
Старожил
862
20 січня 2008
04 лют 2008 11:20
Цитата:
Я уже вам говорил. Вы знаете цену. Знаете ставку НДС, знаете ставку налога на прибыль, знаете проценты по банковским депозитам в гривне, ну не станете вы вести бизнес, если за 2 года (в среднем строительство дома) у вас прибыль проекта будет 10%, если в банке можно получить 15 в год, не так ли?
Вы опять за старые вопросы?
Я Вам на 3 странице этой темы 1 февраля 2008 года в 15-16 уже писал:
"Единственная просьба. Не говорите о кредитах, на которые тратит деньги КГС. До последнего времени все дома КГС продавались на очень ранних стадиях. Часто даже еще до котлована. КГС не только не имел расходов на кредиты, а наоборот, получал доход, используя деньги вышеуказанных покупателей 2-3 года для кредитования покупок своего же жилья. Даже только на этих операциях (брать у одних деньги наперед и бесплатно, а другим их уже отдавать под проценты), без строительства, КГС имел немалый доход."
Вы очень много пишете, и видимо потому не успеваете прочитать то, что Вам отвечают. Я это так понимаю.
Гтвщ
Г
Старожил
952
08 лютого 2006
04 лют 2008 11:24
Цитата:
Гтвщ вы просили ссылки с конкретными ценами предоставляю:
Germania Immobilien Consulting ссылка //www.gic-berlin.de/
там есть ссылка "Цены" нажмите и посмотрите (цены в тыс. евро за метр кв.)
Берлин Восточная Германия 1,5-2
Берлин Западная Германия 2-3
а щодо справи, в термінах я з Вами змагатися не буду (доречі "Вами" з великої літери коли звертаєтесь до когось особисто). Зате в чистоті і правильності побутового спілкування без проблем.
Дякую, та це агенство, а не забудовник. Але рівень цін достатній, щоб показати, що байки про 500-700-900 - це лише байки.
В яких термінах? вами-Вами - це як вам до вподоби, мені абсолютно байдуже, та і до справи воно десятим боком. Можна довго розшаркуватись і говорити компліменти, але толку з того, он Анатоль дуже роздякується, а на просте питання відповіді не дає.
Так приклади паплюження будуть?
flyman
Ветеран
3 241
11 серпня 2006
04 лют 2008 11:27
Цитата:
Ще раз - чому догори раком? Я привів приклад з ПДВ, невже не можливо визначити базу? Чи наприклад пенсійний фонд, якщо включенний - ти не вирахуєш дохід від 1 хв. мобільного звязку?
Приведи свій.
Вкрадені матеріали, були куплені, і повинні були піти на будівництво, купили їх з запасом знаючи, що вони частина буде вкрадена прорабом, чи як, але вони ввійшли в собівартість в статтю матеріали? Мабуть є якісь допуски, поправки на погоду - зима видалась тепла і смоли витратили менше, решту занесли дядькові, щоб посмолив хату, а не віддали на склад? Чи не так?
ГТВЩ
Приклад з життя,
Будували корпус полiтеху. Замiсть "вкраденог цементного розчину" цегла була звязана вапновим. Так от студентам будзагону була поставлене завдання, до приiзду комicii повибивати зверху вапно i замазати цементом так, щоб здавалось, що цегла зв"язана нормальним цементним розчином.
На все iснують певнi норми розходу. Тому вкрадене, замiнюеться чимось дешевшим, або приймаеться iнший обсяг робiт (стiнка клаться в 1/4 цегли (на ребро) замiсть 1-i або 1/2 i т.п.). Комiciя, як правило, "цього" не бачить.
Благодiйнiсть, так само як обслуговування кредитiв йде з прибутку. В собiвартiсть не входить.
lis
l
Постійний користувач
115
20 серпня 2007
04 лют 2008 11:28
К вопросу Себестоимость жилья. Смотрите, читайте Правила
определения стоимости строительства. ДБН Д.1.1-1-2000 + Разного рода ценники, Методические рекомендации + разъяснения Госстроя Украины.
Посмотрите "ПРИМЕР (МАКЕТ)составления договорной цены" есть в Рекомендациях, рассмотрите пример определения и заложения в смету плановых накоплений, "МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ
з формування собівартості будівельно-монтажних робіт" Госсторя Украины.
И определитесь на форуме с основным Ответ на вопрос Как должно быть и Как есть фактически на РН в Украине (себестоимость).
Отдельно Гвтщ. Это нормативные документы разработанные специалистами Госстроя Украины
определения стоимости строительства. ДБН Д.1.1-1-2000 + Разного рода ценники, Методические рекомендации + разъяснения Госстроя Украины.
Посмотрите "ПРИМЕР (МАКЕТ)составления договорной цены" есть в Рекомендациях, рассмотрите пример определения и заложения в смету плановых накоплений, "МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ
з формування собівартості будівельно-монтажних робіт" Госсторя Украины.
И определитесь на форуме с основным Ответ на вопрос Как должно быть и Как есть фактически на РН в Украине (себестоимость).
Отдельно Гвтщ. Это нормативные документы разработанные специалистами Госстроя Украины
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Детальніше
- ЖК На Озерній | Атлант | Новосілки, вул. Озерна28.111 007
- ЖК Perfect Town LikoGrad | Лико Град | Perfect Group | ул. Михаила Максимовича27.11508
- ЖК Silver House | Сильвер Хаус | Спецжитлофонд | Голосеевский пр, 7427.112 198
- ЖК Dibrova Park | Диброва Парк | IB Alliance | ул. Северо-Сырецкая27.111 980
- ЖК Рихерт & Парк | A Development | ул. Кирилловская, ул. Нижнеюрковская27.11106
- Коттеджи "Паларис", Борисполь, ул. Ясная, 1526.118
- ЖК Polaris Home & Plaza | Полярис | Perfect Group, Citex Development | ул. Семьи Кульженков, 2225.11488
- ЖК GL Club | Green Life | Ірпінь, вул. Лисенка, 2125.1114
- ЖК Трояндовий | Бровары, ул. Фельдмана, ул. Трояндова25.11710
- ЖК А12 | УСК | Бровары, ул. Олимпийская, 12а25.113 075
- Чи варто зараз купувати нерухомість?28.113 831
- Альтернативне живлення для орендарів, хто кому винен?21.1110
- Альтернативне живлення для орендарів, хто кому винен?19.112
- Дно рынка недвижимости и влияющие факторы17.1115 233
- Инвестиции в недвижимость - лучший вариант инвестирования?17.11145
- Продаж квартири з прописаним дітьми11.114
- Найкращий район Києва29.101 682
- Квартира не відповідає плануванню. Які права я маю, з чого починати діалог з забудовником?20.083
- Кому принадлежат инженерные сети в доме?20.0718
- Видеокамеры на даче25.1123
- Дорожки на участке15.1124
- Патріотичні картини як символ національної ідентичності в сучасному інтер’єрі26.101
- Как подобрать кухонную мебель15.104
- Выбор гранитной мойки04.1030
- Как я подбирал на свою кухню разную утварь01.101
- Лифт в частном доме01.104
- Украинская дизайн-студия Yakusha design30.093
- Де ви замовляли послугу 3-д дизайну інтер'єру?23.073
- ЖК "Ріверсайд", Рівне, вул. Небесної Сотні, 66 - "DBN"27.10142
- ЖК Стандарт | Стандарт Буд | Полтава, вул. Великотирнівська, 9а18.093
- ЖК "Северный", Чернигов, пр. Мира - "Атлант"21.0811
- ЖК Прохоровський квартал05.081
- ЖК Artville | Артвиль | Zezman | Одесса, 7 км Овидиопольской дороги29.0526
- ЖК "Зелений двір", Івано-Франківськ, вул. Тисменицька23.048
- Слабый напор24.111
- Твердотопливный котел и расходы на отопление21.1120
- Из чего построить дом05.1197
- Бачок унитаза15.101
- Интересует подключение бойлера косвенного нагрева Tesy BiLight 100R S в систему отопления тепловым насосом(ТН)08.101
- Перчатки08.102
- Терміново куплю! Балон з гексафторидом сірки SF6 чистоти 99,9% V=72 кг20.091
- Схема підключення ледлюстри20.081
- Как правильно выбрать бойлер. Отзывы о бойлерах18.08434
- Весільний салон Новіас10.111
- Продаж спецодягу06.112
- Коврики от DarianA - уют и комфорт в вашем доме06.101
- Duomed - медична клініка у Львові30.091
- Послуги з будівництва стаціонарних басейнів09.092
- А что смотрим?02.09477
- Пол, тёплый пол, паркет, ламинат, плитка. Продажа напольных покрытий06.0832
- Что подарить мужчине?02.08349
- Послуги Електрика Кам'янець-Подільський13.071
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Детальніше