Подать объявление

Цены на недвижимость УПАДУТ на 50% и более

Тема закрыта

1. . .441443. . .653
23 окт 2008 21:33
Цитата:

А вот и пи...ц пришел.
Вы только почитайте это е...й "Проект Закону про мінімізацію впливу світової фінансової кризи на економіку України".
//gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webpro... mp;pf3511=33585
Это ж каким больным на голову надо быть чтоб такое писать.
Сорри за нецензурщину. Просто нет слов...

А не много ли там звучит «Кабінетом Міністрів України»?

Спасибо большое bpokep
Интересный закон. Все-таки проработан юристами. Интересна также дата : до 1 Января 2011, Replay, вы были неправы

Прочитал пока поверхностно, однако нашел интересующие меня моменты (Свободно-плавающая гривня, банковская система и ликвидационный процесс)
На счет свободы плавания гривни информации пока не нашел, но догадываюсь там ничего против не имеется. Косвенно, - мы совсем не против брать у вас в долг наличные долары:
Цитата:

Стаття 6. Надати право Міністерству фінансів України на здійснення державних внутрішніх запозичень номінованих в іноземній валюті.
Встановити, що використання іноземної валюти на території України як засобу платежу за операціями пов’язаними з купівлею-продажем, з випуском та обігом державних внутрішніх запозичень, номінованих в іноземній валюті, не потребує наявності ліцензії Національного банку України.

Определены те кто должны спастись через рекапитализацию, - О сюрприз, это "системные банки". Для их спасения разрешено практически все, вплоть до чемоданчиков с налом:
Цитата:

Стаття 8. Надати право Кабінету Міністрів України, Національному банку України, резидентам здійснювати розрахунки на території України у вільно конвертованій валюті при здійсненні платежів за операціями, пов’язаними із збільшенням капіталізації банків.

На счет ликвидаций долгов, - это 11-я статья, она большая и я, честно говоря не все в ней понял. Особенно, насколько предлагаемое отличается от того, что существует на сегодняшний день.

Имеется также, насколько я понял, длинный список того как правительство собирается наполнять бюджет и економить на затратах.

В общем, интерсен теперь анализ украинских профессионалов на тему "Что изменяет сей закон" или "Что было и как это теперь будет".
Кстати, у этого закона есть шансы стать таковым, т.е. ему не требуется принятие в ВР?
23 окт 2008 21:43
Цитата:

Repay, а где вы увидили что кто то что то дал? Переговоры? Да были.Но результат переговоров, это согласие МВФ подумать над этим вопросом.Как в том анекдоте. Ты обещал на мне жениться! Мало ли что я НА ТЕБЕ обещал.Тимошенко со своим правительством заявляют? Так они много чего заявляют, и в основном выдают желаемое за действительное. Сначала едет за помощью в Америку обсирая Россию, потом едет в Россию обсирая американцев, сначала кричит о коалиции и тут же срет на подельника цианитового. ИМХО никто ничего не даст ближайшие 2 года.Если вдруг случится и "дадут", повторяю вдруг, то это будет на таких кабальных условиях, что мама не горюй.

Сергей! В принципе, я увидел готовность "дать"! И я с Вами согласен на 100%, что условия будут кабальные. Более того, кредит standby - это не есть просто кредит.
Касаемо "тёти Юли", давайте не сегодня. Если честно, паскудное настроение у меня сейчас. Личное, тёща достала. Посему, про женщин и уж тем более про "тётю Юлю" я не хочу сейчас общаться, особенно на фоне её бывших подвигов...

А кредит, скорее всего, дадут. Ибо, если не дадут, то "капец" настаёт слишком быстро, что не на руку нашим премьеропрезидентам. Они ещё не успели продать всё, подчистую. Да и не сократили население до 20 миллионов, из которых 12 - пенсионеры, уверенно голосующие за гречку в поддержку хоть и Чикотило. Короче, извините, внатуре что-то настроение не то.
23 окт 2008 21:50
Цитата:

"пожар на дискотеке"! Альфа как всегда силач !:) на барабашово "торги $" напоминают меж банковские :) не знаю почему /наверное потому что лично всё хороше/ очень приятно смотреть безобразия!
Кстати о безобразии - подумываю если поднимется 6.5 сбросить немного $. Есть 5 чувство что до этой точки "пузырь" надуют. . . А потом . . . Веселые качели.
ПС о казахстане - без лоха и жизнь плоха. Кто и у нас будет покупать вообще что либо если все в долгах как кот в блохах? Переживем.

Буд! Советую смотреть за выделением миллиардов от МВФ. Если дадут, то сбрасывайте, но - не надолго! Думаю, после выборов, всё вернёться в точку "сегодня" и "глубже"! Ибо, когда будут забирать, вместе с "кишками", то гривна будет очень "сильной"! Именно в кавычках! А вот, если не дадут, то и раньше может пробить 7 и выше! Слишком всё быстро развивается!
23 окт 2008 22:46
Цитата:

Сергей! В принципе, я увидел готовность "дать"! И я с Вами согласен на 100%, что условия будут кабальные. Более того, кредит standby - это не есть просто кредит.
Касаемо "тёти Юли", давайте не сегодня. Если честно, паскудное настроение у меня сейчас. Личное, тёща достала. Посему, про женщин и уж тем более про "тётю Юлю" я не хочу сейчас общаться, особенно на фоне её бывших подвигов...

А кредит, скорее всего, дадут. Ибо, если не дадут, то "капец" настаёт слишком быстро, что не на руку нашим премьеропрезидентам. Они ещё не успели продать всё, подчистую. Да и не сократили население до 20 миллионов, из которых 12 - пенсионеры, уверенно голосующие за гречку в поддержку хоть и Чикотило. Короче, извините, внатуре что-то настроение не то.

Всегда можно купить билет и перебраться в другую страну, оставив власти электорат, который ведётся на гречку. Только если пенсионеров будет слишком много, то гречки на всех не хватит, и есть её будут только депутаты. Немного преувеличил. Смотрю на отношение государства к честному предпринимателю и вспоминаю совет: "Для того, чтобы корова меньше ела и давала больше молока, её надо меньше кормить и больше доить".
23 окт 2008 22:49
Вот тебе на! Глючит чего-то форум! Не проходили сообщения, теперь прощли скопом!

Альфа Трейдеру, в чём я не прав? Что "дно" будет реально не ранее конца 2010?
Хотя, судя по скорости развития событий, не исключаю, что уже весной будет обвал, но не "дно"!
А "антикризисные законы" от Тимошенко, просмотрел "одним глазом", понял, что будет тяжело...
24 окт 2008 02:53

пан Стельмах - мудрость и опыт, говорит о том, что налички у населения сейчас немеряно, что должно привести к росту цен....

----------------------------------------
Украинцы в октябре забрали из банков почти 18 миллиардов гривен
//korrespondent.net/business/economics/6 24100

.....Тем более что сейчас к активному росту цен есть все предпосылки. "Есть такой оптимальный критерий - наличность в денежной массе должна составлять 25-27%. Сейчас она у нас вышла за 32%", - объясняет глава Нацбанка.

24 окт 2008 05:27

Вообще-то снятые деньги в основном не тратятся, а складываются в сейфы и депозитные ячейки. Так что роста цен, связанного с увеличением денежной массы на руках у населения, не будет, ув. Apple :11:

Цитата:

пан Стельмах - мудрость и опыт, говорит о том, что налички у населения сейчас немеряно, что должно привести к росту цен....
----------------------------------------
Украинцы в октябре забрали из банков почти 18 миллиардов гривен
//korrespondent.net/business/economics/6 24100

.....Тем более что сейчас к активному росту цен есть все предпосылки. "Есть такой оптимальный критерий - наличность в денежной массе должна составлять 25-27%. Сейчас она у нас вышла за 32%", - объясняет глава Нацбанка.

24 окт 2008 05:52
Цитата:

Вообще-то снятые деньги в основном не тратятся, а складываются в сейфы и депозитные ячейки. Так что роста цен, связанного с увеличением денежной массы на руках у населения, не будет, ув. Apple :11:

Кстати да!
Заметил что автомобильные импортеры например
"ОПЛАТА ПО КУРСУ НБУ НА ДЕНЬ ОПЛАТЫ" - стали писать более крупными буквами!
24 окт 2008 06:37
" , как вернулся из Казахстана. Больше года Казахстан в кризизисе. Что хочется отметить 1) недвига , после некоторого "осеннего оживления", продолжила своё падение и нахрен никому не нужна. Реально , цены в прекрасном городе на берегу моря, уже упали в 2,5 раза. 2) Все многочисленные "кабаки" по вечерам забиты народом . Видать , сресс от кризиса заедают.3) В Казахстане, каждый день ходили слухи, что завтра последний день можно снять деньги с депозита . Народ " подёргался " , посмотрел что всё нормально и потащил опять из под подушек в банк. 4) Пока месяц ездил , "замёрз " мой депозит, такой прыти от Украинского правительства я конечно не ожидал . Хот может со временем , лучше изучу местный менталитет и стану "чемпионом по прыжкам в сторону" 5) На кой пуй , теперь если даже захотеть , покупать халупу ? " заморозка" депозита - это окончательный "кердык" для рынка недвижимости Украины с чем Вас и себя поздравляю"

"Фундаментальная разница между Казахстаном и Украиной в том, что там сдутие пузыря РН началось исключительно как следствие исчезновения ликвидности. Т.е. рынок забравшись высоко в горы, внезапно почувствовал под собой пустоту. Поводом появлению пустоты стали начавшиеся проблемы с ипотекой US и реакция на них казахских банков. Но это был, как вы понимаете лишь повод Причина разрушения в любом пузыре сугубо своя, - внутрення. Реальная економика Казахстана (не считая строительства) начинает сталкиваться с существенными проблемами только сейчас, насколько я знаю."

В Украине же эта фаза (исчезноения ликвидности) практически немедленно сопровождается економическим спадом. Людям просто не дают время на какое-то осознание происходящего. Это даже не музыка, которая остановилась, а пожар на дискотеке
К чему это я говорю? А к тому, что смотрящие на то, как события развивались на РН Казахстана и Прибалтики должны откорректировать свои "модели". Очень может быть, что Украина создаст немало сюрпризов "

Мы все "совки " , страдаем одними болезнями. Просто одним лекарства больше досталось , А другим в проводники в "светлое будущее " , достался " Иван Сусанин" ! Корче , Казахстан, Украина, Россия - Это не СНГ - "ЭТо теже яйца , только в профиль "
24 окт 2008 06:43
Стельмах звичайно мудра людина, хоча далеко не оратор у публічних виступах. Те що ціни ростуть спору бути неможе - сам бачив 132 Але чи понесе наше населення свої грошеннята у ці магазини, я думаю люди зараз до 80% поховають свої збереження під матрацами та шпалерами. Хто його знає, що буде завтра?
24 окт 2008 06:55
Щодо Закону України: Про мінімізацію впливу світової фінансової кризи на економіку України

13. У статті 20 Закону України «Про заставу» (Відомості Верховної Ради України, 1992, N 47, ст. 642) частини шосту та сьому викласти в такій редакції:

«Звернення стягнення на заставлене майно здійснюється за рішенням суду або третейського суду, на підставі виконавчого напису нотаріуса, якщо інше не передбачене законом або договором застави, а також у позасудовому порядку банками, у разі невиконання позичальниками взятих зобов’язань, на майно яке є забезпеченням цих зобов’язань. Звернення стягнення на заставлене майно державного підприємства (підприємства, не менше п'ятдесяти відсотків акцій (часток, паїв) якого є у державній власності) здійснюється за рішенням суду»;

«Реалізація заставленого майна, на яке звернено стягнення, провадиться державним виконавцем на підставі виконавчого листа, суду або наказу господарського суду, або виконавчого напису нотаріусів у встановленому порядку, якщо інше не передбачено цим Законом чи договором, а також банками щодо заставленого майна, на яке звернено стягнення відповідно до положень цієї статті. Позасудове звернення стягнення на заставлене майно та його реалізація банками здійснюються у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України та Національним банком України».
24 окт 2008 06:55
Цитата:

Буд! Советую смотреть за выделением миллиардов от МВФ. Если дадут, то сбрасывайте, но - не надолго! Думаю, после выборов, всё вернёться в точку "сегодня" и "глубже"! Ибо, когда будут забирать, вместе с "кишками", то гривна будет очень "сильной"! Именно в кавычках! А вот, если не дадут, то и раньше может пробить 7 и выше! Слишком всё быстро развивается!

насколько я могу понять данную ситуацию то она следующая:
до переговоров с мвф нбу как то утверждал что будт сдерживать падение гривны. теперь ситуация изменилась и курс будут выравнивать до уровня когда выровняется платежный баланс страны... мвф не даст расходовать свои ресурсы по напрасну играючи. то что есть гос долги и корпоративные - это понятно... только 50% корп долгов есть торговые и естественно что субъекты бравшие долг будут погашать их с выручки в том числе и валютной. вообще 100 ярдов включают и долги по газу и гривневые долги.. я уже приводил коммент на форуме. не так страшен волк як его малюють. долги по ипотечным кредитам не составляют той критической массы что бы говорить что только из за них в стране кризис. думаю что с запретом на выдачу кредитов преследуется цель урезать импорт до минимума...
поражает то что за эти годы валютного дождя и кредитов правительстро и вр даже не задумывались стимулировать импортозаменяющие производства... я могу это сказать про строительные материалы и тнп. ни чего не сделали в снижении энергопотребления даже наоборот запретили населению ставить автономные системы отопления -экономящие ресурсы...банальная жадность и самоуверенность депутатов и чиновников привело к тому что "борьба с инфляцией" не дала нбу нарастить резервы, наполнить ликвидностью систему как раз на пороге кризиса.... то бездарное распоряжение профицитом меня поражает.. так что бют в лице лидера теряет вес как надежного и перспективного источника власти... увы и заменить то не на что.
а теперь не смотря на то что страна может спокойно выйти из проблем начинают метания из стороны в сторону тем самым расшатывая те капли доверия к руководству...
вспомнил анекдот... жена застукала мужа с любовницей и не долго думая сняла ружье и вскинув как охотник прицелилась в гениталии... муж- так нельзя, дай хоть шанс! жена - хороше, давай размахивай из стороны в сторону... :)
24 окт 2008 06:57
21. У Законі України «Про правовий режим майна у Збройних Силах України» (Відомості Верховної Ради України, 1999, № 48, ст.407)
1) статтю 1 викласти в такій редакції

«Стаття 1. Військове майно

Військове майно - це державне майно, закріплене за військовими частинами, закладами, установами та організаціями Збройних Сил України (далі - військові частини). До військового майна належать будинки, споруди, цілісні майнові комплекси, об'єкти соціальної інфраструктури, нежитлові приміщення, об'єкти незавершеного будівництва та інше нерухоме майно, в тому числі землі оборони, передавальні пристрої, всі види озброєння, бойова та інша техніка, боєприпаси, пально-мастильні матеріали, продовольство, технічне, аеродромне, шкіперське, речове, культурно-просвітницьке, медичне, ветеринарне, побутове, хімічне, інженерне майно, майно зв'язку тощо»;

2) у частині третій статті 4 слова «Міністерством оборони України» замінити словами «Кабінетом Міністрів України»;

3) статтю 6 викласти в такій редакції

«Стаття 6. Відчуження військового майна

Рішення про відчуження та реалізацію військового майна, що є придатним для подальшого використання, але не знаходить застосування у повсякденній діяльності військ, надлишкового майна, а також цілісних майнових комплексів та іншого нерухомого майна, в тому числі разом з земельними ділянками, на яких воно розташовано, приймає Кабінет Міністрів України.
Перелік об'єктів нерухомого військового майна, в тому числі земель оборони, що підлягають відчуженню, у наступному році, щорічно формуються органами виконавчої влади, які здійснюють функції з управління такими об'єктами, та до 1 червня передаються на затвердження Кабінету Міністрів України.
Методика оцінки вартості військового майна, а також порядок відчуження та реалізації військового майна затверджується Кабінетом Міністрів України.
Кошти, одержані від реалізації військового майна, зараховуються та використовуються відповідно до закону України про Державний бюджет України.».

Остатки "войск" надо распродать )
24 окт 2008 07:01
30. У Законі України «Про приватизацію державного майна» (Відомості Верховної Ради України, 1992, N 24, ст. 348, з наступними змінами):

1) абзаци третій, четвертий та п'ятий частини першої статті 15 викласти в такій редакції:
"продажу об'єктів приватизації на аукціоні, конкурсі з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону;
продажу акцій (часток, паїв), що належать державі у господарських товариствах, на аукціоні (конкурсі з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону або через організаторів торгівлі цінними паперами), фондових біржах;
продажу єдиного майнового комплексу державного підприємства, що приватизується, або контрольного пакета акцій відкритого акціонерного товариства виключно на аукціоні (конкурсі з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону або через організаторів торгівлі цінними паперами)";

2) статтю 16 викласти в такій редакції:
«Стаття 16. Продаж об'єктів приватизації на аукціоні (конкурсі з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону або через організаторів торгівлі цінними паперами), фондових біржах.
Продаж об'єктів приватизації на аукціоні (конкурсі з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону або через організаторів торгівлі цінними паперами), фондових біржах здійснюється у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України».

3) частину другу статті 21 після слів «у національній» доповнити словами «або у вільно конвертованій іноземній».

Зачем нам гривна ? Доллар подавай :) Что-же правительство само не верит в "силу" гривны ?
24 окт 2008 07:02
31. Частину третю статті 31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» (Відомості Верховної Ради України, 2004, N 47, ст. 514, з наступними змінами) доповнити абзацом наступного змісту:
«Виконавчі органи сільських, селищних, міських рад зобов’язані затверджувати ціни/тарифи на послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, які надаються підприємствами незалежно від форми їх власності, в розмірі економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво, при зміні цін на енергоносії, рівня мінімальної заробітної плати та податкового законодавства, яке впливає на такі тарифи».

Будем платить больше ? :n4:
24 окт 2008 07:03
Цитата:

Щодо Закону України: Про мінімізацію впливу світової фінансової кризи на економіку України

13. У статті 20 Закону України «Про заставу» (Відомості Верховної Ради України, 1992, N 47, ст. 642) частини шосту та сьому викласти в такій редакції:

«Звернення стягнення на заставлене майно здійснюється за рішенням суду або третейського суду, на підставі виконавчого напису нотаріуса, якщо інше не передбачене законом або договором застави, а також у позасудовому порядку банками, у разі невиконання позичальниками взятих зобов’язань, на майно яке є забезпеченням цих зобов’язань. Звернення стягнення на заставлене майно державного підприємства (підприємства, не менше п'ятдесяти відсотків акцій (часток, паїв) якого є у державній власності) здійснюється за рішенням суду»;

«Реалізація заставленого майна, на яке звернено стягнення, провадиться державним виконавцем на підставі виконавчого листа, суду або наказу господарського суду, або виконавчого напису нотаріусів у встановленому порядку, якщо інше не передбачено цим Законом чи договором, а також банками щодо заставленого майна, на яке звернено стягнення відповідно до положень цієї статті. Позасудове звернення стягнення на заставлене майно та його реалізація банками здійснюються у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України та Національним банком України».

для юристов будет интересно тот факт что нет прециндетна еще на рпактике и значит есть лазейка.... я толком не знаю а о ипотеке разве нет другой трактовки этой процедуры и вообще согласно конституции есть и права на частную собственность которых лишить без суди и следствия мягко говоря трудно...
24 окт 2008 07:05
ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту Закону України
“Про мінімізацію впливу світової фінансової кризи на економіку України”

1. Обґрунтування необхідності прийняття Закону
Проект Закону України “Про мінімізацію впливу світової фінансової кризи на економіку України” розроблено Міністерством фінансів України відповідно до Закону України “Про Кабінет Міністрів України” від 16.05.2008 № 279-VI.
2. Мета і шляхи її досягнення
Законопроект розроблено з метою забезпечення конституційних прав громадян, гарантування економічної безпеки держави, недопущення та мінімізації можливих збитків для економіки та фінансової системи України від фінансової кризи, яка охопила більшу частину промислово розвинутих країн, з огляду на нагальну необхідність підвищення ефективності діяльності державних органів фінансово-кредитної сфери .

Законопроектом, зокрема передбачається
надання фінансової допомоги банкам, за рахунок бюджетних коштів, шляхом передачі Уряду частки акцій в розмірі зазначеної допомоги, з метою підтримки їх ліквідності та виходу з кризи;
виділення коштів з державного бюджету на підтримку Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з метою відновлення довіри до банківського сектору;
одержання громадянами перших внесків на будівництво (придбання) житла за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів з метою підтримки системи іпотечного житлового кредитування та будівництва житла, як сигнал для приватного сектору про наміри держави щодо нарощування обсягів будівельних робіт;
перенесення норми щодо встановлення мінімальної заробітної плати на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 01.01.2011 року виходячи із несвоєчасності такого рішення в умовах погіршання зовнішніх та внутрішніх умов господарювання, а також обмеженості бюджетних ресурсів;
надання права Кабінету Міністрів України змінювати ставки ввізного мита строком до 6 місяців у разі погіршення стану платіжного балансу (досвід країн ЄС, СНД);
приведення ставок акцизного збору на бензини моторні, дизельне пальне, нові автомобілі, спирт етиловий та пиво у відповідність до рівнів країн-сусідів;
надання права Кабінету Міністрів України встановлювати коефіцієнти індексації, які застосовуються до ставок податку за земельні ділянки, грошову оцінку яких не проведено;
встановити граничні ставки торгового патенту в межах від 300 до 2000 гривень за кожний пістолет паливно-роздавальних колонок для пунктів продажу нафтопродуктів та стиснутого газу;
переглянути ставки податку з власників транспортних засобів для легкових автомобілів та автобусів, як такі що не змінювалися з 2000 року, з одночасним розширенням диференціації ставок для престижних автомобілів;
змінити ставку рентної плати за природний газ (у тому числі нафтовий (попутний) газ), який реалізується або використовується не для потреб населення, та запровадити коригуючий коефіцієнт до цієї ставки за аналогією коригуючого коефіцієнта на нафту та газовий конденсат.

3. Правові аспекти
Нормативно-правові акти, до яких законопроектом передбачено внесення змін
Закон України від 25.06.1991р. №1251-XII "Про систему оподаткування";
Закон України від 11.12.1991р. № 1963-XII "Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів";
Закон України від 03.07.1992р. № 2535-ХІІ "Про плату за землю" (із змінами і доповненнями);
Закон України від 07.05.1996 № 178 "Про ставки акцизного збору на спирт етиловий та алкогольні напої";
Закон України від 24.05.1996р. № 216 "Про ставки акцизного збору на деякі транспортні засоби та кузови до них";
Закон України від 11.07.1996р. № 313 "Про ставки акцизного збору і ввізного мита на деякі товари (продукцію)";
Закон України від 03.04.1997р. № 168/97-ВР "Про податок на додану вартість";
Закону України від 09.07.2003р. № 1058-IV "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування";
Закон України від 02.03.2000р. № 1533-III "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття";
Закон України від 23.09.1999р. № 1105-XIV "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності";
Закон України від 18.01.2001р. № 2240-III "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням";
Закон України від 03.12.1990р. № 507-XII "Про ціни і ціноутворення";
Закон України від 02.10.1992р. № 2654-XII „Про заставу”;
Закон України від 09.04.1999р. № 586-XIV „Про місцеві державні адміністрації ”;
Закон України від 20.04.2000р. № 1682-III „Про природні монополії”;
Закон України від 28.12.2007р. № 107-VI «Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів»;
Закон України від 21.09.1999р. № 1075-XIV „Про правовий режим майна у Збройних Силах України”;
Закон України від 23.06.2005р. № 2711-IV "Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу";
Закон України від 02.06.2005р. № 2633-IV "Про теплопостачання";
Закон України від 04.11.1999р. № 1216-XIV "Про державну геологічну службу України";
Закон України від 19.09.1991р. № 1576-XII «Про господарські товариства»;
Закон України від 21.09.2006р. № 185-V «Про управління об’єктами державної власності»;
Закон України від 15.01.1999р. "Про столицю України - місто-герой Київ";
Закон України від 20.04.2000р. № 1699 "Про планування і забудову територій";
Закон України від 05.04.2001р. № 2371-ІІІ "Про Митний тариф України";
Закон України від 23.02.2006р. № 3502 "Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання виробництва бензинів моторних сумішевих";
Закон України від 30.11.2006р. № 398-VІ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань оподаткування";
Закон України від 30.06.2008р. № 309-VІ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України";
Закон України від 14.12.2006р. № 466-V "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення мінімальної заробітної плати на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб";
Закон України від 04.03.1992р. № 2163-ХІІ "Про приватизацію державного майна";
Закон України від 24.06.2004р. № 1875-ІV "Про житлово-комунальні послуги";
Закон України від 11.09.2003р. № 1160-ІV "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності";
Закон України від 21.05.1997р. № 280/97-ВР "Про місцеве самоврядування в Україні";
Лісовий кодекс України, Закон від 21.01.1994р. № 3852-ХІІ;
Земельний кодекс України, Закон від 25.10.2001р. № 2768-ІІІ;
Житловий кодекс Української РСР, Закон від 30.06.1983р. № 5464-Х;
Бюджетний кодекс України, Закон від 21.06.2001р. № 2542-III;
Цивільний кодекс України, Закон від 16.01.2003р. № 435-IV ;
Господарський кодекс України, Закон від 16.01.2003р. № 436-IV ;
Кодекс України про надра, Закон від 27.07.1994р. № 132/94-ВР;
Закон України від 12.07.2001р. № 2665-ІІІ "Про нафту і газ";
Закон України від 16.07.1999р. № 997-ХІV "Про концесії";
Закон України від 14.01.2000р. № 1389-ХІV "Про меліорацію земель".

4. Фінансово-економічне обґрунтування
Прийняття та реалізація проекту Закону не потребує виділення додаткових коштів з Державного бюджету України. При цьому, додаткові надходження до Державного та місцевих бюджетів передбачається у розмірі близько 14 млрд. гривень.

5. Регіональний аспект
Проект акта стосується питання розвитку адміністративно - територіальних одиниць.

6. Прогноз результатів
Прийняття проекту Закону України “Про мінімізацію впливу світової фінансової кризи на економіку України” забезпечить конституційні права громадян, гарантуватиме економічну безпеку держави, сприятиме мінімізації впливу фінансової кризи на економіку України, забезпечить ефективну діяльність державних органів фінансово-кредитної сфери.

Міністр фінансів В.М. Пинзеник „____”______________ 2008 р.
24 окт 2008 07:17
Цитата:

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту Закону України
“Про мінімізацію впливу світової фінансової кризи на економіку України”

1. Обґрунтування необхідності прийняття Закону
Проект Закону України “Про мінімізацію впливу світової фінансової кризи на економіку України” розроблено Міністерством фінансів України відповідно до Закону України “Про Кабінет Міністрів України” від 16.05.2008 № 279-VI.
2. Мета і шляхи її досягнення
Законопроект розроблено з метою забезпечення конституційних прав громадян, гарантування економічної безпеки держави, недопущення та мінімізації можливих збитків для економіки та фінансової системи України від фінансової кризи, яка охопила більшу частину промислово розвинутих країн, з огляду на нагальну необхідність підвищення ефективності діяльності державних органів фінансово-кредитної сфери .

Законопроектом, зокрема передбачається:
надання фінансової допомоги банкам, за рахунок бюджетних коштів, шляхом передачі Уряду частки акцій в розмірі зазначеної допомоги, з метою підтримки їх ліквідності та виходу з кризи;
виділення коштів з державного бюджету на підтримку Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з метою відновлення довіри до банківського сектору;
одержання громадянами перших внесків на будівництво (придбання) житла за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів з метою підтримки системи іпотечного житлового кредитування та будівництва житла, як сигнал для приватного сектору про наміри держави щодо нарощування обсягів будівельних робіт;
перенесення норми щодо встановлення мінімальної заробітної плати на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 01.01.2011 року виходячи із несвоєчасності такого рішення в умовах погіршання зовнішніх та внутрішніх умов господарювання, а також обмеженості бюджетних ресурсів;
надання права Кабінету Міністрів України змінювати ставки ввізного мита строком до 6 місяців у разі погіршення стану платіжного балансу (досвід країн ЄС, СНД);
приведення ставок акцизного збору на бензини моторні, дизельне пальне, нові автомобілі, спирт етиловий та пиво у відповідність до рівнів країн-сусідів;
надання права Кабінету Міністрів України встановлювати коефіцієнти індексації, які застосовуються до ставок податку за земельні ділянки, грошову оцінку яких не проведено;
встановити граничні ставки торгового патенту в межах від 300 до 2000 гривень за кожний пістолет паливно-роздавальних колонок для пунктів продажу нафтопродуктів та стиснутого газу;
переглянути ставки податку з власників транспортних засобів для легкових автомобілів та автобусів, як такі що не змінювалися з 2000 року, з одночасним розширенням диференціації ставок для престижних автомобілів;
змінити ставку рентної плати за природний газ (у тому числі нафтовий (попутний) газ), який реалізується або використовується не для потреб населення, та запровадити коригуючий коефіцієнт до цієї ставки за аналогією коригуючого коефіцієнта на нафту та газовий конденсат.

3. Правові аспекти
Нормативно-правові акти, до яких законопроектом передбачено внесення змін:
Закон України від 25.06.1991р. №1251-XII "Про систему оподаткування";
Закон України від 11.12.1991р. № 1963-XII "Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів";
Закон України від 03.07.1992р. № 2535-ХІІ "Про плату за землю" (із змінами і доповненнями);
Закон України від 07.05.1996 № 178 "Про ставки акцизного збору на спирт етиловий та алкогольні напої";
Закон України від 24.05.1996р. № 216 "Про ставки акцизного збору на деякі транспортні засоби та кузови до них";
Закон України від 11.07.1996р. № 313 "Про ставки акцизного збору і ввізного мита на деякі товари (продукцію)";
Закон України від 03.04.1997р. № 168/97-ВР "Про податок на додану вартість";
Закону України від 09.07.2003р. № 1058-IV "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування";
Закон України від 02.03.2000р. № 1533-III "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття";
Закон України від 23.09.1999р. № 1105-XIV "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності";
Закон України від 18.01.2001р. № 2240-III "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням";
Закон України від 03.12.1990р. № 507-XII "Про ціни і ціноутворення";
Закон України від 02.10.1992р. № 2654-XII „Про заставу”;
Закон України від 09.04.1999р. № 586-XIV „Про місцеві державні адміністрації ”;
Закон України від 20.04.2000р. № 1682-III „Про природні монополії”;
Закон України від 28.12.2007р. № 107-VI «Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів»;
Закон України від 21.09.1999р. № 1075-XIV „Про правовий режим майна у Збройних Силах України”;
Закон України від 23.06.2005р. № 2711-IV "Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу";
Закон України від 02.06.2005р. № 2633-IV "Про теплопостачання";
Закон України від 04.11.1999р. № 1216-XIV "Про державну геологічну службу України";
Закон України від 19.09.1991р. № 1576-XII «Про господарські товариства»;
Закон України від 21.09.2006р. № 185-V «Про управління об’єктами державної власності»;
Закон України від 15.01.1999р. "Про столицю України - місто-герой Київ";
Закон України від 20.04.2000р. № 1699 "Про планування і забудову територій";
Закон України від 05.04.2001р. № 2371-ІІІ "Про Митний тариф України";
Закон України від 23.02.2006р. № 3502 "Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання виробництва бензинів моторних сумішевих";
Закон України від 30.11.2006р. № 398-VІ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань оподаткування";
Закон України від 30.06.2008р. № 309-VІ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України";
Закон України від 14.12.2006р. № 466-V "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення мінімальної заробітної плати на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб";
Закон України від 04.03.1992р. № 2163-ХІІ "Про приватизацію державного майна";
Закон України від 24.06.2004р. № 1875-ІV "Про житлово-комунальні послуги";
Закон України від 11.09.2003р. № 1160-ІV "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності";
Закон України від 21.05.1997р. № 280/97-ВР "Про місцеве самоврядування в Україні";
Лісовий кодекс України, Закон від 21.01.1994р. № 3852-ХІІ;
Земельний кодекс України, Закон від 25.10.2001р. № 2768-ІІІ;
Житловий кодекс Української РСР, Закон від 30.06.1983р. № 5464-Х;
Бюджетний кодекс України, Закон від 21.06.2001р. № 2542-III;
Цивільний кодекс України, Закон від 16.01.2003р. № 435-IV ;
Господарський кодекс України, Закон від 16.01.2003р. № 436-IV ;
Кодекс України про надра, Закон від 27.07.1994р. № 132/94-ВР;
Закон України від 12.07.2001р. № 2665-ІІІ "Про нафту і газ";
Закон України від 16.07.1999р. № 997-ХІV "Про концесії";
Закон України від 14.01.2000р. № 1389-ХІV "Про меліорацію земель".

4. Фінансово-економічне обґрунтування
Прийняття та реалізація проекту Закону не потребує виділення додаткових коштів з Державного бюджету України. При цьому, додаткові надходження до Державного та місцевих бюджетів передбачається у розмірі близько 14 млрд. гривень.

5. Регіональний аспект
Проект акта стосується питання розвитку адміністративно - територіальних одиниць.

6. Прогноз результатів
Прийняття проекту Закону України “Про мінімізацію впливу світової фінансової кризи на економіку України” забезпечить конституційні права громадян, гарантуватиме економічну безпеку держави, сприятиме мінімізації впливу фінансової кризи на економіку України, забезпечить ефективну діяльність державних органів фінансово-кредитної сфери.
Міністр фінансів В.М. Пинзеник „____”______________ 2008 р.

Честно говоря странный закон, который скорее усугубит ситуацию :( Снова тактические цели, личные стремления решаются за счет стратегических целей и за счет граждан Украины.

Согласно классической теории экономикс в периоды кризисов - государственное давление на бизнес снижается, чтобы стимулировать рост. Подобная логика работает во всех развитых странах.

Наше правительство для "борьбы с кризисом":
- уполномачивает себя отчуждать военные объекты
- поднимает акцизные сборы
- поднимает учетную ставку НБУ
- пересматривает налог на землю
- пересматривает плату за ЖКУ
- легализует расчеты в СКВ (в отдельных случаях)
- уполномачивает себя изменять ставку ввозной пошлины.
- будет "помогать" карманным банкам
- дает определенные льготы сх компаниям (во что мало верится. точнее льготами будут пользоваться компании - любих друзів).

Теперь подумайте что реально получит пересичений Украинец ? А что Правительство и любі друзі ? :(
24 окт 2008 07:17
"одержання громадянами перших внесків на будівництво (придбання) житла за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів з метою підтримки системи іпотечного житлового кредитування та будівництва житла, як сигнал для приватного сектору про наміри держави щодо нарощування обсягів будівельних робіт"

Очередная коррупционная оборудка.

Возьмем типичного бедного Васю. Если ему дать 30 тыс. у.е., чтобы он купил квартиру при условии, что бедный Вася сам заплатит оставшиеся 70, то бедный Вася все равно своей квартиры иметь не будет. А зачем поддерживать Вась, которые могут заплатить эти 70 тыс. Не давай бедным и цена упадет так, что жилье станет доступным для небедных Вась.
24 окт 2008 07:40
Цитата:

Честно говоря странный закон, который скорее усугубит ситуацию :( Снова тактические цели, личные стремления решаются за счет стратегических целей и за счет граждан Украины.

Согласно классической теории экономикс в периоды кризисов - государственное давление на бизнес снижается, чтобы стимулировать рост. Подобная логика работает во всех развитых странах.

Наше правительство для "борьбы с кризисом":
- уполномачивает себя отчуждать военные объекты
- поднимает акцизные сборы
- поднимает учетную ставку НБУ
- пересматривает налог на землю
- пересматривает плату за ЖКУ
- легализует расчеты в СКВ (в отдельных случаях)
- уполномачивает себя изменять ставку ввозной пошлины.
- будет "помогать" карманным банкам
- дает определенные льготы сх компаниям (во что мало верится. точнее льготами будут пользоваться компании - любих друзів).
Теперь подумайте что реально получит пересичений Украинец ? А что Правительство и любі друзі ? :(

Так ведь дело в том, что кое-кто решил давно стать Великим Царём.
И как говорил мой знакомый, очень не бедный человек, ещё в 2005-м году, одной из целей Юли+Вити будет уничтожение зарождающегося среднего класса. Управлять удобно тупым "быдлом", которое не выходя из запоя слышит только отдельные фразы с ТВ: "голодомор, борьба с коррупцией, социальная справедливость" и т.д., но фактически всех тех, кто создаёт рабочие места (малый бизнес), самих специалистов - будут облагать несусветными налогами и наездами, пока они или не покинут страну или сами не сопьються. Типа, зарабатываешь 5 тыщ гривен, купил машину - заплати увеличенные штрафы, страховки, расстаможку, дорогой и некачественный бензин и т.д. Создал предприятие своё, реально иногда "кровью и потом", сейчас все соки выжмут, хотя весной, вместо "борьбы с инфляцией путём ревальвации" надо было думать о том, как пережить кризис! Короче, достали они все!
На этом фоне, маховик кризиса РН, очень легко объясняеться и понимаеться! И данный "антикризисный закон" реально может только "ухнуть" не только тех, кто взял иппотеку и оказался без работы (Никопольский ферросплавный, АУ! Как там дела?), но и тех, кто был завязан на безработных "потребителях", т.е. фактически на всех, кто что-то делает...
Ещё раз к Андрею777! Он не дал ответ по кредиту МВФ "standby"! Если не сложно, Андрей, короткий анализ и прогнозы! Вы знаете, к чему эта "линия" приведёт через некоторое время?

P.S. Немного оффтопа. У нас - президент- банкир. И увы, я не уверен, что он профессионал. По крайней мере, тихий его шепот про проблемы в Украине, молчание и невиденье перспектив развития ситуации в стране, показывает его непрофессионализм! Увы, это - факт! Я не слышал от него реальных прогнозов и тем более плана по выведению страны из кризиса!
Возможно, ему надо было заниматься раскопками в Трипилье или же быть историком... Не суть важно..
Главное, что те, кто в него вложил средства, увидели в нём того человека, который на волне своей гордыни будет легко управляем. Увы, быть президентом - не награда, это в первую очередь - ответственность. Ну что же, пусть время расставит всё на свои места!
Авторський канал ріелтора в Іспанії
Знайомтесь з Бенідормом, нерухомістю та стилем життя. Новобудови регіону, аналітика, інвестиції
Подробнее
+34624407828xxxx
1. . .441443. . .653
Авторський канал ріелтора в Іспанії
Знайомтесь з Бенідормом, нерухомістю та стилем життя. Новобудови регіону, аналітика, інвестиції
Подробнее
+34624407828xxxx