Подати оголошення

Житлово-комунальні та інші послуги - ЖК "Ярославичи"

Тема закрита

1. . .5153. . .90
22 груд 2015 14:53
Цитата "Serros":
информация к размышлению , в моем проекте используется средняя температура отапливаемого месяца -2. Средняя по Киеву за ноябрь +4,9.
Дальше я думаю всем понятно на что это влияет. А на объемах дома\комплекса\района...
Чем дальше - тем больше понимаю что нас держат за стадо овец.

Так це що - от усій групі, яку зібрав шановний SVR (і мені у тому числі) у проекті обрахували оплату МЗК, виходячи із середньодобової температури -4,7 та кількості діб в місяці 31 (вони також враховуються у формулі). У результаті ми заплатили за 70,3 м2 опалювальної площі у листопаді як мінімум на 70 грн більше, ніж мав би за моїми розрахунками (кількість діб - 30, середньодобова температура - +4)

Але не все так погано - завдяки нашим неодноразовим зверненням тепломережа переобрахувала УСІ проекти по оплаті за опалення МЗК. Маю на руках проект розрахунку для квартири у 2-му корпусі з опалювальною площею 75,7 м2. На жаль, вийшов із ладу сканер, але якщо описати - була перерахована помісячно кількість теплової енергії, спожитої на опалення МЗК, для кожного місяця ЗГІДНО ДАНИХ МИНУЛОГО РОКУ, потім визначена частка конкретної квартири, потім просумована за місяці з жовтня по квітень та поділена на 7. У результаті кожного з семи місяців за опалення МЗК квартирі опалювальною площею 75,7 м2 буде нараховано 0,208Гкал/міс*708,41грн/Гкал (поки що) = 147,35 грн. У моєму випадку має бути 0,208*70,3*708,41/75,7 = 136,84 грн/міс. Уже краще, бо за листопад було 0,263*708,41 = 186,31грн/міс і так мало бути кожного місяця. Та усе одно у новому проекті середньодобова температура за листопад +1,9, а у грудні -2,5 :wow:
22 груд 2015 16:21
У меня в проекте (установщиков счетчика) среднемесячная температура -22!!! :wow: Итого за места общего пользования 0.155Гкл в месяц
22 груд 2015 16:51
Цитата "_IT_":
У меня в проекте (установщиков счетчика) среднемесячная температура -22!!! Итого за места общего пользования 0.155Гкл в месяц

-22 - це розрахункова t - середня нормативна температура зовнішнього повітря
ср
опалювального періоду для Киівської області, град. С. Для Криму, наприклад, -16. Береться із таблиці документу " МЕТОДИКА розрахунку кількості теплоти, спожитої на опалення місць загального користування багатоквартирних будинків, та визначення плати за їх опалення" //zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z1237-06 Там же можна знайти формули для обрахування оплати за МЗК.
Є ще "Рекомендації щодо застосування Методики..." //5361411.kiev.ua/faq/recomendations.htm
Там можна знайти приклади обрахування для різних варіантів установки лічильників. Також у додатку там є посилання на "IНСТРУКЦIЮ з користування програмою для розрахунку кількості теплоти, спожитої на опалення місць загального користування багатоквартирних будинків, та визначення плати за їх опалення". Ні саму інструкцію, ні програмне забезпечення я не знайшов. Спробував дізнатися у тепломережі, але у відповідь отримав , тобто вони навіть про таке не чули.
23 груд 2015 07:58
Цитата "igor440":

Але не все так погано - завдяки нашим неодноразовим зверненням тепломережа переобрахувала УСІ проекти по оплаті за опалення МЗК.

Игорь, не понял немного. Теплосеть пересчитала все проекты 2х домов по данным прошлого года и рассчитала новый коэффициент для каждого проекта? Или посчитала "переплату" по каждому проекту, и отразит ее на взаиморасчетах.

В моем понимании это нужно делать КАЖДЫЙ месяц.

Цитата "igor440":

На жаль, вийшов із ладу сканер, але якщо описати - була перерахована помісячно кількість теплової енергії, спожитої на опалення МЗК

Каким образом теплосеть выделила количество теплоты, потраченное на МЗК если ведется учет по дому суммарно?
23 груд 2015 09:17
у все поменялись данные по МОП на декабрь????
23 груд 2015 10:40
Цитата "Serros":

Игорь, не понял немного. Теплосеть пересчитала все проекты 2х домов по данным прошлого года и рассчитала новый коэффициент для каждого проекта? Или посчитала "переплату" по каждому проекту, и отразит ее на взаиморасчетах.

В моем понимании это нужно делать КАЖДЫЙ месяц.

Каким образом теплосеть выделила количество теплоты, потраченное на МЗК если ведется учет по дому суммарно?

У моэму розумінні також щомісяця, причому змінні лише дві - кількість діб у місяці, протягом яких надавалися послуги, та середньодобова температура за цей період. Але це надто складно для місцевої тепломережі, їм потрібна одна величина (якась середня), яку вони з радістю будуть тулити кожен місяць - чи то холодний, чи теплий, чи повний, чи неповний. Тому й замовили перерахунки.
Проект
Новий
23 груд 2015 10:45
Прошу усіх, кому не байдуже, скільки йому нарахують за МЗК, проаналізувати два вищенаведені проекти, прочитати Методику та Рекомендації до її використання (із прикладами), посилання на них я наводив вище, та долучитися до обговорення.
23 груд 2015 11:28
Цитата "igor440":
Тому й замовили перерахунки.
Правильно ли я понял , что "перерахують всім" или нужно идти в теплосеть со своим проектом лично каждому?
23 груд 2015 11:58
Саме так, у всякому разі для 2-го корпусу.

Коли я попросив надати мені джля прикладу обрахунки, то копію зняли з першого листа з багатьох. Він виявився для квартири площею 75,7 м2. Якщо прийняти розрахунки вірними, то кожен із 2-го корпусу зможе обрахувати щомісячну кількість Гкал, що нараховані йому за МЗК, якщо 0,208 помножить на власну опалювальну площу та поділить на 75,7.
23 груд 2015 12:03
Цитата "igor440":
Саме так, у всякому разі для 2-го корпусу.

Коли я попросив надати мені джля прикладу обрахунки, то копію зняли з першого листа з багатьох. Він виявився для квартири площею 75,7 м2. Якщо прийняти розрахунки вірними, то кожен із 2-го корпусу зможе обрахувати щомісячну кількість Гкал, що нараховані йому за МЗК, якщо 0,208 помножить на власну опалювальну площу та поділить на 75,7.

У меня вышла экономия 20,5 грн на 1комн :)Мелочь а приятно, завтра понесу показания и проконтроллирую их.
23 груд 2015 13:11
это получается, что те, у кого счётчики установлены, платили за тех, у кого не установлены?
igor440, снимаю шляпу
23 груд 2015 13:18
Цитата "igor440":

У моэму розумінні також щомісяця, причому змінні лише дві - кількість діб у місяці, протягом яких надавалися послуги, та середньодобова температура за цей період. Але це надто складно для місцевої тепломережі, їм потрібна одна величина (якась середня), яку вони з радістю будуть тулити кожен місяць - чи то холодний, чи теплий, чи повний, чи неповний. Тому й замовили перерахунки.

:up:
23 груд 2015 15:35
Цитата "igor440":
Прошу усіх, кому не байдуже, скільки йому нарахують за МЗК, проаналізувати два вищенаведені проекти, прочитати Методику та Рекомендації до її використання (із прикладами), посилання на них я наводив вище, та долучитися до обговорення.

Игорь, добрый день!
Уточните, пожалуйста, у нас нет счетчика (2 корпус, 1 ком), надо пересчитывать?
Спасибо за ответ :)
23 груд 2015 16:07
Цитата "Olga_2014":

Игорь, добрый день!
Уточните, пожалуйста, у нас нет счетчика (2 корпус, 1 ком), надо пересчитывать?
Спасибо за ответ :)

Здрастуйте.
Усі обговорення щодо оплати за місця загального користування (МЗК) відносяться до квартир, обладнаних лічильником теплової енергії.
Ваші показники будуть визначені згідно показникам будинкового лічильника. Тому вам перераховувати не треба.
23 груд 2015 16:19
Цитата "_IT_":
У меня в проекте (установщиков счетчика) среднемесячная температура -22!!! :wow: Итого за места общего пользования 0.155Гкл в месяц

если Вы обратите внимание, "-22" стоит в знаменателе, так что не пойму Вашего недовольства :), как по мне, то лучше бы стояло, скажем, "-50" ))
24 груд 2015 18:03
Цитата "_IT_":

-22, то не середьномісячна, а середньонормативна.
24 груд 2015 20:18
А куда вода пропала ,никто не в курсе?
28 груд 2015 16:05
В очередной раз не могу понять — за что мы платим коммуналку?!! Пройти возле 2-3 подъездов 1 корпуса просто НЕРЕАЛЬНО! Общался с диспетчером, она говорит что дворник "что-то где-то посыпал"©. Я предложил ей выйти проверить лично, естественно, она ничего не ответила и сказала "Я передам завтра"©. На мой вопрос почему за день никто ничего не сделал и кого искать диспетчер лишь ответила, что уже 6 часов и никого нету.
А если снегопад начнётся, например, в пятницу в 4 часа вечера? Что тогда? Ждать до понедельника, когда наш ЖЕК соизволит работать? Бред какой-то получается!
Дай бог, чтобы до завтра никто себе ничего не сломал...
Крик души просто!
28 груд 2015 20:09
Цитата "avganez":
В очередной раз не могу понять — за что мы платим коммуналку?!! Пройти возле 2-3 подъездов 1 корпуса просто НЕРЕАЛЬНО! Общался с диспетчером, она говорит что дворник "что-то где-то посыпал"©. Я предложил ей выйти проверить лично, естественно, она ничего не ответила и сказала "Я передам завтра"©. На мой вопрос почему за день никто ничего не сделал и кого искать диспетчер лишь ответила, что уже 6 часов и никого нету.
А если снегопад начнётся, например, в пятницу в 4 часа вечера? Что тогда? Ждать до понедельника, когда наш ЖЕК соизволит работать? Бред какой-то получается!
Дай бог, чтобы до завтра никто себе ничего не сломал...
Крик души просто!

Уважаемые соседи! Давайте собираться и составлять акты (не знаю как правильно это делать, а то бы ЖЕК уже был ими завален :winky: ) и не платить за уборку придомовой территории!
Платить абсолютно не за что.
Инициативная группа и Виталий наверняка знают, как это делать, но то ли меня не бывает дома, то ли их не видно-не слышно... :notsure:
28 груд 2015 20:32
Цитата "Yelena_1":

Уважаемые соседи! Давайте собираться и составлять акты (не знаю как правильно это делать, а то бы ЖЕК уже был ими завален :winky: ) и не платить за уборку придомовой территории!
Платить абсолютно не за что.
Инициативная группа и Виталий наверняка знают, как это делать, но то ли меня не бывает дома, то ли их не видно-не слышно... :notsure:

Как писать акты знаю. Даже есть пачка распечатанных. Вот только в ЖЕКе эти акты не подписывают, а директор на запросы отвечает, что мол не приглашаете представителя нашего ЖЕКа и поэтому не будем реагировать на ваши акты.
не видно-не слышно... А Вам бы хотелось, чтобы мы уже начинали петь рождественские песенки :) :hi:
Нам надоело воевать с этими ветряными мельницами (Комфорт-Мастером). Мы основательно готовимся к созданию ОСМД. В ближайшие дни оповестим об этом в объявлениях. И презентуем наше видение и программу. Так что, уже можете готовить волнующие и интересующие Вас вопросы.
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Детальніше
1. . .5153. . .90
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Детальніше