Дом 4, секция 4 - соседи
Тема закрита
Цитата "_IT_":Это на каком этаже?
13-14 и ниже скорее всего
Цитата "ValentynKa":
Дякую за відповідь, а чим принципово буде відрізнятися картка та брелок?
Функціонально - нічим.
Ви підносите пристрій до зчитувача на відстань близько 10 см, зчитувач знімає унікальний номер пристрою та передає його на контролер, який звіряє номер зі зформованим списком дозволених на прохід. Якщо номер є у списку, подається сигнал та розмикається на деякий час електромагнітний замок на дверях - власник пристрою зможе пройти через двері. При цьому у память контролера заноситься інформація про номер пристрою, час зчитування, реакцію контролера.
А зовнішньо мають пристрої такий вигляд:
//irs.ua/product/elektronnye_klyuchi
картка EM-05
Брелки PB-01
Цитата "igor440":
Функціонально - нічим.
Ви підносите пристрій до зчитувача на відстань близько 10 см, зчитувач знімає унікальний номер пристрою та передає його на контролер, який звіряє номер зі зформованим списком дозволених на прохід. Якщо номер є у списку, подається сигнал та розмикається на деякий час електромагнітний замок на дверях - власник пристрою зможе пройти через двері. При цьому у память контролера заноситься інформація про номер пристрою, час зчитування, реакцію контролера.
А зовнішньо мають пристрої такий вигляд:
//irs.ua/product/elektronnye_klyuchi
картка EM-05
Брелки PB-01
зрозуміло, просто кому що зручніше...
Цитата " Don Makaronni":
офтоп
друзья, я как любитель всяких гаджетов с удовольствием бы хотел иметь мобильное приложение к домофону что бы видеть кто в гости пришел
и вот нашел интересный девайс wifi домофон
камера 1280*768 отличное разрешение
поддержка sip пртокола ( сможем потом сделать дозвон если не открываешь двери на мобильный)
//ru.aliexpress.com/store/product/wirele ss-IP-video-intercom-Wifi-Video-door-pho ne-IP-camera-smart-phone-control-free-An droid-APP/1502686_32258311790.html
знаю что Китай, а вдруг вещь ?
Не советую заказывать у этого продавца - магазин открыт несколько месяцев и всего 1 продажа. Можно влипнуть.
Залишилося визначитися з подальшим фінансуванням та, можливо, другою карткою поставити на вхідні Київстар (просто у мене Київстар )
Цитата "Гузей":Свершилось))первое маленькое дельце сделано. Благодаря телефону что предоставил нам Vadimych , теперь мы все можем звонить на один общий номер консьержа. Вчера я купил сим и пополнил на месяц (без лимит на номера ЛАЙФ) у них есть. тел -0630799441
Дякую за інформацію!
Цитата "Гузей":Свершилось))первое маленькое дельце сделано. Благодаря телефону что предоставил нам Vadimych , теперь мы все можем звонить на один общий номер консьержа. Вчера я купил сим и пополнил на месяц (без лимит на номера ЛАЙФ) у них есть. тел -0630799441
Мне понравилась вот эта модель (не смотрите на продавца, посмотрите характеристики
Скажите, а как будет происходить процедура программирования брелка или карты, если не заказывать, а принести свой?где это будет делаться?
и если у меня уже есть вот такой старый //irs.ua/product/rf_21, можно его запрограммировать на 2 обьект?
Заранее спасибо!
Цитата "ValentynKa":Скажите, а как будет происходить процедура программирования брелка или карты, если не заказывать, а принести свой?где это будет делаться?
и если у меня уже есть вот такой старый //irs.ua/product/rf_21, можно его запрограммировать на 2 обьект?
Заранее спасибо!
Якщо саме ця модель (Proximity) - то підходить та може бути запрограмована на другий - третій - ... скільки завгодно обєктів, зчитувачі яких працюють із Proximity пристроями.
Задача пристрою - карти, брелка тощо - передати запрограмований у ньому унікальний номер на зчитувач. Зчитувач передає номер на контролер. А далі усе залежить від того, яким чином запрограмований контролер. Наприклад, на номер пристрою, який належить Вам, контролер буде давати змогу відчинити будь-яку із дверей, якими він керує. А от якщо у вас працюють будівельники деякий час - берете для них карточку, на яку запрограмований прохід лише через двері головного входу. Так само і карточки, які треба буде передати у ЖЕК для електрика чи сантехніка, будуть запрограмовані на прохід лише через головний вхід.
Головна відмінність запропонованої системи від системи з домофоном - у персоналізації перепусток - ось ця з таким номером належить лише Вам. І якщо раптом Ви її загубили чи, не дай Боже, у Вас її украли - повідомляєте тому, хто буде адмініструвати систему, Вам реєструється нова, а стара блокується і по ній уже ніхто не пройде.
Реєстрація та подальша перереєстрація пристроїв у системі контролю доступу буде проходити на компютері, що буде стояти у консєржів. Початкове налаштування проведу я після закінчення монтажу системи, у подальшому для процедури дореєстрації нових та блокування старих пристроїв у системі надіюся залучити ще двох-трьох сусідів із числа небайдужих активістів. Сама процедура проходить через спеціалізоване програмне забезпечення та виглядає досить просто для людини, яка уміє працювати із компютером. Саме для того, щоб керування системою було досить проостим, купуються досить дорогі контролери.
маємо деякі результати стосовно системи Відео + Контроль доступу.
1. Маємо змогу підвести проміжні підсумки збору грошей на систему Відео + СКД.
На даний час здали по 180 грн - 36 квартир.
У різний час уже здавали на домофон чи ключі до нього від 35 до 140 грн - 24 квартири.
Повідомили консєржам, що здадуть, але ще не здали - 12 квартир.
Повідомили консєржам, що не будуть здавати - 5 квартир.
Оскільки термін для здачі був визначений до 18 березня включно, підсумки підведемо у кінці тижня.
Я переписав телефони сусідів, які залишали у кімнаті консєржів. Починаючи із пятниці розпочну усім телефонувати - як за результатами здачі грошей, так і для того, щоб визначити, кому і скільки карток чи брелоків у якості перепусток буде потрібно.
2. Складаючи кошторис, ціни на картки та брелоки брав із сайтів продавців обладнання для СКД. Наприклад, на irs.ua вони коштують 1$ та 1,5$ відповідно - на таку ціну і орієнтувався. Більш уважне вивчення пропозицій на ці пристрої у інтернеті, як і зауважив шановний Serros декількома повідомленнями раніше, виводить на ціну 15 грн та навіть трохи менше (12-13 на гуртовій закупівлі від 100 шт) за картку та трохи більше за брелок. Учора зателефонував хтось із сусідів із засекреченого номера та розповідав мені про 9 грн на гуртовій закупівлі карток. На жаль, перетелефонувати не можу, а він не назвав себе, щоб можна було ідентифікувати його згідно списку.
У будь-якому разі до кінця тижня я визначуся як із продавцем карток та брелків, так і з ціною на них. Якщо у когось є конструктивні пропозиції з цього питання - радий буду співпраці.
Игорь, пока нет возможности заехать и сдать деньги ( дома все по болели*(...
Если нужно дай номер карты в личку я сброшу.
По комплектующим, предлагаю в Китае, я могу заказать ..по опыту, будет через недели 2-3 все уже тут.
на сколько я понимаю мы останавливаемся на стандарте 125Khz ?
из моделей... я бы рекомендовал побольше взять брелочного варианта (как по мне удобно на связке ключей держать) - 100 шт ~ до 20$
картинка:
вот линк на лот - https://ru.aliexpress.com/store/product/100pcs-lot-Proximity-ID-Token-Tag-Key-Fob-Keyfob-125Khz-RFID-Plastic-Water-Resist-New-Free/333670_1185079768.html
+ 50-70 шт - обыкновенных карт, (не перезаписываемых - по дешевле будет, вдруг кому удобно в кошельке носить... но они дороже *(
+ 10-30 шт - надо оставить Гостевых/временных, и вести их учет при выдаче.
они по 25-30$ за 100шт.
линк на товар - https://ru.aliexpress.com/store/product/RFID-125Khz-Proximity-ID-Cards-Credit-Card-size-100pcs-lot-For-Access-Control/701623_593221779.html
Примерно это выйдет нам за брелок/карту 4-6 грн... все зависит от курса
я думаю нам не критично сроки, а главное что бы дешевле и своими руками :)
Если ок, то я заказываю и пускай потихоньку идет из Китая к нам.
ЗЫ: Если мы берем такую "крутую" систему, то уже предлагаю для контроля доступа добавлять еще и фото держателя карты... так и консьержи нас выучат ) и посторонний просто не проскочит...
+ можно подумать над по-этажным доступом на поднятие на лифте на конкретный этаж - тогда если кто то украл/нашел карту.. не сможет вызвать и поехать на лифте... тут консьерж и поймет - что это лишний + защита от горе строителей ....которые решили переступить черту.
(правда как ходить в гости :))... встречаться на первом этаже и с хозяином ехать в гости, разве что только вот так :))
Цитата " Don Makaronni":
По комплектующим, предлагаю в Китае, я могу заказать ..по опыту, будет через недели 2-3 все уже тут.
на сколько я понимаю мы останавливаемся на стандарте 125Khz ?
Примерно это выйдет нам за брелок/карту 4-6 грн... все зависит от курса
я думаю нам не критично сроки, а главное что бы дешевле и своими руками :)
Если ок, то я заказываю и пускай потихоньку идет из Китая к нам.
ЗЫ: Если мы берем такую "крутую" систему, то уже предлагаю для контроля доступа добавлять еще и фото держателя карты... так и консьержи нас выучат ) и посторонний просто не проскочит...
+ можно подумать над по-этажным доступом на поднятие на лифте на конкретный этаж - тогда если кто то украл/нашел карту.. не сможет вызвать и поехать на лифте... тут консьерж и поймет - что это лишний + защита от горе строителей ....которые решили переступить черту.
(правда как ходить в гости :))... встречаться на первом этаже и с хозяином ехать в гости, разве что только вот так :))
Розпочну з відповіді на ЗЫ.
Є така українська приказка - "що занадто, то не здраво". Як на мене, у даному випадку вона дуже підходить
Давайте ми спільними зусиллями запустимо у роботу систему у базовому варіанті, попрацюємо з нею, виявимо недоліки та виправимо їх, ну а потім уже будемо обговорювати варіанти розширення
Ну а тепер стосовно закупівлі у Китаї. Я думаю, що 100 брелоків та 100 карток ми сміливо можемо замовляти. Продамо їх по собівартості тим, хто справно та вчасно здав кошти на систему. Це десь вийде орієнтовно по 3 пристрої на квартиру. Кошти можете узяти із тих 180, що маєте здати, додатково ще виділимо із зданих іншими - за потреби.
Ще хотів порадитися. Як думаєте, що робити із "відказниками"?
Зрозуміло, що спробую ще провести "перевиховання" шляхом персональної розмови з кожним із них. Але, на мою думку, то додатково потрібно вирішити, що ті, хто не здає кошти на систему:
- отримують пристрої для доступу за комерційною ціною - наприклад, ті ж 30 грн.
- отримують на пристрої можливість проходу ЛИШЕ через головний вхід біля консєржу.
- лишаються права доступу до архівної бази відеонагляду та системи контролю доступу.
Які ще обмеження можна для них увести?
Окей, тогда я ключи заказываю... будем потихоньку ждать.
ЗЫ кто не может/не хочет сдавать - согласен поднимаем цены на брелки
+ один ключ бесплатно на такую квартиру - остальные по 50.
если, именно сейчас тяжелое фин.состояние - давайте разобьем на 2-3мес. платеж
(всякое случается в жизни)
Если полный отказ - будем рубить доп.сервисами ... это может сейчас им кажется что видео нечего не даст... а вот пойди что-то случись .....
Я думаю мы сможем также-сделать онлайн-вещание видео - к нему можем тоже закрыть доступ.
Цитата "igor440":
Якщо саме ця модель (Proximity) - то підходить та може бути запрограмована на другий - третій - ... скільки завгодно обєктів, зчитувачі яких працюють із Proximity пристроями.
Супер, дякую!
Цитата " Don Makaronni":))
Я думаю мы сможем также-сделать онлайн-вещание видео - к нему можем тоже закрыть доступ.
Я категорично проти як онлайн-відео, так і підключення відеосервера до інтернету.
Ведення архівів як відеонагляду, так і контролю доступу - це деяким чином обмеження права кожної людини на приватність. Іти на такі обмеження можна лише у тому випадку, якщо буде впевненість, що доступ до баз архівів буде надаватися лише за крайньої потреби - для розслідування деяких інцидентів порушення безпеки мешканців підїзду. Як самий простий приклад - для виявлення, хто розносить комерційну рекламу по поверхах.
Цитата "igor440":
Я категорично проти як онлайн-відео, так і підключення відеосервера до інтернету.
Ведення архівів як відеонагляду, так і контролю доступу - це деяким чином обмеження права кожної людини на приватність. Іти на такі обмеження можна лише у тому випадку, якщо буде впевненість, що доступ до баз архівів буде надаватися лише за крайньої потреби - для розслідування деяких інцидентів порушення безпеки мешканців підїзду. Як самий простий приклад - для виявлення, хто розносить комерційну рекламу по поверхах.
Повністю згодна. Онлайн доступ нон-стоп - це підверження високому ризику самих себе.
- Коттеджи "Паларис", Борисполь, ул. Ясная, 1526.118
- ЖК Silver House | Сильвер Хаус | Спецжитлофонд | Голосеевский пр, 7426.112 194
- ЖК На Озерній | Атлант | Новосілки, вул. Озерна26.11990
- ЖК Рихерт & Парк | A Development | ул. Кирилловская, ул. Нижнеюрковская26.11104
- ЖК Polaris Home & Plaza | Полярис | Perfect Group, Citex Development | ул. Семьи Кульженков, 2225.11488
- ЖК GL Club | Green Life | Ірпінь, вул. Лисенка, 2125.1114
- ЖК Трояндовий | Бровары, ул. Фельдмана, ул. Трояндова25.11710
- ЖК А12 | УСК | Бровары, ул. Олимпийская, 12а25.113 075
- ЖК Оболонский бриз | ИнжПромБудСервис | Оболонский проспект, 30а24.112 953
- ЖК Причал 8 | ИнтерГал-Буд | ул. Канальная, 823.11159
- Альтернативне живлення для орендарів, хто кому винен?21.1110
- Чи варто зараз купувати нерухомість?20.113 829
- Альтернативне живлення для орендарів, хто кому винен?19.112
- Дно рынка недвижимости и влияющие факторы17.1115 233
- Инвестиции в недвижимость - лучший вариант инвестирования?17.11145
- Продаж квартири з прописаним дітьми11.114
- Найкращий район Києва29.101 682
- Квартира не відповідає плануванню. Які права я маю, з чого починати діалог з забудовником?20.083
- Кому принадлежат инженерные сети в доме?20.0718
- Видеокамеры на даче25.1123
- Дорожки на участке15.1124
- Патріотичні картини як символ національної ідентичності в сучасному інтер’єрі26.101
- Как подобрать кухонную мебель15.104
- Выбор гранитной мойки04.1030
- Как я подбирал на свою кухню разную утварь01.101
- Лифт в частном доме01.104
- Украинская дизайн-студия Yakusha design30.093
- Де ви замовляли послугу 3-д дизайну інтер'єру?23.073
- ЖК "Ріверсайд", Рівне, вул. Небесної Сотні, 66 - "DBN"27.10142
- ЖК Стандарт | Стандарт Буд | Полтава, вул. Великотирнівська, 9а18.093
- ЖК "Северный", Чернигов, пр. Мира - "Атлант"21.0811
- ЖК Прохоровський квартал05.081
- ЖК Artville | Артвиль | Zezman | Одесса, 7 км Овидиопольской дороги29.0526
- ЖК "Зелений двір", Івано-Франківськ, вул. Тисменицька23.048
- Слабый напор24.111
- Твердотопливный котел и расходы на отопление21.1120
- Из чего построить дом05.1197
- Бачок унитаза15.101
- Интересует подключение бойлера косвенного нагрева Tesy BiLight 100R S в систему отопления тепловым насосом(ТН)08.101
- Перчатки08.102
- Терміново куплю! Балон з гексафторидом сірки SF6 чистоти 99,9% V=72 кг20.091
- Схема підключення ледлюстри20.081
- Как правильно выбрать бойлер. Отзывы о бойлерах18.08434
- Весільний салон Новіас10.111
- Продаж спецодягу06.112
- Коврики от DarianA - уют и комфорт в вашем доме06.101
- Duomed - медична клініка у Львові30.091
- Послуги з будівництва стаціонарних басейнів09.092
- А что смотрим?02.09477
- Пол, тёплый пол, паркет, ламинат, плитка. Продажа напольных покрытий06.0832
- Что подарить мужчине?02.08349