Подать объявление

ЖК Оболонский бриз | ИнжПромБудСервис | Оболонский проспект, 30а

ЗастройщикИнжПромБудСервис
Сдача ЖК2022 г.
Планировки
от 43 600 Грн/м²
Карточка Домик
Индекс надёжности
-290из 220
Ваше общее впечатление об Объекте и Компании:
Можно выбрать 1 вариант ответа. Можно менять ответы. Всего голосов: 120.
47/39%
22/18%
24/20%
16/13%
11/9%
1. . .7072. . .147
05 май 2016 08:05
Уважаемые соинвесторы и будущие соседи, прежний пост указывает только порядок дэнный...ниже полное содержание протокола. Изучайте!

ПРОТОКОЛ
загальних зборів членів Громадської організації
«Спілка інвесторів «ТОВ «Інжпромбудсервіс»

20.04.2016р. м.Київ
На загальних зборах присутні:

1. Засновники: Собакарьов Ігор Васильович, Бичник Володимир Володимирович;
2. Члени громадської організації відповідно до переліку присутніх згідно додатку №1 до протоколу Загальних зборів в кількості 47-ми осіб;
3. Запрошені:
 директор ТОВ «Інжпромбудсервіс» – Максимов Олександр Валерійович;
 представник ТОВ «Інжпромбудсервіс» – Фурманов Марк Валерійович;
 депутат Київської міської ради, член Постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування – Старовойт Володимир Миколайович;
 начальник Управління будівництва, архітектури та землекористування Оболонської районної в м.Києві державної адміністрації – Головко Олександр Олексійович;
4. Інші бажаючі.

Вирішення організаційних питань:

Запропонували обрати головою Загальних зборів Собакарьова І.В., секретарем Крайдуба В.І.
Голосували: Всі одностайно «ЗА»
Було запропоновано наступний порядок денний:

1. Зміни проекту будинку (поверховість, балкони, площа квартир, ліфти, опалення, гаряча вода, тариф електрики, оздоблення загально будинкових приміщень (сходи, сходові клітини, коридори, тощо), вентиляція, кількість парко місць, нежитлові приміщення, утеплення стін, огородження прибудинкової території, тощо)?
2. Ввід в експлуатацію будинку.
3. Ввід в експлуатацію паркінгу.
4. Видача свідоцтва на право власності.
5. Строк закінчення будівництва.
6. Строк з якого в будинку можна буде жити.
7. Оплата додаткових кв.м. через зміну проекту.
8. Оформлення нежитлових приміщень в житлові.
9. Переоформлення договорів ТОВ «ГОЕЛ ІНВЕСТ» на договори з ТОВ «Інжпромбудсервіс» ІПБС.
10. Звіряння взаєморозрахунків між інвесторами та ТОВ «Інжпромбудсервіс».
11. Залік членських внесків між інвесторами та ТОВ «Інжпромбудсервіс».
12. Вирішення питання 5% місту.
13. Внутрішнє оздоблення квартир (штукатурка стін, поли, окраска, двері (вхідні і внутрішні), обладнання, тощо).
14. Здійснення персонального ремонту (оздоблення) квартир силами ТОВ «Інжпромбудсервіс» (чистова штукатурка, поли, поли з підігрівом, плінтуса, електрика, електролічильники, лічильники води, опалення, інтернет, кондіционери, сантехніка, вхідні (внутрішні) двері, вбудовані меблі і т.і.).
15. Службові приміщення для ОСББ (консьєржа, електрика, сантехніка, тощо).
16. Створення ОСББ з метою включення ОСББ в державну комісію з приймання будинку в експлуатацію.
17. Продаж бажаючими інвесторами своїх квартир.

Голосували: Всі одностайно «ЗА»

Головуючий повідомив, що якщо у присутніх виникнуть пропозиції щодо доповнення або внесення змін до порядку денного, то їх можна буде розглянути під час зборів. Також головуючий повідомив, що у зв’язку із тим, що приміщення для проведення загальних зборів було орендовано на дві години, то регламент для загальних зборів становить 2 години.

З порядку денного слухали:

Головуючий першочергово запропонував заслухати присутнього на загальних зборах депутата Київської міської ради члена Постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування В.М.Старовойта.
Депутат В.М.Старовойт повідомив, що стежить та цікавиться за зведенням будинку, виявляв інтерес та регулярно спілкується з Максимовим О.В. та Фурмановим М.В. Доповідач наголосив на тому, що хотів би бачити більше співпраці зі сторони Максимова О.В. та Фурманова М.В. щодо прискорення темпів будівництва. Депутат В.М.Старовойт запропонував присутнім інвесторам звертатися до нього у випадку виникнення будь-яких перепон або протиправної поведінки керівників ТОВ «Інжпромбудсервіс», для чого представив відповідальну особу за спілкування з інвесторами та засоби зв’язку.

Головуючий запропонував надати слово директору ТОВ «Інжпромбудсервіс» О.В.Максимову та представнику ТОВ «Інжпромбудсервіс» М.В.Фурманову адже питання порядку денного стосуються саме вказаних осіб.
Максимов О.В доповів наступне: Виходячи із вимог технологічного процесу, наявних будівельних матеріалів, комплектуючих та фінансів, ТОВ «Інжпромбудсервіс» має реальну можливість здати будинок у експлуатацію у жовтні місяці 2016 року, головне щоб нам не заважали. Максимов О.В., повідомив, що є група людей на чолі з Ю.В.Хургіним, які мають значну заборгованість по оплаті тих квартир на які з ними були укладені інвестиційні угоди, які перешкоджають веденню будівництва та прикладає максимум зусиль, щоб зупинити будівництво, вимагають безліч документів, пишуть заяви в різні контролюючі та правоохоронні органи, що виливається в незчисленні перевірки, що призвело до істотного призупинення темпів будівництва. Зокрема, по цій причині у лютому 2016р. майже на місяць були зупинені монолітні роботи, а як би цього не сталося, то уже на даний момент завершували б 22-й поверх (останній). Буквально 18.04.2016р. здійснено чергову спробу зупинити будівництво, шляхом виїмки проектно-дозвільних та бухгалтерських документів. На щастя це істотно не вплинуло на хід виконання робіт, так як на всі ці документи ТОВ «Інжпромбудсервіс» має відповідні дублікати. За умов продовження таких деструктивних дій існує ризик неможливості завершити будівництво у заплановані терміни. Така поведінка деяких інвесторів викликає здивування у представників районної та міської адміністрації, які здивовані тим, що коли раніше будівництво взагалі не відбувалося, не було ніяких скарг, а зараз коли вочевидь мова йде про завершення будівництва, почався шквал скарг єдиною вимогою яких є не прискорення будівництва, а зупинення будівництва за будь яких підстав (інших вимог не має).
Також Максимов О.В повідомив, що за останній період було проведено 3-и експертизи пов’язані зі зміною проекту будівництва, за результатами яких було отримано позитивні звіти. Станом на сьогоднішній день запланована поверховість будинку складає 22-а поверхи. Усі необхідні документи включно з Дозволом на будівництво є в наявності на руках. Відповідно до договору про спільну діяльність, копії всіх проектно-дозвільних документів були передані вашій Громадській організації «Спілка інвесторів ТОВ «Інжпромбудсервіс» для оприлюднення цієї інформації на сайті громадської організації.
Фурманов М.В. додатково повідомив, що фінансування будівництва здійснюється за рахунок продажу вільних площ які з’явилися саме за рахунок зміни проекту.

Головуючий задав запитання: Коли можна буде жити в будинку?
Фурманов М.В. повідомив, що у випадку якщо група осіб про яких було зазначено раніше не будуть заважати будівництву, то в серпні 2016 в Державну архітектурну будівельну комісію (ДАБК) буде подано декларацію про готовність будинку до здачі в експлуатацію, в вересні 2016 буде здійснено обміри площ жилих та нежитлових приміщень (на сьогодні це не обов’язково БТІ, а будь-яка організація яка має відповідну ліцензію), відповідно здача в експлуатацію має відбутися у жовтні 2016, а в листопаді присвоєння поштової адреси. Ремонт у квартирах можна розпочинати в жовтні після обміру площ жилих та нежитлових приміщень та здачі будинку в експлуатацію, жити – жовтні, листопаді 2016 року.
Далі заслухали запитання та думки присутніх інвесторів.

Головуючий запропонував надати слово начальнику Управління будівництва, архітектури та землекористування Оболонської районної в м.Києві державної адміністрації – Головко О.О., який повідомив, що Оболонська районна в м.Києві державна адміністрація пильно слідкує за будівництвом цього об’єкту і зазначив, що за останній рік можна відзначити значний прогрес в темпах будівництва. Також було відзначено, що за тією інформацією яку має районна держадміністрація ТОВ «Інжпромбудсервіс» має необхідний комплект проектно-дозвільної документації для здійснення будівництва.

Головуючий задав запитання представникам ТОВ «Інжпромбудсервіс» щодо змін до проекту будівництва?
Директор ТОВ «Інжпромбудсервіс» Максимов О.В повідомив, що відбулися зміни поверховості будинку, також цільового призначення і зміни у площах частини квартир. В цілому площа квартир збільшилася від 2-х до 8-ми квадратних метрів. Нежитлові приміщення (15 поверх) тепер стають житловими.
Враховуючи зазначене, нежитлові приміщення (15 поверх) безоплатно переоформлюються в житлові, а для інвесторів які станом на 01.02.2013р. повністю внесли кошти за всю площу квартир згідно інвестиційного договору, додаткові площі квартир які з’явилися через зміну проекту, передаються безоплатно, про що з ГО «Спілка інвесторів «ТОВ «Інжпромбудсервіс» укладено Договір про оплату додаткових площ та переоформлення нежитлових приміщень в інтересах третіх осіб (фізичних осіб – інвесторів). Безоплатна передача додаткових площ які з’явилися через зміну проекту здійснюються за умови не продажу інвесторами таких квартир до здачі будинку в експлуатацію.
Також Максимов О.В доповів, що по договорам укладеними інвесторами з ТОВ «ГОЕЛ ІНВЕСТ», через його фактичну не дієздатність, ТОВ «Інжпромбудсервіс», добровільно і безкоштовно бере на себе зобов’язання по цим договорам, для чого зацікавленим інвесторам необхідно належним чином переоформити ці договори, шляхом укладання трьох сторонньої додаткової угоди про заміну сторони в зобов’язанні між кожним конкретним інвестором, ТОВ «Інжпромбудсервіс» та ТОВ «ГОЕЛ-ІНВЕСТ» (до інформації: більшість інвесторів вже уклало відповідну додаткову угоду).
Інвесторам, які у період 2009 – 2013 роках приймали участь у фінансуванні ГО «Спілка інвесторів «ТОВ «Інжпромбудсервіс» у вигляді членських внесків, задля здійснення охорони об’єкту та організаційних функцій по захисту прав інвесторів, витрачені інвесторами на це кошти згідно Договору з ГО «Спілка інвесторів «ТОВ «Інжпромбудсервіс» будуть повернуті після введення будинку в експлуатацію (всього таких інвесторів членів громадської організації 87-м осіб, в середньому у більшості інвесторів ця сума складає від 4000грн. до 6000грн.). Форма і порядок повернення узгоджується з кожним інвестором індивідуально (починаючи від повернення коштів живими грошима, до заліку на здійснення ремонту або доплату за додаткові площі тим хто не сплатив свої площі повністю).
По ходу зборів, було задано запитання щодо компенсації збитків за порушення строків здачі будинку в експлуатацію та виплати штрафних санкцій за несвоєчасну здачу будинку в експлуатацію. Фурманов М.В. повідомив, що інвестиційними контрактами передбачено, що у разі перенесення терміну вводу об'єкту в експлуатацію більше, ніж на три місяці, інвестору сплачується неустойка у розмірі 0,1% від фактично перерахованих коштів за кожний місяць прострочення і що у випадку письмових вимог з боку інвесторів щодо виплати відповідної неустойки до ТОВ «Інжпромбудсервіс», вона буде сплачена згідно діючого законодавства. Щодо компенсації збитків за порушення строків здачі будинку в експлуатацію, було проголошено про готовність ТОВ «Інжпромбудсервіс», розглянути письмові вимоги інвесторів з зазначенням які саме збитки були отримані, за умови надання документів на підтвердження отриманих ними збитків.
Головуючий пояснив, що згідно діючого законодавства, а саме ч.6 ст.232 Господарського кодексу України та п.1 ч.2 ст.258 Цивільного кодексу України, нарахування штрафних санкцій для суб’єктів господарювання можливе лише за період шість місяців, а за порушення цивільно-правових зобов’язань штрафні санкції можуть бути нараховані за проміжок часу тривалістю в один календарних рік. Враховуючи, що відповідно до вимог ст.1 Закону України «Про захист економічної конкуренції» та ст.ст. 3, 55 Господарського кодексу України, ТОВ «Інжпромбудсервіс» здійснює господарську діяльність і є суб’єктом господарювання, тому неустойка у розмірі 0,1% від фактично перерахованих коштів за кожний місяць прострочення передбачена інвестиційними договорами, може бути нарахована інвестору лише за період шість місяців прострочення вводу об'єкту в експлуатацію, що з урахування середньої вартості продажу квартир (саме продажу, а не перепродажу) складає від 500 до 1000грн. Що стосується компенсації збитків за порушення строків здачі будинку в експлуатацію то діючим законодавством згідно ч.2 ст.22 Цивільного кодексу України, збитками є витрати, які особа зробила або мусить зробити для відновлення свого порушеного права на здачу будинку в експлуатацію у ІІ-му кварталі 2007р., а також під збитками розуміються доходи, які особа могла б реально одержати за звичайних обставин, якби її право здачі будинку в експлуатацію у ІІ-му кварталі 2007р. не було порушене. При цьому будь які витрати, доходи та збитки інвесторів мають бути визначені в національній валюті України і підтверджені відповідними документами.
Щодо електрозабезпечення, змінами до проекту передбачено, що опалення буде здійснюватися за допомогою по квартирних електричних котлів, а гаряче водопостачання буде здійснюватись за допомогою електричних бойлерів, також проектом передбачено встановлення двохзонних електролічильників, що передбачає два тарифи (денний і нічний).
Також було доведено до відома, що для будинку запроектовані швидкісні ліфти імпортного виробництва, які в три рази швидше тих які загалом стоять в житлових будинках. Ліфти оплачені на 100%. Оздоблення сходових площадок включає в себе шліфування сходів, покладення плитки та фарбування стін. Для ліфтового холу на першому поверсі Максимов О.В обіцяв розглянути пропозиції інвесторів щодо покладення облицювальної плитки і на стіни. Загальна кількість паркомісць порядку 80-ти, але не менше числа вже проданих (тобто всі хто оплатив паркінг його отримують). Зміни відбулися в тій частині, що паркінг замість дворівневого буде однорівневий. Оздоблення квартир передбачається стандартне – це заведені водокомунікації, електророзвідка, батареї, гаряча вода, металеві вхідні двері. Утеплення зовнішніх стін здійснюється відповідно до проекту: до 16-го поверху внутрішніми прошарками зовнішніх стін матами зі скловати, а вище 16-го поверху за рахунок зовнішнього спеціального теплоізолюючого покриття та зовнішнє утеплення так званих мостіков холоду. Огородження будинку планується так само як дитячий майданчик.
Також, по ходу заслухали доповнення Максимова О.В та Фурманова М.В. та відповіді на запитання присутніх, а саме: ТОВ «Інжпромбудсервіс» може із залученням своїх спеціалістів здійснити додаткові електромонтажні роботи згідно погодженого з інвестором проектом із використанням матеріалів як інвестора, так і самостійного придбання. Таким чином на момент здачі квартири вона уже буде повністю електрифікована. Роботи будуть виконуватись згідно розцінок існуючих на момент виконання робіт с певним дисконтом за рахунок опту (висверлювання отворів під настоновчу коробку (підрезетник) у цегляній (бетонній) стіні, монтаж наставних коробок (підрезетники), штроблення цегляної (бетонної) стіни під провід, прокладання відкритої проводки на скобах по цегляній (бетонній) стіні і таке інше). Також, ТОВ «Інжпромбудсервіс» запропонував розглянути пропозицію щодо виконання силами підприємства гіпсової машинної штукатурки та укладку полів (з утепленням, з підігрівом, тощо). Ці роботи будуть виконуватись у процесі будівельних робіт. Таким чином на момент здачі квартири вона уже буде підготовлена до поклейки обоїв. Ціна на оздоблювальні роботи встановлюється на момент укладання угоди. Ціна буде також залежатиме від кількості бажаючих зробити ремонт силами ТОВ «Інжпромбудсервіс», так як оптом будь-які товари та послуги є дешевшими. Далі заслухали запитання присутніх та відповіді з зазначених пропозицій.
Також Максимов О.В. повідомив, що здача паркінгу планується на перший квартал 2017р.
П’ять відсотків місту за інформацією М.В.Фурманова має передати ТОВ «БК Кроун» згідно умов договору.
М.В.Фурманов повідомив, що всі бажаючі за попереднім погодженням можуть переглянути свої квартири з 10-ї до14-ї години щонеділі.

Головуючий запропонував розглянути питання пов’язані із створенням Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ).
Головуючий повідомив, що є інвестори, які за тривалий час будівництва вже вирішили свої житлові проблеми і не мають наміру жити в цьому будинку та вже виявили бажання продати належні їм квартири, тому якщо цим особам не цікаві питання створення ОСББ то ці особи можуть залишити збори. Після цього частина присутніх покинули збори з тих підстав, що питання створення ОСББ їх не цікавить.
Для тих кому це питання є актуальним, є необхідність почати його вирішувати вже зараз.
Також піднято питання службових приміщень для розміщення працівників майбутнього ОСББ, на що директор ТОВ «Інжпромбудсервіс» Максимов О.В повідомив, що такі приміщення передбачені.
З залу пролунала пропозиція перед створенням ОСББ створити Обслуговуючий кооператив, так як до реєстрації права власності на приміщення створення ОСББ є не зовсім правомірним.
Після чого Собакарьов І.В. запропонував спершу опрацювати це питання та підготувати проект статуту до наступних зборів.
Згодом присутні висловили пропозицію призначити наступні збори орієнтовно на початок червня




Головуючий зборів _______________ І.В.Собакарьов

Секретар зборів ________________ В.І.Крайдуба
05 май 2016 08:46
Странный преждевременный пункт про создание ОСББ, когда дом ещё не достроен, не все квартиры проданы и нет ещё в помине всех потенциальных собственников, что является необходимым условием для проведения учредительного собрания для того, чтобы создать ОСББ. Кто-то уже видит себя председателем?
05 май 2016 09:37
Щодо електрозабезпечення, змінами до проекту передбачено, що опалення буде здійснюватися за допомогою по квартирних електричних котлів, а гаряче водопостачання буде здійснюватись за допомогою електричних бойлерів

Уявляю платіжку за світло 104кв квартири.
05 май 2016 13:28
Любопытно, за порядок спасибо. А что решили по существенным моментам, если можно, коротенько опишите. Если есть протокол было бы вообще идеально выложить. А кто и как приглашал инвесторов на это собрание? Судя по реакции, многие инвесторы не в курсе. Спасибо большое заранее.
05 май 2016 14:18
Интересно, есть ли теоретическая возможность у будущих инвесторов пока дом не достроен повлиять на смену предложенной схемы отопления и водоснабжения(если все инвесторы против)? Или остается только радоваться предложенному застройщику варианту и оплачивать огромные платежки.
05 май 2016 14:31
Из протокола
"Максимов О.В., повідомив, що є група людей на чолі з Ю.В.Хургіним, які мають значну заборгованість по оплаті тих квартир на які з ними були укладені інвестиційні угоди, які перешкоджають веденню будівництва та прикладає максимум зусиль, щоб зупинити будівництво, вимагають безліч документів, пишуть заяви в різні контролюючі та правоохоронні органи, що виливається в незчисленні перевірки, що призвело до істотного призупинення темпів будівництва. Зокрема, по цій причині у лютому 2016р. майже на місяць були зупинені монолітні роботи, а як би цього не сталося, то уже на даний момент завершували б 22-й поверх (останній). Буквально 18.04.2016р. здійснено чергову спробу зупинити будівництво, шляхом виїмки проектно-дозвільних та бухгалтерських документів. На щастя це істотно не вплинуло на хід виконання робіт, так як на всі ці документи ТОВ «Інжпромбудсервіс» має відповідні дублікати. За умов продовження таких деструктивних дій існує ризик неможливості завершити будівництво у заплановані терміни. Така поведінка деяких інвесторів викликає здивування у представників районної та міської адміністрації, які здивовані тим, що коли раніше будівництво взагалі не відбувалося, не було ніяких скарг, а зараз коли вочевидь мова йде про завершення будівництва, почався шквал скарг єдиною вимогою яких є не прискорення будівництва, а зупинення будівництва за будь яких підстав (інших вимог не має)."
С ума сойти :faceoff:
05 май 2016 15:32
Может это такая форма шантажа застройщика, с учетом неоплаченных метров?хотя, как ни крути, странно...
05 май 2016 20:06
ArtM, спасибо за обнародованный протокол собрания! Наконец удалось услышать информацию о положении дел на стройке непосредственно от руководства Застройщика. Достаточно обнадёживающе. Правда, неадекватная группа инвесторов, упомянутая в протоколе вводит в шок! Какой у них в этом интерес?
Так же странно желание организовать ОСББ до сдачи дома и получения жильцами права собственности. По закону нужно учредительное собрание из не менее 50% собственников квартир, и двумя третями от них принимать решение, а до этого ВСЕХ собственников оповестить о времени и месте проведения собрания за 2 недели. Интересно, что лучще работает - ОСББ или управляющая компания? Лично у меня отрицательный опыт проживания в домах с ОСББ - несостоятельность и некомпетентность председателей и правления, нехватка средств на содержание в шатате электрика, сантехника,денег на текущие ремонты, непрозрачность деятельности, базар на собраниях, когда невозможно решить ни одного вопроса.
Ещё в протоколе заинтересовало предложение от застройщика сделать черновые ремонтные работы в квартирах со скидками за объёмы. Кто что думает?
По электрокотлам вроде уже были доводы, что это выходит дешевле, чем централизованное отопление, особенно после того, как ещё раз круто подняли цены с 1 мая. Плюс будут установлены двухзонные счётчики, когда ночью можно пользоваться электричеством по сниженным тарифам. Но вопросы как оптимальней всего организовать отопление и бесперебойную подачу нужного количества горячей воды у меня всё ещё остаются.
05 май 2016 22:42
Цена на свет также увеличивается

К 2017 году цена должна быть 1.68грн/кВТ, в ночное время коэффициент 0.5, выходит 0.88грн/кВТ
При расчетам 1квт на 10кв (везде встречаются именно такие цифры) имеем для квартиры 100кв

100м * 0.1кВт/час * 24часа * 30дней = 7200
при ночном тарифе 0.88 = 6336грн
при дневном тарифе 1.68 = 12096грн


Даже при нынешних 16грн за квадрат без счетчика получается 1600грн
Если тарифы даже удвоят - 3600грн
С счетчиком экономия существенная(их ставят даже в домах эконом класса).

Так что не знаю где и кто считал - но выгоднее —— точно нет. Может проект не предусматривает другой вариант - тогда так и говорите - не вводя людей в заблуждения.

Если будут ставить котлы с другими характеристиками - тогда цифры прошу предоставить.
06 май 2016 04:52

Котел не будет работать круглые сутки, поэтому расчеты надо делить на 2. Но даже при этом условии получается дороговато. Плюс бойлер немало тянет электроэнергии.
Вот интересная ссылка с расчетами
https://104.ua/ru/analytics/id/chim-vigidnishe-opaljuvati-zhitlo-rozrahunok-za-no-10869

И еще вопрос, как будет отапливаться общая часть дома?

06 май 2016 05:31
Спасибо за ссылку, расчет там более похожий на реальность, но там не не учтен двухзонный счетчик и 50% скидка за ночной тариф. Очевидно, что существенная часть отопления будет приходиться на период с 23-7, так что в реальности сумма будет меньше. Можно существенно сократить расходы(в 2 раза точно) установив теплонасос воздух-вода, но это дорого, окупаться даже при нынешних тарифах будет лет 5-8.
06 май 2016 06:30
Цитата "Optimistus":
Из протокола
"Максимов О.В., повідомив, що є група людей на чолі з Ю.В.Хургіним, які мають значну заборгованість по оплаті тих квартир на які з ними були укладені інвестиційні угоди, які перешкоджають веденню будівництва та прикладає максимум зусиль, щоб зупинити будівництво, вимагають безліч документів, пишуть заяви в різні контролюючі та правоохоронні органи, що виливається в незчисленні перевірки, що призвело до істотного призупинення темпів будівництва. Зокрема, по цій причині у лютому 2016р. майже на місяць були зупинені монолітні роботи, а як би цього не сталося, то уже на даний момент завершували б 22-й поверх (останній). Буквально 18.04.2016р. здійснено чергову спробу зупинити будівництво, шляхом виїмки проектно-дозвільних та бухгалтерських документів. На щастя це істотно не вплинуло на хід виконання робіт, так як на всі ці документи ТОВ «Інжпромбудсервіс» має відповідні дублікати. За умов продовження таких деструктивних дій існує ризик неможливості завершити будівництво у заплановані терміни. Така поведінка деяких інвесторів викликає здивування у представників районної та міської адміністрації, які здивовані тим, що коли раніше будівництво взагалі не відбувалося, не було ніяких скарг, а зараз коли вочевидь мова йде про завершення будівництва, почався шквал скарг єдиною вимогою яких є не прискорення будівництва, а зупинення будівництва за будь яких підстав (інших вимог не має)."
С ума сойти :faceoff:


Если эта група людей будет вставлять палки в колеса, так может всем остальным инвесторам подать на них в суд!? Пусть побегают! А еще и на нацполицию с прокуратурой, которые видимо тоже в теме! Еще и в СМИ дать информацию. А если всему этому еще и ноги приделать!? Вот тогда они прозреют! Явно у них есть свой интерес! После длительного простоя, дом начал достраиватся, не смотря на то что обычно такие дома еще долго стоят!
И это еще не говоря о том что этих харуг другие инвесторы могут так сказать на вилах вынести за такие действия
Не спрашивали на собрании, как с такими нехорошими людьми борется застройщик???
06 май 2016 11:03
Цитата "Когда же новоселье ":
Котел не будет работать круглые сутки, поэтому расчеты надо делить на 2. Но даже при этом условии получается дороговато. Плюс бойлер немало тянет электроэнергии.
Вот интересная ссылка с расчетами
https://104.ua/ru/analytics/id/chim-vigidnishe-opaljuvati-zhitlo-rozrahunok-za-no-10869

И еще вопрос, как будет отапливаться общая часть дома?



Хочу внести свои корректировки.
Ну во первых статья написана с учетом как я понимаю норм "радиатор на кв.м." Вот только это довольно неэффективные нормы, радиатор греет одинаково и стену, и три кв.м. перед собой. Делайте утепленные зоны пола с теплоизоляцией нижнего слоя и будет вам счастье в виде существенного повышения КПД теплоэффективности.

Во вторых - в статье таки указан 120 метровый дом, который имеет четыре внешние стены и пол от бетонной подушки. Если учитывать квартиру, имеющую одну внешнюю стену и пол в виде потолка другой квартиры - то общая потребность в тепле будет гораздо меньше.

В третьих - не учитывается установка датчиков которые отключают систему в случае набора определенной температуры и не учитывают ночной тариф за электроэнергию. А это немаловажные факторы.

Ну и в четвертых - я бы хотел понять какой тип котла использовался в расчетах.

По сути, я рассчитываю в своей 50-тиметровой квартире на счет за отопление в до 800 грн и с учётом системы "как хочу, такую себе температуру дома и делаю" - меня эта цена за отопление устраивает.
06 май 2016 11:18
Цитата "mark99":
Цена на свет также увеличивается

К 2017 году цена должна быть 1.68грн/кВТ, в ночное время коэффициент 0.5, выходит 0.88грн/кВТ
При расчетам 1квт на 10кв (везде встречаются именно такие цифры) имеем для квартиры 100кв

100м * 0.1кВт/час * 24часа * 30дней = 7200
при ночном тарифе 0.88 = 6336грн
при дневном тарифе 1.68 = 12096грн


Даже при нынешних 16грн за квадрат без счетчика получается 1600грн
Если тарифы даже удвоят - 3600грн
С счетчиком экономия существенная(их ставят даже в домах эконом класса).

Так что не знаю где и кто считал - но выгоднее —— точно нет. Может проект не предусматривает другой вариант - тогда так и говорите - не вводя людей в заблуждения.

Если будут ставить котлы с другими характеристиками - тогда цифры прошу предоставить.

В Ваших расчётах не учтено, что для квартир где отсутствует центральное отопление существует другая тарификация. Так, с 1 сентября по 28 февраля расценки до 3000 квт - 0.714 грн/квт, свыще 3000 квт - 163,8 грн/квт. //zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0234-15/ paran4#n4. Плюс на треть снижается расход благодаря двухзонной тарификации. Плюс котлы не работают на полную мощность 24 часа в сутки, сумма делится на половину, иногда на три. В общем, трудно найти в интернете где-то точные расчёты, но однозначно сумма будет в разы меньше, чем приведённая у Вас. Вот тут в таблице я задала условную площадь и расценки, получился условный расход э/энергии 11900 грн/год на 100 м //www.profik.com.ua/oborudovanie-daikin- 2/teplovye-nasosy/raschet-elektrokotla/ , ранее на форуме приводились приблизительно такие-же. Может, у кого то есть более точные расчёты
06 май 2016 12:48
Цитата "Observer2015":


Если эта група людей будет вставлять палки в колеса, так может всем остальным инвесторам подать на них в суд!? Пусть побегают! А еще и на нацполицию с прокуратурой, которые видимо тоже в теме! Еще и в СМИ дать информацию. А если всему этому еще и ноги приделать!? Вот тогда они прозреют! Явно у них есть свой интерес! После длительного простоя, дом начал достраиватся, не смотря на то что обычно такие дома еще долго стоят!
И это еще не говоря о том что этих харуг другие инвесторы могут так сказать на вилах вынести за такие действия
Не спрашивали на собрании, как с такими нехорошими людьми борется застройщик???


Может быть этих людей банально кинули на квадратные метры? Надо выслушать две стороны. А может их квартиры вообще перепродали без их ведома.
06 май 2016 12:57
Ну да много нюансов, не учитаны немалые окна. В квартире 104 кв - 4 огромных окна. До 16-го этажа между кирпичной стеной и облицовочным кирпичом - нет утеплителя. Потери не малые. В новостройках обычно не все заселяются - не заселенные квартиры при таком виде отоплении никто отапливать не будет.

Для 100кв меньше 3000кВт в месяц точно не будет.

Как аргумент - почему эти котлы не популярны? Нигде не можно найти восторженных отзывов.
А фраза я же говорил меня не сильно успокоит - когда придет платежка. Хотелось чтобы застройщик лично навел цифры. А не мы здесь сидели-гадали.
06 май 2016 13:01
//www.stroimdom.com.ua/forum/showthread. php?t=26342&page=126 уважаемый Марк посмотрите последние страниц 20 темы :там реальные цифры в полевых условиях. Если коротко, то люди легко укладываются в 3600 квтч с домами в 120кв. Поэтому Клинт абсолютно прав
06 май 2016 13:02
Может быть этих людей банально кинули на квадратные метры? Надо выслушать две стороны. А может их квартиры вообще перепродали без их ведома.[/quote]

Тема перепродаж мусируется давно, но нет никаких подтверждений. Никто не может сказать что мол Иванов и Петров купили одну и туже квартиру. Поверьте, если б такое было, то уже все б знали!!! И почему они ничего не изымали и не делали до восстановления стройки. А сейчас, когда дело идет к сдаче дома, предпринимаются действия чтоб это остановить. Кто желает опять смотреть на недострой???? Изза каких-то хитросделаных инвестрово. Скорее всего они хотят цену в гривнах как в 2006 году.
06 май 2016 13:07
Есть маленький пример. Знакомый в своей однокомнатной квартире решил отказатся от центрального отопления и поставил масляные радиаторы в виде батарей (есть специальные такие). В итоге, до этого он платил за отопление и свет около 1000-1100 грн. в месяц, а сейчас ему все обходится в 500. И у него тоже бойлер стоит. Это реальный пример из жизни
06 май 2016 13:17
Цитата "Observer2015":
Может быть этих людей банально кинули на квадратные метры? Надо выслушать две стороны. А может их квартиры вообще перепродали без их ведома.


Тема перепродаж мусируется давно, но нет никаких подтверждений. Никто не может сказать что мол Иванов и Петров купили одну и туже квартиру. Поверьте, если б такое было, то уже все б знали!!! И почему они ничего не изымали и не делали до восстановления стройки. А сейчас, когда дело идет к сдаче дома, предпринимаются действия чтоб это остановить. Кто желает опять смотреть на недострой???? Изза каких-то хитросделаных инвестрово. Скорее всего они хотят цену в гривнах как в 2006 году.[/quote]
Согласна, что, похоже, дело банально может быть только в цене, так как эти квартиры не проплачены, по словам застройщика, вот люди и мутят, чтобы себе вымутить что-то. Поэтому, пока стройка стояла - это их не особо беспокоило, а когда пошла к завершению и надо принимать решение - тут и пошли разборки. По принципу - "Так не достанься же ты никому!". А слушать две стороны должен суд, а не мы, если у этих инвесторов есть вопросы к Застройщику. И мешать стройке закончиться своим вредительским поведением они не имеют никакого морального права.
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее
1. . .7072. . .147
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Подробнее