Подати оголошення

Создание ОСББ (как замена ЖЕКу)

Тема закрита

Быть или не быть ОСББ?
Можна вибрати 2 варіанта відповіді. Можна міняти відповіді. Всього голосів: 119.
80/67%
34/29%
5/4%
1. . .1719. . .26
24 бер 2016 19:36
Цитата "Spluha":

Если осбб будет создано то конечно вы можете не платить, но если это безосновательное желание то задолжеость будет взыскиваться в законном (судебном) порядке.
Про тарифы уже сказано-пересказано множество раз. Тариф будет устанавливать общее собрание и он в себе будет содержать отчисления и в резервный и в ремонтный фонд.
Осбб это не группа людей это все собственники и дома находяться на гарантии у застройщика 10 лет с момента ввода в эксплуатацию. Поэтому ремонт будет осуществляться как и сейчас силами и за счет застройщика.

меня скорее интересует ответ на вопрос по поводу 01.07.2016, чем остальное.

а теперь про обоюдную "воду":
безосновательность будет определять кто? Суд? =) Ну, ок )

Про тарифы сказано множество раз также, что пока останутся на уровне КМ, но вот будут ли они позже на уровне, опустятся или поднимутся? Это многих смущает. Предположительные 30 т грн, которые можно будет отчислить в резервный фонд - с теперешними ценами просто ничего. И это если они будут.
Застройщик может ремонт осуществлять с разной оперативностью ;) проверять нет желания. Общим делом заниматься не хочу. Снег чистить не хочу. Хочу просто заплатить за качественные услуги, спокойно проводить свободное время, отдыхать от работы, благодаря которой могу платить за услуги итд, а не трепать нервы "общим делом всех жителей жк". Потому хочу как и многие понять, что предлагается как альтернатива. КМ, который мы все с удовольствием ругаем - достаточно удобен. Что-то делает, возникающие текущие проблемы потихоньку решает, если не решает, всегда можно поругаться и вынести мозг. В зависимости от проблемы, мы иногда даже и не узнаЁм, что проблема была и она решена.
24 бер 2016 19:49
Кстати, какие прогнозы у будущих членов правления по поводу косметического ремонта мест общего пользования? Дом дает усадку, трещины, штукатурка обсыпается итд.
25 бер 2016 07:35
Вчора взяв у конс'єржа листок опитування від ІГ та від ЖЕКу. Який сенс анкет від ЖЕКу? Просто так? Створити видимість процесу? Збір персональної інформації?
25 бер 2016 08:13
Цитата "BitterAshes":
Вчора взяв у конс'єржа листок опитування від ІГ та від ЖЕКу. Який сенс анкет від ЖЕКу? Просто так? Створити видимість процесу? Збір персональної інформації?

у нас тыльки від ІГ, від жеку не отримували такого
25 бер 2016 08:38
Цитата "Sieg":
Кстати, какие прогнозы у будущих членов правления по поводу косметического ремонта мест общего пользования? Дом дает усадку, трещины, штукатурка обсыпается итд.

И это только начало, дом новый но пройдет врямя и начнуться проблемы. По работе нам приходят письма где люди рание создали ОСББ и теперь со словами у нас рассыпаеться дом, выделите пожалуйста деньги на ремонт, а какие деньги если вы отделились и должны были все учитовать. Но фезически люди не готовы к такому вложению. По мимо этого у некоторых лифты не работают по несколько месяцев, трубы надо менять и все очень дорого. У жеков на это идут расчеты сразу, хоть возможно и долго чинят но делают.
25 бер 2016 08:51
Цитата "Sieg":

Писала длинное сообщение, и случайно удалила :(

повторю свое мнение коротко, сейчас главное создать основу для ОСББ, а на эти вопросы уже не ИГ будет отвечать, а фирма (предполагаю, тот же Комфорт изначально) выбранная для обслуживания, ключевое слово ВЫБРАННАЯ, а не назначенная кем-то, кому это выгодно.
ИГ не будет и не обязана заниматься ремонтом, ее призвание качественно организовать саму систему, в которой те, которые будут нас обслуживать, будут под нашим (жильцов) контролем.
Кажется все предельно просто, главное желание это понять, а не во всем икать подвох, конечно же он может быть, и обязательно будет, как и в любых других сферах жизни,
основная фишка ОСББ, это то, что все в руках жильцов, а не вечно просить что-либо у ЖЕКа, с ощущением что ты им должен, а не они тебе
25 бер 2016 08:55
Цитата "karilla":

И это только начало, дом новый но пройдет врямя и начнуться проблемы. По работе нам приходят письма где люди рание создали ОСББ и теперь со словами у нас рассыпаеться дом, выделите пожалуйста деньги на ремонт, а какие деньги если вы отделились и должны были все учитовать. Но фезически люди не готовы к такому вложению. По мимо этого у некоторых лифты не работают по несколько месяцев, трубы надо менять и все очень дорого. У жеков на это идут расчеты сразу, хоть возможно и долго чинят но делают.

Расчеты то идут, но вот парадоксально, но часто оседают в карманах директоров ЖЕКа,
родители живут в доме, которому лет 20 уже, за это время с треском вылетело 2 начальника жека, которые не малые суммы присвоили, и в итоге когда нужно было трубы заменить, сбрасывались люди.
У бабушки КП "Индустриальное" (Соломенский р-н) если это кому-то о чем-то говорит, кнопка лифта 2 года не работает!!!! Звонила не один раз, и что я вижу когда прихожу в гости?! кнопка все так же не работает...
Может где-то и встречаются порядочные жеки, но сейчас это больше похоже на фантастику
25 бер 2016 09:35
Сьогодні зранку отримав дуже цікаву інформацію (наскільки вона достовірна сказати не можу)
Так от, у пана Віталія, котрий в ініціативній групі, борг за комуналку 10 000грн. + він ніде не працює(можливо офіційно). Так от цікаво наскільки це вірна інфа? Якщо інфа вірна, то як тоді людина яка сама не платить може керувати ОСББ?

Також сьогодні дізнався що КМ буде робити парковку там де стояли вагончики, інфа 100%.

Ще б хотів задати питання наступного чину, точніше це не питання, а факт. Я думаю всі пам"ятають як у нас не так давно зламався один із насосів, що качає нам воду? Так от цей насос коштував 400тис. грн. і КТ його швидко замінило. Тепер питання до знатаків(все ж питання) скільки треба часу щоб з наших мешканців зібрати таку суму, якщо тут на дитячу площадку по 10грн не могли здать?

Далі, стосовно гарантії на будинок 10років. Так от, таке враження що ми мешкаєш в різних країнах) Гарантія на будинок, це як гарантія на авто. Майстер безкоштовно, а от матеріали ваші.

І іще 1 чудовий факт, наша група хоче перевести вахторів на трудову книжку, у тут уже у мене питання, ВИ СЕРЙОЗНО????? Хто піде працювать на 1к і отдасть 300-400грн з пенсії?

Звісно, зараз як завжди набіжить куча людей які роскажуть, що я не правий, що все кльово, бо десьтам у когось платять по 1.5грн комуналку. Наразі з зборів, які були, не ясно нічого. А саме хто де працює, хто скільки заробляє, так так це важливий фактор. Можете вважати, що це як вибори у депутати)))

Висновок можу зробити наступний, що немає ніякого плану по розвитку, немає ніякого плану що буде найближчі 5 років, немає нічого.
25 бер 2016 10:11
Цитата "joki4":
Сьогодні зранку отримав дуже цікаву інформацію (наскільки вона достовірна сказати не можу)
Так от, у пана Віталія, котрий в ініціативній групі, борг за комуналку 10 000грн. + він ніде не працює(можливо офіційно). Так от цікаво наскільки це вірна інфа? Якщо інфа вірна, то як тоді людина яка сама не платить може керувати ОСББ?

Також сьогодні дізнався що КМ буде робити парковку там де стояли вагончики, інфа 100%.

Ще б хотів задати питання наступного чину, точніше це не питання, а факт. Я думаю всі пам"ятають як у нас не так давно зламався один із насосів, що качає нам воду? Так от цей насос коштував 400тис. грн. і КТ його швидко замінило. Тепер питання до знатаків(все ж питання) скільки треба часу щоб з наших мешканців зібрати таку суму, якщо тут на дитячу площадку по 10грн не могли здать?

Далі, стосовно гарантії на будинок 10років. Так от, таке враження що ми мешкаєш в різних країнах) Гарантія на будинок, це як гарантія на авто. Майстер безкоштовно, а от матеріали ваші.

І іще 1 чудовий факт, наша група хоче перевести вахторів на трудову книжку, у тут уже у мене питання, ВИ СЕРЙОЗНО????? Хто піде працювать на 1к і отдасть 300-400грн з пенсії?

Звісно, зараз як завжди набіжить куча людей які роскажуть, що я не правий, що все кльово, бо десьтам у когось платять по 1.5грн комуналку. Наразі з зборів, які були, не ясно нічого. А саме хто де працює, хто скільки заробляє, так так це важливий фактор. Можете вважати, що це як вибори у депутати)))

Висновок можу зробити наступний, що немає ніякого плану по розвитку, немає ніякого плану що буде найближчі 5 років, немає нічого.

Я звичайно не настільки обізнана у всіх описаних моментах,
але деякі факти дуже очевидні
1. Борг Сардака, якщо такий є, то це його справа, хай це питання контролюють ті, кому він винен. І сам себе він не назначить головою, для того і є об"єднання співвласників.
2. ВИ дійсно вірите що саме КМ - обслуговуюча організація, одноосібно вирішує питання місця для парковок?))
3. По-третє, чому насос який зламався за 1,5 роки експлуатації, це проблема мешканців?? на нього не дають жодних гарантій, і невже КМ з особистої кишені дав кошти на ремонт?!
І іще питання, за що ми тоді оплачуємо Прибудинкову і інше, щоб потім скидатись на насос??

Особисто для мене очевидним є факт, що більшість людей які пітримують КМ тобто нав"язаний жек, це люди, які якимось чином пов"язані з працівниками жеку. Іншого обгрунтування не знаходжу, ну як мещканець може бути не зацікавлений у прямому контролі за обслуговуючою організацією?!!

Один знайомий- директор ЖЕКу (в м. Києві) активно розказував що ОСББ це дуже-дуже погано.
Така ситуація і з Новою патрульною поліцією, яку активно поливають брудом екс міліцянти і їх рідня.

Для мене особисто очевидно ОСББ- це контроль, який мало кому подобається.

А те наскільки якісно все буде, залежить він нас - напряму, варто навчитись знаходити спільну мову з сусідами.

Цікаво, чому люди думають що КМ знає краще як нам жити, і що нам потрібно?! Звідки така невпевненість в собі?!

P.S і доречі ніхто КМ не виганяє, дуже вирогідно що вони залишаться, принаймні на деякий час, але в статусі організації яку найняли ми для себе, а не ДБК для нас
25 бер 2016 10:19
Цитата "joki4":

Я конечно всё понимаю, так как и сам являюсь владельцем автомобиля, но зачем там городить парковку? На территории ЖК нет спортивной площадки (футбольной, баскетбольной — не столь важно). Вот она то как раз и напрашивается на данное место, а не очередной кусок асфальта для тех, кому лень пройти пару сотен метров. :protest:
25 бер 2016 10:20
Цитата "joki4":

Какое отношение ИГил имеет к вахтерам? Или они за них будут платить начисления на зп?
25 бер 2016 10:21
Цитата "avganez":

Я конечно всё понимаю, так как и сам являюсь владельцем автомобиля, но зачем там городить парковку? На территории ЖК нет спортивной площадки (футбольной, баскетбольной — не столь важно). Вот она то как раз и напрашивается на данное место, а не очередной кусок асфальта для тех, кому лень пройти пару сотен метров. :protest:

кстати про площадку очень дельное замечание :up: :up: :up:
25 бер 2016 10:23
Цитата "Enot911":

Я звичайно не настільки обізнана у всіх описаних моментах,
але деякі факти дуже очевидні
1. Борг Сардака, якщо такий є, то це його справа, хай це питання контролюють ті, кому він винен. І сам себе він не назначить головою, для того і є об"єднання співвласників.
2. ВИ дійсно вірите що саме КМ - обслуговуюча організація, одноосібно вирішує питання місця для парковок?))
3. По-третє, чому насос який зламався за 1,5 роки експлуатації, це проблема мешканців?? на нього не дають жодних гарантій, і невже КМ з особистої кишені дав кошти на ремонт?!
І іще питання, за що ми тоді оплачуємо Прибудинкову і інше, щоб потім скидатись на насос??

Особисто для мене очевидним є факт, що більшість людей які пітримують КМ тобто нав"язаний жек, це люди, які якимось чином пов"язані з працівниками жеку. Іншого обгрунтування не знаходжу, ну як мещканець може бути не зацікавлений у прямому контролі за обслуговуючою організацією?!!

Один знайомий- директор ЖЕКу (в м. Києві) активно розказував що ОСББ це дуже-дуже погано.
Така ситуація і з Новою патрульною поліцією, яку активно поливають брудом екс міліцянти і їх рідня.

Для мене особисто очевидно ОСББ- це контроль, який мало кому подобається.

Для вас виділю текст по пунктах)
1. Якщо у людина НЕ ПЛАТИТЬ за комуналку, то з якого вона буде платить тоді коли там сидітиме(в правлінні) ну звісно, що обов"язкові платежі платить будуть, на остальні заб"ють. Я нічого не хочу сказать про Віталія поганого, тому як йогоя не знаю, але для мене це якісь недопустимі значення

2. Так я дійсно вірю. Парковка буде і це факт, а хто там що вирішує мені начхать, люди просили, вони зробили.

3. У поломці насоса 100500 факторів. Погана воді з брудом, перебої електрики і т.д. І чому 1.5 роки? Ярославічі вже 2.5 роки, майже 3. Як ви рахували я хз. Звісно це пробюлема мешканців, а чия? Якщо відказались від послуг КМ. На ваше запитання дав кошти, це взагалі жесть, у вас вода біжить? Біжить, значить кошти дав це очевидно. Коли ми платим за прибудинкову територію, там враховуються всі ризики. Так ми будем скидаться на насос якщо він зламається, це також факт. А ні то будем сидіть без води і плавать в говнах)

У мене складується враження, що всім просто накидали пиляки в очі, що ми зажевемо краще і т.д. А розібратися по факту усім лінь, чи ви думаєте що це так, став тай керуєш і гроші в копілку складаєш? Видно, що життєві "покращення" так нічого нікого і не навчило.
Цитата "vik_hamster":

Какое отношение ИГил имеет к вахтерам? Или они за них будут платить начисления на зп?

Кажется мы мчимся впереди паровоза :yes:
Цитата "avganez":

+1
25 бер 2016 10:25
Цитата "avganez":

Я авто не ставлю біля будинків, тому мене питання парковки мало обходить) Стосовно площадки то я згоден, її немає. Але якщо пройтись до останнього будинку там зона де можна набудувать 2 такі площадки.

Також я б запропонував зону парковки де дорого до ЖК, замість тих вагончиків. Навіть поставить охоронця там і платить йому ЗП
25 бер 2016 10:26
Цитата "joki4":

Для вас виділю текст по пунктах)
1. Якщо у людина НЕ ПЛАТИТЬ за комуналку, то з якого вона буде платить тоді коли там сидітиме(в правлінні) ну звісно, що обов"язкові платежі платить будуть, на остальні заб"ють. Я нічого не хочу сказать про Віталія поганого, тому як йогоя не знаю, але для мене це якісь недопустимі значення

2. Так я дійсно вірю. Парковка буде і це факт, а хто там що вирішує мені начхать, люди просили, вони зробили.

3. У поломці насоса 100500 факторів. Погана воді з брудом, перебої електрики і т.д. І чому 1.5 роки? Ярославічі вже 2.5 роки, майже 3. Як ви рахували я хз. Звісно це пробюлема мешканців, а чия? Якщо відказались від послуг КМ. На ваше запитання дав кошти, це взагалі жесть, у вас вода біжить? Біжить, значить кошти дав це очевидно. Коли ми платим за прибудинкову територію, там враховуються всі ризики. Так ми будем скидаться на насос якщо він зламається, це також факт. А ні то будем сидіть без води і плавать в говнах)

У мене складується враження, що всім просто накидали пиляки в очі, що ми зажевемо краще і т.д. А розібратися по факту усім лінь, чи ви думаєте що це так, став тай керуєш і гроші в копілку складаєш? Видно, що життєві "покращення" так нічого нікого і не навчило.

І якщо Ви такі обізнані, де ж КМ взяв гроші на ремонт? так нас люблять, що з своєї кишені взяли?!
Які добрі, нехай лишаються, мі-мі-мі

Вы уважно читали про що я писала? ОСББ це контроль, якого зараз ми не маємо, все банально просто.
25 бер 2016 10:27
Цитата "Enot911":

Кажется мы мчимся впереди паровоза :yes:

Наскільки мені відомо, то щоб поставить вазтьорів на трудову ідея пана Сардака. Тому я і запитав, так як хочу просто розібратися. А не просто тупо ставить галочку скрізь ЗА
25 бер 2016 10:28
Цитата "Enot911":

Вы уважно читали про що я писала? ОСББ це контроль, якого зараз ми не маємо, все банально просто.

Я думаю це ви уважно не прочитали що таке ОСББ і як це працює, не ту інфу яку вам дали, а просто самій поцікавиться і порить інформацію. І повірте навть при ОСББ особисто Ви ніякого контролю мать і далі не будите. Ще раз кажу, я просто хочу розібратися в ситуації і все.
25 бер 2016 10:29
[/quote]

Я конечно всё понимаю, так как и сам являюсь владельцем автомобиля, но зачем там городить парковку? На территории ЖК нет спортивной площадки (футбольной, баскетбольной — не столь важно). Вот она то как раз и напрашивается на данное место, а не очередной кусок асфальта для тех, кому лень пройти пару сотен метров. :protest:[/quote]
Я полностью поддерживаю Вас. :super:
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Детальніше
+34624407828xxxx
1. . .1719. . .26
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Детальніше