Подать объявление

ЖК "Парковий", Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії

17 дек 2017 14:47
Відгуки про житловий комплекс



Житловий комплекс "Парковий"
Забудовник: "Спілка забудівників"
Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії
20 дек 2017 15:30
Я хочу розповісти правду про будинки, які будує ТОВ"Філ Буд"= ТОВ "Спілка Забудівників", щоб мешканці та гості міста знали, що купують і де житимуть надалі (а, якщо купують на продаж – чи зможуть вони потім квартирі ті продати - велике питання).

Я – є їх інвестором квартири в будинку по вул. Національної Гвардії, 14в та про все, що я пишу, ви можете самі впевнитися на будівництві будинку. Я була там сама та, в тому числі, і зі спеціалістом в галузі будівництва, фотографувала та, згодом, радилася з іншими спеціалістами з приводу цього будівництва, тому пишу про все, що там побачила: (завтра додам інформацію у повному обсязі з фото)
22 дек 2017 18:34
Зробила запит в Івано-Франківську філію УкрБудЕкспертиза та отримала відповідь, що Івано-Франківською філією ТОВ «Укрбудекспертиза» експертиза проекту будівництва житлового будинку по вул. Національної Гвардії, 14в не проводилась. Тобто в проекті за цією адресою 11-поверхового будинку – немає. А що є? Написала ще один інформаційний запит. Чекаю відповідь.
Спілка Забудівників - небезпечні будинки
22 дек 2017 18:48
А тепер розкладаю все "по поличках":

1. На будівництві багатоквартирного будинку (11 поверхів) по вул. Національної Гвардії, 14в та в будинках ЖК "Центральний", що на вул. Мельника - відсутні ЄДИНІ монолітні залізобетонні пояси на КОЖНОМУ поверсі будинків. Ці пояси повинні бути взагалі та повинні бути нерозривні по периметру будинку та повинні бути збудовані по ширині зовнішніх стін та саме на ці пояси повинні опиратися плити перекриття
– це дуже важливий фактор для цілісності та надійності будинку. Без них будівництво багатоквартирних будинків заборонено.
P.S. Якщо такі з/б пояса були – їх було би можливо побачити, як з вулиці, так і всередині квартир. Але їх немає в будинках Сообщества застройщиков= Фил Буд = СпИлка ЗабудОвникОв.
22 дек 2017 19:07
Вот так - живи и бойся - упадет на тебя бетонная плита - или нет...русская рулетка- повезет-не повезет... Я уже не говорю про землетрясение, даже легкое...
24 дек 2017 16:25
2. На плані будинку - другої секції - є внутрішня самонесуча стіна в 2 цеглини, яка фактично є ребром жорсткості та "стягувала" будинок. Але ТОВ "Філ Буд" = ТОВ "Спілка Забудівників" на 7, 8,9, 10 и 11 поверхах розірвав це ребро жорсткості будинку, обірвав його та замінив єдину стіну в 2 цеглини, яка була передбачена проектом з 1-го по 11 поверх, на:
кусочок стіни в 2 цеглини і перегородку в 1,5 цеглини з прошарком пінопласту + обрубок плити перекриття - з 7-го поверху по останній 11 поверх. Плита була обрубана як вздовж, так і поперек – що знизило її міцність. Що діється в 1 та 3 секціях – мені невідомо - порівняйте те, що є в проекті та те, що збудовано фактично - це дуже важливо для безпеки життя.

Таким чином, генпідрядник ТОВ "Спілка Забудівників" заради економії цегли, бетону, арматури - знизив, заявлену проектом, міцність та надійність будинку в цілому;

3. Немає єдиного нерозривного монолітного залізобетонного поясу по периметру та по ширині зовнішніх стін і на останньому 11 поверсі – та це важливо, так як цей поверх – останній та з/б пояс не тільки стягував би будинок взагалі, але й стягував би його ще для того, щоб дерев'яні стропила криши не витискали опорні стіни назовні;

4. Будинок в 11 поверсів! - будується в 2 цегли, але у місцях сходових клітин, по всіх 11-тьох поверхах, зовнішні стіни будуються в 1,5 цегли! і все це "утеплюється" пінопластом в 5см! Та це не може бути заявлено проектом,тобто це економія ТОВ "Спилка Забудовников" і за рахунок надійності і за рахунок теплозбереганія будинку.
Продолжение следует. Фото додаю.
24 дек 2017 16:40
На цьому фото добре видно:
1. що у місцях сходових клітин зовнішні стіни будуються в 1,5 цегли;
2. що ЄДИНІ монолітні залізобетонні пояси на КОЖНОМУ поверсі будинку - відсутні;
3. що на плані 2 секції, між зеленою та помаранчевою квартирами, є внутрішня нерозривна самонесуча стіна в 2 цеглини, яка фактично є ребром жорсткості та "стягувала" будинок, але фатично в секції вона розірвана:
Філ Буд = Спілка Забудовників = небезпечні будинки
24 дек 2017 16:51
План 2 секции опасного дома по Нац. Гвардии, 14 ТОВ "Фил Буд" = ТОВ "Сообщество Застройщиков":
План 2 секции опасного дома по Нац. Гвардии, 14 Фил Буд = Сообщество Застройщиков
24 дек 2017 16:59
5. Залізобетонні пояса відсутні, але в цьому випадку (так підказують не тільки ДБН, але й логіка) – плити перекриття з перегородками, меблями, людьми на них – повинні опиратися на середину несучих зовнішніх стін, щоб рівномірно передавати нагрузку. Але в будинках СЗ плити перекриття спираються на четверть стіни (10-12см) – про яку надійність будинку в цілому може бути мова!

6. При порушенні ДБН - при відсутності залізобетонних поясів – кладка цегляних стін повинна бути бездоганною.

Але на будинках Філ Буд = СЗ практично всі кути будинків і місця примикання внутрішніх стін мають вертикальні штраби висотою у весь поверх та на всіх поверхах – тобто кут будинку і зовнішні стіни йдуть окремо, так як якість стиковки не відповідає нормам (шви не заповнені и мають сквозну порожнечу крізь стіни).

Де перев'язка цегляної кладки, якщо на всіх поверхах ведеться штрабування у одній вертикальній площині?

При такій неякісній кладці і таких відхиленнях від норм ДБН України, міцність стін зменшується на 50-60% і тієї товщини стіни в 2 цеглини, а в районі сходової клітини 1.5 цеглини – явно не досить для такої висотної будівлі!

Жити в таких будинках - небезпечно!
24 дек 2017 17:09
7. При такій неякісній кладці і таких відхиленнях від норм ДБН України – я просила ДАБИ м. Івано - Франківськ перевірити відповідність цементного розчину для кладки та бетону нормам ДБН України та перевірити наявність Висновків перевірки розчину та бетону лабораторією на всіх ЖК, що будує ТОВ "Спілка забудівників" - чекаю висновків;

8. Анкеровка плит перекриття виконана не в масив цегляних стін, а частково в бетонний розчин і частково в залишки кладочного розчину зі сміттям - такий собі "приямок" , тим самим, подовживши плиту перекриття. Я просила ДАБИ м. Івано - Франківськ відповісти: чи закладено це в проекті , або погоджено з проектантом, чи ні - на всіх ЖК, що будує ТОВ "Спілка забудівників". Чекаю відповідь;

9. При таких порушеннях зведення надземної частини, виникають сумніви в якості будівництва підземної частини будинку. Я просила ДАБИ м. Івано - Франківськ перевірити журнали та Акти скритих робіт на всіх ЖК, що будує ТОВ "Спілка Забудівників" та надати мені відповідь;

10. В моїй квартирі самонесуча наружна стіна (цегляна кладка) була в сквозних отворах – тому я, в магазині рядом з будівництвом, купувала 3 балони монтажної піни та задула ці отвори самостійно. Я просила ДАБИ м. Івано - Франківськ в цьому переконатися при перевірці;
24 дек 2017 17:26
Та так погано ТОВ "ФілБуд" = ТОВ "Спілка Забудівників" будує скрізь на своїх Житлових Комплексах.

11. Утеплення стін пінопластом в будинках вище 26,5 м - недопустимо. Дев'ятиповерхові та вище - відносяться до будівель підвищеної поверховості, висотних і тому подібне - утеплюються, виключно, мінеральною або кам'яною ватою - ДБН В.2.6-33:2008 «Конструкції зовнішніх стін із фасадною теплоізоляцією. Вимоги до проектування, улаштування та експлуатації», а також ДБН В.1.1-7-2002 «Захист від пожежі. Пожежна безпека об’єктів будівництва»;

12. Утеплення стін пінопластом в будинках товщиною в 2 цегли, а в районі сходової клітини - 1.5 цеглини, пінопластом 5 см – недопустимо. Товщина утеплення вираховується по формулі – и повинно бути не менше 10см, а в районі сходових кліток не менш 15см, так як сходові клітини не опалюються взагалі;

13. І ще – утеплення стін пінопластом "Спілка Забудівників" веде "на ляпухах"- я бачила, як робили на ж/будинку по вул. Мельника.

Клей повинен наноситися повністю на весь лист пінопласту – саме тоді виходить монолітна конструкція утеплення стіни, інакше холодне повітря, яке проникатиме від фундаменту, циркулюватиме і охолоджуватиме стіну.

У такому разі теплоізоляційний матеріал почне грати, швидше, декоративну роль, а вони все-таки проводять утеплення будинку.

І приклеюють пінопласт без використання анкерних дюбелів – стіни будинку виконані під штукатурку, а не під розшивку, тобто зовнішні стіни нерівні – саме тому потрібні дюбелі – тим більше у будинках "СЗ" 6 - 11 поверхів;

14. Семиповерхові будинки ТОВ "СЗ" на вул. Мельника будуються з зовнішніми стінами в 1,5 цегли та утеплюються пінопластом 5см! Я просила ДАБИ м. Івано - Франківськ перевірити відповідність товщини зовнішніх стін та товщини пінопласту – проекту - на всіх ЖК, що будує ТОВ "Спілка Забудівників".


Таким чином,
1. ТОВ "Філ Буд" = ТОВ "Спілка забудовників" будує НЕбезпечні та НЕнадійні будинки;
2. будинки, що будує ТОВ "Філ Буд" = ТОВ "Спілка Забудівників", небезпечні та некомфортні для життя громадян України – я, в цих постах навела докази.
24 дек 2017 17:44
Не існує спілки забудовників - це є "маркетинговий хід" та це є лише назва ТОВ"Спілка забудівників" з помилкою в слові - засновник - одна людина.

Є ТОВ "Спілка забудівників",
є ТОВ "Спілка забудівників – ІФ",
є ТОВ "Спілка забудівників – ІВ" ,
є ТОВ «Філ Буд»
м. Івано – Франківськ

ТОВ "Спілка забудівників " та ТОВ «Філ Буд» зареєстровано: м.Івано-Франківськ, вул.Мельника, 11
Засновник 100% та керівник Филюк Микола Федорович, м. Івано-Франківськ, вул. Г. Хоткевича, буд. 67а, корп.. 3, кВ. 9
Розмір статутного фонду 1 000 грн

ТОВ "Спілка Забудівників – ІФ " зареєстровано: м.Івано-Франківськ, вул.Мельника, 11
Засновник 1: Светловський Віталій Васильович, 77701, Івано-Франківськая обл., Богородчанський район, СМТ Богородчани, віл. Шевченка, 20 кв.13
Розмір статутного фонду 50 грн
Засновник 2: м. Івано-Франківськ, вул.. Г. Хоткевича, буд. 67а, корп.. 3, кВ. 9
Розмір статутного фонду 950 грн
Керівник Лутчин Тарас Михайлович

ТОВ "Спілка Забудівників – ІВ" зареєстровано: м.Івано-Франківськ, вул.Мельника, 10, тел. +380508481558
Засновник та керівник : Стиранка Іван Іванович, 100%, Адреса засновника: Тернопільска обл., Монастирський район, село Високе
Розмір статутного капіталу 1 000 грн
25 дек 2017 13:26
Отримала офіційну відповідь від директора філії ТОВ "Українська будівельна - технічна експертиза", що, цитую:
"Філією ТОВ "Українська будівельна - технічна експертиза" в Івано – Франківської області експертиза проекту будівництва: "Будівництво багатофункціонального комплексу споруд громадського призначення Національної академії внутрішніх справ (перша черга будівництва) по вул. Національної гвардії,14-В у м. Івано–Франківську", замовник Національна Академія внутрішніх Справ, не проводилась".

Тому інформація на банері, що є на будівництві житлового будинку по вул. Національної Гвардії,14В – брехня.

Проект на будівництво житлового комплексу "Парковий", виконаний невідомою проектною організацією, експертизу не проходив.

Та зараз питання: а проект на будівництво ЖК "Парковий", взагалі, - є?

Та якщо це "комплекс споруд громадського призначення" – чому на фото лише один будинок? Де комплекс? Теж брехня?
Спилка Забудовников - опасные дома
Брехня Спілки Забудівників
26 дек 2017 11:06
На перший погляд – гарно написано, але як дочитуватися нічого по-суті, ну скажімо мало.
З/Б пояса – це один з варіантів укріплення, є інші. Це в багатьох пунктах.
Ну і що на сходових клітках 1.5цегли.
Утеплення варто поцікавитися, але не думаю що на цьому економлять на товщині. Пункт 6, не розібрався, але в ДБН фігурує не пінопласт а “клас горючості”, далі нудно, ну буде той пінопласт мати відповідний клас горючості. Інша справа що мінвата боїться вологи, зсідається. Продажники кажуть що то не страшно – надійно ізолюється, але я б не покладався – яка та ізоляція буде через 10років.
27 дек 2017 08:25
Хід будівництва
03 янв 2018 09:36
Нижче наводимо відповідь нашого Головного інженера.
Тут виклав Базові рішення які забезпечують надійність, жорсткість та довговічність наших будинків. Спростовувати кожен напад – безперспективно, виснажливо, така захисна позиція завідомо програшна.
03 янв 2018 09:53
Будівельні об’єкти по вул.Бельведерській 35,37, по вул.Мельника 10 та по вул.Національної Гвардії.

Всі будівельні роботи ведуться згідно будівельних норм та правил ДБН В.1.1-12-2014.
1) Фундаменти запроектованих будівель виконані у вигляді суцільних фундаментних плит з монолітного бетону класу В25 (М300) та арматури класу 400(240) АIII(АI) згідно проекту.
2) Стіни підвальних та цокольних поверхів виконані з фундаментних блоків (ФБС) з перев’язкою в кожному ряді не менше 1/3 висоти блока. Шви між блоками заповнені будівельним розчином марки М75 (згідно п.7.2.5).
3) Перекриття поверхів виконані у вигляді жорстких горизонтальних дисків, з’єднаних з вертикальними конструкціями (несучими стінами), що забезпечує їх спільну роботу у разі сейсмічного впливу.
4) Жорсткість збірних залізобетонних перекриттів забезпечено за допомогою наступних конструктивних рішень:
- виконано зварні з’єднання плит між собою та стінами (анкерування плит)
- влаштовано монолітні залізобетонні антисейсмічні пояси з анкеруванням в них випусків арматури з плит (бетон М300, арматура кл. АІІІ ØØ 12,8)
- шви між панелями перекриття замонолічено розчином марки М75
- монолітні ділянки виконано з бетону марки М300 та арматури класу АІІІ, АІ (згідно проектної документації).
5) Обпирання панелей перекриття на несучі цегляні стіни становить 120мм.
6) Кладка стін (за сейсмічністю 6 балів) ведеться з повнотілої цегли (1-7 поверхи) та ефективної (вище 7-го поверху) марки М100(згідно ДСТУ Б В.2.7-61) на розчині марки М50 (М75).
7) Антисейсмічні пояси влаштовані по периметру будівлі в зовнішніх стінах товщиною 510мм, шириною 300-350мм, висотою 250-300мм з бетону М300 та арматури кл.АІІІ, АІ (ØØ 12,8) (згідно п.7.10.10).
8) Цегляні стіни армовані арматурними сітками (4ВрІ) через кожні 5-6 рядків кладки (згідно п.7.10.11).
9) Проектовані будівлі передбачені простої форми в плані, запроектовано повздовжня внутрішня стіна, а відстань між поперечними стінами становить 12-15м. (згідно п.7.12.2).
10) По периметру 1-го поверху (цокольного), а також по внутрішніх несучих стінах виконано монолітний пояс шириною 500-600мм і висотою 600мм (бетон кл.М300, арматура АІІІ, АІ, ØØ 25,18,10,6мм), що забезпечує жорсткість та несучу здатність будівель.
08 янв 2018 11:10
Цитата "Сообщество Застройщиков":
Нижче наводимо відповідь нашого Головного інженера.
Тут виклав Базові рішення які забезпечують надійність, жорсткість та довговічність наших будинків. Спростовувати кожен напад – безперспективно, виснажливо, така захисна позиція завідомо програшна.



Головного інженера у ТОВ "Спілка забудівників" = ТОВ «Філ Буд» = ТОВ "Спілка забудівників – ІФ" = ТОВ "Спілка забудівників – ІВ"
– немає взагалі,
як немає взагалі штату робітників (гроші отримує висока широкоплеча молода людина – квитанція на отримання грошей – під №1 – але це вже питання фіскальних органів) - тому ця їх відповідь була дана виконробом з будівництва по вул. Мельника (не було навіть зібрання виконробів).

Так звані "Базові рішення" Спілки – це рішення, які закладені в будівельних нормах для всіх будівель, які будуються в країні. Перелік пунктів, які надав "Головний інженер" – це лише витяги з ДБН, на які він посилається, а не конкретні будівельні рішення , які приймалися при будівництві зазначених об'єктів.
Крім того, із ДБН цитується лише частина абзацу і все.

Спростувати Правду, яку я пишу про будинки Філ Буд = Спілка забудівників – дійсно безперспективно та така позиція – дійсно завідомо програшна для Спілки.
08 янв 2018 11:30

А зараз, як завжди, чітко, обгрунтовано та по пунктах на відповідь "Головного інженера":

1) фундаменти засипані та перевірка Актів на скриті роботи – це обов’язок Державної архітектурної інспекції м. Івано-Франквську, а підпис на них повинні ставити бригадир (бригада якого виконала цю роботу), виконроб (або майстер) будівництва та головний інженер будівельної організації, та на них же покладена і відповідальність за якість виконаних робіт.
Але питання: чи оформлені офіційно ці особи? Тому що, якщо – ні – це буде не Акт, а "фількина грамота".

Хто виконав проекти на забудови? Експертиза проекту ЖК "Парковий" не робилась.

2) Стіни підвальних та цокольних поверхів – читай вище п.1.

3) Яскравий приклад "локшини" на вуха читача.
Диск – це предмет у вигляді плоского круга. Цитую:"Перекриття поверхів виконані у вигляді жорстких горизонтальних дисків" – як це? Які ДИСКИ? Не має на їх будинках ДИСКІВ.

4) Ні, це брехня – плити між собою НЕ зварені. Ніде.

Анкеровка плит з стінами проводиться прив'язкою плит за монтажні петлі, а не арматурою з плит – є – та я про це говорила (п.8 мого поста - тут же, вище - від 24 дек.17 19:09). Але анкеровка проведена неякісно.

Монолітні залізобетонні антисейсмічні пояси з анкеруванням в них випусків арматури з плит на будинках Спілки – відсутні взагалі, так як використаються стандартні плити БЕЗ випусків арматури, що видно навіть на фото, які викладає "Спілка забудівників".

Вони знов написали брехню.

Та, згідно п. 7.12.3, якщо плити перекриття використовуються без арматурних випусків, то перекриття посилюються влаштуванням між плитами з кроком 5-6м монолітних ділянок шириною не менше ніж 120мм, армованих наскрізними арматурними каркасами, заанкерованими в прилеглих обв`язках перпендикулярного до напрямку.

І цього НЕМАЄ в будинках ФілБуд = Спілка.

В шви між плитами перекриття накидане сміття, та нащо закидати, щоб потім його убирати – ніхто цього робити не буде – просто зроблять стяжку и все.

До речи, я в своїй квартирі, сама особисто, виколупувала сміття зі швів, а потім винесла його з квартири.

5) Так, всього лише, 120мм, та я про це писала в пості вище.

6) А чому сейсмічність 6 балів? Івано–Франківськ відноситься до районів з сейсмічністю 8 балів (дивись фото та почитай https://www.segodnya.ua/ukraine/zemletryasenie-v-ukraine-seysmolog-nazval-samye-opasnye-zony-783882.html

Але, якщо – 6 балів, то, згідно таблиці 7.1 п.8 ДБН В.1.1-12:2014 – стіни з цегли – кількість надземних поверхів повинні бути не більш як 9, але у Спілки на Нац Гвардії, наприклад – вже 11 + гаражі, які теж рахуються (примітка 4 до табл..7.1 ДБН В.1.1-12:2014 ) Дивись фото спілки, вище 27,12,2017 ,10:25.

Та, крім того, ДСТУ Б В.2.7-61 – це якість цегли, а не сфера її застосування.

7) Це брехня.

В будинках Філ Буд = Спілка навіть по периметру будівлі в зовнішніх стінах товщиною 510мм НЕМАЄ антисейсмічних залізобетонних нерозривних поясів. Це – по факту.

Та не може їх бути навіть теоретично)) – рахуємо: ширина стін 510 – але ширина стін в районі сходових клітин – 380мм (1,5 цегли) – та це в 11-поверхових будинках, але в 7-поверхових на Мельника – всі зовнішні несучі стіни 1,5 цегли, тобто 380мм.

Тому виконати антисейсмічні З/Б пояси неможна навіть теоретично. Крапка.

8) На всі армування кладки арматурними сітками на будівництві повинні бути складені Акти на приховані роботи.

Та чи є у Спілки ці Акти? Це питання до ДАБИ.

9) Ні, в п. 7.12.2 ( ДБН В.1.1-12:2014 ) вказано, що будівлі з цегляними стінами слід передбачати простої ТА СИМЕТРИЧНОЇ форми в плані. Ваші будинки (секції) НЕ симетричні, а, не зрозуміло якої форми, фото, а тому посилання на цей пункт ДБН Спілкою - є безпідставним.

10) Згідно п.7.10.9 ( ДБН В.1.1-12:2014 ) - на рівні перекриттів і покриттів, виконаних із збірних елементів, по ВСІМ СТІНАМ БЕЗ РОЗРИВІВ повинні встановлюватися антисейсмічні пояси з монолітного залізобетону з НЕПЕРЕРВНИМ армуванням.

У Спілки НІДЕ немає таких поясів.
НІДЕ. ВЗАГАЛІ.

Та ще, додатково те, що не відповідає (в будинках Спілки) ДБН В.2.2-15-2005 п.4.10 б) - вихід з кожної квартири на балкон (лоджію) повинен мати глухий простінок шириною не менше 1,2м між торцем балкону (лоджії) та виходом на балкон (лоджію) для того, щоб можливо було сховатися від полум'я та диму в випадку пожежі – та ця відстань у Спілки значно менше (перемірте її в своїй квартирі).

Кожного разу я знаходжу все більше і більше порушень у будинках, що будує ТОВ "Спілка забудівників" = ТОВ «Філ Буд» = ТОВ "Спілка забудівників – ІФ" = ТОВ "Спілка забудівників – ІВ"…
Економія на всьому…

Вони порушують майже всі норми та правила будівництва в Україні…

Їх будинки ненадійні та небезпечні для життя.

П.С. "Звіт" "Головного інженера" (без підпису) - це відповідь рівня неосвідченої в будівництві людини та це - жах…

09 янв 2018 13:56

Перш за все, тут всі ДБН’и, серед них і ДБН В.1.1-12:2014 навколо якого ми ведемо дискусію.
https://www.minregion.gov.ua/napryamki-diyalnosti/building/tech-reg/normuvannia/derzhavni-ta-galuzevi-budivelni-normi/derzhavni-ta-galuzevi-budivelni-normi-2/
Як бачите їх надто багато щоб необізнана людина могла самотужки розібратися, тим більше проконтролювати. Тому існує Державна архітектурно-будівельна інспекція України (ДАБІ), до основних напрямків діяльності якої відноситься Архітектурно-будівельний контроль. Це професіонали високого рівня, за свої дії вони несуть відповідальність аж до кримінальної і дорожать своєю репутацією. Невіриться в сучасній Україні, тим не менше.

ДИСКИ – це загально будівельний професійний термін, в тому ж ДБН В.1.1-12:2014 п.7.3.1
“Перекриття та покриття слід виконувати у вигляді жорстких горизонтальних дисків, надійно з’єднаних з вертикальними конструкціями будівель …”.
Диски бувають різні, але під цим терміном розуміють зв’язку плита-стіна-арматура-анкери що забезпечує їх спільну роботу.

Івано-Франківськ – 6 балів див. А.1 (ДБН В.1.1-12:2014 ) – перелік населених пунктів, розташованих в сейсмічно небезпечних районах.

Цегла марки М100(згідно ДСТУ Б В.2.7-61) – що не зрозуміло, цегла 100-ка суцільна, не порожниста, навіть там де допускається 75-ка – див. п.7.10.2.

120мм обпирання плит – див. п.7.3.3

Читаємо разом п.7.12.2 «Будівлі з цегляними стінами слід передбачати, ЯК ПРАВИЛО, простої симетричної форми в плані.» Тобто, «як правило», а не «повинно», не з геометричною точністю, погодьтеся наші будинки достатньо «прОсті» i навантаження розподіляється симетрично.

Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Подробнее