Подать объявление

Нафтогаз начал обещанную реструктуризацию

19 сен 2008 12:13

НАК Нафтогаз Украины делает первые шаги в рамках своей реструктуризации. Вчера Минтопэнерго одобрило ликвидацию принадлежащей Нафтогазу компании Черноморнефтегаз и передачу ее активов дочке НАК – Укргаздобыче.



Читать дальше >>

19 сен 2008 12:13
Я зрозумію сенс будь-якої реструктуризації лише тоді, коли зумію встановити її зв'язок із виконанням головного завдання для держави Україна – забезпечення енергонезалежності.
А тепер звернемося до історії. В лютому 1968 року у Києві під егідою АН УРСР відбулась республіканська нарада, в якій взяли участь представники структур, відповідальних за добування нафти і газу на території України.Там устами президента Академії Наук Б.Патона було поставлене конкретне завдання з метою утримання і збільшення об"ємів видобутку нафти і газу - збільшити глибини буріння на території України до 5000 - 7000 метрів.
Академік Г.Доленко (геолог) висловився чітко"З впевненістю можна заявити, що освоєння великих глибин є головним завданням технічного прогресу в нафтогазовій промисловості".
В подальшому у зв"язку з відкриттям легкодоступних родовищ на сході СРСР про це завдання закономірно забули. Але ж із настанням незалежності України Тюмень і Уренгой залишились у іншій державі. То чому про це завдання тепер ніхто не згадує?? Чи не тому, що багато-хто в керівництві Держави відпрацьовує завдання на поглиблення енергетичної залежності України?
Я сприйму план реструктуризації НАК «Нафтогазу» при умові, якщо першими пунктами у ньому буде записано
1. Створити у складі дочірнього підприємства Нафтогазу «Науканафтогаз» відділ, відповідальний за координацію наукових розробок в галузі забезпечення буріння глибоких і надглибоких свердловин.
2. Створити спеціалізоване управління бурових робіт із завданням освоїти на протязі двох-трьох років масове буріння розвідувальних і експлуатаційних свердловин глибиною 5000 – 7000 метрів.

Олег Кекот, к.т.н.,автор нового електробура, з допомогою якого можна забезпечити продуктивність буріння у 2 - 3 рази вищу в порівнянні із найкращими світовими технологіями (патент України № 72546)
20 сен 2008 00:16
народ не паникуйте 20 числа доллар опустится а 1 октября опять повысится
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Подробнее
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Подробнее