Подати оголошення

Продаж кімнати сусіду

11 бер 2024 08:18

Дві однакові двокімнатні суміжні квартири. Як можна продати одну суміжну кімнату сусідам? Щоб в результаті були нові документи на 3 і 1 кімнатні квартири

17 бер 2024 16:01

Amlifier

Дві однакові двокімнатні суміжні квартири. Як можна продати одну суміжну кімнату сусідам? Щоб в результаті були нові документи на 3 і 1 кімнатні квартири


Ви не можете продати конктрено одну лише кімнтату як самостійний вид майна, оскільки така кімната не є самостійним майном - вона входить до складу квартири. (ціла квартира  - є майном). Тому таку угоду вам не посвідчить жоден нотаріус.
Продати можна лише частку в праві на всю квартиру ( 1/2 чи 1/3 від усієї квартири), а не частину квартири в натурі (кухню, кімнату чи санвузол). В такому разі покупцю буде належати право власності на квартиру у розмірі 1/2 чи 1/3 долі. Це називається спільна часткова власність кількох осіб на одне майно (в такому разі подальше розпорядження всією квартирою здійснюється лише за спільною згодою співвлаників, тобто інший співвласник не може самостійно розпорядитись квартирою).
Аналогічно з автомобілем, - ви не можите продати пасажирське сідіння окремо від автомобіля, однак ви можите володіти цілим автомобілем одночасно з іншою особою (іншим співвласником). 

Єдине що можна спробувати, це робити проект на перебудову: технічно обєднати кімнату з іншою квартирою і відокремити від попредньої квартири + все це узаконити, щоб можна було потім отримати нові техпаспорти і оформити договори. Інакше це буде самовільне незакнне перебланування і жодного права власності на нього не виникає за закном.
Однак нарядчи ви зможите узаконити такий проект перебудови (особливо якщо між квартирами несуча стіна) + буде коштувати дорого розробка і погодження такого проекту. 


Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Детальніше
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Детальніше