Подати оголошення

Как уберечь холодильник от перепадов напряжения

23 трав 2012 09:00
Подскажите, пожалуйста, какой холодильник лучше купить, если у нас дома постоянные перепады напряжения? Стоит приобрести стабилизатор напряжения? В основном напряжение ниже, чем 220 В.
23 трав 2012 10:33
Да мне помог стабилизатор
24 трав 2012 11:44
Ну во первых установить защиту нагрузки (например ЗАС, к тому же и от 380 В спасет своевременно). Также можно использовать ИБП с двойным преобразованием или как вариант можно поставить феррорезонансный стабилизатор (например Solo)
25 трав 2012 10:22
Все современные холодильники продаются со встроенными трансформаторами. Так что не надо тратить деньги и покупать ненужный прибор, холодильник и так справится с перепадами напряжения.
18 січ 2016 12:26
Користуюся цим:
Стабилизатор напряжения однофазный бытовой ампер 12-1/32a
18 січ 2016 16:18
Лутше купить стабилизатор чем потом чухать голову.
19 січ 2016 06:49
Стабилизатор обычный поставить. А современные холодильник уже со встроенными штучками от перепадов напряжения продаются.
23 січ 2016 18:20
Цитата "Аэлика":
Стабилизатор обычный поставить. А современные холодильник уже со встроенными штучками от перепадов напряжения продаются.

Встроенные штуки тоже выходят из строя. И без мастера Вы их не поменяете. Новый стабилизатор включить в сеть и в него воткнуть вилку от холодильника может каждый.
13 лют 2016 19:03
Или поставить стабилизатор на входе в квартиру. Для всего домашнего электрооборудования. Что бы другие электроприборы холодильнику не завидовали :)
09 серп 2025 09:29

Як на мене, холодильник — це одна з тих речей, яка працює майже непомітно, але варто йому зупинитися хоча б на кілька годин, і одразу відчуваєш, наскільки він незамінний. Особливо, коли йдеться про великі холодильні шафи, де все розкладено по поличках і є запаси на кілька днів. Проблема в тому, що в багатьох будинках напруга в мережі «стрибає», і техніка цього довго не витримує.

Я свого часу теж думала, що сучасні холодильники вже мають достатній захист, і окремий стабілізатор — це зайва витрата. Але після того, як у знайомих через черговий перепад згоріла електронна плата, я швидко змінила думку. Майстер, який ремонтував їм техніку, сказав, що навіть вбудовані системи захисту з часом виходять з ладу, а заміна коштує майже як пів нового холодильника.

Після цього вирішила поставити стабілізатор, і тепер він працює у мене на всю кухонну техніку одразу. Шукала підходящий варіант довго, порівнювала характеристики й відгуки в інтернеті, у тому числі дивилася моделі на Розетці — там було зручно глянути одразу кілька варіантів, щоб визначитися.

Відтоді я спокійна: навіть якщо напруга знову впаде чи «підскочить», я знаю, що мій холодильник переживе це без проблем. І продукти залишаться свіжими, і нерви цілими. У таких випадках стабілізатор справді виходить дешевшим, ніж потім ремонтувати дорогу техніку.

Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Детальніше
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Детальніше