Подать объявление

У Черновецкого уверяют, что суд не запретил новые тарифы

25 авг 2009 12:55

В КГГА заверяют, что в решении Окружного административного суда Киева повышение тарифов на ЖКУ не запрещено. Об этом, как передает корреспондент "Главреда", сегодня на пресс-конференции заявил первый заместитель председателя КГГА Анатолий Голубченко.



Читать дальше >>

25 авг 2009 12:55
по перше , згідно постанови Кабміну , само міністерство не має впливу на тарифи і не може їх ні корегувати ні забороняти. а що дурнуватий мігністр хоче попіаритися - то це його дурість і не більше. суд також не відміняє а може лише призупинити чи на основі свого рішення ( судового) надати постанову для кгга для відміни. так що багато галасу з боку учасників президенстської компаніі і мало справ.
25 авг 2009 14:28
Інформаційна довідка щодо необхідності прийняття Закону
України (реєстр № 0954)
“Про засади функціонування Єдиної державної системи моніторингу виробництва, постачання, транспортування, споживання та оплати за паливно-енергетичні ресурси і житлово-комунальні послуги”
(Перше доручення Президента України Л.Д.Кучми щодо необхідності впровадження ЄДСМ в державі з метою створення реального енергобалансу в економіці для поліпшення національної безпеки України було дано Прем’єр-міністру України В.А.Ющенку 28.09.2000р за №480/28864-01).
В умовах кризових явищ в економіці Україні, що призвели до зростання соціальної напруги в суспільстві, надмірного зростання енергоємності ВВП держави при його падінні, критичного стану в житлово-комунальному господарстві, украй важливим є отримання Верховною Радою України, Урядом України достовірної оперативної інформації щодо фактичного стану справ в енергетичному комплексі і житлово-комунальному господарстві для прийняття виважених законодавчих та управлінських рішень.
Відсутність такого державного інструменту отримання оперативної достовірної інформації, як ЄДСМ, не дозволяє безпосередньо з’ясувати справжні параметри використання та розрахунків споживачами теплової енергії, води, гарячої води, газу, електроенергії і житлово-комунальних послуг, що виведе з тіні кримінальні схеми отримання надприбутків, попередити необ’єктивне зростання цін на споживчі і промислові товари, тарифів на послуги з енерго-, тепло- і водопостачання, що призводить до зростання грошової складової енергоресурсів в формуванні собівартості внутрішнього валового продукту та загрожує національній безпеці держави.
Через те, що діючі моніторинги з основних видів енергоресурсів та надання житлово-комунальних послуг, які здійснюються профільними міністерствами, відомствами, місцевими органами влади та органами місцевого самоврядування, неузгоджені та мають розрізнені інформаційні бази даних, методологічні розбіжності, ведуться для забезпечення різних цілей і не контролюються державою, що негативно комплексно впливає на рівень національної безпеки України, міжкомітетсько-урядовою робочою групою було прийнято рішення внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону України «Про Національну комісію України з контролю за впровадженням, функціонуванням та удосконаленням Єдиної державної системи моніторингу виробництва, постачання, транспортування, споживання та оплати за паливно-енергетичні ресурси і житлово-комунальні послуги» (реєстр. № 3335, н.д. Куйбіда В.С., Александровська А.А., Петросов В.А., Сербін Ю.С., Савосін Г.А., Шаго Є.П.).
17.05.2007р. ВРУ Закон було прийнято в першому читанні - 242 голосу. Доповідач – народний депутат України Александровська А.А.
З метою запровадження такого державного інструменту на розгляд Верховної Ради України у другому читанні було внесено проект Закону України реєстр. № 0954 “Про засади функціонування Єдиної державної системи моніторингу виробництва, постачання, транспортування, споживання та оплати за паливно-енергетичні ресурси і житлово-комунальні послуги” (попередню назву змінено з урахуванням пропозицій народних депутатів України - Добряка Є.Д.,Оробець Л.Ю., Тулуба С.Б., Деркача М.І.,Сухого Я.М.,Зарубінського О.О.,Шаго Є.П.).
Р І Ш Е Н Н Я № 8
засідання Опозиційного уряду України від 5 червня 2008 року. Головував ЯНУКОВИЧ В. Ф. Члени Опозиційного уряду АЗАРОВ М. Я., АКІМОВА І.М., БОГОСЛОВСЬКА І. Г., БОЙКО Ю. А., ДЖИГА М. В., КІНАХ А. К., КОЗАК В. В., КОРЖ В. П., КУЗЬМУК О. І., ЛАВРИНОВИЧ О. В., ЛЬОВОЧКІН С. В., ПАПІЄВ М. М., ПОПОВ О. П., СЛАУТА В. А., ТАБАЧНИК Д. В., ТОЛСТОУХОВ А. В., ТУЛУБ С. Б., ШУФРИЧ Н. І., ЯЦУБА В. Г. /…/підготувати необхідні зміни та доповнення до Закону України “Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу” для завершення розв’язання боргової проблеми у вугільній промисловості; - розглянути питання утворення Національного агентства з питань реструктуризації галузі з наділенням його статусом центрального органу виконавчої влади; - організувати розроблення та впровадження моніторингу показників єдиного енергетичного балансу. До 01.07.2008 організувати розгляд Верховною Радою України проекту Закону України “Про засади функціонування Єдиної державної системи моніторингу виробництва, постачання, транспортування та оплати за паливно-енергетичні ресурси і житлово-комунальні послуги”; - підготувати та внести на розгляд Верховної Ради України законопроект щодо переоцінки основних фондів всіх підприємств паливно-енергетичного комплексу. /…/
Голова Опозиційного уряду України В. ЯНУКОВИЧ
Проект Закону України “Про засади функціонування Єдиної державної системи моніторингу виробництва, постачання, транспортування, споживання та оплати за паливно-енергетичні ресурси і житлово-комунальні послуги”, зважаючи на його суттєвий позитивний вплив на рівень економічної, соціальної, енергетичної та екологічної безпеки держави неодноразово включався до розгляду на засіданнях Верховної Ради України (17.04.2008, 15.05.2008, 22.05.2008, 05.06.2008, 19.06.2008), проте не був розглянутий.
На засіданнях парламентських фракцій Партії регіонів, Комуністичної партії України, фракції “Блок Литвина”, напередодні розгляду вказаного законопроекту у сесійній залі, були прийняті позитивні рішення щодо його прийняття. Фракції БЮТ та “Наша Україна” також підтримують прийняття вказаного законопроекту.
Розглядаючи згаданий законопроект як такий, що забезпечить впровадження реального державного механізму подолання наслідків кризових явищ в економічній, соціальній, енергетичній та екологічній сферах держави, Народні депутати України від більшості фракцій, представлених в парламенті, Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики звернулись до Голови Верховної Ради України щодо включення його до порядку денного IV сесії з метою недопущення відкладення розгляду та прийняття такого важливого для країни питання на невизначений термін.
27.03.09р. Головою ВРУ було надано доручення підготувати матеріали щодо законопроекту №0954 для розгляду питання на засіданні Погоджувальної ради. 30.03.09р. під час засідання Погоджувальної ради матеріали по законопроекту було вручено членам Погоджувальної ради.
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Подробнее
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Подробнее
+34624407828xxxx