Подать объявление

Жилой квартал Эврика | Аркада | ул. Академика Глушкова

ЗастройщикАРКАДА
Сдача ЖК2017 - 2020 г.
Планировки
Карточка Домик
Индекс надёжности
-80из 220
Ваше общее впечатление об Объекте и Компании:
Можно выбрать 1 вариант ответа. Можно менять ответы. Всего голосов: 483.
111/23%
59/12%
117/24%
126/26%
70/14%
1. . .10301032. . .1125
25 июль 2019 17:32
У середу, 24 липня 2019 року у приміщенні Київська міська державна адміністрація - КМДА відбулось засідання Комісії з вирішення проблемних питань по об'єктах незавершеного будівництва, а саме будинків ЖК "Эврика" ЖК «Еврика» на проспекті Академіка Глушкова, 6 у Голосіївському районі міста Києва. Комісія пройшла під головуванням заступника голови КМДА Вячеслав Непоп.

Присутні: структурні підрозділи КМДА, представники ДТЕК «Київські електромережі», ПрАТ АТ «Київводоконал», Голосіївська РДА (Головний архітектор Голосіївського району Титаренко Олексій), представники забудовника ТОВ «Аркада-Будівництво» Лапшов О.В., ТОВ «Новітні будівельні матеріали» (Служба Замовника по проектним роботам) Волохов М.О., керівник прес-служби АТ АКБ «Аркада» Горицька Л.В., представники Громадської організації «Захист прав постраждалих інвесторів «Будактив Глушкова 6», (Володимир Голубничий, Журман Михайло), а також представники ініціативних груп по іншим будинкам комплексу «Еврика».

Засідання Комісії почалось із намагання інвесторів Войцеховського потрапити на цю зустріч між інвесторами ЖК «Еврика» (Глушкова, 6) та представниками КМДА. Інвестори будинків Войцеховського вимагали долучити їх питання до регламенту. Незважаючи на перешкоди, робота комісії була розпочата у запланованому порядку, питання долучили до порядку денного і пообіцяли розглянути після опрацювання запланованого регламенту по ЖК «Еврика».

На Засіданні були розглянуті питання, які заздалегідь були опрацьовані представниками ініціативних груп ЖК «Еврика» і представниками ГО «Захист прав постраждалих інвесторів «Будактив Глушкова, 6» із забудовником ТОВ «Аркада-Будівництво», оформлені належним чином і передані у Мінрегіон та КМДА. Відповідно Комісія проходила у конструктивному руслі, бо всі учасники вже були ознайомлені із наступними питаннями:
1. Погодження договору доручення з продовженням строків оренди для завершення будівництва з 2020 до 2023 року.
Не є компетенцією КМДА.

2. По генеральному плану ділянки та затвердженню Проекта ДПТ.
– відповів Головний архітектор Голосіївського (району Департаменту містобудування та архітектури) Олексій Титаренко,
2.1. що всі питання по генплану зняті. Рішення – підготувати доповідну по даному питанню на Мінрегіон.
2.2. Проект Детального планування територій знаходиться на доопрацюванні. Головне, що об’ємно-планувальні рішення вже затверджені.
Як тільки буде готовий проект – будуть передавати на затвердження до КиївРади.
Рішення: підготувати доповідну по даному питанню на нараду в Мінрегіоні.

3. КП "Київавтодор" не погоджує проектну документації на зовнішні мережі, а саме: погодження мереж розподілу дощової каналізації:
3.1. Виявлені проблема, яка вже на стадії усунення - улаштування додаткового колодязя.
3.2. Не вирішено питання по улаштуванню колекторів на улиці Е. Чавдар (тобто по іншому об’єкту, не виконані роботи, що були прописані у Технічних Умовах).
Рішення.
Окремо зібрати зацікавлені сторони по цьому питанню.

4. З 3 лютого подані документи на "Зміни Технічних Умов на водопостачання та каналізування".
Станом на сьогодні дане питання вирішується позитивно. Це підтвердили як представники ПрАТ АТ «Київводоканал» так і ТОВ «Аркада Будівництво».
Дане питання має бути вирішене до кінця місяця.

5. Прийняття об’єктів електрозабезпечення в експлуатацію.
5.1. ДТЕК – по технічним питанням – питання вирішується. В роботі.
5.2. Питання прийняття об’єктів за умови, що підстанції знаходяться на земельній ділянці КНУ і не може бути передана ДТЕК. Відповіді – не має.
Рішення: зібрати по цьому питанню окрему нараду зацікавлених сторін.

6. Пайова участь: згідно діючого законодавства неможливо введення об'єктів в експлуатацію без сплати пайової участі у розвитку інфраструктури.
Між головним управлінням економіки та інвестицій КМДА, КНУ ім.Тараса Шевченка та попереднім забудовником ПрАТ побутрембуд було укладено договір пайової участі від 17.05 2006 року № 347 на суму 325 127200 грн ПрАт "Побутрембуд" сплатив по договору 12 036 767 грн. будинки недобудовав, не вводив в експлуатацію, але департамент економіки та інвестицій рахує борг по договору у сумі 119 594 110 грн. ТОВ "Аркада-Будівництво" звернулась до Департаменту економіки та інвестицій з проханням укласти договір пайової участі по житловому будинку № 14 проекту договору отримала пропозицію вирішити питання сплати боргу ПрАТ "Побутрембуд" по договору з 2006 року. Неможливість сплати пайової участі не дозволяє вводити в експлуатацію збудовані об'єкти.

Питання не вирішене. Представники забудовника і представники департаменту економіки мають діаметрально протилежне бачення вирішення цієї проблеми.
КНУ ім. Т.Г.Шевченко самоусунувся від її вирішення.

Рішення: зібрати по цьому питанню окрему нараду зацікавлених сторін.
Важливо – забезпечити явку (присутність) представників КНУ ім. Т.Г.Шевченко, як землекористувача.

7. Прийняти в експлуатацію садочок і зарахувати його як пайовий внесок.
Відповідь Непоп В.І.: Садочок готовий на 70 відсотків. ТОВ «Аркаді Будівництво» - добудувати, ввести в експлуатації, передати його у комунальну власність, потім подавати документи на зарахування як пайового внеску.

8. Тротуари. Для виконання вимог ТУ на благоустрій необхідно вирішити питання із парковками, що зараз розмішені в зоні виконання благоустрою.
Рішення. Не має. Фактично в Залі був такий шум, що Непопу В.І. не було чутно доповідача (Лапшова ) по цьому питанню. Це питання необхідно розглянути у наступну зустріч.

В цілому нарада пройшла конструктивна. Були присутні представники всіх департаментів, управлінь, підприємств, установ – яких стосувались питання, що розглядались на нараді, нажаль за винятком представників КНУ. Вдалось уникнути суперечок і сварок, які були в минулий раз на розширеному засіданні у КМДА та засіданні в Мінрегіоні що відбуись 03.07.2019.
Слід висловити подяку за представникам КМДА за намагання вирішити питання інвесторів ЖК «Еврика».

Голова ГО «Захист прав постраждалих інвесторів «Будактив Глушкова, 6», Голубничий Володимир.

P.S. Загальні враження. Взагалі зайвий раз не дивуюсь культурі наших співгромадян.
Багато хто не виключив телефон і вели розмови по телефону під час наради. Люди, які були звичайними спостерігачами займались своїми важливими розмовами.
Коли доповідав представник Аркади Лапшов (він сидів у кінці стола) розказував про проблеми, то на іншому боці, де сидів Непоп В.І., Лапшова геть не було чути, бо баришні які сиділи посередині стола щось обговорювали. Не розумію, чому не можна вийти за двері і там вести розмову.
25 июль 2019 19:19
Какой этог всего сказаного, строить будут?
26 июль 2019 04:56
Спасибо большое за информацию!
26 июль 2019 05:18
Это все важно, но строить то будут?Или 14 дом - финиш?
26 июль 2019 08:14
За старт треба доплатити
26 июль 2019 08:18
И когда?
26 июль 2019 08:21
В тексте сказано: неможливість сплати пайової участі не дає можливості введення в експлуатацію.
26 июль 2019 08:23
Воды много, а конкретики никакой! Когда возобновят стройку?
26 июль 2019 08:34
Вирішили, що треба вирішувати проблеми! Якщо коротко про те що написано вище.
26 июль 2019 09:56
Спасибо, за детальное описание встречи и что Вы представляете наши интересы.
Жаль только, что я не увидела позитивной информации, множество вопросов, по которым стороны не могут прийти к согласию.
Настораживает, что не заключают "Договора паевого участия" по нашим не построенным домам,из-за этого их не введут в эксплуатацию, получается мы страдаем от долга старого застройчика ПрАТ "Побутрембуд", а на бумаге и по факту не решен вопрос, кто и когда обязан покрыть старый долг.
Это же долги по переданным от прежнего застройщика домам, при чем тут мы!!!

"ТОВ "Аркада-Будівництво" звернулась до Департаменту економіки та інвестицій з проханням укласти договір пайової участі по житловому будинку № 14 проекту договору отримала пропозицію вирішити питання сплати боргу ПрАТ "Побутрембуд" по договору з 2006 року. Неможливість сплати пайової участі не дозволяє вводити в експлуатацію збудовані об'єкти."

"П "Київавтодор" не погоджує проектну документації на зовнішні мережі, а саме: погодження мереж розподілу дощової каналізації:
3.2. Не вирішено питання по улаштуванню колекторів на улиці Е. Чавдар (тобто по іншому об’єкту, не виконані роботи, що були прописані у Технічних Умовах)."

Питання прийняття об’єктів за умови, що підстанції знаходяться на земельній ділянці КНУ і не може бути передана ДТЕК. Відповіді – не має."

Итак далее....

И на все ответ - Рішення: зібрати по цьому питанню окрему нараду зацікавлених сторін.

Пока будут проходить встречи, дома не сдадутся так и Договор аренды земли закончиться....
26 июль 2019 11:23
От встречи в КМДА другого ждать и не следовало. Очевидно, пока этот коррупционный гадюшник вместе с боксером не разгонят, ничего решить там не получится.
26 июль 2019 11:32
О вопросе с мин. Экономики я слышу около года и вопрос не решается. Необходимо действовать,собираться т.к. договор аренды скоро кончится. И что тогда с домами 14,16...?
26 июль 2019 13:26
Серж,
спасибо за подробное предоставление информации.
Но мне, как инвестору 14 дома непонятно, что по нему решили.
Можете прояснить?
Заранее благодарен.
26 июль 2019 16:08
Как уже кто-то писал "решили решать дальше'
27 июль 2019 05:23
Захожу время от времени почитать переписку, но вижу одну бездеятельность и бесполезный треп... Когда появится конкретика и реальные решения, предложенные мной раннее?
27 июль 2019 06:36
Я с вами согласна, поддерживаю ваши предложения, нельзя ждать, дорог каждый день. Собраться под администрацией президента !
27 июль 2019 10:18
Прошу не забывать, теперь мы все президенты. Ждать никого не нужно)
27 июль 2019 10:33
Цитата "forum_account":
https://petition.president.gov.ua/petition/66480 подписуйте

Ребята, вы видели, что на главной ветке ЖК Патриотики написал автор Петиции. Говорит, что с ней связались 1+1 и пригласили на встречу, также связался начальник отдела по работе с инвесторами Аркада. Автор Петиции предлагает пойти с ней на встречу кому-то то из инвесторов или инициативной группе. Посмотрите её сообщение.
27 июль 2019 11:10
Цитата "Inv.14":
Я с вами согласна, поддерживаю ваши предложения, нельзя ждать, дорог каждый день. Собраться под администрацией президента !
ок. когда и в котором часу планируется митинг? )
27 июль 2019 15:52
Надо выбрать время что бы максимальному количеству людей было удобно но при этом был будний день
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Подробнее
+34624407828xxxx
1. . .10301032. . .1125
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Подробнее
+34624407828xxxx