Подать объявление

Жилой квартал Эврика | Аркада | ул. Академика Глушкова

ЗастройщикАРКАДА
Сдача ЖК2017 - 2020 г.
Планировки
Карточка Домик
Индекс надёжности
-80из 220
Ваше общее впечатление об Объекте и Компании:
Можно выбрать 1 вариант ответа. Можно менять ответы. Всего голосов: 483.
111/23%
59/12%
117/24%
126/26%
70/14%
1. . .10091011. . .1125
25 июнь 2019 06:18
Цитата "andr3y":

У вас какой-то нездоровый интерес к данному ЖК, учитывая что вы не являетесь инвестором)

Человек зарабатывает деньги. Другого объяснения нет.
Интересно проверить, сколько у него аккаунтов.
25 июнь 2019 07:31
Про закрытие может писать только не умный человек кому точно наплевать на инвесторов.
25 июнь 2019 08:31
Цитата "StUser":

Но все это только мои догадки.
Что же имеем по факту?
С одной стороны Аркада теперь как ФФБ-банк находится под плотным колпаком у НБУ (например, аудиты по 2 раза в год), с другой стороны, как мы видим, темпы строительства за последние 2 года только замедляются. :(


Думаю, що маєте рацію і ці аргументи вірні. Їх непрямо підтверджують топи "Аркади": цитатата "Але є розпорядчий документ НБУ, який забороняє залучати кошти під нові об’єкти будівництва." Але ж банк продовжує продаж квартир в будинках, виставлених на продаж (певно, тому і були закладені нові будинки "Євріки" в той час, як інші не будувалися). Тобто є інвестори, які не володіють всією інформацією, а банк ризикує їхніми грошима, зважаючи на заборону НБУ. Отже, у Аркадуи не тільки "проблеми" з КМДА, а і з НБУ.
25 июнь 2019 08:31
все глухо на стройке. только в 22 доме ставили вчера окна
25 июнь 2019 09:32
Цитата "СеменСтепанов":
вікон на 22 будинку всього 8 поверхів ,вони були туди завезені коли ще був кран

Какой кран? Кран с 22 дома сняли давным давно, когда об окнах и речь не шла. Все подымали краном 23 дома. Он на месте...

К слову, уже и на окнах никого не видно. Установлены "панорамные" до 6 этажа. На 27 сегодня утром работало 2 крана, на доме велись работы. Больше активности со стороны 20-х домов не было видно.
25 июнь 2019 11:38
Цитата "СеменСтепанов":
Друзі, на превеликий жаль, що декілька людей (робочих) на будівництві розцінюють, як хід будівництва! Та декілька вікон, на 22 будинку, як прорив!!! Для тих людей, що залишились зараз, шукають роботу, вікон на 22 будинку всього 8 поверхів ,вони були туди завезені коли ще був кран,27 будинок ЗЗБК добудовує щоб швидше зняти кран (і буде стояти як 1,17,22,5,23 коробки). Всі хто пише що будівництво рухається це боти Аркади!!!! чи їх працівники!!!
А як приємно читати що десь там хтось пройшов по будівництву, як бальзам на душу! А фактично будинки стоять!!!!!!! Борги по зарплатах не виплачені.
Я не бот аркады! Я просто могу видеть движняк на стройплощадках 14 и 18. И я с Вами полностью согласен, что строителей очень мало и движется все ну очень медленно, при этом стройка не остановлена. Но с другой стороны в такую жару вообще работа будет идти очень медленно помимо всех прочих факторов.
25 июнь 2019 11:39
Кто знает почему тех надзор перестал отвечать?
25 июнь 2019 16:29
Они и так по моему не отвечали...
25 июнь 2019 16:35
Инвестором не являюсь, перекупом тоже, но слежу за рынком недвижимости.
Знакомый работает в банке Аркада: рядовой персонал начали отправлять в отпуски за свой счёт. Он уже подыскивает новое место работы, обещал после увольнения рассказать что там и как. Если что — отпишусь в теме.
Держитесь! Раз подключилось государство — значит есть большая надежда на то что Аркаду заставят выполнить свои обязательства перед вами.
25 июнь 2019 17:46
Цитата "Ingwarr":
Аналітика з гілки 19го. Хто може підтвердити?

Сьогодні прочитав на головному форумі "Еврики":
Проблема вочевидь лежить на поверхні:

Національний банк щомісячно публікує інформацію про фінансовий стан банків (на відміну від інших суб’єктів господарювання, які мають відношення до будівництва) і потрібно лише вміти її прочитати та зрозуміти:

Основна інформація є у вільному доступі:
https://bank.gov.ua/ » Статистика » Показники банківської системи » Оборотно-сальдовий баланс банків
Там же публікуються фактичні та граничні значення економічних нормативів, яких мають дотримуватися банки:
https://bank.gov.ua/ » Статистика » Показники банківської системи » Економічні нормативи та ліміти відкритої валютної позиції

З балансу Аркади видно, що станом на 01.05.2019 р. цим Банком було залучено в фонди довірчого управління 9,65 мільярдів ! гривень (див. 978 групу рахунків).
Окрім того, банком було залучено 492,1 млн. грн. коштів від населення (262 та 263 групи рахунків – переважно в якості строкових депозитів).
Ще 356,7 млн. грн. Банк заборгував юридичним особам. З цієї суми 326,1 млн. грн. – це зобов’язання, які обліковувалися банком на рахунку 2601 «Поточні рахунки банку-управителя з довірчого управління».
Тобто Аркадою (вочевидь за тривалий період часу) було залучено 9,65 млрд. грн., які, сподіваюся, вкладалися у будівництво різних об’єктів (Еврика, Патріотика, Патріотика на озерах, Кассіопея і інших), з цих 9,65 млрд. грн. ще залишились не вкладеними зобов’язання на 326,1 млн. грн. А загалом Аркада винна інвесторам 9,65 млрд. грн. !

Проблема, судячи з балансу Аркади, у тому, що станом на 01.05.2019 р. у цього банку було усього лише 115,1 млн. грн. ліквідних активів (34,3 млн. грн. у формі готівки в касі + 45,8 млн. грн. у формі залишків на рахунках в НБУ + 30,1 млн. грн. депозитних сертифікатів + 4,9 млн. грн. на рахунках в інших банках).

У кожного банку є свій мінімум, проте для Аркади це очевидно мало !

Для тих, хто зовсім нічого не розуміє про банки: банки не можуть (зобов’язані не) допустити, щоб обсяг ліквідних активів скорочувався до нуля.

Так, теоретично існує імовірність, що ще є десь якісь кошти на рахунках інших компаній, що пов’язані із будівництвом об’єктів Аркади, в якихось інших банках … проте, судячи з того, що відбувається на будмайданчиках, я чомусь сумніваюсь у цьому.

Так, у Аркади є ще й інші активи. Є кредитний портфель, який на 75% складається з кредитів, що надані фізичним особам-інвесторам. Проте, судячи з інформації на сайті Аркади і її річного звіту, основна частина цих кредитів видана на 20-30 років, а отже обсяг платежів в рахунок погашення кредитів скоріше за все дуже невеликий. Є напевно і інші активи, проте яка їх реальна вартість і чи не має із ними якихось інших «сюрпризів» – ніхто достеменно мабуть не знає.

Підтвердженням низького рівня ліквідності Аркади є значення відносно нового для банків Нормативу покриття ліквідністю (Liquidity Coverage Ratio (LCR)). Вказаний норматив є відношенням високоліквідних активів (коштів, які банки можуть негайно віддати / витратити / переказати) до обсягу чистих зобов’язань із терміном виконання до 30 днів.

Від 01.06.2019 р. НБУ вимагає від усіх банків, щоб вказане значення було не нижче, ніж 90%, а до кінця цього року – не менше 100%.

Якщо банк (будь-який) його не виконує – він наражається на ризик бути визнаним неплатоспроможним і, в найгіршому випадку, втратити ліцензію.

Так от, у Аркади вказаний показник станом на 01.05.2019 р. складав лише 108,49%.
Це значення є достатнім для того, щоб НБУ не застосовував до Аркади каральні заходи, проте це також може означати, що Аркада майже не може зменшувати обсяг ліквідних активів, якщо її власник не хоче, щоб його відсторонили від управління банком та до банку ввели зовнішнє управління Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Дозволю собі припустити, що він цього зовсім не хоче. Тому схоже, що Аркада просто немає коштів, які вона в принципі може повернути інвесторам (в т.ч. немає коштів для того, щоб викупити права вимоги), вкладникам або ж направити на оплату будівельних робіт чи матеріалів (і наразі незрозуміло звідки вони можуть з’явитися) :(

Якщо це так – тоді шокуюче, проте цілком логічним є пояснення різних представників Аркади, що будівництво решти наших об’єктів безпосередньо залежить від успішності вирішення ситуації навколо «Патріотики на озерах». Я лише грубо прикинула: якщо площа одного 25 поверхового будинку нехай складає 10 тис. м.кв., якщо собівартість будівництва у Аркади якимось дивом складає нехай 500 дол. за м.кв., тоді збудувати лише один будинок коштує більше, ніж 130 млн. грн. !! А їх у Аркади не збудовано та/або не добудовано щонайменше десяток !!! А коштів у банку – менше 115,1 млн. !!!!!!!

Якщо це так – тоді це означає, що по-суті АРКАДА = НЕПЛАТОСПРОМОЖНИЙ банк.

Я нажаль лише тепер зрозуміла, що неплатоспроможність очевидно буває ще й такою (різною): це не тільки тоді, коли безпосередньо сам Банк не віддає вам ваш депозит, а й тоді, коли Банк непрямим чином не здійснює фінансування, яке в остаточному рахунку призводить до невиконання іншими суб’єктами зобов’язань перед кінцевими споживачами послуг – різниці між цими ситуаціями по суті немає ніякої !

І, наскільки я пам’ятаю, це прогалина в регулятивних критеріях щодо банків ((
Це стосується абсолютно всіх комплексів та будинків під брендом Аркада !

Прочитав этот бред могу сказать следующее:
1. У аркады есть финансовые проблемы (я это понял не из этого бреда). Считаю, что из-за их жадности они вляпались, ой вложили куда-то наши деньги и сейчас не могут или не хотят их вытащить. Думаю, что строят на проценты от вклада. Сегодня на одном доме, а завтра на другом что бы создавать видимость работы по всему же.
2. У аркады есть враги. И враги серьезные. Это может быть другой банк или большая строительная компания. Только они могут проплатить такое колличество ботов "все пропало" и "жду, когда эта шаршкина контора развалится". Зачем они это делают я не знаю... Скорее всего хотят выбить ее с рынка или поглотить.
Итог: нужно активней работать с комиссией, давить на аркаду, но ни в коем случае нельзя раскачивать лодку в которой мы сидим. НЕ ПОДДАЕМСЯ ПАНИКЕ!
25 июнь 2019 18:11
Цитата "Endeavour":


этот "анализ" – какой-то черный вброс, … когда перечисляются как активы => депозиты и ФФСы :faceoff: (это пассивы банка!), … как ликвидные активы упоминаются необходимые резервы согласно требований, … а страшный упомянутый норматив, на котором строится предположение, +/- такое же значение имеет достаточно много банков, … кому нужно сочинять подобные страшилки вопрос риторический :smoke:


* * *

Endeavour,

Ви може і компетентні … у балеті … але про банки Ви очевидно нічого не розумієте – тому, будь ласка, не вводьте людей в оману !

Сухі факти:
1) на 01.06.2019 в Україні діяло 76 банків
2) Аркада за показником LCR на 9 місці ЗНИЗУ !!!
Малюнок додається

Аркада може витратити без порушення LCR усього лише ~ 10 млн. грн. (цифра приблизна, оскільки немає необхідної аналітики - Аркада її не публікує !)
25 июнь 2019 19:20
Цитата "Kateryna.72":

Сухі факти:

Сухие факты - это то, что высоколиквидные средства лежат мертвым грузом и прибыли не приносят, а верней наоборот, приносят банку убыток.
Поэтому, этот показатель в данном случае говорит ровно ни о чем. Может у банка есть проблемы с поддержанием требуемой НБУ ликвидности, может нет - это известно только им.
Если же, например, сравнить "классические" нормативы ликвидности Н4/Н5/Н6, то особой разницый что сейчас, что год назад у Аркады не видно, сейчас цифры даже лучше:
01.06.2018 116,87 97,07 73,24
01.06.2019 193,19 136,70 76,74
25 июнь 2019 19:34
Kateryna.72, схоже що ви теж знаєтеся на балеті краще ніж в порівнянні банківських нормативів)
В наведеній табличці нижче Аркади опинився Кредо, а Райфік лише на кілька позицій вище. Тобто у них справи так само погані?)
За рівнем прибутку за 1-й квартал 2019 Кредо і Райффайзен Банк Аваль у ТОП-12 банків України. Райффайзен, взагалі, заробив більше мільярда за 3 місяці).
Це демонструє, що LCR геть не той показник, що показує реальний стан справ українського банку)
25 июнь 2019 19:50
Усім доброго вечора. Якшо ви запитуєте про тех.нагляд від Аркади, то наприклад Цап Василь Степанович у відпустці без збереження ЗП, з понеділка. Це знов таки , до речі, для тих хто пише. що на будівництві - ДВИЖ!
25 июнь 2019 20:37
Цитата:

Комісія Вирішила за необхідне зібрати по кожному з будинків інформацію про проблеми та стан будівництва для подальшої взаємодії з вирішення цих питань.

Вже э представники від кожного будинку?
25 июнь 2019 20:50
Цитата "Kateryna.72":


* * *

Endeavour,

Ви може і компетентні … у балеті … але про банки Ви очевидно нічого не розумієте – тому, будь ласка, не вводьте людей в оману !

Сухі факти:
1) на 01.06.2019 в Україні діяло 76 банків
2) Аркада за показником LCR на 9 місці ЗНИЗУ !!!
Малюнок додається

Аркада може витратити без порушення LCR усього лише ~ 10 млн. грн. (цифра приблизна, оскільки немає необхідної аналітики - Аркада її не публікує !)

от, напевно, намалювався автор того “професійного” аналізу, який було процитовано із теми 19го будинку, :faceoff: … і знову страшите тільки показником LCR, … як мінімум моєї компетенції вистачає, щоб відрізняти активи та пасиви, як максимум => розуміння, що та “аналітична” замітка ні про що і з грубими помилками.
...
StUser, наскільки розумію, ви добре розумієтесь на категорії ФФБ-банків, … зрозуміло, що в такому випадку на відміну від класичних банків головний пріоритет в отриманні прибутку на інвестиційній діяльності, розпоряджаючись коштами ФФБ (пасиви), … а основа портфелю активів Аркади - це іпотечні кредити і це зовсім мізер, … в чому тоді причинна введених регулятором обмежень? для залучення коштів під останні будинки комплексу (30й та 37), потрібно зменшити зобов’язання (здача частини будинків) та покращення ситуації із залученням коштів під уже розпочаті будинки 4-5 черги? якби були зафіксовані порушення в розпорядженні коштами ФФБ, то буди б зовсім інші наслідки, правильно?
+до всього, залежність від судових рішень, т.я. будуючи декілька дуже великих комплексів є не прямі затрати, тобто не на будинки, а на інфраструктуру та інженерні мережі, які місцева влада противиться брати на баланс та компенсувати великі затрати, … +збитки, як у випадку із зруйнованим мостом через колектор (за який ще буде судове рішення), … в підсумку це все також відображається на показниках банку.
25 июнь 2019 21:02
Очень грустно это читать. Есть какие-то предложения? Что мы можем сделать как иныесторы?
25 июнь 2019 22:37
Був сьогодні на об"єкті близько 13.00
Помічена деяка активність на 6 будинку (подають будівельний розчин на поверхи за допомогою шлангу, по звуку наче кладуть кахель, можливо у місцях загального користування), на 14 будинку (на вході тусувалося чоловік 5 робітників, щось робили з плиткою навісного фасаду на під"їздах, з того боку будинку, який виходить на вул. Конєва, хтось працював болгаркою чи перфоратором), біля 15 будинку було кілька чоловік, з боку 18 будинку в напрямку 14-го йшло кілька жінок-малярів з інструментом, на 5 будинку монтували внутрішні перегородки з газоблоку на 20 та 22-му поверхах.
Якби цю активність помножити хоча б на 10, був би якийсь толк.
25 июнь 2019 22:46
Цитата "Endeavour":

StUser, наскільки розумію, ви добре розумієтесь на категорії ФФБ-банків, …

Не особо я в этом разбираюсь. Сам задаюсь теми же вопросами.
Или вот, например, смотрю оборотно-сальдовые ведомости Аркады (в ПОКАЗНИКИ ДІЯЛЬНОСТІ у них на сайте), по группе 9781 "Поточні рахунки управителя з довірчого управління" у них на 01.06.2019 сальдо 320 млн.
Т.е. деньги есть. Но оборот за месяц всего 150 млн. Т.е. не строят, деньги тупо лежат на текущих счетах.
Цифры подтверждают то, что мы видим по активности на стройках.
Вот и чем все это можно объяснить?
26 июнь 2019 05:46
Как связаться с инициативной группой для следующей комиссии как представитель от дома.
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Подробнее
1. . .10091011. . .1125
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Подробнее