Подать объявление

Земля в собственности застройщика под многоквартирным домом

26 май 2015 10:06
Прошу юристов и тех кто разбирается - ответить на такой вопрос. Есть участкок земли, выкупленный в собственность застройщиком.
Целевое назначение - под многоэтажное строительство. Есть многоквартирный дом, построенный и введенный в эксплуатацию застройщиком на этой земле. Все квартиры проданы и всем покупателям оформлено законное право собственности. Что в дальнейшем происходит с правом собственности на землю - в случае, например, создания собственниками ОСББ? Какие законы это регулируют ? Например, вот что в земельном кодексе (ст. 120), п.1., п.2, п.4,
Цитата:
1. У разі набуття права власності на жилий будинок, будівлю або споруду, що перебувають у власності, користуванні іншої особи, припиняється право власності, право користування земельною ділянкою, на якій розташовані ці об'єкти. До особи, яка набула право власності на жилий будинок, будівлю або споруду, розміщені на земельній ділянці, що перебуває у власності іншої особи, переходить право власності на земельну ділянку або її частину, на якій вони розміщені, без зміни її цільового призначення.
2. Якщо жилий будинок, будівля або споруда розміщені на земельній ділянці, що перебуває у користуванні, то в разі набуття права власності на ці об'єкти до набувача переходить право користування земельною ділянкою, на якій вони розміщені, на тих самих умовах і в тому ж обсязі, що були у попереднього землекористувача.
4. У разі набуття права власності на жилий будинок, будівлю або споруду кількома особами право на земельну ділянку визначається пропорційно до часток осіб у праві власності жилого будинку, будівлі або споруди.
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Подробнее
+34624407828xxxx
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Подробнее