Подать объявление

Право собственности на дом и за пределами квартиры при покупке в новостройке

17 окт 2013 09:43
Планирую покупать квартиру в новострое. Дом на этапе строительства. Деньги вносятся под предварительный договор с обязанностью дальнейшей продажи квартиры после сдачи дома. Тут более-менее все понятно.
Вопрос вот в чем. Ок, дом сдан, квартиры куплены. А кому принадлежит все, что за пределами квартиры в доме? Коммуникации, подсобные помещения, оборудование, земля и т.д.? Получается, что, тому, кто купил землю и нанял застройщика, а потом продавал только квартиры? Т.е. в любой момент этот товарищ (как правило - частное лицо) может устроить армагедон всем жильцам типа такого:
15 березня 2011 року мною було придбана у власність квартира в новобудові бізнес-класу у житловому комплексі «RIVIERA RIVERSIDE» за адресою: вул. Раїси Окіпної, 18 у м. Києві. Однак, уже з перших днів проживання у зазначеному будинку моя сім’я, так само, як і більшість мешканців будинку, зіштовхнулися з безліччю експлуатаційних проблем, неналежною якістю надання житлово-комунальних послуг, відсутністю бажання експлуатуючої організації усувати очевидні недоліки тощо.
У зимовий час будинок опалювався незадовільно (у квартирах температура була в межах 12-14 оС. А в деяких досягала 5-6 оС). Проводилося блокування мешканцям електронних карток доступу, що унеможливлювало вхід у під’їзд будинку та користування ліфтом. Досі не працює сміттєпровід тощо. Тариф на утримання будинку, прибудинкової території та конс’єрж-сервісу становить 15 грн 20 коп. за метр квадратний – що є найбільшим тарифом не лише у Києві, а й в Україні.
Більше того, експлуатуюча організація (ТОВ «Сент Софія Проперті Менеджемент», яка є афільованою структурою забудовника – компанії ТОВ «Д.І.А. Девелопмент») була нав’язана мешканцям будинку, оскільки обрана рішенням так званого ОСББ, яке було створене лише трьома особами. Одна з них, до речі, на момент створення була власником 69 квартир у будинку. Тривалий час доступ інших власників квартир до ОСББ був закритий. Лише після підняття у пресі питання щодо законності існування так званого ОСББ «закритого типу» іншим власникам дозволили вступати до нього, але за умови сплати вступного внеску у розмірі 80 000 (!!!) гривень.
Як результат, мешканці будинку, окрім неналежної якості послуг експлуатуючої організації, отримали вартість житлово-комунальних та інших послуг, які у декілька разів перевищують вартість таких послуг в інших житлових комплексах аналогічного рівня.
17 окт 2013 11:22
Я правильно понимаю, что тут действует статья 382 ГК и не может быть ситуации когда у квартир - свои собственники, а у дома (общих помещений, оборудования и т.д.) - другой?

Власникам квартири у дво - або багатоквартирному житловому будинку належать на праві спільної сумісної власності приміщення загального користування, опорні конструкції будинку, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання за межами або всередині квартири, яке обслуговує більше однієї квартири, а також споруди, будівлі, які призначені для забезпечення потреб усіх власників квартир, а також власників нежитлових приміщень, які розташовані у житловому будинку»
Сучасні шалє із морським краєвидом
Новенькі модернові будинки у затишному містечку на березі середземного моря серед мальовничих гір
Подробнее
+34624407828xxxx
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Подробнее