Подать объявление

ул. Урловская, 23-г, (Позняки-3, дом 5, участок 19) - "Житлоінвестбуд-УКБ"

Ваше общее впечатление об Объекте и Компании:
Можно выбрать 1 вариант ответа. Можно менять ответы. Всего голосов: 112.
16/14%
2/2%
38/34%
32/29%
24/21%
1. . .294295297
14 фев 2017 08:09
Добрый день!

Вы извините, но слов здесь не то что мало а просто пара...

Интересно только одно, это была инициатива хозяина или была согласованность с ЖЭКом?
14 фев 2017 11:25
Всем надо сдать консьержу под роспись ключи от домофона для перепрошивки.
15 фев 2017 06:14
ИГ проводит опрос для принятия решения по установке видеодомофона.

Всех, кто еще не высказал свое мнение, просят дать ответ на два вопроса:
______________________________________________________
1. Замок-кнопка в подъезде

-1а) Только на первой двери, наружной;
-1б) Только на второй двери, внутренней;
-1в) На обеих дверях, т.е. на наружной и внутренней.
______________________________________________________
2. Домофон для консьержа

-2а) Не нужен;
-2б) Обычная трубка и кнопка;
-2в) Видеодомофон попроще;
-2г) Видеодомофон подороже.
______________________________________________________

На данный момент собрано мнение 50 жильцов.
Можете написать свои варианты ответов здесь.

И еще. Кому надо дополнительные ключи от домофона, можно заказать у фирмы, которая будет кодировать ключи для нашего дома.
15 фев 2017 09:05
1. Замок на внутренней двери
2. видеодомофон попроще
15 фев 2017 09:09
Ребята, не надо копировать текст. :yes:

Просто указывайте в таком виде:

1б) и 2в)
15 фев 2017 12:05
Шановні сусіди 23-Г!
Офіційно заявляю, що ніякого відношення до вашого будинку я не маю. У ваші внутрішні справи втручатись не мала наміру і не маю зараз. Жодного впливу на прийняття вами рішень я не маю. Ні через кого із співвласників вашого будинку про життя 23-Г не дізнаюсь.
Я тільки-но сьогодні дізналась, що хтось скопіював мій пост в закритій групі будинку 23-В на Фейсбук і виклав у доступ вам. Ця інформація була винятково для наших співвласників, для того, щоб розрулити ситуацію із звільненням одного із консьєржів будинку.
Переконливо вас прошу не переплітати внутрішні справи нашого будинку зі своїм будинком.
Сподіваюсь на розуміння.
15 фев 2017 13:02
Добрый день, соседи! Кто знает, что с электричеством? Когда начнут квартиры подключать?
16 фев 2017 08:08
С видеодомофоном для консьержа уже вроде бы определились.
07 март 2017 14:45
Уважаемые соседи,а кто в курсе,куда звонит пожарникам,что бы отключить пожарную сигнализацию в квартире
07 март 2017 20:04
Шановні сусіди!А хто в курсі на які цілі нам потрібно по 300грн здавати? 240*300=72000.Можна прайс в студію))
07 март 2017 20:56
Цитата "enot1987":
Шановні сусіди!А хто в курсі на які цілі нам потрібно по 300грн здавати? 240*300=72000.Можна прайс в студію))

Но сумму собирают уже не по 300грн, а чуть больше)))). А вообще сдача денег дело сугубо добровольное))). Сметы никакой нет, наверное просто захотелось собрать столько денег на всякий случай. На обустройство комнаты консьержей и рейки на крыльце, говорят, что она потратила более 10тыс.
10 март 2017 10:25
По провайдерам у меня такая инфо: на позняках есть Дельта нет. Мин. цена 70 грн - за анлим со скоростью мир/Украина 20/100 мб/сек. Есть тарифы анлим за 90 грн {скорость 60 мб /сек на мир} и 120 грн {100 мб /сек на все направления}. В стоимость входит 18 каналов в цифровом качестве для тарифа 70 грн. И 55 ци-вых каналов для тарифа 90 и 120 грн. Если необходимо 105 каналов тв в цифре, доплачиваешь 40 грн/мес. Как мне объяснили на линии поддержки, если есть функция смарт на телевизоре, тогда ресивер не нужен. Если функции смарт нет , необходим ТВ ресивер 1500 грн. Рассрочки нет. Телефон справки дельта нет 3512121.

Для справки : стоимость одинаковых по скорости инет пакетов в Дельта 70 грн. , в ИТ - 100 грн.; в дельте 120 грн. в ИТ -165 грн.
Если кого заинтересовал данный провайдер, оставляйте заявки по вышеуказанном номеру - чем больше нас будет, тем большая вероятность подключения.
12 апр 2017 11:22
Здравствуйте, соседи!
Сегодня получил ключи от квартиры у нас в доме. Сделал все взносы у консьержа. Хочется быть в курсе новостей.
22 июль 2017 20:14
Vsem sosediam zdravstvuite. Mi iz kvartiri #125. Hotel uznat' kak obstoiat dela v nashem dome?
22 авг 2017 09:37

Всім доброго дня!
Не знаю, яка контора управляє Вашим будинком, але може ця інформація буде корисною.
Хочеться поділитися своїм негативним досвідом, як наше відділення «Лівобережне» КП «Житло-сервіс» (далі - ЖЕК) відноситься до своїх споживачів, на чиї гроші вони функціонують і в яких одна задача – утримувати і ремонтувати наші будинки.
Ситуація, яка трапляється рідко, і завжди здається, що ця біда тебе омине. У квартирі знизу протікла стеля у ванній. І, звісно, це сталося вранці у суботу, коли наш ЖЕК у повному складі відпочиває.
Тому сусідами була викликана аварійна служба, яка в нашій квартирі слідів води чи підтікань не виявила. При цьому ми, як дуже людяні сусіди, дали доступ до всіх точок – самі зняли унітаз, умивальник, тумбу під умивальник, і навіть акуратно повидовбували плитку та гіпсокартон під нею. Аварійка причин підтікань не знайшла і вирубила весь стояк на вихідні 22-23 липня (привіт, сусіди з будинку 23 по вул.Урлівська). І, хоча в законодавстві чітко прописано, що комунальні послуги мають надаватися споживачам безперебійно, а течі в трубопроводах та їх сполученнях мають бути ліквідовані негайно, сантехнік з ЖЕКу прийти відмовився (бо в нього вихідні дні, а в понеділок багато роботи, тому з самого ранку не чекайте). Точнісінько як в фільмі «Афоня», але на таке смішно дивитись тільки зі сторони.
В понеділок проблему, коли 24 квартири були зовсім без води вже третю добу, сантехнік почав вирішувати близько 11 години ранку. І за весь день він так причини і не знайшов – у нас в усіх місцях було сухо, а у сусідів знизу при включенні стояка знов почала мокнути стеля.
Так що у вівторок мала прийти комісія з ЖЕКу шукати причину, але не с самого ранку, бо багато інших справ. А ми вже стільки з роботи відпрошувалися, що попросили батька побути в квартирі, щоб же ж не затягувати роботу комісії.
А знаєте як наш ЖЕК шукає протічку? Заставляє (і в досить неввічливій формі, тут батька дуже шкода) виламувати хаотично стіни, а раптом випадково знайдеться. І коли вже хотіли вибивати стояк, знайшли протічку – як виявилось, забудовники встановили трійник на каналізаційному стояку з мікротріщиною, а зверху замазали цементом (хоча це місце було відкрите у всій красі ще у суботу). Ще трохи поламали, збили, повидобували, щоб було зручно замінити трійник. І тут апофігей – у ЖЕКу трійников нема, і коли буде, вони не знають. І тут когнітивний дисонанс – чи залишити все як є, оскільки це повністю вина ЖЕКа, і нехай сусідам нижче він відшкодовує пошкодження, які б збільшувалися до заміни трійника, чи нам рішати за свій кошт, а там розбиратися. Тому сусід з нашого поверху на власному авто (дякую йому дуже за допомогу) їде в Епіцентр та купляє трійник (437,88 грн.). Знов видзвонюємо сантехніка, і о диво – він того ж дня міняє трійник, а труба 50х в нас була ще з ремонту, так що її купляти не прийшлось. Ще через тиждень ми відновили ремонт нашої ванної кімнати.
І, як ви розумієте, результат можна було спрогнозувати, знаючи послідовників совдепівських «Афонь» - ЖЕК витрати компенсувати відмовився в жорсткій формі (як волав головний інженер по телефону, а начальник ЖЕКу – при особистій зустрічі, що їм все одно, відшкодовувати не будуть, і йдіть куди хочете, в нас таких як ви багато). При цьому жодного документу мені на руки так і не дали.
І, хоч за усіма законами та нормативними документами (закон про ЖКП, договір з ЖЕКом, постанова КМУ від 21.07.2005 №630, наказ Державного комітету з питань ЖКГ від 17.05.2005 №76 – до речі дуже цікаві документи, там написано, що повинен робити ЖЕК за наші гроші, а також за що і коли має компенсувати збитки) це провина ЖЕКа, грошей мені вони не повернуть з причини… ми ж зробили ремонт у ванній кімнаті після забудовників!!! А ще трійник дуже дорогий купили, ось він в інтернеті дивився, є і подешевше. А на моє: «так і придбали б в понеділок дешевше», начальник дуже обурився: «я що, за власний рахунок мав придбати?» Вам смішно? Мені теж було б, якби це мене напряму не стосувалося.
А 10 серпня (через три тижня) мені таки подзвонив головний інженер та повідомив, що компенсувати грошима у них можливостей нема, але можуть прислати своїх майстрів (ага, саме тих, через які все це і сталося і так, я ж три тижні в розрусі живу і чекаю на справедливість). Звісно, від майстрів я відмовилася.
В результаті – тікло у сусідів знизу, зона відповідальності ЖЕКу, а оплатили весь цей «банкет» ми, та ще й залишилися з понівеченим ремонтом, в який вклали можна сказати душу.
Висновки: від ЖЕКу вимагати виконання свої обов’язків марно, в них один підхід – затягувати час, а там жителям самим прийдеться вирішувати проблему. І так, я могла б наполягати все робити по правилам, з наданням всіх документів та актів – але це коштувало б відключеним стояком для 24 квартир нашого дома ще щонайменш на тиждень.
До речі, дуже толково розписано, як розбиратися з ЖЕКом по правильному тут: //politiko.ua/blogpost60944.
Витрати становили: біля 3 тисяч гривень живими грошами, а якщо в вас чи у ваших сусідів/друзів нема запасної плитки, матеріалів та необхідних інструментів, а сантехнічні та інші ремонтні роботи не ваш «коньок» – то сума досягла б щонайменше 6 тисяч гривень (без врахування кілометрів витрачених нервів та купи часу).
І велике прохання – коли стикаєшся з проблемою не з вини сусідів, спрямовуйте всю свою злість і адреналін на те, щоб змусити ЖЕК робити хоча б те, за що з нас бере гроші. Такі проблеми можуть статися (але не дай Бог) у кожного, хто мешкає в багатоквартирному будинку.
Звиняйте за багато тексту, всім миру і порядного ЖЕКу!

05 апр 2018 08:40
Друзья, знаю что многие уже закончили ремонты:)
Поделитесь, пожалуйста, вариантами перепланировки 2к кв 74 м.
Буду очень благодарна!
В частности, интересует возможность сохранить два санузла и вместить душ в дополнение к ванной :)
11 апр 2018 10:18
Усім привіт!
Ви пишете чи усно залишаєте скарги на 15-51. Відповіді на ваші скарги ЖЕК в особі Шеремета МІ надсилає на Урлівську, 23-В. Мотивує це тим, що ви при написанні скарг мешканці подають адресу 23-В.
Листи, які попадають мені в руки, заношу консьєржам вашого будинку. Але, боюсь, що частина листів може таки й не знайти свого адресата.
Прошу вас бути уважнішими при написанні скарг або розібратись із паном Шереметом.
08 янв 2019 08:17
Доброго дня,
Як у Вас справи? чи задоволені ви обслуговуванням від Житлосервіса? чи прибирають сніг/кригу?
Наш будинок на Пасхаліна планують передавати в житлосервіс, тому цікавить якість послуг, і можливо підкажете тариф?
14 фев 2019 22:34
Цитата "Lstudio":
Друзья, знаю что многие уже закончили ремонты:)
Поделитесь, пожалуйста, вариантами перепланировки 2к кв 74 м.
Буду очень благодарна!
В частности, интересует возможность сохранить два санузла и вместить душ в дополнение к ванной :)
14 фев 2019 22:47
Здравствуйте, нам подошёл этот вариант. Из коридора сделали зал, немного уменьшили детскую спальню и убрали балкон. Между спальнями сделали скрытые шкафы. И в прихожей тоже шкаф встроен вдоль всей стены.
В зале телевизор на стене смежной с детской, и эту стену мы звукоизолировали. И смежную с соседями стену тоже звукоизолировали.( в спальне детской) стиралка поставили в мал сан узле. :yes:
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Подробнее
1. . .294295297
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее