Подать объявление

ОСББ vs ЖЭК - в ЖК "Озерное"

01 апр 2015 08:57
Ребят читаю частенько топик главный и немного не нравится что в нем помимо разговоров о сдаче эксплуатации, организационных вопросов - переплетается вопрос по поводу создания ОСББ. Я совсем не против данного проекта. Потом давайте все разговоры по поводу ЖЭКа и ОСББ обсуждать в данной ветке.
01 апр 2015 18:58
про тарифи на комуналку для прикладу -
м. Вишгород, комплекс "Ольжин град", ОСББ власне,
будинки 2011 (12) року здачі по 24 пов.
тариф за 1 м.кв. - 2,69грн.!!!
консьєрж - 40 грн. з квартири
домофон - 1,5 грн. з квартири
у штаті платять ЗП керівнику ОСББ, бухгалтеру, двірникам, по договору решта обслуговуючого персоналу у разі необхідності!

нам же пропонують у Києві, де найнижчі тарифи по Україні!
тариф - 3,5-3,6 грн./м.кв. при цьому старт був 4,5 грн. 8-()
+ 60 грн. консьєрж
+ решта наших забаганок
весь обслуговуючий персонал буде працювати на ЖЕК і, де скаже ЖЕК, не обмежуючись нашими будинками, окрім хіба що відповідального менеджера Андрія.

Якщо ЖЕК докаже свою економічну ефективність, то нехай працює, бо кожна якісна робота залуговує на винагороду.

Однак на даний час ЖЕК на таких же "птічих" правах як і ми, бо будинки ще не оформлені належним чином, щоб їх передавати на ЖЕК на баланс. На баланс передадуть тоді, коли буде поштова адреса як мінімум.

Не треба забувати про відсутність насосів на каналізацію, вода, електрика обмежена, не має поштової адреси ...
03 апр 2015 11:19
почитав сьогодні договір в оригінальному варіанті від ЖЕКу :faceoff:

Вечором скину зі своїми правками, яких достатньо, Валерію, щоб він розмістив його для загального доступу.
Припускаю що там ще можна багато чого дописати, щоб він мав читабельний вигляд і відповідав змісту по типовим договорам із ЖЕКами.

Якість договору, як на мене, для ЖЕКу, який позиціонує себе як сучасний дуже низька. Якщо так починати із простого договору, то що буде далі ?

Тому раджу не спішити підписувати договір поки його не вичитаємо і не отримаємо всього переліку стандартних і ДОДАТКОВИХ послуг!
Надавати договір клієнтам без додатків дуже не професійно і вказує на шахрайство.
03 апр 2015 13:05
цікава стаття
Що робити, якщо ЖЕК надіслав Вам новий договір ?
Якщо вам принесли Договір, варто не поспішати його підписувати!
Пам’ятайте, що договір, наданий співробітниками ЖЕКу. А вони часто надходять досить хитро, посилаючись нібито на те, що це — типовий договір, встановлена ​​законом форма, тому довірливі споживачі і підписують його, погоджуючись на самі невигідні для них умови.
Дійсно форма типового договору про надання послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкових території затверджена постановою Кабінету Міністрів № 529 від 20 травня 2009 року. Даним договором встановлений дуже типовий перелік послуг, порядок оплати, права та обов’язки сторін, відповідальність і т.д. Але в ньому немає опису тієї конкретної ситуації, притаманної у випадку саме вашого будинку і саме вашої прибудинкової території. Пам’ятайте, що при цьому сторони можуть прописати в договорі і інші додаткові умови, які не передбачені Постановою КМ № 529, якщо вони звичайно не суперечать чинному законодавству України, або навпаки навіть були обумовлені іншими законами або нормативно-правовими актами.
Пам’ятайте, що згідно зі ст. 638 Цивільного кодексу України: «… Договір вважається укладеним, якщо сторони в належній формі досягли згоди з усіх істотних умов договору. Істотними умовами договору є умови про предмет договору, умови, визначені законом як істотні або необхідні для договорів даного виду, а також всі ті умови, щодо яких за заявою хоча б однієї із сторін повинна бути досягнута угода …. »
А згідно зі ст. 646 цього ж Цивільного кодексу України: «… Відповідь про згоду укласти договір на інших, ніж було запропоновано, умовах є відмовою від одержаної пропозиції і водночас новою пропозицією особі, зробила попередню пропозицію …»
Таким чином отримавши вищевказаний типовий договір від ЖЕКу, ви відповідно до ст. 646 ЦК України, повинні у відповідь направити на адресу даного ЖЕКу свою заяву про згоду укласти договір на інших, ніж було запропоновано, умовах.
Але ось тут і починається основна проблема для споживача. Самому розібратися складно, а юристи за це захочуть грошей. А тому вирішено безкоштовно допомогти всім бажаючим боротися за свої права споживачів і викладаємо шаблон для складання такої заяви. Вам достатньо тільки вписати найменування ЖЕКу та його адресу, а також свої П.І.Б. та адресу. Пам’ятайте, що зазначена заява, має бути відправлене вами рекомендованим листом, ви також повинні зберігати квитанцію про відправку цього листа, разом з його копією у своєму домашньому архіві, до тих пір, поки не буде підписаний договір з ЖЕКом у якому будуть враховані всі ваші зауваження .
Форма заяви про згоду укласти такий договір, але на інших, ніж було запропоновано, умовах, викладена нижче в тексті цієї статті.

—————————————————————
———————————————————-
Начальнику ЖЕКу № __________________________________
від_________________________________________________
адреса: ________, м. Київ, вул. ___________, _____ кв. ______
Заява
про згоду укласти договір, але на інших умовах
Мені запропоновано Вашим підприємством укласти договір на надання житлових послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.
Я маю намір укласти такий договір. Однак у запропонованому вами варіанті договору вбачаю порушення вимог законодавства України і своїх цивільних і споживчих прав, і тому на підставі ст. 646 Цивільного кодексу України, я повідомляю про свій намір укласти такий договір, але на інших умовах, а саме з урахуванням наступних моїх зауважень:
1. Не запропоновано проект договору, розроблений безпосередньо виконавцем (ст. 21 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» – далі Закон) для узгодження зі мною і його підписання на надання послуг з водотеплопостачання та водовідведення.
2. Деякі зауваження щодо п. 2 Договору:
а) В пункті2, розділу «Предмет договору» допущена суттєва неточність. Викладено: «невід’ємною частиною договору є копія рішення органу виконавчої влади про затвердження тарифу на послуги, які відносяться до договору». Необхідно викласти (відповідно до ст. 31 Закону та типового договору): «… невід’ємною частиною договору є копія рішення органу місцевого самоврядування про затвердження тарифів на послуги, які відносяться до договору, а також Правил утримання житлових будинків і прибудинкових територій, затверджених Наказом Держжитлокомунгоспу України № 16 від 17.05.2005р….»
б) Копія рішення органу місцевого самоврядування про затвердження тарифів на послуги. Які прямо відносяться до договору, не прикладена. Необхідно докласти її до Договору в якості додатка.
в) Копія рішення органу місцевого самоврядування за структурою тарифів, періодичність та строки виконання робіт до договору не прикладена. Також необхідно прикласти її до Договору в якості додатка.
3. Мені нав’язують підписувати договір безпосередньо в момент надання Вашою організацією проекту договору, позбавляючи права, наданого мені ст. 26 Закону про узгодження його у місячний строк і внесення в нього інших умов договору за згодою сторін.
4. Мені запропоновано підписати саме типовий договір, затверджений Постановою Кабінету міністрів України № 529 від 20.05.2009 р., який не містить у собі усі необхідні умови, які безпосередньо стосуються особливостей з утримання та обслуговування саме нашого будинку і нашої прибудинкової території.
Відповідно до п. 3 ст. 20 Закону я зобов’язаний укласти договір на надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем на основі типового договору, а не типовий договір, затверджений Постановою Кабінету Міністрів і зареєстрований в Міністерстві Юстиції України.
Відповідно до п. 2.3 ст. 21 Закону виконавець зобов’язаний підготувати та укласти з виконавцем договір на надання житлово-комунальних послуг з визначенням відповідальності за дотримання умов його виконання згідно з типовим договором.
У результаті спонукання укласти, саме даний типовий договір, порушуються наступні мої права, а саме:
1. У запропонованому вами варіанті Договору не зазначено те, що обов’язково повинно бути зазначено (згідно вимог ст. 26 Закону). :
п.1.3 – вичерпний перелік житлово-комунальних послуг, тарифи та їх складові на кожну з цих послуг;
п.1.5 – порядок перерахунків розмірів плати за житлово-комунальні послуги в разі їх ненадання або надання не в повному обсязі, зниження їх якості;
п.1.7 – порядок контролю якісних (кількісних) показників надання послуг та звіту сторін;
п.1.8 – порядок вимірювання обсягів та визначення якості зазначених послуг;
п.1.10 – порядок обслуговування мереж та розподіл повноважень щодо їх експлуатації та відновлення (ремонту);
п.1.12 – порядок здійснення планових і капітальних ремонтів (Ремонту під’їздів, заміни вікон і дверей у під’їздах, асфальтування прибудинкової території, відповідно до нормативів зазначених у Правилах утримання жилих будинків та прибудинкових територій, затверджених Наказом Держжитлокомунгоспу України № 16 від 17.05.2005 р .)
2. У зазначеному Договорі також не вказано:
а) графік і терміни надання послуг, їх якісні та кількісні показники;
б) терміни виконання та усунення виконавцем виявлених недоліків у наданні послуг;
в) порядок відшкодування збитків, завданих майну споживача та / або приміщенню, шкоди, завданої його життю чи здоров’ю внаслідок неналежного санітарного стану території або неповного надання послуг.
г) порядок зменшення розмірів плати за перевищення строків проведення ремонтно-профілактичних робіт і відшкодування компенсацій за перевищення встановлених термінів проведення аварійно-відновлювальних робіт;
д) порядок встановлення термінів і терміни проведення ремонтно-профілактичних та аварійно-відновлювальних робіт;
е) пеня, яка сплачується споживачем, у разі несвоєчасного внесення платежів за надані виконавцем послуги.
ж) перелік робіт, виконуваних квартиронаймачем та власником квартири за особисті кошти при проведенні ремонту квартири;
з) вимоги нормативно-правових актів у сфері житлово-комунальних послуг, за які споживач несе відповідальність.
3. Не врегульовано питання оплати послуг безпосередньо виконавцю, а не КП «ГІОЦ» якій не є стороною у договорі, що суперечить вимогам Закону та утрудняє звернення споживачів до суду для вирішення спірних питань.
4. Пункт 4, ст. 11 Договору вважаю треба викласти в такій редакції: «… Забезпечувати доступ представників Виконавця до обладнання водо і теплопостачання Споживача, якщо таке обладнання має пряме відношення до функціонування загальної системи водо і теплопостачання всього будинку, при наявності в них відповідного посвідчення та відповідного письмового направлення від Виконавця на виробництво конкретних робіт або огляду. При ліквідації аварії – цілодобово, а у всіх інших випадках відповідно до вимог законів та нормативно-правових актів у сфері житлово-комунальних послуг … »
5. Пункт 2, ст. 12 Договору вважаю треба викласти в такій редакції: «… Виконавець має право доступу, до обладнання водо і теплопостачання Споживача, якщо таке обладнання має пряме відношення до функціонування загальної системи водо і теплопостачання всього будинку, при наявності в них відповідного посвідчення та відповідного письмового направлення від Виконавця на виробництво конкретних робіт або огляду. При ліквідації аварії – цілодобово, а у всіх інших випадках відповідно до вимог законів та нормативно-правових актів у сфері житлово-комунальних послуг … »;
Оплату за новими тарифами буду робити після укладення Вами зі мною договору відповідно до ст. 26 Закону та умовами договору відповідно до ст. ст. 20; 21; 32 Закону.
Вимагаю усунути перераховані недоліки, після чого договір з Вашим підприємством мною буде укладено, але тільки після його нового узгодження і підписання з мого боку.
У разі незгоди, це питання може бути вирішене тільки в судовому порядку.
З повагою,
________________________________________ ПІДПИС___________________
(П.І.Б.)
«______» ____________________ 2011 р.
06 апр 2015 10:59
для представників ЖЕКу

уже пройшов тиждень, як я попросив вашого уповноважено Андрія вислати мені договір з додатками, але до сьогодні так нічого і не прислали.
На зустрічі директор запевняв про повну співпрацю між ЖЕКом та інвесторами, але на ділі це просто слова.

Сподіваюсь це разовий саботаж, а не правило!


для ІНВЕСТОРІВ
договір, який нам запропоновано ЖЕКом навіть не озброєним оком повна "фігня", бо ставить нас в нерівні умови і його потрібно переробляти. Якщо хтось хоче підписати такий договір "не глядя", то ви для себе виберете кабалу, яка потім буде вам дорого коштувати. Директор ЖЕКу сьогодні один і йде на контакт, а завтра ситуація змінитися і новий директор вас пошле і нагне, як йому заманеться.

У нас на форумі є як мінімум 3 юристи, які приведуть договір у людський вигляд і встановлять паритет (рівність) сторін, без перекосів в ту чи інші сторону.
Строк для відпрацювання договору з ЖЕКом - 20 квітня 2015 року.
Далі проект договору піде на узгодження із ЖЕКом та "вивішення" його на цьому форумі, щоб кожен міг знати, що було узгоджено і не підписати підставний договір.

І саме основне, до моменту отримання поштової адреси і документів БТІ всі договори із ЖЕКом є м'яко кажучи не дійсними, бо інвестор ще не набув права власності на квартиру і не може укладати такі договори.

П.С. хто укладе договір з ЖЕКом в його первозданному вигляді отримає бонус - сплатить комуналку починаючи з грудня 2014 року, коли будинки отримали сертифікат! Думайте двічі, коли підписуєте документи.
06 апр 2015 11:41
оновлення по ЖЕКу

спілкувався із директором ЖЕКу Сергієм і по наслідкам розмови досягнуто:
- мені скинуть договір з додатками, але в додатках прописані тільки послуги без цифр, які ще не узгоджені у них в середині. Це принаймні дасть нам змогу розуміти, за що буде оплата.
- Андрій, який відповідає за наші будинки - займається господарськими питаннями, а не договірними. Тому дзвонити до нього і вимагати правок в договір не має сенсу. А от питання по недоопрацюваннях по квартирам та будинку всі його.
- по договору домовилися, що з нашого боку будуть правки узгоджені, які вишлемо їхнім юристам та узгодимо остаточний варіант договору. Сергій зацікавлений не менше нашого, але краще трошки затягнути ніж потім сваритися по договору.

Від інвесторів договір будуть правити - Михайло Іванович, ягуар та Діма (нік не знаю). Якщо є ще юристи з боку інвесторів, то напишіть мені в приватні повідомлення.
08 апр 2015 12:03

Переніс із основної гілки

Цитата "sergeydeyneko":
Шановні сусіди!
По результатам глосування ми маємо переважну більшість інвесторів (серед тих хто прийняв участь) які підтримують створення ОСББ. Нажаль, одного бажання мало, тому я пропоную почати створення ініціативної группи (майбутніх) співвласників . Я так розумію це буде однією з найважчих задач і на то є багато причин. У кожного з нас є основна робота і купа інших турбот. І заплативши ТАКУ сумму за житло, менше за все хочеться перейматись організаційними питаннями, тим більше що результатом може бути боротьба з бюрократичною машиною не тільки КМБ але і України. Тим не менше, недивлячись ні на що, у нас є дуже хороші шанси на успіх, особливо враховуючи що не ми перші і не ми останні хто цим займається.
Звісно, гарантувати результат ніхто неможе, не факт що ми зможемо назбирати достатньо людей навіть для ініціативної групи, але ми принайні будемо знати що ми намагались, а не сиділи склавши руки.
Краще один раз організувавшись вірішити цю проблему коллективно і в свою користь, аніж постійно скандалити з ЖЕКом та жалітися на завищенні тарифи при відсутності якості послуг. Тимбільше що у більшості з нас спільна мотивація. У будьякому випадку спробувати варто. Ніхто нас за це не побє і до вязниці не посадить.
Для створення ініціативної группи необхідно пять чоловік, але я вважаю що з огляду на зайнятість та для максимальної ефективності ми повинні залучити якомога більше людей щоб у майбутньому можна було страхувати одне одного .
Однією з перших задач для группи буде пошук та інформування всих інвесторів про плюси створення ОСББ

Для тих хто виступає проти обєднання:
Як показує життя і практика, незавжди знаходиться потрібна кількість людей для організації того чи іншого починання. Тому на 100% відсотків ніхто від ідеї співпраці з жеком не відмовляється. Але я думаю що от так от без усіляких зусиль погоджуватись на будьяку кандидатуру на обслуговуючу контору від КМБ теж не є хорошою ідеєю. Особливо беручи до уваги той факт що як правило те, що пропонується КМБ по замовчанню не виділяється високою якістю, а про ЖЕКи навязані забудовником ходять легенди. Тому пропоную вам розглянути інші варіанти ЖЕКів, дяка Богу живемо не на марсі і вибирати є з чого.
Всі бажаючі увійти в группу пишіть або мені в лічку або на мобільний 096-800-18-42 (Сергій)
Наостанок хороші сайти про ОСББ //www.osbb.zp.ua/ //www.osbbua.org/
PS . Я згоден бути першим у нашій ІГ

UPD
Як мені пояснили втиснутись у строки відведенні законодавством для створення ОСББ у нас вийде наврядчи. Тому чекаємо результатів роботи від інвесторів які зараз працюють над договором із ЖЕКом. Але це не значить що питання знімається повністю.
09 апр 2015 07:14
проект договору запропонований ТОВ "КП "Українська Житлова Компанія"

Договір №______
про управління будинком, надання комунальних послуг та послуг з утримання буднику, споруд та прибудинкової території


«Цей Договір розроблено відповідно до вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення розрахунків за енергоносії (Відомості Верховної Ради України, 2014, № 23), Закону України "Про державне регулювання у сфері комунальних послуг" (Відомості Верховної Ради України, 2010 p., № 49, 2012 р., № 7, 2013 р., № 40), Закону України "Про житлово-комунальні послуги" (Відомості Верховної Ради України, 2004 p., № 47, 2012 р., № 12-13), Закону України "Про теплопостачання" (Відомості Верховної Ради України, 2005 р., № 28), Постанови Кабінету міністрів України від 20 травня 2009 р. N 529 «Про затвердження Типового договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій» (Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМУ N 937 (937-2009-п) від 03.09.2009 р., N 869 (869-2011-п) від 01.06.2011 р.), N 869 (869-2011-п) від 01.06.2011р.)»

м. Київ «__»_______201__р.

Товариство з обмеженою відповідальністю «КП» «Українська житлова компанія» (далі - «Підприємство»), в особі директора Шкурата Віктора Олексійовича, який діє па підставі Статуту, з однієї сторони, та
________________________________________________________________________________(далі - «Власник»), якому належить квартира №______по вул. Обухівській, 135-А, ж/б №1, ж/б №2, ж/б №3 у м. Києві
( будівельна адреса) /___________________________________________________________________ загальною площею: _____кв. м., житловою площею: __________ кв. м. (надалі - «Квартира»), яка розташована на _____ поверсі _____ ти поверхового житлового будинку (надалі - «Будинок»), на підставі
( ), з другої сторони, уклали цей Договір про управління будинком, надання комунальних послуг та послуг з утримання будинку, споруд та прибудинкової території (далі за текстом - «Договір») про наступне:
1. Предмет договору
Предметом договору є надання Підприємством та оплата Власником за нормативно встановленими тарифами послуг з управління, утримання Будинку (споруд) та прибудинкової території, житлово-комунальних послуг (централізоване теплопостачання та водовідведення), послуг по санітарно-технічному обслуговуванню Будинку і технічному обслуговуванню ліфтів, вивозу побутових відходів, обслуговуванню водостоків, люків, димовентиляційних каналів, протипожежної автоматики, внутрішніх та зовнішніх тепло та електропроводів Будинку, дезінфекції, дератизації, санітарному обслуговуванню прибудинкової території та допоміжних приміщень, освітленню та опаленню місць загального користування Будинку, послуг аварійної служби, підготовку Буднику до експлуатації у осінньо-зимовий період, обслуговування технічного обладнання Квартири, озеленення прибудинкової території Будинку, полив зелених насаджень, організації надання послуг з охорони місць загального користування та ведення особового рахунку власника згідно умов цього Договору.
Підприємством також надається Власнику комплекс послуг по проведенню відновних робіт у Будинку (проведення робіт по відновленню його конструкцій та систем інженерного обладнання, а також підтримання експлуатаційних якостей, не пов’язаних зі зміною основних техніко-економічних показників) в разі необхідності надання інженерно-технічних, юридичних консультацій з питань утримання Будинку, надання послуг понад норми, що встановлені.
Житлово-комунальні послуги надаються Підприємством відповідно до затверджених у встановленому законом порядку структури тарифів, періодичності, строків та обсягів надання послуг.
Точками розподілу, в яких здійснюється передача послуг від Підприємства Власникові,
є : у багатоквартирному Будинку:
- з централізованого опалення - стояки в межах Квартири:
- з постачання холодної та гарячої води - водорозбірні крани (душова сітка):
- з водовідведення - зливний отвір санітарно-технічних приладів:
На момент укладання цього Договору у Власника наявні наступні пільги з оплати послуг за цим Договором - ______%.


2.Оплата спожитих послуг

2.1. Розрахунковим періодом є календарний місяць.
2.2. Тариф з утримання будинку та прибудинкової території складатиме: 3.57 грн., з ПДВ.
Підприємство зобов’язується погодити тариф у відповідних установах КМДА. У разі зміни тарифу, оплачені кошти будуть перераховані.
2.3. Розрахунок тарифу оплати за утримання житла (квартирної плати), плати за житлово-комунальні та додаткові послуги, а також загальна сума оплати за даним Договором (станом на день укладення Договору) наведені в додатках до цього Договору, які є невід’ємною частиною цього Договору.
2.4. Рішенням відповідних органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади, які є обов’язкові для виконання Підприємством та Власником і не потребують їх додаткового погодження Сторонами, можуть встановлюватись нові тарифи плати за утримання житла (квартирної плати) та плати за житлово-комунальні послуги. В разі зміни плати за цим Договором на підставі рішення відповідних органів місцевого самоврядування або органів виконавчої влади. Власник зобов'язаний сплачувати по новим тарифам з моменту набрання чинності відповідними рішеннями органу місцевого самоврядування та/або органу виконавчої влади.
2.5. Плата за додаткові послуги може змінюватись в разі зміни витрат Підприємства. Сторони домовилися, що достатнім підтвердженням зміни витрат Підприємства є надання Власнику калькуляції та обґрунтування таких витрат.
2.6. Платежі за Договором вносяться Власником на поточний рахунок Підприємства не пізніше 20 числа наступного місяця.
2.7. Послуги за цим Договором оплачуються Власником у безготівковій формі через банківські установи шляхом перерахування грошових коштів на поточний рахунок Підприємства незалежно від наявності або відсутності виставленого Підприємством рахунку.
2.8. У разі ненадання послуг або надання їх не в повному обсязі, відхилення їх кількісних і якісних показників від нормативних, Підприємство здійснює перерахунок розміру плати відповідно до законодавства, якщо це сталося з вини Підприємства.
2.9. Власники несуть персональну цивільно-правову відповідальність за повну та своєчасну сплату платежів за цим Договором.
2.10. Розмір щомісячної плати за цим Договором може змінюватися з урахуванням собівартості послуг за попередній розрахунковий період.
2.11. Рахунки на сплату послуг за цим Договором Підприємство надсилає Власникові поштою або передає особисто.
2.12. За несвоєчасне внесення квартирної плати із Власника (споживача) стягується пеня в установленому законом розмірі.
3.Права та обов'язки сторін
3.1. Власник має право на:
3.1.1. Отримання вчасно та відповідної якості послуг згідно із законодавством.
3.1.2. Усунення Підприємством виявлених недоліків у наданні послуг у встановлені законодавством строки.
3.1.3. Зменшення розміру плати за надані послуги у разі їх ненадання або надання не в повному обсязі, зниження їх якості в порядку, визначеному законодавством.
3.1.4. Своєчасне отримання відповідної інформації від Підприємства в разі внесення змін до тарифів па послуги їх структуру, загальну суму місячного платежу, норми споживання, режим надання послуг.
3.1.5. Перевірку кількісних та якісних показників надання послуг у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
3.1.6. Зменшення розміру плати за перевищення строків проведення ремонтно-профілактичних робіт та отримання компенсації за перевищення встановлених строків проведення аварійно-відновлювальних робіт у розмірі, встановленому законодавством.
3.1.7. Внесення за погодженням з Підприємством у Договір змін, що впливають на розмір плати за послуги, крім випадків передбачених п. 4 Договору.
3.1.8. Вимагати від Підприємства проведення, в разі необхідності, позапланово огляду конструкцій і технічного обладнання Квартири та житлового Будинку з метою виявлення та усунення несправностей і пошкоджень.
3.1.9. Вимагати від Підприємства ліквідації аварій технічного обладнання, а також усунення наслідків аварій, що виникли з вини Підприємства.
3.2. Власник зобов'язаний :
3.2.1. Використовувати Квартиру за призначенням;
3.2.2. Дотримуватись вимог нормативно-правових актів, що регулюють сферу надання житлово-комунальних послуг та умов цього Договору.
3.2.3. Оплачувати послуги в установлені Договором строки, в розмірах визначених чинним законодавством та тарифами, які є невід’ємною частиною цього Договору.
3.2.4. Своєчасно інформували Підприємство про виявлені аварії та несправності технічного обладнання, конструктивних елементів Квартири.
3.2.5. Дотримуватися правил пожежної та електробезпеки, санітарних норм, а також правил користування приміщеннями житлових Будинків та прибудинковими територіями.
3.2.6. 3абезпечувати доступ представників Підприємства до інженерних мереж, арматури, розподільних систем:
-для ліквідації аварій - цілодобово;
-для встановлення і заміни санітарно-технічного та інженерного обладнання, проведення профілактичного огляду - згідно з вимогами нормативно-правових актів у сфері житлово-комунальних послуг.
3.2.7. Своєчасно та в повному обсязі вносити плату за утримання Будинку та прибудинкової території (квартирну плату), за житлово-комунальні послуги, додаткові послуги з моменту введення будинку в експлуатацію.
3.2.8. Проводити за власні кошти поточний ремонт в Квартирі;
3.2.9. Своєчасно та за свій рахунок усувати аварії, несправності конструктивних елементів та технічного обладнання Будинку та Квартири, що виникли з вини Власника, в разі, якщо такі аварії та несправності усунуті Підприємством, компенсувати Підприємству понесені збитки.
3.2.10. Дотримуватися вимог житлового та містобудівного законодавства щодо здійснення ремонту чи реконструкції приміщень Квартири та технічного обладнання, не допускати порушення законних прав та інтересів інших учасників відносин у сфері житлово-комунальних послуг.
3.2.11. Своєчасно проводити підготовку Квартири та технічного обладнання до експлуатації в осінньо-зимовий період та в разі необхідності інформувати Підприємство про вжиті заходи.
3.2.12. Після втрати права на пільги повідомити про це Підприємство у десятиденний строк.
3.2.13. У випадку відчуження Квартири повідомити про це Підприємство для внесення відповідних змін до Договору, пов’язаних з переходом майнових прав на Квартиру від Власника до його правонаступника (нового власника або власників).
3.2.14. Власнику заборонено здійснювати демонтаж чи розкомплектацію наявної у Квартирі автоматичної системи оповіщення пожежі (пожежної сигналізації).
3.3. Підприємство має право:
3.3.1. Вимагати від Власника дотримання вимог Договору, правил експлуатації житлових приміщень та прибудинкової території, санітарно-гігієнічних і протипожежних правил та інших нормативно-правових, актів у сфері житлово-комунальних послуг.
3.3.2. Вимагати право доступу, у тому числі несанкціонованого, в Квартиру Власника, для ліквідації аварії відповідно до встановленого законом порядку, усунення неполадок санітарно-технічного та інженерного обладнання, його встановлення і заміни, проведення технічного і профілактичного огляду.
3.3.3. Стягувати в установленому порядку збитки, заподіяні Власником або особами, які з ним проживають.
З.З.4. Вимагати від Власника своєчасного проведення робіт по усуненню виявлених несправностей, що виникли з вини Власника, або відшкодування вартості цих робіт.
3.3.5. Вносити за погодженням із Власником зміни у Договір, що впливають на розмір плати за послуги.
3.3.6. Обмежити або припинити надання послуг Власнику, в разі порушення ним умов Договору.
3.3.7. Складати акти, якими засвідчувати факти порушення Власником обов’язків за цим Договором.
3.4. Підприємство зобов'язане:
3.4.1. Забезпечувати надання послуг вчасно та відповідної якості згідно законодавства;
3.4.2. В разі внесення змін до тарифів на послуги, їх структуру, загальну суму місячного платежу, норми споживання, режим надання, надавати Власнику в установленому законодавством порядку необхідну інформацію;
3.4.3. Укладати з виробниками та постачальниками житлово-комунальних послуг договори про виконання робіт, постачання житлово-комунальних послуг та надання послуг по технічному обслуговуванню мереж Будинку:
3.4.4. Проводити паспортне обслуговування, видачу необхідних довідок (про місце проживання, наявність заборгованості тощо) Власнику та особам, які з ним проживають та зареєстровані у встановленому порядку;
3.4.5. Утримувати внутрішньобудинкові мережі в належному технічному стані, здійснювати їх технічне обслуговування та ремонт;
З.4.6. Здійснювати обслуговування та ремонт місць загального користування у Будинку, вживати своєчасних заходів щодо ліквідації аварійних ситуацій в Будинку та Квартирі;
3.4.7. Розглядати у визначений законодавством строк претензії та скарги Власника і проводити відповідний перерахунок розміру плати за послуги в разі їх ненадання або надання не в повному обсязі, зниження кількісних і якісних показників;
3.4.8. Сплачувати Власнику компенсацію за перевищення встановлених строків проведення аварійно-відновних робіт відповідно до методики, затвердженої центральним органом виконавчої влади з питань житлово-комунального господарства.
3.4.9. В разі інформування Власником, за власний рахунок проводити роботи з усунення виявлених несправностей, пов'язаних з отриманням послуг, що виникли з вини Підприємства.
3.4.10. Відшкодовувати Власникові збитки, заподіяні його майну з вини Підприємства.
3.4.11 Здійснювати контроль за технічним станом інженерного обладнання Будинку, квартир, приміщень загального користування.
3.4.12. Своєчасно проводити підготовку Будинку і технічного обладнання до експлуатації в осінньо-зимовий період.

4. Відповідальність сторін
4.1. Власник несе відповідальність згідно із чинним законодавством України і цим Договором за:
4.1.2. Неналежне виконання умов цього Договору або за порушення зобов’язань, встановлених цим Договором і чинним законодавством України.
4.1.3. За заподіянні збитки по майну та/або приміщенню третіх осіб, шкоди їх життю чи здоров’ю, якщо це сталося з вини Власника - шляхом відшкодування завданих збитків.
4.2. Підприємство несе відповідальність за:
4.2.1. Заподіяння збитків майну та/або приміщенню Власника, шкоди його життю чи здоров’ю - шляхом відшкодування завданих збитків.
4.2.2. Зниження кількісних і якісних показників послуг або перевищення строків проведення ремонтно- профілактичних робіт, в разі документального підтвердження - шляхом зменшення розміру плати. Якість надання послуг визначається відповідно до затвердженої органом місцевого самоврядування структури та періодичності проведення робіт;
4.2.3. Порушення зобов’язань, встановлених Договором і чинним законодавством України.

5. Порядок розв'язання спорів
5.1. В разі звернення Власника до Підприємства з питанням про порушення умов Договору Підприємством, Власником та представником Підприємства складається акт-претензія із зазначенням у ньому строків, виду можливого порушення, кількісних і якісних показників послуг, тощо. Працівник Підприємства повинен зявитися на письмовий виклик Власника для участі в складанні акта-претензії не пізніше ніж протягом двох робочих днів.
У разі неприбуття представника Підприємства у визначений Договором строк або необгрунтованої відмови від підписання акт-претензія вважається дійсним, якщо його крім Власника підписали ще не менш як два Власника інших квартир Будинку.
5.2. Акт-претензія подасться Підприємству, яке протягом трьох робочих днів після його надходження вирішує питання про перерахунок платежів або видає Власнику обгрунтовану письмову відмову в задоволенні його претензій.
5.3. Підприємство може відмовити Власникові в задоволенні його претензій щодо відхилення кількісних і якісних показників послуг на підставі :
- показань реєстраційних технічних засобів, атестованих і опломбованих відповідними органами Держспоживстандарту;
- правильності показань засобів обліку води і теплової енергії:
- аналізу якості води.
У разі обґрунтованості претензій Власника витрати, пов’язані з їх перевіркою, відшкодовуються Підприємством, а у разі необґрунтованості – Власником;
5.4. Спори між Сторонами розв'язуються шляхом переговорів або у судовому порядку;

6. Форс-мажорні обставини
6.1. Сторони звільняються від відповідальності за цим Договором у разі настання непереборної сили (дії надзвичайних ситуацій техногенного, природного або екологічного характеру), яка унеможливлює надання відповідної послуги відповідно до умов Договору.

7. Строк дії Договору
7.1. Цей Договір набирає чинності з дня його підписання сторонами та діє до моменту його розірвання, а в частині виконання грошових зобов’язань - до їх виконання. У разі, коли за місяць до закінчення цього Договору однієї із сторін не заявлено у письмовій формі про розірвання Договору або необхідність його перегляду, цей Договір вважається щороку подовженим;
7.2. Цей Договір укладено в 2-х примірниках, які мають однакову юридичну силу, по одному для кожної Сторони.
7.3. Одностороння відмова від виконання умов цього Договору забороняється.
7.4. Розмір плати за утримання Будинку, споруд та прибудинкової території а також житлово-комунальних послуг (тарифи) визначається Сторонами в Додатку № І до нього Договору, який є невід’ємною частиною цього Договору.
7.5. У разі зміни Власника (користувача) Квартири всі права та обов’язки за даним Договором переходять до його правонаступника (нового власника або власників).
7.6. Цей Договір може бути розірваний достроково у разі переходу права власності на квартиру або нежитлове приміщення у житловому будинку до іншої особи або організації.

8. Інші умови
8.1. Власник сплачує Підприємству плату за утримання житла (квартирну плату), плату за додаткові та житлово- комунальні послуги з моменту переходу майнових прав або прав власності на Квартиру до Власника або за взаємною згодою, з дати підписання Сторонами додаткової угоди про дострокове надання послуг. Всі наступні Власники сплачують зазначені платежі з моменту переходу до них права власності на Квартиру.
8.2. Власник не має права без розробленої і погодженої у встановленому порядку проектно-дозвільної документації та згоди Підприємства виконувати будь-які роботи, пов’язані зі зміною фасаду Будинку, переплануванням стін, встановлення додаткових дверей в місцях загального користування, встановлення внутрішньобудинкових і внутрішньо Квартирних перегородок, внесення змін до систем енергозабезпечення, центрального опалення, водопостачання та водовідведення тощо. В разі порушення цього пункту Договору Власник за власний рахунок усуває самовільні перепланування, а також несе відповідальність в порядку, передбаченому законодавством.
8.3. Підприємство не несе відповідальності перед Власником та третіми особами за збитки, які виникли внаслідок порушення Власником своїх обов’язків відповідно до чинного законодавства України та за умовами цього Договору.
8.4. Припинення надання послуг або розірвання Договору не звільняє Власника від сплати заборгованості по платежах, які передбачені цим Договором.
8.5. Підприємство не несе відповідальності за відсутність або неналежну якість житлово-комунальних послуг, які надані Власнику в разі, якщо це відбулось з вини постачальників житлово-комунальних послуг.
8.6. Власник несе ризик випадкової загибелі (тобто такої, яка відбулась без волі та вини Сторін Договору) належної йому Квартири.
8.7. Всі суперечки, що виникають з приводу цього Договору, вирішуються шляхам переговорів, а в разі відсутності зголи сторін - в судовому порядку.
8.8. Власник делегує Підприємству право в разі необхідності передавати в тимчасову оренду допоміжні і нежитлові приміщення без порушення конструктивних елементів та обладнання будинку.
8.9. Зміни і доповнення до Договору вносяться за згодою Сторін.
8.10. Всі питання, які не врегульовані цим Договором, вирішуються згідно чинного законодавства України.
8.11. У разі визнання судом недійсним окремого положення цього Договору, всі інші положення Договору залишаються чинними та незмінними.
Договір набирає законної сили з моменту його підписання Сторонами.
8.12. Після підписання цього Договору всі попередні переговори, листування, протоколи про наміри та інші Договори з питань, що так чи інакше стосуються цього Договору, втрачають юридичну силу.


9. Реквізити ти підписи сторін


Підприємство Споживач:
Товариство з обмеженою відповідальністю
«КП «УКРАЇНСЬКА ЖИТЛОВА КОМПАНІЯ»
04136, м. Київ, Подільський район, вул. Маршала Гречка, буд. 13, офіс 709
Розрахунковий рахунок 26009052741432
в Приват Банке
МФО 300711
Телефон: +38 (050) 335-16-46

Директор________________Шкурат В.О.
М.П. ________________________________________
(прізвище, ім'я та по батькові)
_ ________________________________________
___________________________________________
_________________________________________
(адреса, паспортні дані, реєстраційний номер облікової картки платників податків)
________________________________________
(номер телефону)
_______________________________________
(підпис, МП)
24 апр 2015 08:30
Шановні інвестори і ті кому не байдуже за свої права та інтереси!

Виставляю для ознайомлення контрпропозицію від інвесторів-юристів по договору із управляючою компанією та майбутніми власниками квартир.

Договір №______
про надання послуг з утримання та управлінням будником, спорудами та прибудинковою територією

м. Київ «__»_______2015 року

Цей Договір розроблено відповідно до Закону України "Про житлово-комунальні послуги" , Постанови Кабінету міністрів України від 20 травня 2009 р. N 529 «Про затвердження Типового договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій» від 01.06.2011р., а також інших нормативно-правових актів, що регулюють надання житлово-комунальних послуг споживачам.

Товариство з обмеженою відповідальністю «КП» «Українська житлова компанія» (далі - «Виконавець»), в особі директора ________________, який діє па підставі Статуту та рішенням ___________ __________ ___.___.201_ року за №_____, з однієї сторони, та

_____________________________ (далі - «Споживач»), якому належить на праві приватної власності квартира №____, по вул. _________ в м. Києві загальною площею: _____кв. м., житловою площею: ______ кв.м. (надалі - «Квартира»), яка розташована на __ поверсі в 24-му житловому багатоквартирного будинку (надалі - «Будинок»), на підставі _________________________________, з другої сторони, уклали цей Договір про надання послуг з утримання та управлінням будинком, спорудами та прибудинковою територією (далі «Договір») про наступне:

Терміни які вживаються у Договорі
Власник приміщення, будівлі, споруди - це фізична або юридична особа, якій належить право володіння, користування і розпорядження приміщенням, будівлею, спорудою, що зареєстровано у встановленому законом порядку.
Споживач - фізична або юридична особа, яка отримує або має намір отримувати житлово-комунальну послугу. Таким є як власник, так і наймач житла, а також всі, хто отримує ці послуги, проживаючи у конкретному приміщенні.
Виконавець - суб’єкт господарювання, предметом діяльності якого є надання житлово-комунальних послуг споживачеві і технічними засобами якого (мережі, арматура, засоби регулювання та обліку) безпосередньо надаються такі послуги.
Житловий багатоквартиний будинок (будинок) - неподільне і спільне майно - конструктивні елементи, обладнання, місця загального користування тощо) є спільною власністю всіх співвласників приміщень.
Точка розподілу - місце передачі послуги від однієї особи до іншої, облаштоване засобами обліку та регулювання або інше місце обумовлене даним договором;
Кількісний показник житлово-комунальних послуг - одиниця виміру для обчислення обсягу отриманої споживачем послуги, визначена відповідно до вимог нормативів, норм, стандартів, порядків і правил згідно з законодавством
Внутрішньобудинкові системи - мережі, арматура на них, прилади та обладнання, засоби обліку та регулювання споживання житлово-комунальних послуг, які розміщені в межах будинку, споруди, системи протипожежного захисту.
Прибудинкова територія - територія навколо багатоквартирного будинку, визначена актом на право власності чи користування земельною ділянкою і призначена для обслуговування багатоквартирного будинку.

Розділ 1. Предмет договору
1.1. Предметом Договору є забезпечення Виконавцем надання послуг з утримання та управління будинком, спорудами та прибудинковою територією (далі - послуги) у житловому багатоквартирному будинку № ___ по вул. ____________, _____ у місті Києві відповідно до затверджених у встановленому законом порядку та цим Договором та додатками до нього структури тарифів, періодичності, строків та обсягів надання послуг, звітів щодо виконаних обсягів робіт та використаних коштів, а Споживачем - забезпечення своєчасної оплати таких послуг за встановленим тарифом у строк та на умовах, що передбачені Договором.
1.2. Виконавець надає послуги відповідно до встановленого рішенням органу місцевого самоврядування тарифу, його структури, періодичності та строків надання послуг (Додаток № _ Договору).
1.3. Тариф оплати за надані послуги (квартирна плата) на дату укладення Договору становить _____ грн. з ПДВ за один метр квадратний площі Квартири.
1.4. Наявність пільг з оплати послуг передбачена відповідно до __________ та становить ___________ %.
1.5. Площа прибудинкової території будинку № __ по вул. ____________, м. Києва на момент укладання Договору складає ____ відповідно до ______________.
1.6. Види послуг з утримання та обслуговування Будинку та прибудинкової території .
• Прибирання сходових клітинок.
• Прибирання прибудинкової території.
• Прибирання та вивезення снігу.
• Поливання дворів, клумб і газонів.
• Вивіз твердих побутових і великогабаритних відходів.
• Прибирання підвалів, технічних поверхів, горищ та покрівель.
• Технічне обслуговування ліфтів та систем диспетчеризації. Технічне обслуговування забезпечується та здійснюється відповідно до встановлених законом технічних норм, стандартів та регламентів, що регулюють правила експлуатації рухомих механізмів, вузлів та ліфтів Виконавцем або організаціями та фахівцями за обов’язкові умови наявності чинних ліцензій та дозвільні документи на ведення діяльності із обслуговування ліфтів.
• Обслуговування систем диспетчеризації.
• Технічне обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових систем електропостачання ліфтів, обладнання підкачки води, освітлення місць загального користування, внутрішньобудинкових систем тепло-, водопостачання, водовідведення і зливової каналізації в тому числі:
o внутрішньобудинкових систем електропостачання;
o внутрішньобудинкових систем теплопостачання;
o внутрішньобудинкових систем водопостачання;
o внутрішньобудинкових систем водовідведення;
o внутрішньобудинкових систем зливової каналізації.
• Технічне обслуговування та ремонт інженерних систем надання, обліку, контролю та управління житлово-комунальними та іншими послугами;
• Утримання аварійної служби;
• Дезінфекція.
• Дератизація.
• Обслуговування димовентиляційних каналів.
• Технічне обслуговування систем противопожежної автоматики й димовидалення;
• Технічне обслуговування побутових електроплит.
• Поточний ремонт конструктивних елементів, інженерних систем і технічних пристроїв будинків та елементів зовнішнього благоустрою, розташованих на прибудинковій території, підготовка житлових будинків до сезонної експлуатації.
• Освітлення та опалення місць загального користування Будинку.
• Догляд за зеленими насадженнями та трав’яним покровом прибудинкової території.
• Служба консьєржів.

Розділ 2. Порядок оплати спожитих житлово-комунальних послуг та їх перерахунок
2.1. Розрахунковим періодом є календарний місяць.
2.2. Платежі за Договором вносяться Споживачем на поточний рахунок Виконавця не пізніше 20 числа місяця, що настає за розрахунковим. Споживач може сплачувати авансові платежі Виконавцю, а останній повинен їх врахувати при виставлені нового рахунку (квитанції).
2.3. Послуги за Договором оплачуються Споживачем у безготівковій формі через банківські установи шляхом перерахування грошових коштів на поточний рахунок Виконавця згідно виставленого Виконавцем рахунку (квитанції).
2.4. У разі ненадання послуг або надання їх не в повному обсязі, відхилення їх кількісних і якісних показників від нормативних, Виконавець здійснює перерахунок розміру плати відповідно до законодавства, якщо це сталося з вини Виконавця.
2.5. Розмір тарифу за Договором може змінюватися лише у випадку прийняття відповідних рішень органів місцевого самоврядування та органами виконавчої влади, які є обов’язкові для виконання Виконавцем та Споживачем і не потребують їх додаткового погодження Сторонами. У разі зміни тарифу за цим Договором на підставі рішення відповідних органів місцевого самоврядування або органів виконавчої влади Споживач зобов'язаний сплачувати по новим тарифам з моменту набрання чинності відповідними рішеннями органу місцевого самоврядування та/або органу виконавчої влади. У всіх інших випадках при зміні тарифу Сторони керуються нормами чинного законодавства України.
2.6. Рахунки на сплату послуг за цим Договором Виконавець надсилає Споживачу поштою або передає особисто не пізніше 10-го числа місяця, в якому має буди проведене оплата за надані послуги. Прострочення Виконавця щодо не надання або невчасного надання Споживачу рахунку (квитанції) автоматично збільшує строк оплати таких послуг на кількість прострочених днів.
2.7. Перерахунків розміру плати за послуги в разі їхнього ненадання або надання не в повному обсязі, або у випадку зниження їхньої якості здійснюється відповідно до вимог законодавства.
2.8. Сторони керуючись ст. 631 Цивільного Кодексу узгодили, що Споживач зобов’язується оплатити Виконавцю за послуги, які були надані Виконавцем з часу або фактичної передачі Квартири, або набуття права власності на Квартиру, або найму Квартиру до моменту укладення Договору на підставі окремого рахунку (квитанції).

Розділ 3. Права та обов’язки сторін
3.1. Споживач має право:
• одержувати вчасно та відповідної якості житлово-комунальні послуги згідно із законодавством та умовами Договору;
• одержувати в установленому законодавством порядку необхідну інформацію про перелік житлово-комунальних послуг, їх вартість, загальну вартість місячного платежу, структуру ціни/тарифу, норми споживання, порядок надання житлово-комунальних послуг, їх споживчі властивості тощо;
• на відшкодування збитків, завданих його майну та/або Квартири, шкоди, заподіяної його життю чи здоров'ю внаслідок неналежного надання або ненадання житлово-комунальних послуг;
• на усунення протягом строку, встановленого Договором або законодавством, виявлених недоліків у наданні житлово-комунальних послуг;
• на зменшення розміру плати за надані послуги в разі їх ненадання або надання не в повному обсязі, зниження їх якості в порядку, визначеному Договором або законодавством;
• на несплату вартості житлово-комунальних послуг за період тимчасової відсутності Споживача та/або членів його сім'ї при відповідному документальному оформленні, а також за період фактичної відсутності житлово-комунальних послуг, визначених Договором у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України;
• отримувати від Виконавця компенсацію в розмірі, визначеному Договором, рішенням суду або законодавством, за перевищення нормативних термінів на проведення аварійно-відновлювальних робіт;
• на перевірку кількості та якості житлово-комунальних послуг у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України;
• отримувати інші послуги, які надаються Виконавцем, за окремими разовими договорами, кошторисами, тощо;
• зменшення розміру плати за перевищення строків проведення ремонтно-профілактичних робіт та отримання компенсації за перевищення встановлених строків проведення аварійно-відновних робіт у розмірі, встановленому законодавством;
• вимагати від Виконавця проведення, в разі необхідності, позапланово огляду конструкцій і технічного обладнання Квартири та Будинку з метою виявлення та усунення несправностей і пошкоджень;
• вимагати від Виконавця ліквідації аварій технічного обладнання, а також усунення наслідків аварій, що виникли з вини Виконавця;
• своєчасне отримання відповідної інформації від Виконавця в разі внесення змін до тарифів на послуги, їх структуру, загальну суму місячного платежу, норми споживання, режим надання послуг внесення зміни без погодження забороняється.
• внесення за погодженням з Виконавцем у Договір змін, що впливають на розмір плати за послуги.
3.2. Споживач зобов'язаний:
• своєчасно вживати заходів щодо усунення виявлених неполадок, пов'язаних з отриманням житлово-комунальних послуг, що виникли з власної вини;
• повідомляти Виконавця про порушення цілісності засобів обліку комунальних послуг та не втручатися в їх роботу;
• за власний рахунок ремонтувати та міняти санітарно-технічні прилади і пристрої, обладнання, що вийшли з ладу з його вини;
• оплачувати житлово-комунальні послуги у строки, встановлені Договором;
• дотримуватися правил пожежної безпеки та санітарних норм;
• допускати у Квартиру представників Виконавця/виробника в порядку, визначеному законом, для ліквідації аварій, усунення неполадок санітарно-технічного та інженерного обладнання, його встановлення і заміни, проведення технічних і профілактичних оглядів;
• дотримуватися вимог житлового та містобудівного законодавства щодо здійснення ремонту чи реконструкції приміщень або їх частин, не допускати порушення законних прав та інтересів інших споживачів Будинку;
• своєчасно проводити підготовку Квартири та її технічного обладнання до експлуатації в осінньо-зимовий період;
• у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги сплачувати пеню у встановлених законом чи Договором розмірах;
• після втрати права на пільги повідомити про це Виконавця письмово у десятиденний строк на адресу зазначену в Договорі.
3.3. Виконавець має право:
• вимагати від Споживача дотримання вимог правил експлуатації жилих приміщень та прибудинкової території, санітарно-гігієнічних і протипожежних правил та інших нормативно-правових актів у сфері житлово-комунальних послуг;
• вимагати від Споживача своєчасного проведення робіт щодо усунення виявлених неполадок, пов'язаних з отриманням житлово-комунальних послуг, що виникли з вини Споживача, або відшкодування вартості цих робіт;
• доступу в Квартиру, Будинок і споруди для ліквідації аварій, усунення неполадок санітарно-технічного та інженерного обладнання, його встановлення і заміни, проведення технічних та профілактичних оглядів і перевірки показань засобів обліку в порядку, визначеному законом;
• обмежити або припинити надання послуг Споживачу, в разі порушення ним умов Договору щодо сплати таких послуг;
• надавати інші послуги Споживачу, які не передбачені Договором, на підставі окремих договорів або кошторисів;
• складати акти, якими засвідчувати факти порушення Власником обов’язків за цим Договором.
3.4. Виконавець зобов'язаний:
• забезпечувати своєчасність та відповідну якість житлово-комунальних послуг згідно із законодавством та умовами Договору;
• здійснювати контроль за технічним станом інженерного обладнання Будинку, Квартири, та приміщень загального користування, якщо інше не передбачено Договором;
• надавати в установленому законодавством порядку необхідну інформацію про перелік житлово-комунальних послуг, їх вартість, загальну вартість місячного платежу, структуру цін/тарифів, норми споживання, режим надання житлово-комунальних послуг, їх споживчі властивості тощо;
• своєчасно проводити підготовку Будинку і його технічного обладнання до експлуатації в осінньо-зимовий період;
• розглядати у визначений законодавством термін претензії та скарги Споживача або осіб, які з ним проживають та зареєстровані у встановленому порядку і проводити відповідні перерахунки розміру плати за житлово-комунальні послуги в разі їх ненадання або надання не в повному обсязі, зниження їх якості;
• утримувати в належному технічному стані, здійснювати технічне обслуговування та ремонт внутрішньобудинкових мереж, вживати заходів щодо ліквідації аварійних ситуацій, усунення порушень якості послуг у терміни, встановлені Договором та/або законодавством;
• сплачувати Споживачу компенсацію за перевищення встановлених термінів проведення аварійно-відновлювальних робіт у розмірі, визначеному Договором або законодавством;
• вести облік вимог (претензій) Споживача у зв'язку з порушенням порядку надання житлово-комунальних послуг, зміною їх споживчих властивостей та перевищенням термінів проведення аварійно-відновлювальних робіт;
• своєчасно за власний рахунок проводити роботи з усунення виявлених неполадок, пов'язаних з отриманням житлово-комунальних послуг, що виникли з його вини;
• проводити паспортне обслуговування, видачу необхідних довідок (про місце реєстрації або перебування, довідок за Формою 3, довідок про наявність заборгованості тощо) Споживачу та особам, які з ним проживають та зареєстровані у встановленому порядку;
• у разі інформування Споживачем, за власний рахунок проводити роботи з усунення виявлених несправностей, пов'язаних з отриманням послуг, що виникли з вини Виконавця;
• укладати з виробниками та постачальниками житлово-комунальних послуг договори про виконання робіт, постачання житлово-комунальних послуг та надання послуг по технічному обслуговуванню мереж Будинку, вартість яких погоджувати із колективними зборами співвласників Будинку;
• здійснювати утримання, обслуговування та ремонт місць загального користування у Будинку та прибудинкової території, вживати своєчасних заходів щодо ліквідації аварійних ситуацій в Будинку та Квартирі;
• у разі необхідності внесення змін до тарифів на послуги, їх структуру, загальну суму місячного платежу, норми споживання, режим надання, заздалегідь надавати Власнику в установленому законодавством порядку необхідну інформацію;
• відшкодовувати Власникові та/або Споживачу збитки, заподіяні його майну з вини Виконавця;
• забезпечувати утримання аварійних служб по обслуговування Будинку цілодобовому режимі готовності 24х7х365 для ліквідації аварій;
• виконувати інші обов’язки, які покладаються на виконавця послуг, що складають предмет Договору, відповідно до діючого законодавства України.

Розділ 4. Порядок контролю та звіту сторін та точки розподілу, у яких відбувається передача послуг від виконавця/виробника споживачеві послуг
4.1. Виконавець, не пізніше п’ятого числа місяця що слідує за звітним надає звіт про надані послуги, який розміщує на інформаційному стенді, розміщеному в приміщенні загального користування Будинку, сайті Виконавця (__________________). На вимогу Споживача такий звіт надається Виконавцем у письмовому або електронному вигляді підписаний уповноваженою особою Виконавця.
4.2. Точками розподілу, в яких здійснюється передача послуг від Виконавця Споживачеві є:
4.1.2. централізоване опалення Квартири (до облікового пристрою);
4.1.3. постачання холодної та гарячої води (до облікового пристрою);
4.1.4. водовідведення - зливний отвір санітарно-технічних приладів;
4.1.5. електропостачання - обліковий пристрій споживання електроенергії.

Розділ 5. Порядок обслуговування мереж та розподіл повноважень щодо їхньої експлуатації та відновлення (ремонту)
5.1. Технічне обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових систем, електропостачання ліфтів, загальнобудинкового обладнання, освітлення місць загального користування, внутрішньобудинкових систем водопостачання, водовідведення здійснюється від зовнішньої сторони зовнішньої стіни будинку до внутрішньої сторони стіни квартири.
5.2. Технічне обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових систем опалення та гарячого водопостачання здійснюється від зовнішньої стіни будинку до відгалуження на прилад опалення в квартирі та внутрішньоквартирного введення в систему водовідведення (зливний отвір санітарно-технічних приладів).
5.3. Технічне обслуговування та поточний ремонт визначений п.п. 5.1 та 5.2. Договору здійснюється силами та коштом Виконавця.
5.4. Інші види робіт крім вказаних в п.п.5.1 та 5.2 Виконавець здійснює за погодженням із колективними зборами Споживачів та власників Будинку.

Розділ 6. Порядок доступу до квартири, будинку, приміщення для ліквідації аварій, проведення оглядів технічного стану, перевірки показань засобів обліку
6.1. Відповідно до статті 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», Споживач зобов’язаний забезпечити доступ до мережі, арматури, засобів обліку, розподільчих систем, якщо такі знаходяться у його Квартирі представників Виконавця за наявності в них відповідних посвідчень:
6.1.1. для ліквідації аварій - цілодобово;
6.1.2. для встановлення і заміни санітарно-технічного та інженерного обладнання, проведення технічних та профілактичних оглядів тощо.
6.2. Представники Виконавця повинні поважати права Споживача, перебувати тільки в тих приміщеннях, де розташоване обладнання, перевірка, ремонт, огляд якого відбувається.
6.3. У невідкладних випадках, пов'язаних з урятуванням життя людей та майна, може бути здійснене проникнення до житла та іншого володіння особи для проведення в них огляду та ліквідації аварій без отримання згоди Споживача (несанкціонований доступ) у порядку, встановленому цим Розділом Договору.
6.4. Якщо Споживач відсутній і при цьому немає можливості встановити зв'язок з ним з метою його інформування про необхідність негайного прибуття до Квартири або він відмовляється допустити в Квартиру представників Виконавця і при цьому є об'єктивні підстави вважати, що аварія, неполадки, які унеможливлюють надання житлово-комунальних послуг іншим Споживачам, відбулися саме в його Квартирі, - доступ у Квартиру або її частину відбувається без отримання згоди Споживача (несанкціонований доступ).
6.5. Представник Виконавця попереджає Споживача, який присутній, але відмовляється допустити до житла та іншого володіння, про здійснення несанкціонованого доступу.
6.6. Під час здійснення несанкціонованого доступу і до повного завершення робіт, визначених ч.7. ст.20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», повинні бути присутні: уповноважений представник Виконавця, представники органів внутрішніх справ, аварійно-ремонтної бригади та два Споживачі з будь-якої із суміжних Квартир.
6.7. Під час несанкціонованого доступу на аварійно-ремонтну бригаду покладаються такі обов'язки:
6.7.1. забезпечення доступу в Квартиру шляхом порушення конструктивної цілісності вхідних дверей або вікон у Квартиру після погодження своїх дій з іншими учасниками несанкціонованого доступу;
6.7.2. здійснення огляду місця аварії, неполадки, що унеможливлюють надання житлово-комунальних послуг іншим Споживачам;
6.7.3. проведення ремонтних та відновлювальних робіт;
6.7.4. термінове відновлення конструктивної цілісності вхідних дверей, вікон Квартири, що були пошкоджені під час несанкціонованого доступу, і проведення ремонтних та відновлювальних робіт, але не більше ніж протягом доби з часу проведення несанкціонованого доступу;
6.7.5. дотримання прав громадян, які проживають у цих приміщеннях, мінімізація негативних наслідків несанкціонованого доступу, зокрема щодо їх майна та обмеження доступу лише частинами Квартири, необхідними для проведення робіт.
6.8. Представник Виконавця складає акти про проведення несанкціонованого доступу та про проведення ремонтних та відновлювальних робіт, які підписуються всіма учасниками несанкціонованого доступу. В актах обов'язково зазначаються: підстави для несанкціонованого доступу, відмітка про попередження Споживача із зазначенням часу та осіб, які вели переговори із Споживачем, у разі, якщо вони були проведені, причина та місце виникнення аварії, неполадки, перелік виконаних робіт, прізвище, ім'я, по батькові та посади учасників несанкціонованого доступу. Оригінали складених актів зберігаються у Виконавця, іншим учасникам несанкціонованого доступу видаються копії, завірені печаткою Виконавця.
6.9. Представник Виконавця опечатує відновлені двері чи вікна, цілісність яких була порушена при несанкціонованому доступі, власною печаткою та ставить підпис, час і дату опечатування.

Розділ 7. Порядок здійснення ремонту
7.1. Споживач не має права без розробленої і погодженої у встановленому порядку проектно-дозвільної документації та згоди Виконавця виконувати будь-які роботи, пов’язані зі зміною фасаду Будинку (крім встановлення систем кондиціювання, відеоспостереження, засклення балкону/лоджії, систем супутникового та ефірного телебачення, кріплень для розміщення вазонів та піддонів з сезонними рослинами), переплануванням стін в місцях загального користування, встановлення внутрішньобудинкових перегородок, внесення змін до систем вентиляції, енергозабезпечення, центрального опалення, водопостачання та водовідведення тощо.
7.2. У разі порушення п.7.1. Договору, Споживач за власний рахунок усуває самовільні перепланування, а також несе відповідальність в порядку, передбаченому законодавством.
7.3. Виконання робіт зі встановлення систем кондиціювання, відеоспостереження, засклення балкону/лоджії, систем супутникового та ефірного телебачення, кріплень для розміщення вазонів та піддонів з сезонними рослинами тощо здійснюється згідно порядку визначеному та погодженому колективними зборами споживачів та власників Будинку.

Розділ 8. Відповідальність сторін та штрафні санкції за невиконання умов договору
8.1. Споживач несе відповідальність згідно із чинним законодавством України і Договором за:
• неналежне виконання умов Договору або за порушення зобов’язань, встановлених Договором і чинним законодавством України;
• за заподіяння збитків майну та/або Квартирі третіх осіб, шкоди їх життю чи здоров’ю, якщо це сталося з вини Споживача - шляхом відшкодування завданих збитків.
8.2. Виконавець несе відповідальність за:
• неналежне виконання умов Договору або за порушення зобов’язань, встановлених Договором і чинним законодавством України;
• заподіяння збитків майну та/або Квартирі Споживача, шкоди його життю чи здоров’ю - шляхом відшкодування завданих збитків;
• зниження кількісних і якісних показників послуг або перевищення строків проведення ремонтно-профілактичних робіт, в разі документального підтвердження - шляхом виплати Споживачеві компенсації в установленому законодавством розмірі, три відсотка щомісячної плати за послугу за кожну добу її ненадання, або шляхом зменшення розміру плати. Якість надання послуг визначається відповідно до затвердженої органом місцевого самоврядування структури та періодичності проведення робіт.
8.3. Відповідно до статті 10 Закону України «Про захист прав споживачів», у випадку, якщо Виконавець не може надати послугу або прострочує її виконання, відповідно до договору, за кожен день прострочування (кожну годину, якщо термін виконання визначений в годинах) Споживачеві сплачується пеня у розмірі 3% вартості послуги. При цьому сплата пені не звільняє Виконавця від виконання зобов’язання (послуги) в натурі.

Розділ 9. Порядок вирішення спорів
9.1. У разі звернення Споживача до Виконавця з питанням про порушення умов Договору Виконавцем, Споживачем та представником Виконавця складається акт-претензія із зазначенням у ньому строків, виду можливого порушення, кількісних і якісних показників послуг, тощо. Представник Виконавця повинен з’явитися для участі в складанні Акта-претензії у найкоротший термі але не пізніше ніж двох робочих днів з моменту звернення Споживача.
9.2. У разі неприбуття представника Виконавця у визначений Договором строк або необґрунтованої відмови від підписання Акт-претензія вважається дійсним, якщо його крім Споживача підписали ще не менш як два Споживача з інших квартир Будинку.
9.3. Акт-претензія подасться Виконавцю, який протягом трьох робочих днів після його надходження вирішує питання про перерахунок платежів або усунення несправностей, або видає Споживачу обґрунтовану письмову відмову в задоволенні його претензій.
9.4. Виконавець може відмовити Споживачу в задоволенні його претензій щодо відхилення кількісних і якісних показників послуг на підставі:
9.4.1. Показань реєстраційних технічних засобів, атестованих і опломбованих відповідними органами Держспоживстандарту;
9.4.2. Правильності показань засобів обліку води і теплової енергії за умови наявності відповідних пломб, печатей та Акту повірки;
9.4.3. Аналізу якості води, здійсненого у відповідності із вимогами законодавства.
9.5. У разі обґрунтованості претензій Споживача, витрати, пов’язані з їх перевіркою, відшкодовуються Виконавцем, а у разі необґрунтованості – Споживачем.
9.6. Спори між Сторонами розв'язуються шляхом переговорів або у судовому порядку.

Розділ 10. Перелік форс-мажорних обставин
10.1. Сторони звільняються від відповідальності за невиконання або неналежне виконання умов Договору у випадку виникнення форс-мажорних обставин на час дії таких обставин.
10.2. Під форс-мажорними обставинами сторони розуміють: надзвичайну і непереборну за наявних умов силу, захист від дії якої не передбачено в проектній та іншій нормативній документації, дію якої неможливо попередити застосуванням високопрофесійної практики персоналу, дія якої може бути викликана:
10.2.1. винятковими погодними умовами і стихійним лихом (ураган, буря, повінь, нагромадження снігу, ожеледь, ожеледиця, землетрус, пожежа, просідання і зсув ґрунту, підтоплення ґрунтовими або талими водами);
10.2.2. непередбаченими ситуаціями, викликаними діями сторони, що не є стороною відповідного договору (страйк, локаут, дія суспільного ворога, оголошена та неоголошена війна, загроза війни, терористичний акт, блокада, революція, заколот, повстання, масові заворушення, громадська демонстрація, протиправні дії третіх осіб, пожежа, вибух);
10.2.3. умовами, регламентованими відповідними органами виконавчої влади, а також пов’язаними з ліквідацією наслідків, викликаних винятковими погодними умовами і непередбаченими ситуаціями.
10.3. Факт виникнення і припинення форс-мажорних обставин підтверджується відповідним документом, виданим уповноваженим органом.
10.4. Сторона, що посилається на форс-мажорні обставини як причину неналежного виконання своїх зобов’язань за договором, звільняється від відповідальності за таке неналежне виконання тільки у тому випадку, якщо форс-мажорні обставини, на які посилається сторона, виникли після укладення цього договору, їх виникнення в момент укладення Договору було малоймовірним, їх виникнення викликано подіями, що залежали від волі цієї Сторони і ця Сторона вжила всіх необхідних заходів, для того щоб уникнути або усунути негативні наслідки цих обставин.

Розділ 11. Строк дії договору
11.1. Договір укладається строком на один рік і набирає чинності з дня підписання Сторонами та скріплення підпису Виконавця його печаткою. Договір вважається продовженим та той самий строк і тих же умовах, якщо за місяць до закінчення його строку дії однією із сторін не буде письмово заявлено про розірвання або необхідність перегляду.
11.2. У разі якщо жодна зі сторін за 30 календарних днів до закінчення строку дії Договору в письмовій формі не заявила про намір розірвання Договору або про необхідність його перегляду, дія Договору продовжується на строк вказаний в п.11.1. Договору.
11.3. Договір може бути розірваний достроково у разі переходу права власності на квартиру або помешкання до іншої особи.
11.4. Розірвання Договору в односторонньому порядку можливе за невиконання або неналежне виконання стороною умов Договору або у разі створення Споживачами Будинку, яким належать Квартири на праві власності Об’єднання співвласників багатоповерхового будинку або Житлово-комунального кооперативу згідно чинного законодавства.
11.5. У частині виконання сторонами фінансових зобов’язань Договір діє до повного виконання таких зобов’язань.

12. Положення про конфіденційність
12.1. Сторони домовилися, що інформація відносно персональних даних особи Споживача або власника Квартири, якщо він є відмінним, а також осіб, що зареєстровані у Квартирі вважається конфіденційною та не підлягає розголошенню Виконавцем третім особам.
11.2. Протягом строку дії Договору та не менше ніж п’яти років після його припинення дії, Виконавець зобов’язується не розголошувати конфіденційну інформацію, що була отримана від Споживача або осіб власника Квартири, якщо він є відмінним, а також осіб, що зареєстровані у Квартирі
11.3. Виконавець зобов’язується здійснити всі необхідні заходи для того, щоб забезпечити збереження отриманої конфіденційної інформації усім своїм персоналом. Виконавець зобов’язується у власних інструкціях з діловодства з урахуванням особливостей своєї діяльності встановити особливий порядок реєстрації, використання, зберігання та доступу до документів, що містять персональні дані та/або іншу конфіденційну інформацію Споживача або осіб вказаних в п.12.1. Договору.
11.6. Про всі випадки незаконного розголошення або виникнення загрози такого незаконного розголошення конфіденційної інформації Сторона, якій стало відомо про такі випадки, повинна проінформувати іншу Сторону.
11.8. Режим щодо не розголошення конфіденційної інформації по Договору може бути порушений Виконавцем лише на підставах, які необхідні для виконання його умов по Договору або встановленому чинним законодавством України порядком.
13. Інші умови
13.1. Заяви та гарантії:
13.1.1. Виконавець гарантує, що:
• має всі повноваження та права на надання послуг, передбачених даним Договором;
• отримав або при необхідності отримає та буде підтримувати в силі усі необхідні дозволи, ліцензії, узгодження на здійснення діяльності, пов’язаної з наданням послуг за Договором, якщо здійснення такої діяльності вимагає отримання таких дозволів, ліцензій, узгоджень;
• надає послуги та здійснює діяльність у відповідності до чинного законодавства України і загальноприйнятих ділових звичаїв на принципах добросовісності і чесності;
• буде використовувати інформацію, отриману від Споживача, лише для цілей, пов’язаних з виконанням Договору, і не буде створювати баз даних боржників, окрім випадків збирання і зберігання інформації для мети належного надання послуг за цим Договором;
• особа, що підписує даний Договір від імені Виконавця, має всі повноваження на підписання даного Договору;
• вживатиме всіх заходів задля досягнення максимальної якості, своєчасності та повноти надання послуг, передбачених цим Договором;
• в повному обсязі розуміє умови цього Договору та усвідомлює взяті на себе права та обов’язки, що виникають в результаті його виконання;
• вживатиме всіх заходів, спрямованих на дотримання норм Закону України «Про захист персональних даних» та інших нормативно правових актів, що регулюють процедуру розпорядження та обробки персональних даних.
13.1.2. Замовник гарантує, що:
• володіє на законних підставах інформацією, яка надається Виконавцю;
• будь-яка інформація, надана Споживачем є достовірною і правдивою;
13.2. Порушення Стороною гарантій, вказаних в п. 13.2., є порушенням такою Стороною її зобов’язань за цим Договором.
13.3. Зміни і доповнення до Договору вносяться за згодою Сторін.
13.4. Всі питання, які не врегульовані цим Договором, вирішуються згідно чинного законодавства України.
13.5. У разі визнання судом недійсним окремого положення цього Договору, всі інші положення Договору залишаються чинними та незмінними.
13.6. Договір складено у двох примірниках, один з яких зберігається у Споживача, другий - у Виконавця, кожний з яких має однакову юридичну силу.
13.7. Всі додатки, які визначені в тексті Договору є його невід’ємною частиною.
13.8. Телефони Виконавця:
Диспетчерська, аварійна служба
Служба консьєржів
Бухгалтерія
Паспортисти
Майстри
Головний інженер
Директор

Реквізити ти підписи сторін
13 май 2015 06:09
У когось є ще пропозиції по договору по обслуговуванню наших будинків, щоб їх озвучити на зустрічі із УЖК?
12 июнь 2015 15:07

нехай це тут полежить

Цитата:
1. Рекомендовані норми часу та норми обслуговування для робітників і виробничого персоналу, зайнятих утриманням житлового фонду від 04.08.1997 № 59.

2. Про затвердження Примірного переліку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та послуг з ремонту приміщень, будинків, споруд від 10.08.2004 №150.

3. Галузева Угода між Міністерством з питань житлово-комунального господарства України та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2007-2009 роки від 16.06.2007 №2.

4. Про затвердження Методичних рекомендацій з прибирання території об'єктів благоустрою населених пунктів від 07.07.2008 № 213.

5. Міжгалузеві норми чисельності робітників, що обслуговують громадські будівлі (будівлі управлінь, конструкторські і проектні організації) від 11.05.2004 № 105.

6. Про затвердження Порядку визначення нормативних витрат житлово-експлуатаційних організацій, пов'язаних з утриманням будинків і прибудинкових територій від 03.09.1999 № 214.

7. Про затвердження Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій від 17.05.2005 № 76.

8. Про затвердження Норм утворення твердих побутових відходів для населених пунктів України від 10.01.2006 № 7.

9. Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів від 26.07.2006 № 1010.

10. Про затвердження норм утворення твердих побутових відходів у м. Києві на 2008-2012 рр. від 07.03.2008 № 262.

11. Про затвердження Правил надання послуг з вивезення побутових відходів від 10.12.2008 № 1070.

12. Про затвердження Рекомендованих норм надання послуг з вивезення побутових відходів від 22.03.2010 № 75.

13. Про затвердження Єдиного класифікатора житлових будинків залежно від якості житла та наявного інженерного обладнання від 30.09.1998 № 215.

14. Про затвердження Порядку встановлення вартості технічного обслуговування ліфтів та систем диспетчеризації від 09.11.2006 № 369.

15. Витяг з Закону України про Державний бюджет України на 2010 рік.

16. Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і типового договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій від 12.07.2005 №560.

17. Наказ Головного управління житлового господарства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації" від 05.12.2007 № 57

18. Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і типового договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій від 20.05.2009 №529.


19. Розпорядження КМДА від 11.05.2011 № 711 "Про здійснення заходів щодо перерахунків тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій"

20. Постанова КМУ "Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги" № 869 від 01.06.2011

21. Галузева угода між Міністерством з питань житлово-комунального господарства України, Всеукраїнським об'єднанням обласних організацій роботодавців підприємств житлово-комунальної галузі "Федерація роботодавців ЖКГ України" та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2010 - 2012 роки

22. Наказ міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України "Про затвердження Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад" від 30.07.2012 № 390

23. Розпорядження КМДА "Про затвердження норм надання послуг з вивезення побутових відходів у місті Києві на 2013 - 2017 роки" від 29.12.2012 № 2416


24. Постанова Кабінету Міністрів від 21.08.2013 № 602 "Деякі питання формування та встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги"

25. Наказ Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 14.0.2013 № 967

26. Постанова КМУ від 13.11.2013 № 860 "Про надання пільг та субсидій для відшкодування витрат на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій мешканцям житлових будинків, у яких створено об'єднання співласників багатоквартирного будинку (житлово-будівельні кооперативи)"

27. Про затвердження Змін до Порядку надання висновків щодо розрахунків економічно обґрунтованих планових витрат під час формування тарифів на окремі види житлово-комунальних послуг від 03.12.2013 № 1428

28. Галузева угода між Міністерством з питань житлово-комунального господарства України, Всеукраїнським об'єднанням обласних організацій роботодавців підприємств житлово-комунальної галузі "Федерація роботодавців ЖКГ України" та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2013 - 2015 роки

29. Наказ "Про затвердження норм часу та матеріально-технічних ресурсів, норм обслуговування для робітників при утриманні будинків, споруд і прибудинкових територій" від 25.12.2013 № 603

30. Наказ "Про визнання таким, що втратив чинність наказ Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 04 серпня 1997 року № 59" від 26.02.2014 № 61

31. Постанова КМУ "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України" від 17.07.2014 № 269

32. Постанова КМУ "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869" від 01.10.2014 №532

33. Настанова щодо розподілу територій мікрорайонів (кварталів) для визначення прибудинкових територій багатоквартирної забудови (ДСТУ-Н Б Б,2,2-9:2013)

34. Про затвердження та погодження тарифів на послуги з вивезення побутових відходів та внесення змін до розпоряджень виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адмінстрації) від 11.12.2008 №1723 та від 18.11.2009 №1298, із змінами та доповненнями, внесеними розпорядженням КМДА від 13.03.2015 №219

35. Розпорядження КМДА "Про встановлення тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів з урахуванням операцій поводження з побутовими відходами (збирання, перевезення, знешкодження, захоронення)" від 02.03.2015 № 186

36. Розпорядження КМДА "Про встановлення тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів з урахуванням операцій поводження з побутовими відходами (збирання, перевезення, знешкодження) товариству з обмеженою відповідальністю "ВЕСТ МЕНЕДЖМЕНТ СИСТЕМС" від 02.03.2015 № 188


джерело https://www.gioc.kiev.ua/main/law/rate/
17 июль 2015 12:09
Опять же к НДС , в УЖК он есть, а у ОСББ не будет
3.57---2.9+
:daz:
2049 від 05.02.2015 Закон прийнято (17.07.2015)
133.4.6. До неприбуткових організацій, що відповідають вимогам цього пункту і не є платниками податку, зокрема, можуть бути віднесені:
бюджетні установи;
громадські об'єднання, політичні партії, творчі спілки, релігійні організації, благодійні організації, пенсійні фонди;
спілки, асоціації та інші об'єднання юридичних осіб;
житлово-будівельні кооперативи (з першого числа місяця наступного за місяцем, в якому відповідно до закону здійснено прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом житлового будинку і такий житловий будинок споруджувався або придбавався житлово-будівельним (житловим) кооперативом), дачні (дачно-будівельні), садівничі та гаражні (гаражно-будівельні) кооперативи (товариства);
об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, асоціації власників жилих будинків;
професійні спілки, їх об'єднання та організації профспілок, а також організації роботодавців та їх об'єднання;
інші юридичні особи, діяльність яких відповідає вимогам цього пункту.
17 июль 2015 12:20
2,66, если с учетом 12% доходности, прописанной в тарифах УЖК.
17 июль 2015 12:57
Только сейчас разрешили отписываться на форуме.

Были замечания к договору с УЖК, но лучше поздно :-):
- по п.2.8, где собственник берет на себя обязательства без четкого определения условий второй стороной;
- по п.6.1, где, как думаю, некорректно подана информация, так как ст. 20 регламентирует, а обязывает ст. 17 закона «Про житлово-комунальні послуги».
Наверное, вернее бы звучала фраза "6.1 Відповідно до статті 17 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», Споживач забезпечує доступ ...".

Может еще есть возможность обсудить/изменить шаблон договора :shuffle:
01 авг 2015 05:46

ОСББ проти ЖЕКа-потрошителяХрестоматійний конфлікт зараз розгорнувся в Голосіївському районі Києва. Там забудовник, в чиїй власності приватний ЖЕК «Голосієво» заважає мешканцям будинків створити ОСББ. В заручниках недобросовісного ЖЕКа знаходяться 1500 родин, які не можуть покращити умови отримання комунальних послуг. Якщо мешканці створять ОСББ їм буде легше змінити постачальника цих послуг, що звісно не влаштовує ЖЕК.

Мешканці вже кілька місяців намагаються отримати технічну документацію, для проведення розрахунків вартості обслуговування своїх будинків. Це право гарантоване їм п.4 ст.5 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

Офіційні звернення не допомогли і людям увірвався терпець.

Сьогодні зранку мешканці разом з депутатом від Демальянсу Василем Гацьком прийшли на прийом до директора ЖЕКа «Голосієво» Максима Ковальського.

Директор відреагував на це неадекватно – просто втік з роботи захопивши якісь документи та жорсткий диск комп’ютера smile3

Мешканці вирішили не йти з ЖЕКу поки не будуть задоволені їх вимоги.

Це далеко не перший, і не останній випадок протистояння ЖЕКів та фактично їх клієнтів. Найчастіше схема виглядає наступним чином – компанія-забудовник створює приватний «ЖЕК», до якого в обов’язковому порядку підключає свої будинки. Чи хочуть власники квартир обслуговуватись в цьому ЖЕКу їх звичайно не питають.

Якщо ж мешканці починають проявляти громадянську свідомість та хочуть самі управляти своїм майном, їм усіляко в цьому заважають, залякують та погрожують.

Що ж насправді цікавить власників приватних ЖЕКів? Основні доходи вони отримують звичайно не від надання послуг мешканцям, а від здачі в оренду підвальних приміщень під магазини та офіси, а також надання горищ для антен мобільних операторів та фасадів будинків під багатометрові рекламні борди.

Здавалося б вже 25 років в Україні є право приватної власності, і вже 250 років немає кріпаків, проте в деяких аспектах таке враження, що нічого не змінилось.

Питання лиш в тому, куди в цей час дивиться столична влада і мер міста?
//durdom.in.ua/uk/main/article/article_i d/26758.phtml

04 окт 2015 18:46
Ребят и чем у вас всё это закончилось ?
Вы уже организовали ОСББ ?

Очень интересно как всё же обслуживает сейчас УЖК .... :)
05 ноя 2015 12:29
Текст звернення на 1551

Цитата:
У будинку по вул. Антонова-Овсієнка, 6 в м. Києві відсутнє опалення станом на 02.11.2015 року, хоча опалювальний сезон уже почався.
Обслуговуюча організація ТОВ «КП «Українська Житлова Компанія» (вул. Маршала Гречка, буд. 13, офіс 709
м. Київ, 04136) не забезпечила подачу тепла у квартири при пониженні температури навколишнього середовища менше 10 градусів.
Прошу вжити заходів реагування відповідно до Закону України ”Про житлово-комунальні послуги” та Закону України ”Про місцеве самоврядування в Україні” до керівництва ТОВ «КП «Українська Житлова Компанія» з метою дотримання законних прав та інтересів громадян-власників квартир на отримання якісних послуг з водопостачання, водовідведення, опалення та гарячого водопостачання.
ВІДПОВІДЬ:
ЖИТЛОВІ БУДИНКИ НА ВУЛ. ОБУХІВСЬКІЙ, 135-А ПОБУДОВАНІ ЗА ІНВЕСТИЦІЙНІ КОШТИ, ДО КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ НЕ ПЕРЕДАВАЛИСЯ, ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ПРОЦЕДУРИ ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ НА ОБСЛУГОВУВАННЯ ОСТАННІХ В СВЯТОШИНСЬКІЙ РАЙОННІЙ В МІСТІ КИЄВІ ДЕРЖАВНІЙ АДМІНІСТРАЦІЇ ВІДСУТНЯ.


разъяснения от наших коллег-инвесторов
Цитата:
Бо ужк визначив власник будівництва - інститут рибного господарства, який нам дав землю. Ніяких конкурсів проводити не треба!
Власник будівництва може визначати жек і це його право. А от як було прийнято рішення це уже питання до інституту і повноважень його керівника
Тому розслабтесь бо це довгий шлях в нікуди. ОСББ або управляюча компанія нам у допомогу згідно рішення зборів власників будинку!

Цитата:
Пока не будет ОСББ, будем "наслаждаться" услугами УЖК....ни один коммунальный жек не будет нас обслуживать , пока не созданим ОСББ!

красным выделено для Дмит Рий / Resisto :chillout: (уже обращались, узнавали)
02 фев 2016 22:35

Интересно для новичков, так для общей информации
//vlasnyk.org.ua/mifi-ta-problemi-osbb-o novlene-video/

Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Подробнее
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Подробнее