Подать объявление

Кому «світить» земельна ділянка в Києві?

06 июль 2009 05:48

Не кожен киянин знає, що має право безоплатно стати власником земельної ділянки в столиці для будівництва власного житла (за єдиної умови, якщо вже не володіє землею в будь-якому іншому регіоні України).



Читать дальше >>

06 июль 2009 05:48
заступник начальника Головного управління земельних ресурсів КМДА Андрій Тарнопольський - Мюнхаузен. Интересно, он сам верит в то очем говорит?
" Відповідно до законодавства, всі висновки збирає замовник. Ми направляємо запити, а майбутній власник відпрацьовує з цими службами всі питання. Головне – висновки, бо решта питань вирішується достатньо швидко. Термін у проекті встановлюється відповідно до угоди. Це може бути місяць. Проект рішення готується тиждень. Постійна комісія Київради збирається щотижня і на найближчу сесію виноситься це питання. " и в этом же интервю "Що отримує переможець? Перш за все, – економить РІК біганини по всіх інстанціях. Аукціон заплановано проводити у перший і третій вівторок кожного місяця."
"Крім того, у Києві є масиви, де ще 1945 року надавалися земельні ділянки, скажімо по 12 соток. А законом передбачено приватизовувати тільки 10."
«Громадяни та юридичні особи, що одержали у власність, у тимчасове користування, у тому числі на умовах оренди, земельні ділянки у розмірах що були передбачені раніше діючим законодавством , зберігають права на ці ділянки» (ЗК Розділ Х ч.7 ЗК).Нині діючий Земельний Кодекс України серед підстав набуття громадянами України права власності на земельні ділянки передбачає окремими пунктами
- безоплатну передачу із земель державної і комунальної власності;
- приватизацію земельних ділянок, що були раніше надані їм у користування."
"Фахівець" не отличает понятия "приватизация" и "безоплатна передача"
Повноваження міської ради про передачу громадянам у користування та власність земельних ділянок стосується виключно земель комунальної власності, або земель запасу (Ст.9«б»,«в»; Ст.19 ч.2 ЗК). Розпоряджатися землями, що вже надані і знаходяться у користуванні і до комунальних земель не відносяться, міська рада не вповноважена, і рішення з цього питання є недійсним. (Пленум Верховного суду «Про деякі питання практики вирішення спорів, пов’язаних з визнанням недійсними актів державних чи інших органів»).
У ст. 81 ЗК буквосполучення «їм», є тою самою «буквою закону» - «Громадяни України набувають права власності на земельні ділянки на підставі приватизації земельних ділянок, що були раніше надані їм у користування».
Якоб у ст.116 ЗК теж було буквосполучення «їм» чи «їх», тоді б вона застосовувалася правильно, та виглядала наступним чином «безоплатна передача земельних ділянок у власність громадян провадиться у разі приватизації земельних ділянок, які перебувають у їх користуванні …», і вступала б в конфлікт зі ст. 81 ч.1 «в» ЗК; Розділом Х ч.7, та ст.118 .
Повноваження міської ради про передачу громадянам у користування та власність земельних ділянок стосується виключно земель комунальної власності, або земель запасу (Ст.9«б»,«в»; Ст.19 ч.2 ЗК). Розпоряджатися землями, що вже надані і знаходяться у користуванні і до комунальних земель не відносяться, міська рада не вповноважена, і рішення з цього питання є недійсним. "
"Набувати" можно только то, чего нет (прово користування чи володіння землею), а "приватизувати" тільки те, що вже маєш у користуванні - логично?
Как сказал Ющенко на брифенге 24 декабря - "Київзем, це бандицке угруповання" Вот бандюки от земли и грабят людей с помощью собственной трактовки ст.116 ЗК.
Досліджуючи ст.116 ЗК, я звернув увагу, що працівники Київзему та Київради, ніколи не звертають увагу на ч.5 цієї ж статті, висмикування з контексту статей окремих її частин, та їх застосування, дозволяє маніпулювати чинним законодавством. Але ознайомившись зі статтею повністю, стає зрозуміло що у статті йдеться про те що безоплатна передача земельної ділянки у власність громадянина «А», провадиться у разі приватизації земельної ділянки, яка перебуває у користуванні громадянина «Б», але в межах норм визначених цим кодексом, та лише після вилучення (викупу) її в порядку, передбаченому цим Кодексом

У ст. 81 ЗК буквосполучення «їм», є тою самою «буквою закону» - «Громадяни України набувають права власності на земельні ділянки на підставі приватизації земельних ділянок, що були раніше надані їм у користування».
Якоб у ст.116 ЗК теж було буквосполучення «їм» чи «їх», тоді б вона застосовувалася правильно, та виглядала наступним чином «безоплатна передача земельних ділянок у власність громадян провадиться у разі приватизації земельних ділянок, які перебувають у їх користуванні …», і вступала б в конфлікт зі ст. 81 ч.1 «в» ЗК; Розділом Х ч.7, та ст.118 ч.2 ЗК «…що підтверджують розмір земельної ділянки» - ст.118 ч.2 ЗК «у межах норм, визначених цим Кодексом,…» - ст.116 ч.4 ЗК. Але такого буквосполучення у ст.116 ЗК нема, хоча чиновники і застосовують його.
Лицедей
Продаж будинку від власника
Енергонезалежний, безпечний, сучасний, комфортний - приватний будинок у передмісті Київа
Подробнее
+380986563402xxxx
Всі звіти про надійність новобудов безкоштовно
Обирайте новобудову в каталозі Білдконтролю та отримуйте звіт про її надійність. Це корисно.
Подробнее