Подать объявление

Киев: опять обижают обманутых «Элита-центром»

21 фев 2008 10:49

Как сообщила пресс-служба КГГА, столичная власть призывает граждан, обманутых группой компаний «Элита-центр», прийти в КГГА в комнату №102 (приемная граждан) для сверки списка пострадавших.



Читать дальше >>

21 фев 2008 10:49
В 102 комнате собирает документы не КГГА, а Федоренко. По этому туда никому ходить ненада А сверка проходит под наблюдением очередных кидал
21 фев 2008 11:26
На сайті інтернет видання «Українська правда» була опублікована заява голови правління громадської організації "Центр правозахисту" Юрія Федренко під назвою «Черновецький підтасував списки потерпілих "Еліта-центр"?»
«19.02.2008 1234___ www.ПРАВДА.com.ua)

Матеріал містить факти, що не відповідають дійсності та грубо порушують Конституцію України, а саме.
Факт 1. Київська міськдержадміністрація передала президенту списки потерпілих інвесторів від діяльності "Еліта-центр", що мають потребу в першочерговому одержанні житла.
На сьогодні дійсно існує список таких громадян. В ньому містяться прізвища 364 громадян, що потребують негайного одержання житла. До цього списку ввійшли інваліди, пенсіонери, багатодітні батьки, одинокі матері та ті що продали свої квартири і опинилися на вулиці. На кожну особу списку є і документи, що підтверджують статус «малозабезпеченості». Ніяких фальсифікацій та підробок в документах немає. Всі подані документи перевірялися чиновниками із КМДА та «Київського інвестиційного агентства». Нажаль, офіційно цей список до цього часу так і не переданий ні до президента, ні до спеціально створеної комісії.
Факт 2. КМДА передає до громадської організації «Центр правозахисту» список 334 "малозабезпечених" інвесторів "Еліта-центр", складений в установленому порядку членами громадської організації «Спілка брутально ошуканих громадян».
Так дійсно, за сприяння заступника голови КМДА Володимира Головача, список "малозабезпечених" інвесторів "Еліта-центр", без відома цих громадян був переданий до громадської організації «Центр правозахисту». Вважаємо, що чиновник із КМДА грубо порушив Конституцію України, зокрема її ст. 32, якою передбачено «Ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя…Не допускається … використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди…». Крім того, чиновником порушено також ст. 37 Закону України «Про інформацію», якою чітко визначено, що «Не підлягають обов'язковому наданню для ознайомлення за
інформаційними запитами офіційні документи, які містять у собі
…інформацію, що стосується особистого життя громадян…».
Отже, чиновники мають нести відповідальність за порушення законодавства про інформацію. Адже ст. 47 цього ж закону передбачає, що «Відповідальність за порушення законодавства про інформацію несуть особи, винні у вчиненні таких порушень, як
… використання і поширення інформації стосовно особистого життя
громадянина без його згоди особою, яка є власником відповідної
інформації внаслідок виконання своїх службових обов'язків…».
Факт 3. Суд виніс рішення про протизаконність розподілу потерпілих на категорії. У зв'язку з цим, незрозуміло, хто і за якими критеріями визначав ступінь малозабезпеченості інвесторів.
Так дійсно, Конституція України, проголошує, що «Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом ». В свою чергу передбачено що, «Громадяни мають право на соціальний захист, що включає право на забезпечення їх у разі повної, часткової або тимчасової втрати працездатності, втрати годувальника, безробіття з незалежних від них обставин, а також у старості та в інших випадках…».
Що стосується житла, то ст. 47 Конституції України стверджує «Громадянам, які потребують соціального захисту, житло надається державою та органами місцевого самоврядування безоплатно або за доступну для них плату…».
Отже, не зрозуміло, на якій підставі суд приймає рішення, що в Україні не може бути громадян, що потребують соціального захисту.
Факт 4. Громадська організація "Центр правозахисту" буде ініціювати скликання загальних зборів інвесторів, на яке винесе питання про відкликання списку, перевірку його, а також про подальші дії інвесторів у зв'язку з загрозою їхнього чергового обману.
Так дійсно, згідно зі ст. 36 Конституції України «Громадяни України мають право на свободу об'єднання у … громадські організації для здійснення і захисту своїх прав і свобод…». Ст. 20 Закону України «Про об'єднання громадян» встановлені права зареєстрованих об'єднань громадян. Відповідно до неї, законодавство не передбачає права будь якої громадської організації відкликання, перевірку, скасування тощо, документів іншої громадської організації. Тому, протиправні дії вчинені громадською організацією «Центр правозахисту» по відношенню до громадської організації «Спілка брутально ошуканих громадян» будуть розцінюватися як порушення закону. Покарання протиправної діяльності громадської організації «Центр правозахисту» передбачені ст.31 «Тимчасова заборона (зупинення) окремих видів або всієї діяльності об'єднання громадян» та ст. 32. «Примусовий розпуск (ліквідація) об'єднання громадян».
Факт 5. За словами Юрія Федоренко, він із супровідного листа КМДА з подивом і обуренням довідався, що список погоджений з ним. Він список малозабезпечених не складав і не погоджував.
Громадська організація «Спілка брутально ошуканих громадян» також з обуренням довідалася, що КМДА побачила, що список «малозабезпечених» громадян погоджений та підписаний Юрієм Федоренко. Тому в свою чергу повідомляємо, що ні члени організації «Спілка брутально ошуканих громадян», ні керівник цієї організації Несін Іван Васильович не погоджували та не підписували з Юрієм Федоренко ніяких спільних документів, що стосуються списку «малозабезпечених» громадян. Та в цьому й немає потреби. Адже, Закон України «Про об'єднання громадян» не обмежує в правах членів громадської організації та не зобов’язує погоджувати свої внутрішні документи з іншими громадськими організаціями. А обмеження діяльності об'єднань громадян може встановлюватись виключно Конституцією України та законами України. Це передбачено ст. 6 Закону України «Про об’єднання громадян»
Факт 6. Законодавство передбачає персональну відповідальність чиновників, за порушення законодавства. Так ст.10 Закону України «Про державну службу» визначає основні обов'язки державних службовців. По між іншими, обов'язками державних службовців є
«…недопущення порушень прав і свобод людини та громадянина…»;
« … збереження …інформації про громадян, що стала їм відома під час виконання обов'язків державної служби…».
В разі порушення вимог Закону України «Про державну службу» чиновники несуть персональну відповідальність згідно зі ст. ст. 10, 22 цього закону. Так наприклад «Невиконання службових обов'язків, …що заподіяло значної моральної шкоди громадянинові…є підставою для відсторонення державного
службовця від виконання повноважень…».
Отже, заступник голови КМДА пан Володимир Головач має про це постійно пам’ятати.


Члени громадської організації «Спілка брутально ошуканих громадян»
21 фев 2008 12:50
21.02.2008 1249 Иван
В 102 комнате собирает документы не КГГА, а Федоренко. По этому туда никому ходить ненада А сверка проходит под наблюдением очередных кидал
-----------------
Ваня, ты брехло!
Купуй квартиру на Domik.ua
Широкий вибір квартир від власників, забудовників та ріелторів
Подробнее
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Подробнее