Подать объявление

Дом №19, ЖК "Эврика"

1. . .6466. . .69
18 июнь 2019 15:24
Есть инициативная группа Патриотика на Озерах... Есть люди, юристы которые этим занимаются и владеют информацией. Неужели вам кто-то на бумажке напишет, что да... Я занимаюсь рейдерским захватом???
19 июнь 2019 06:01
Хорошо, спасибо!
19 июнь 2019 07:05
Цитата "sea-girl":


Виложіть, будь ласка, на форумі текст вашого звернення, щоб усі охочі могли скористатися ним як шаблоном й також надіслати листа в Аркаду. Підтримую колективне звернення, вважаю від нього буде більше користі, але й в індивідуальному порядку обов'язково треба звертатися в банк.


Добрий день. З питань конфіденційності, то я не можу те зробити, але можу сказати, що було прохання надати пояснення чому будівництво не відбувається, куди йдуть залучені в мене кошти та що взагалі буде далі.
Усім охочуючим додаю шаблон заяви:

Голові Правління
ПАТ АКБ "Аркада"
Паливоді К.В.
гр. (вказати ПІБ повністю)
телефон
Адреса для листування (вказату повну поштову адресу з
індексом)

Заява

Прошу повідомити про надходження інвестування квартир......
19 июнь 2019 07:24
Был вчера на встрече, подписывали коллективно такие вот обращения..
19 июнь 2019 07:54
спасибо! а через сколько будет ответ или решение от них?
19 июнь 2019 08:07
а где можно взять такой шаблон? кто его подготовил?
19 июнь 2019 09:32
Хороший вопрос
20 июнь 2019 11:52

Ребята что думаете по поводу статьи в которой говориться что строительство всех Жк заморожено ?

https://kiev.informator.ua/2019/06/18/v-kieve-lyudi-perekryvali-kreshhatik-chto-trebuyut/amp/

Какие у нас есть варианты? Давайте все соберёмся и организуем встречу возле банка или партии Зеленского? Или снимем видео визитку ему и запостим в фейсбуке с просьбой разобраться?? Пока он первые месяцы при власти ещё проактивен и открыл к электорату

20 июнь 2019 16:41
Полностью согласна. Напишите это в основной ветке.
21 июнь 2019 06:14
Цитата "tettianavb":
Ребята что думаете по поводу статьи в которой говориться что строительство всех Жк заморожено ?

https://kiev.informator.ua/2019/06/18/v-kieve-lyudi-perekryvali-kreshhatik-chto-trebuyut/amp/

Какие у нас есть варианты? Давайте все соберёмся и организуем встречу возле банка или партии Зеленского? Или снимем видео визитку ему и запостим в гугл с просьбой разобраться?? Пока он первые месяцы при власти ещё проактивен и открыл к электорату


Думаю, что нас просто кинули, но надо что-то делать, вот бы знать что, так как у нас нет фактов, есть одни разговоры, что там где-то на Патриотике инициативная группа юристов, а там где есть другая земля......
А еще мне интересно кто тут из форумчан бот, а кто нет, потому как идет вброс различной информации (она может быть тупо вбросом), а как вопросы четкие идут, то все где-то пропадают.

Давайте соберемся в нерабочее время и обсудим что будет делать. Обращение к власти - это хорошо, только я вот не знаю как в юридическом ключе это все оформить, чтобы наше прошение таки дало результат, а не было выброшено первой-встречной Марьей Ивановной, потому как там шрифт не тот или дата не та или вообще почерк неразборчивый.
21 июнь 2019 11:14
Добрый день! Я инвестор из 14 дома. Есть ли возможность присоединиться к данному письму? Наши инвестора тоже готовы подписаться под обращением. 15 дом, на сколько я знаю тоже.
21 июнь 2019 13:40
И мы из 17го!
23 июнь 2019 15:04
Печаль!
24 июнь 2019 07:16
Вчера, ездил на стройку к своему 19-му дому, смотрел через забор, разговаривал с охранником. Даже фотки сделал. Всё стоит, ничего с места не сдвинулось. Охранник подтвердил полный штиль и не только вокруг 19-го. Спросил насчет зарплаты охране, говорит платят иначе все за сутки бы растащили. Очень грустно. Хотя сегодня выскочил в интернет рекламный ролик всего жилого комплекса "Эврика" (с серым котом, раньше ролик не видел) и где-то в глубине зашевелилась надежда. А потом вспомнил украинскую поговорку "Дурень думкою багатіє"... :(
24 июнь 2019 07:46
На форуме пишут что по 14, 22 и 27-му домам пошла какая-то активность. Кто-то был на днях возле нашего? Есть хоть какое-то движение?
24 июнь 2019 08:05

Сьогодні прочитав на головному форумі "Еврики":
Проблема вочевидь лежить на поверхні:

Національний банк щомісячно публікує інформацію про фінансовий стан банків (на відміну від інших суб’єктів господарювання, які мають відношення до будівництва) і потрібно лише вміти її прочитати та зрозуміти:

Основна інформація є у вільному доступі:
https://bank.gov.ua/ » Статистика » Показники банківської системи » Оборотно-сальдовий баланс банків
Там же публікуються фактичні та граничні значення економічних нормативів, яких мають дотримуватися банки:
https://bank.gov.ua/ » Статистика » Показники банківської системи » Економічні нормативи та ліміти відкритої валютної позиції

З балансу Аркади видно, що станом на 01.05.2019 р. цим Банком було залучено в фонди довірчого управління 9,65 мільярдів ! гривень (див. 978 групу рахунків).
Окрім того, банком було залучено 492,1 млн. грн. коштів від населення (262 та 263 групи рахунків – переважно в якості строкових депозитів).
Ще 356,7 млн. грн. Банк заборгував юридичним особам. З цієї суми 326,1 млн. грн. – це зобов’язання, які обліковувалися банком на рахунку 2601 «Поточні рахунки банку-управителя з довірчого управління».
Тобто Аркадою (вочевидь за тривалий період часу) було залучено 9,65 млрд. грн., які, сподіваюся, вкладалися у будівництво різних об’єктів (Еврика, Патріотика, Патріотика на озерах, Кассіопея і інших), з цих 9,65 млрд. грн. ще залишились не вкладеними зобов’язання на 326,1 млн. грн. А загалом Аркада винна інвесторам 9,65 млрд. грн. !

Проблема, судячи з балансу Аркади, у тому, що станом на 01.05.2019 р. у цього банку було усього лише 115,1 млн. грн. ліквідних активів (34,3 млн. грн. у формі готівки в касі + 45,8 млн. грн. у формі залишків на рахунках в НБУ + 30,1 млн. грн. депозитних сертифікатів + 4,9 млн. грн. на рахунках в інших банках).

У кожного банку є свій мінімум, проте для Аркади це очевидно мало !

Для тих, хто зовсім нічого не розуміє про банки: банки не можуть (зобов’язані не) допустити, щоб обсяг ліквідних активів скорочувався до нуля.

Так, теоретично існує імовірність, що ще є десь якісь кошти на рахунках інших компаній, що пов’язані із будівництвом об’єктів Аркади, в якихось інших банках … проте, судячи з того, що відбувається на будмайданчиках, я чомусь сумніваюсь у цьому.

Так, у Аркади є ще й інші активи. Є кредитний портфель, який на 75% складається з кредитів, що надані фізичним особам-інвесторам. Проте, судячи з інформації на сайті Аркади і її річного звіту, основна частина цих кредитів видана на 20-30 років, а отже обсяг платежів в рахунок погашення кредитів скоріше за все дуже невеликий. Є напевно і інші активи, проте яка їх реальна вартість і чи не має із ними якихось інших «сюрпризів» – ніхто достеменно мабуть не знає.

Підтвердженням низького рівня ліквідності Аркади є значення відносно нового для банків Нормативу покриття ліквідністю (Liquidity Coverage Ratio (LCR)). Вказаний норматив є відношенням високоліквідних активів (коштів, які банки можуть негайно віддати / витратити / переказати) до обсягу чистих зобов’язань із терміном виконання до 30 днів.

Від 01.06.2019 р. НБУ вимагає від усіх банків, щоб вказане значення було не нижче, ніж 90%, а до кінця цього року – не менше 100%.

Якщо банк (будь-який) його не виконує – він наражається на ризик бути визнаним неплатоспроможним і, в найгіршому випадку, втратити ліцензію.

Так от, у Аркади вказаний показник станом на 01.05.2019 р. складав лише 108,49%.
Це значення є достатнім для того, щоб НБУ не застосовував до Аркади каральні заходи, проте це також може означати, що Аркада майже не може зменшувати обсяг ліквідних активів, якщо її власник не хоче, щоб його відсторонили від управління банком та до банку ввели зовнішнє управління Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Дозволю собі припустити, що він цього зовсім не хоче. Тому схоже, що Аркада просто немає коштів, які вона в принципі може повернути інвесторам (в т.ч. немає коштів для того, щоб викупити права вимоги), вкладникам або ж направити на оплату будівельних робіт чи матеріалів (і наразі незрозуміло звідки вони можуть з’явитися)

Якщо це так – тоді шокуюче, проте цілком логічним є пояснення різних представників Аркади, що будівництво решти наших об’єктів безпосередньо залежить від успішності вирішення ситуації навколо «Патріотики на озерах». Я лише грубо прикинула: якщо площа одного 25 поверхового будинку нехай складає 10 тис. м.кв., якщо собівартість будівництва у Аркади якимось дивом складає нехай 500 дол. за м.кв., тоді збудувати лише один будинок коштує більше, ніж 130 млн. грн. !! А їх у Аркади не збудовано та/або не добудовано щонайменше десяток !!! А коштів у банку – менше 115,1 млн. !!!!!!!

Якщо це так – тоді це означає, що по-суті АРКАДА = НЕПЛАТОСПРОМОЖНИЙ банк.

Я нажаль лише тепер зрозуміла, що неплатоспроможність очевидно буває ще й такою (різною): це не тільки тоді, коли безпосередньо сам Банк не віддає вам ваш депозит, а й тоді, коли Банк непрямим чином не здійснює фінансування, яке в остаточному рахунку призводить до невиконання іншими суб’єктами зобов’язань перед кінцевими споживачами послуг – різниці між цими ситуаціями по суті немає ніякої !

І, наскільки я пам’ятаю, це прогалина в регулятивних критеріях щодо банків ((
Це стосується абсолютно всіх комплексів та будинків під брендом Аркада !

24 июнь 2019 08:07
Цитата "Helga86":


Добрий день. З питань конфіденційності, то я не можу те зробити, але можу сказати, що було прохання надати пояснення чому будівництво не відбувається, куди йдуть залучені в мене кошти та що взагалі буде далі.
Усім охочуючим додаю шаблон заяви:

Голові Правління
ПАТ АКБ "Аркада"
Паливоді К.В.
гр. (вказати ПІБ повністю)
телефон
Адреса для листування (вказату повну поштову адресу з
індексом)

Заява

Прошу повідомити про надходження інвестування квартир......


Можна весь текст повністю, щоб ми всі писали одного формату заяву. Дякую
24 июнь 2019 14:15
Из соседних веток:
roxy_ писал(а):
Для решения проблем комплекса была проведена встреча при участии Минрегионбуд (во главе с министром Л.Перцхаладзе) КМДА-Аркада-инициативная группa инвесторов ЖК«Эврика» и «Градомир», также были представители администрации президента.
Собрана информация по состоянию строительства по домам и сегодня будет передана в департамент строительства . Следующая встреча состоится через две недели, будут обсуждать проблемы/перспективы конкретно по каждому дому.
И от каждого дома необходимо определить по 1 представителю чтобы представлять интересы нашего дома.

От нашего дома кто-то сможет поучаствовать? Где инициативная группа, которая ранее делилась информацией, что будут ежемесячно писать письма в Аркаду и получать информацию о ходе строительства?
24 июнь 2019 21:57
Я инвестор из 19 дома. Хочу учавствовать
25 июнь 2019 06:40
Цитата "n3rvozz":


Можна весь текст повністю, щоб ми всі писали одного формату заяву. Дякую


Добрий день!
Текст може бути приблизно такий:

Прошу пояснити причину невиконання АТ АКБ «АРКАДА» своїх зобов’язань щодо будівництва житлового будинку № 19, який є складовою частиною об’єкта будівництва: житлові будинки та об’єкти соціально-побутової сфери на проспекті Академіка Глушкова, 6, в Голосіївську районі м.Києва.
Відповідно до пункту 3 ДОГОВОРУ № ( номер договору та дата) АТ АКБ «АРКАДА», що виступає Управителем, перераховує Забудовнику частину коштів для фінансування будівництва, то можна зробити висновок, що Забудовник не отримує коштів на планове будівництво від Управителя, тому й нічого не будує відповідно. Станом на 24 травня 2019 року побудовано тільки 1 поверх із 24 запланованих поверхів будинку. Термін введення в експлуатацію об’єкта будівница згідно офіційної інформації на сайті АТ АКБ «АРКАДА» – грудень 2019 року. З об’єктивних причини можна зробити висновок, що передбачено збільшення строків будівництва більш як на 90 днів. Прошу надати письмову відповідь з яких причин затримується фінансування та будівництво об’єкта.
Прошу надати письме роз'ясення про доцільність використання моїх коштів відповідно до пункту 11 Договору та надати календарний план виконання робіт з помісячним описом та відповідальними виконавцями.
Реестр инвесторов на форуме Домика
Кнопка добавления в реестр расположена вверху каждой темы ЖК на форуме. Следите за продажами сами!
Подробнее
1. . .6466. . .69
Каталог відгуків про будинки Києва
Знайдіть свій будинок та розкажіть про нього. Що подобається, а що ні? Допоможіть тим хто шукає житло
Подробнее